Dodaj do ulubionych

Anthony Bourdain - niegrzeczny chłopiec kulinariów

12.03.15, 23:21
- Jedzenie jest równie ważne jak przyjaźń, seks czy muzyka. I ważniejsze niż futbol - z Anthonym Bourdainem kucharzem, celebrytą, pisarzem i publicystą rozmawia Aga Kozak

Anthony Bourdain (ur. 1956 r.) - absolwent Culinary Institute of America, przeszedł wszystkie szczeble kariery kucharskiej - od pomywacza do szefa kuchni - w nowojorskiej restauracji Brasserie Les Halles. Jest autorem powieści, komiksów, książek kucharskich i tych ukazujących pracę w kuchni. Najbardziej znany z programu „Anthony Bourdain: bez rezerwacji”, w którym na oczach widzów jadł surową fokę, jądra barana i odbyt kozy. Obecnie kontynuuje szaloną wędrówkę po świecie w poszukiwaniu smaków

(...)

Często siadam do stołu z ludźmi, których zapatrywania są zupełnie inne od moich. Nie jestem aż takim idealistą, by sądzić, że wspólny posiłek rozwiąże zbrojne konflikty albo że będzie receptą na pokój na świecie. Ale już sama chęć, by usiąść do posiłku z ludźmi o innej niż moja wizji świata, to piękna rzecz! Przy wspólnym stole mniej rzeczy boli. I taki stół faktycznie łączy ludzi.

magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/1,139803,15529691,Anthony_Bourdain___niegrzeczny_chlopiec_kulinariow.html
Tony jest the best smile
Uwielbiam jego programy.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka