f.l.y 08.07.05, 13:31 co podczytujecie obecnie? ja "Panią Dalloway" czytam i czytam i czytam..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
impostor Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 13:38 u mnie jest Hull: Options, Futures, and other Derivative Securities bleeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link
towita Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 13:39 Mistrza i Małgorzatę - trzeci raz, ale coś skończyć nie mogę. Odpowiedz Link
f.l.y Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 13:47 M i M zakupiłam i trzymam na długie samotne jesienne lub zimowe wieczory Odpowiedz Link
kohol Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 13:39 Nadrabiam zaległości w gazetach - mam tak, że żal mi wyrzucić gazetę, której nie przeczytałam. A z książek - mężczyznę, który pomylił swoją żonę z kapelusze. To moja odgrzewana lektura bo nic innego nie znalazłam na półce. Odpowiedz Link
frida2 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 14:13 A ja sobie poczytuję Cortazara. Kończę "Grę w klasy", a potem zarzucę sobie po raz kolejny "Książkę dla Manuela". Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 14:22 właśnie skończyłam biografię Mozarta, dlaczego właśnie to? bo zawsze bazowałam na kultowym dla mnie Amadeuszu, który pokazuje jego życie w luźnym zarysie. Tak czy inaczej, jestem pod wielkim wrażeniem. Nie przypuszczałam, że epoka w której żył była tak nieprzychylna artystom. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 15:06 Ide dzis do biblioteki.Po pierwszym zawsze duzo nowosci. Odpowiedz Link
zeppelia Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 15:17 skiela1 napisała: > Ide dzis do biblioteki.Po pierwszym zawsze duzo nowosci. to jest myśl. Ile razy mozna czytać te same książki? Może mają cos Irvinga (czego nie mieli wcześniej) Odpowiedz Link
frida2 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 15:19 skiela1 napisała: > Ide dzis do biblioteki. Ruszę tyłek i też pójde, o jakiś sklep zahaczę Odpowiedz Link
skiela1 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 15:35 frida2 napisała: > Ruszę tyłek i też pójde, o jakiś sklep zahaczę W ciagu ostatnich dwoch tygodni probowalam dojsc do biblioteki 2 razy Odpowiedz Link
goonia Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 18:49 Jonathan King "A Killing night" - moze byc Jodi Picoult "My sisters Keeper" - plakalam czytajac ostatnie 50 stron, rewelacja, nie wiem czy jest przetlumaczona, bo to nowosc. Odpowiedz Link
zebra_w_kratke Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 19:31 ja czytam: "Samotność w sieci" ona:"Superbaba" Hera Lind musze to też przeczytać bo Ona śmieje sie,płacze,i wkurza na mnie jak to dzieło czyta! Odpowiedz Link
zettrzy Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.05, 21:21 ja to forum w pociagu "What is life?" Schrodingera, ale skoncze dzisiaj i od poniedzialku musze zaczac cos innego, np. jakis kryminal wieczorami "Stan" Guilesa, tez chyba skoncze w okolicach niedzieli i chyba wezme sie za biografie Marleny Dietrich Odpowiedz Link
f.l.y Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 09.07.05, 01:00 zakupiłam dzisiaj "Gdyby zamilkły kobiety" K.Kofty odstawiam "Panią Dalloway" i zabieram się za rodzimą lekturę.... zaraz pościelę sobie wygodnie i poczytam w łóżku... Odpowiedz Link
zettrzy Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 09.07.05, 15:45 skonczylam tego Schrodingera i wytypowalam na kolejny tydzien zbior opowiadan Ruth Rendell Odpowiedz Link
