Dodaj do ulubionych

czy swędzenie jest wynikiem choroby?!

18.11.09, 14:46
dwa razy w miesiącu tj. zaraz przed miesiączką i w połowie cyklu
strasznie swędzi mnie naokoło warg sromowych. nie mam upławów,
badania nie wykazały żadnych zmian grzybicznych ani nawet cukrzycy.
a swędzenie jak jest tak jest. czsami trwa tylko jeden lub dwa dni a
czasami dłużej. proszek mam zawsze ten sam i sypię go mało. płyn do
mycia specjalny do higieny intymnej. nie wiem co robić. lekarz
powiedział, że skoro nic nie ma to to są pewnie zmiany hormonalne.
co robić.... proszę o pomoc w tej sprawie. pozdrawiam iza
Obserwuj wątek
    • Gość: L_I_L_A Re: czy swędzenie jest wynikiem choroby?! IP: 212.191.0.* 18.11.09, 22:33
      mam czasami podobny problem, ale ja zauważyłam, że problem ten
      pojawia mi sie zaraz po depilacji bikini...
    • Gość: arwen Re: czy swędzenie jest wynikiem choroby?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 10:54
      dziwnie trochę, moze to jakies zmiany alergiczne? pij w tym czasie wapno, smaruj
      albo hydrocortisonem lub clotrimazolem i dodatkowo łykaj lacibios femina na
      wszelki wypadek
    • izetta Re: czy swędzenie jest wynikiem choroby?! 20.11.09, 15:11
      dziękuję za rady. spróbuję z wapnem. clotrimazolum pomaga ta ksamo
      jak pimaficun. na krótko.
    • Gość: MIka Re: czy swędzenie jest wynikiem choroby?! IP: *.netia.citysat.com.pl 22.11.09, 13:55
      Ja mam to samo. Ciągle nawracające się pieczenia i swędzenia a wszystkie badania, posiewy itp. wychodzą czyste. Nie wiem czemu tak się dzieje i od kilku lat nie odkryłam metody leczenia.
      • Gość: asiek Re: czy swędzenie jest wynikiem choroby?! IP: 80.48.195.* 26.11.09, 04:17
        od kilku miesięcy szukam w necie informacji o tym problemie. Lekarz patrzy na
        mnie jak na hipochondryczkę. Ale objawy mam dokładnie takie jak Ty, najpierw
        połowa cyklu później tuż przed miesiączką. Dodam, że w połowie cyklu gdy pojawia
        się swędzenie zmieniaj się wydzielina, pojawiają się takie dziwne białe...jakby
        kawałki błonki. Przeszłam masę badań i testów. Wszystko jest ok. Lekarz twierdzi
        że to najwidoczniej zmiany hormonalne. Być może. Ale na zaburzenia hormonów
        leczę się od 15 lat, a te swędzenia dopadły mnie ok. 2 lata temu po drugim
        porodzie. Leczę się globulkami z kwasem mlekowym, clotrimazolem, łykam vit.B,A+E,C.
        • Gość: czarna-on.line Re: czy swędzenie jest wynikiem choroby?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 11:45
          a ja od tygodnia odrzuciłam mydło, zastępując płyn do higieny
          intymnej-i ulga.
    • izetta do asiek 15.12.09, 20:26
      hej! ja też to dostałam po drugim porodzie. przedtem zdarzały mi się
      infekcje ale lekarstwa wystarcały i przez długi czas nie było
      nawrotów. raz kiedyś tam.... a teraz koszmar. jestem w połowie cyklu
      i znów zaczynam się drapać. próbowałam już alantanu plus i takiego
      żelu feminil czy coś tam dla kobiet do nawilzania i też nic. myję
      sie żelem z kwasem mlekowym. a najgorzej jest jak się spocę po
      cwiczeniach. szczotka ryżowa by nie pomogła. jestem nosicielem HPV
      ale lekarz powiedział, że to nie ma wpływu na swędzenie i żadnych
      zmian tam nie ma...
    • izetta jakie powinnam zrobić badania... 16.12.09, 21:44
      skoro mój ginekolog uważa że są to zmiany hormonalne to chciałabym
      sama zrobić sobie badania na wszystko co to może być... tylko jakie
      te badania powinny być?! na posiew i wymaz wyciągnę skierowanie od
      lekarza, na cukrzycę też, ale co dalej...
    • Gość: frida Re: czy swędzenie jest wynikiem choroby?! IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.09, 16:01
      Mam identyczną sytuację jak Ty, moje męki trwają pół roku, ale być może właśnie
      jestem na tropie. Zmieniłam azymut i poszłam do dermatologa, który też nic nie
      widzi, ale analizuje i próbuje. Wydaje mi się, że lek, który zaczęłam przyjmować
      od 2 dni przynosi poprawę. Mimo, że nie mam typowych objawów (ropiejące krostki)
      pani doktor obstawiła pasożyta, roztocze żyjące na skórze, pod nazwą nurzeniec
      ludzki. Oby to był ten właściwy trop, bo jestem bliska rozpaczy. Powiem Ci na
      początku stycznia jakie są efekty. Musimy jakoś to zwalczyć, damy radę!
      • Gość: zamarzła Re: czy swędzenie jest wynikiem choroby?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 10:25
        dziewczyny a miałyście może robiony wymaz ze skóry tych okolic? bo to warto
        wykonać w takich problematycznych przypadkach. ale oczywiście dodatkowo
        delikatny płyn do higieny intymnej (np. z serii AA przeciwalergiczny), unikać
        wkładek zapachowych, nosić bawełnianą bieliznę, łykanie lacibios femina też na
        pewno będzie dobrym pomysłem, picie wapna...
        • Gość: frida Re: czy swędzenie jest wynikiem choroby?! IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.09, 11:09
          Miałam wymaz z tych okolic powtarzany ostatnio i jest bez zarzutu, płyny
          specjalne do higieny intymnej stosuję, zjadłam już tony probiotyków i to nie
          tędy droga. Powiem, że po maści Crotamitan w temacie pieczenia jest lepiej,
          nawet dobrze, aczkolwiek dostałam pierońskiego uczulenia, które szczęśliwie po
          zytrtec'u ustąpiło. Zobaczymy za kilka dni, dalej mam stosować Metronidazol w żelu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka