annalewa94 16.02.20, 17:50 Temat rzadko poruszany, bo krępujący. Czy nietrzymanie moczu po porodzie powinno przejść samoistnie? Ćwiczenia coś pomagają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagmara9 Re: nietrzymanie moczu po porodzie 19.02.20, 15:17 Pessar na nietrzymanie moczu. Z ginekologiem konsultowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonakur Re: nietrzymanie moczu po porodzie 31.03.20, 21:39 No właśnie! A nie powinien być to krępujący temat! Wiecie jak wiele kobiet zmaga się z tego typu problemami po porodzie? Masa! Jestem jedną z nich. U mnie pomogło specjalne leczenie za pomocą HIFU dobrane pod moją sytuację przez doktora Tomasza Bastę. Tobie też polecam skonsultować się po prostu z ginekologiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
julia15 Re: nietrzymanie moczu po porodzie 02.04.20, 17:48 Mnie niestety nie przeszło. Na pewno ważne jest ćwiczenie mięśni Kegla ale z doświadczenia wiem, że często brak przy tym systematyczności. Ja skorzystałam 3 miesiące temu z serii zabiegów na fotelu Emsella w Serafin Clinic. To taki fotel na który siadasz, przez prawie pół godziny możesz poczytać gazetę a fale elektromagnetyczne ćwiczą twoje mięśnie dna miednicy, super uczucie:) Jestem zadowolona z efektu, bo czuję taką większą siłę i kontrolę. Oczywiście nie wymyśliłam tego sama, najpierw poszłam do doświadczonego w leczeniu takich schorzeń doktora Serafina i po obszernym wywiadzie on wybrał tą metodę dla mnie. Wiem, że leczy również laserowo nietrzymanie moczu z dobrymi efektami, kto wie może za kilka lat to będzie mój następny krok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: nietrzymanie moczu po porodzie IP: 5.253.206.* 23.04.20, 22:01 Ja zdecydowałam się na zabieg laserowy u doktora Dawida Serafina. Niestety moje dolegliwości wymagały konkretnego leczenia więc pan doktor wykonał u mnie trzy zabiegi. Jestem bardzo zadowolona z efektu bo różnica jest ogromna. Inny ginekolog odradzał mi laser, mówił że szkoda pieniędzy, a ja się cieszę, że go nie posłuchałam! Uważam, że trzeba próbować różnych metod leczenia, bo zanim podejmie się ten ostateczny krok, czyli zabieg chirurgiczny zawsze jest szansa na wyleczenie. Dodam jeszcze, że pan doktor jest świetnym specjalistą i pomógł już bardzo wielu kobietom. Odpowiedz Link Zgłoś
dianadonna Re: nietrzymanie moczu po porodzie 30.07.22, 15:40 po porodzie to koniecznie trzeba kontrolować cykle, polecam do kontroli termometr owulacyjny cyclotest MySense Odpowiedz Link Zgłoś