eddybear Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 02.12.06, 13:31 Witam! też zaczęłam czytać "panią Dalloway" i też odłożyłam - czy Tobie też trudno bylo "wejść" w tę książkę, fly? A w "babskim" nurcie- gorąco polecam Vedranę Rudan- 'milość od ostatniego wejrzenia", fascynująca ksiażka, bezczelna i wulgarna, ale prawdziwa. Neurotyczna i roztrzęsiona, wciągająca narracja. pozdrawiam! Odpowiedz Link
kazisi Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 23.11.05, 13:23 Jak kryminał, to może Morderstwa w Midsomer? Odpowiedz Link
lady.oracle Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 09.07.05, 20:26 "Wciągnęła" mnie Psychologia zdrowia Sheridan Radmacher a czeka sterta książek z biblioteki... Odpowiedz Link
f.l.y Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 16.11.05, 12:41 dostałam do czytania od rene8 "Białe zeszyty" Soni Raduńskiej - już gdzieś o tym pisałam.... jej felietony w miesięczniku pdobają mi się....ale im bardziej zgłębiam 'zeszyty'...to ciarki mnie przechodzą...że ona jest psychologiem terapeutą i przy tak wielu swoich emocjonalnych dołkach - pomaga (a może jednak nie?) ludziom w poradniach... brr.... ja bym napewno do niej nie poszła.... Odpowiedz Link
frida2 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 16.11.05, 12:59 Wczoraj wciągnęłam "Klub Pickwicka", a poza tym to mam zamiar dziś zabrać sie /jak mi vczasu starczy/ za "Kadysz za nienarodzone dziecko". Odpowiedz Link
xysztov Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 16.11.05, 16:35 "tajemniczy płomień królowej loany" umberto eco Odpowiedz Link
iod Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 20.11.05, 00:29 xysztov napisał: > "tajemniczy płomień królowej loany" umberto eco ja też Odpowiedz Link
frida2 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 16.11.05, 17:59 "Kobieta, emancypacja i 'sprawy fatalne' w twórczości Kraszewskiego" Odpowiedz Link
jane_24 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 16.11.05, 18:52 dostałam od kolezanki poczta Błekitny zamek i czytam Odpowiedz Link
adhamah Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 16.11.05, 19:02 "Ten okrutny wiek" Wołoszańskiego tak w ramach relaksu Odpowiedz Link
mrouh Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 16.11.05, 22:04 Przed snem stary numer National Geographic. Nie mogę go skończyć, bo zasypiam albo się staram zasnąć Poza tym czytam podręczniki, oficjalne pisma i sprawdziany. Nie przeczytałam żadnej książki od dwóch miesięcy, co ta robota z człowiekiem robi... jak jakąś zacznę, to zapomnę zanim uda mi się do niej wrócić- zapomnę nie tylko, co było wcześniej, ale że w ogóle czytałam W ferie nadrabiam Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 16.11.05, 22:10 "Kod Leonarda" wiem,pewnie już wszyscy czytali ale ja staram się ścigać z czasem. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 16.11.05, 23:58 A ja łukanienki "Zimne błyskotki gwiazd". Nic ambitnego, takie fantastyczne czytadło, ale fajny klimat - szczególnie jak z nadprzestrzeni wychodzi rosyjski statek powracający z innej gwiazdy (wiecie, te nowoczesne czasy) i ladujac awaryjnie na dziurawej drodze pakuje sie w przerdzewialego ikarusa po czym pije sobie z kierowca bimber dla uspokojenia Odpowiedz Link
modern_witch Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 17.11.05, 00:08 Jestem w połowie drugiego czytania "Zen i sztuka oporządzania motocykla" Pirsiga - poprzednio czytałam to 11 lat temu. Druga rzecz zaczęta przedwczoraj, dziś pewnie skończę - Bex@ Liliany Śnieg- Czaplewskiej, korespondencja mailowa z Beksińskim. Pewnie się roztrzęsę nad ostatnim mailem noszącym datę moich urodzin, które od tego roku już nie tylko z urodzinami będę kojarzyć... Odpowiedz Link
