Dodaj do ulubionych

co miesięczne infekcje intymne

08.09.10, 09:13
Od kilka miesięcy wraca do mnie infekcja intymna, przypuszczam ze jest to grzybica
swędzi, jest zaczerwieniona i wystepuja biało zółtawe upławy. Infekcja od kilku miesecy powtarza sie praktycznie co miesiac dlaczego tak jest??
Dbam o higiene wiec niewiem co jest grane...czy to moze byc spowodowane kontaktami seksualnymi?mam stałego partnera ale on nigdy nie miał problemów z tymi sprawami czy ta infekcja moze sie robic od zbyt ostrego seksu?
Bardzo prosze o rade , dodam ze nie chodze do ginekologa samo po jakims czasie przechodzi bez leczenia
Obserwuj wątek
    • Gość: niezapominajka Re: co miesięczne infekcje intymne IP: *.chello.pl 08.09.10, 19:53
      Moim zdaniem powinnaś iść do ginekologa, bo skoro infekcja wraca, to sama nie przejdzie i potrzebne jest leczenia. Ja miałam ten sam problem, powtarzał się, bo w czasie leczenia chodziłam na basen, dopiero potem dowiedziałam się, że muszę z niego zrezygnować. I jak na razie wszytko jest ok :)
      I póki co zrezygnuj z seksu, bo to tylko może pogorszyć sprawę.
      A skąd się wzięła? Ginekolog powinien Ci powiedzieć, bo u każdego powód może być inny,
      pozdrawiam
    • Gość: maskotkaaa Re: co miesięczne infekcje intymne IP: *.chello.pl 09.09.10, 21:28
      nawet jesli Twoj partner nie mial wczesniej zadnych infekcji (ale tak czy siak mogl miec i o tym nie wiedziec, bo u facetow infekcje sa bezobjawowe), to Ty zarazilas go swoja. I nawet jesli sie z niej jakos wyleczylas, to on zarazil Cie na nowo, i mozliwe ze tak sie w kolko wzajemnie zarazacie. marsz do ginekologa, juz dawno powinnas tam pojsc.

ale przyznam sie, ze po ostrym seksie tez czasami miewalam nieprzyjemnosci, ktore same przechodzily po jakichs 2 dniach. podejrzewam, ze to bywaly jakies lekkie stany zapalne. z czasem przeszlo. moze sie zahartowalam :P
    • Gość: Ś Re: co miesięczne infekcje intymne IP: *.chello.pl 09.09.10, 23:20
      Wielki błąd że nie byłaś z tym u lekarza. Jeśli objawy wracają co miesiąc to jest to jedna i ta sama niewyleczona infekcja, która wcale sama nie przechodzi. Bardzo często objawy nasilają się w okolicach okresu. Partner może nie mieć objawów (częste) ale i tak musicie leczyć się oboje, żeby nie było nawrotów.
    • ma-rzena Re: co miesięczne infekcje intymne 10.01.11, 22:34
      ja swego czasu na grzybicę brałam globulki Pimafucin - są bardzo dobre i mi zawsze pomagały. nie wiem, czy też tak masz, ale u mnie w parze z grzybicą zawsze szło zapalenie cewki moczowej. na to drugie schorzenie wypróbowałam kapsułki Prouro z żurawiną i wit C - bardzo skuteczne, oczywiście jeśli je się łyka systematycznie :) pozdrawiam i zdrówka życzę!
      • 3helenka Re: co miesięczne infekcje intymne 15.05.12, 12:03
        W oparciu o swoje doświadczenie w walce z infekcjami mogę polecić i zachęcić do stosowania probiotyków.Ja stosuje dopochwowy probiotyg invag, który odbudowuje naturalną florę bakteryjną pochwy i ma szczepy pochodzenia polskiego węc jest lepiej dopasowany i działa szybko i mi zawsze pomaga
        • 3betka Re: co miesięczne infekcje intymne 24.05.12, 14:34
          Cześć Helenka! Czy możesz coś więcej napisać o tym nowym probiotyku invag?jak działa i kiedy go się stosuje?
          • 3helenka Re: co miesięczne infekcje intymne 24.05.12, 21:53
            Invag utrzymuje równowagę mikrobiologiczną w obrębie układu moczowo - płciowego i zapobiega rozwojowi zakażeń.
            Stosuje się u kobiet w celu przywrócenia lub uzupełnienia flory bakteryjnej pochwy i utrzymania właściwego pH pochwy. Produkt zalecany jest wspomagająco w leczeniu różnego rodzaju infekcji pochwy, w zapobieganiu infekcjom układu moczowo-płciowego oraz do stosowania profilaktycznie we wszelkich sytuacjach, w których dochodzi do zaburzenia równowagi flory pochwy.
            Lek stosowany jest dopochwowo - 1 kapsułka na noc przez tydzień. Kapsułkę należy umieścić głęboko w pochwie zachowując zasady higieny osobistej. W razie potrzeby, leczenie można powtórzyć, ale po skontaktowaniu się z lekarzem.
            Jest probiotykiem ginekologicznym, po który kobieta może sięgnąć w razie wystąpienia zaburzenia równowagi mikroflory pochwy lub stosować wspomagająco w leczeniu już pierwszych objawów infekcji intymnych. To cała wiedza jaką zdobyłam na jego temat jak jeszcze coś się dowiem to napiszę
            • dzidziunia_1 Re: co miesięczne infekcje intymne 06.06.12, 09:22
              Także miałam podobną sytuację. Chodzę do ginekologa regularnie. Lekki świąd pojawiał się tuż przed i tuż po menstruacji. Myślałam, że to podrażnienie związane z okresem. Gdy się pojawiła ta sama sytuacja kolejny raz to postanowiłam skonsultować to z fachowcem ;) Okazało się, że jest to nie doleczony stan zapalny, który zaostrza się i łagodnieje. Dostałam z mężem po jednej doustnej tabletce, ja globulki dopochwowe 10szt na noc i krem do smarowania przez 7 dni (łaczny koszt leków ok 47 zł.) Póki co jest wszystko ok. Także nie warto czekać tylko MARSZ do lekarza. Nie leczona infekcja grozi poważnieszymi powikłaniami! To nie jest żaden wstyd. Niestety każda kobieta przechodzi to jakiś czas :(
          • 3betka Re: co miesięczne infekcje intymne 07.08.12, 15:44
            Dziękuje za dobrą radę zastosowałam probiotyk invag na moje dolegliwości intymne i jestem bardzo zadowolona,gzyz działaszybko jest konfortowy w użyciu i odpukać niemam już nawrotów infekcjii

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka