GoĹÄ: asiaczek111
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
15.11.09, 21:43
WITAM!
mam prawie 28 lat,PRZEDSTAWIE PROBLEM NA KTORY BARDZO BYM PROSILA LEKARZA O RZETELNA ODPOWIEDZ, tudziez fachowe, poparte doswiadczeniem wypowiedzi tutejszych uzytkownikow beda mile widziane :)
Od mniej wiecej wieku 17-18 mam problem z tradzikiem. okres przez pierwsze swe lata (I miesiaczka byla wieku 16lat)tj do roku zycia 20-21 byly ok regularne, dosc obfite, potem cos sie pokrecilo i raz mialam okres a raz nie, potem wogole zniknal mi okres na pare miesiecy a potem jak sie pojawil znow to bardzo czesto, co 2tyg, natychmiast poszlam do ginekologa. babka wysluchala mnie, zlecila tylko usg narzadow rodnych i zadnych bad krwi hormonalnych i stwierdzila ze mam pco. dala mi tabl antykoncepcyjne diane. bralam je przez ok 2lata, potem zmienila sie lekarka, a ja zaczelam wspolzycie wiec zmienilam tabletki diane na inne antykoncepcyjne. w sumie tabletki antykoncepcyjne bralam 4lata, w roku 2008 w grudniu zakonczylam. od tamtego momentu do listopada 2009 regularnosc okresow byla w porzadku, co 29-34dni. od kiedy zarzucilam tabletki oczywiscie nawrocily mi problemy z tradzikiem, lecze sie u dermatologa. NIESTETY W LISTOPADZIE NIE DOSTALAM OKRESU I NIE JESTEM W CIAZY. nie wiem czy mam narazie czekac, czy juz popadac w panike i isc do ginekologa endokrynologa ktory to wszystko jeszcze raz zbada... PROSZE O DOBRA RADE!!!