tulcymea Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 19.11.05, 09:23 uuuu, to była moja lektura. Szczerze, mnie nudziła, możem ignorant Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 19.11.05, 13:10 poniewaz ostatnio nie sypiam dobrze,mila starsza sasiadka, pozyczyla mi "Hrabine Cosel"-J.I.Kraszewskiego, przy tej okazji podszkole sie tez w ortografii Odpowiedz Link
lekia Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 19.11.05, 13:22 mrożącą krew w żyłach powieść,wrrr.....a w tej chwili gniotę taki tam miesięcznik : ) Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 22.11.05, 23:07 "Watykan za zamkniętymi drzwiami" kilka skandalików obyczajowych i finansowych Państwa Kościelnego. Odpowiedz Link
rubeus Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 23.11.05, 21:37 Hmmm... Podać to co się czyta w danej chwili, czy to co się 'napoczeło' i odłożyło na później ? Bo ja w różnym stadium czytania mam 1)David Brin - Brzeg nieskończoności (SF) 2)Czarne Oceany (SF) 3)Woda omywa Kamień (o chinach, tybecie, naturze ludzkiej itp.) 4) 6-ty tom Harrego Potera po Polsku (w wersji elektronicznej, w amatorskim tłumaczeniu - czytam w pracy - jestem gdzieś w połowie) Odpowiedz Link
anmanika Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 24.11.05, 14:23 Przed Bogiem. Ze Stanisławem Obirkiem rozmawiają Andrzej Brzeziecki i Jarosław Makowski. A oto recenzja czytelnicza wzięta z Merlina: Stanowczo jedna z najważniejszych książek roku Obirek ma szansę na zajęcie pozycji podobnej pozycji Drewermanna. Jest to człowiek ogromnej odwagi i uczciwości, a wydanie tej książki stanowi wydarzenie, które może dopiero z bilansu czasu zostanie właściwie ocenione. Oczywiście nadal będziemy czekać na dzieło na miarę "Kleru", ale warto przemóc uzasadniony wstręt do wywiadów-rzek, bo Obirek ma naprawdę wiele do powiedzenia. Zwłaszcza w bardzo trudnych dla rozumu latach, które się obecnie w Polsce zaczynają. Zgadzam się w 100% z przedmówcą. Odpowiedz Link
rybka_pila Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 24.11.05, 20:32 Staroć - "Zabić drozda", jestem w połowie i póki co, relaksuje mnie ta książka bardzo. Świat dorosłych widziany oczami ośmiolatki wygląda... no właśnie, uświadamia nam to i owo. Odpowiedz Link
skorpioniczka Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 25.11.05, 11:33 Cholonek czyli dobry Pan Bóg z gliny - Janosch`a)) Odpowiedz Link
to.ya Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 25.11.05, 12:29 Naprzemiennie "Elektroniczny ticketing" i "W stronę samopoznania"... Odpowiedz Link
piano_barti Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 27.11.05, 13:08 1, Der Kleine Prinz - niem. wersja małego księcia 2. A. Frutiger - Człowiek i jego znaki - vademecum symboli i znaków graficznych na przestrzeni dziejów ludzkości 3. InDesign 2.0.pl - ćwiczenia 4.dla relaksu...wyborcza) i koniecznie Wysokie OBcasy od deski do deski... Odpowiedz Link
margala Akunin "Skrzynia na złoto" 29.11.05, 15:50 właśnie kończę kryminał Borisa Akunina "Skrzynia na złoto". Znacie? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Akunin "Skrzynia na złoto" 11.12.05, 06:49 Znamy. Mordercą jest kamerdyner Żartowałem Odpowiedz Link
umfana Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 30.11.05, 19:51 Kończę - Księgarz z kabulu- Asne Seierstad Zaczynam - Opowieść o miłości i mroku- Amos Oz oraz Smutek strata żałoba- Manu Keirse Odpowiedz Link
adhamah Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 30.11.05, 20:22 kserówki z wykłądów z finansów nie jestem stworziny do takich rzeczy Odpowiedz Link
kwiatek-822 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 01.12.05, 16:37 "Dziecko Estery" - Jean Sasson bardzo poruszajaca ksiazka. Odpowiedz Link