Dodaj do ulubionych

Wyniki testu gimnazjalnego

21.06.13, 10:31
Właśnie się ukazały.

Obserwuj wątek
    • Gość: lu Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.13, 10:35
      ja niestety nie moge wejsc na strone.
      Dzwonilam do OKE, "no coz, duzo osob chce sie zalogowac rownoczesnie a system pozwala tylko 200"

No to chyba bylo do przewidzenia, ze skoro sa 2 dni robocze na zmiane, to wszyscy beda chcieli zobaczyc wyniki rownoczesnie!
      • cyggnus Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 10:43
        I tak dobrze, że dwa dni. U nas podania można składać i zmieniać decyzję do dzisiaj, do 15 ;p Ktoś pomyślał. Zresztą i tak nie ma jeszcze wyników staninowych, więc tak naprawde nie wiadomo za bardzo, jak dobre czy złe to sa wyniki, skoro nie wiadomo, jak wypadła reszta
        • sunday1974 Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 10:46
          No właśnie, ja też bym chciała znać wyniki staninowe. Ktoś wie kiedy będą ?
    • Gość: lu Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.13, 11:00
      a jak poszlo Waszym dzieciakom?

moj zadziwiajaco dobrze napisal polski

bedzie mial 170 pkt
      • sunday1974 Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 11:15
        Mój z samego egzaminu gimnazjalnego 70,8 punktów w tym matma najlepiej bo 90%
      • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 18:54
        Mojej poszło po prostu świetnie. Za egzamin będzie miała 96,2; za oceny 71 z jakimś kawałkiem. Mniemam, że wystarczy przynajmniej na liceum 2-go wyboru
        • Gość: lu Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 19:56
          a co obstawiacie?
          • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 20:04
            Staszica, Kochanowskiego i Kołłątaja
      • dziwny_jest_ten_swiat_gw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 23.06.13, 18:42
        no mojemu niby nieźle - ogółem 90,6 pkt., ale spodziewałam ciut więcej... poległ na historii 82 centyl i nieco na przyrodzie [97 centyl] ;) - za mało do Kochanowskiego, a Staszic odpadł - młody skopał test na własne życzenie :( [nie skontrolował czasu - zrobił 4 zadania + odp. na piąte, ale wszystko w brudnopisie - nie zdążył przepisać, bo obudził się, jak było 10 min do końca - hehe tzn. przepisał, ale jak??? pożal się boże, a brudnopisy się nie liczyły, żeby nawet tam było wszystko na 6 ;/]. no a oceny na koniec roku całkiem inne, niż planowane [12- ]... znaczy się niższe o stopień każda [no oczywiście z wyjątkiem matmy - ma 6, ale to jedyna ;)]

No i mam zagwozdkę? co teraz wybrać? było:
        1. Staszic
        2. Kochanowski
        3. Królówka

a teraz zupełnie nie wiem - ogółem punktów 138,5 - 142,5 [zależy od szkoły i przedmiotów]
        rozważałam Słowackiego i Mickiewicza, ale mam wątpliwości czy tam to jego mat-inf-fiz będzie lepiej prowadzone niż w Królówce... no i jaka tam jest ogółem atmosfera? może ktoś wie... w sumie to ważniejsze, niż sam poziom nauczania poza przedmiotami 'ścisłymi', a może jeszcze coś innego? pomóżcie pls :)

aha - kto wie jak jest faktycznie z Kochanowskim? bo w tegorocznych info z min. podano średnia liczbę punktów 131 za rok ubiegły, a na forum dokładne dane absolutnie wykluczają taką średnia...
        ciekawe, że Kochanowski jest najpopularniejszym LO w tym roku wśród kandydatów...

• jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 23.06.13, 18:56
          Do Kochanowskiego progi w zeszłym roku były takie:
          mat-fiz ang-niem 154.9
          mat-fiz ang-franc 152.1
          mat-fiz-inf 155.37
          średnie odpowiednio:
          159.82
          158.66
          160.82
          • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 23.06.13, 20:49
            Acha, to są dane z kseonu zebrane rok temu. W biurze edukacji miasta stołecznego chyba mają po prostu lekki bajzel. Nie wiem, skąd im się ta średnia dla Kochanowskiego wzięła.
            • dziwny_jest_ten_swiat_gw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 24.06.13, 00:28
              jakw napisała:

> Acha, to są dane z kseonu zebrane rok temu. W biurze edukacji miasta stołecznego chyba mają po prostu lekki bajzel. Nie wiem, skąd im się ta średnia dla Kochanowskiego wzięła.

no właśnie - jakim cudem w tym roku wyszło im 131??? i ciekawe jaki to miało wpływ na kandydatów - pewnie nie każdy sprawdzał dane z zeszłego roku...
        • menodo Re: Wyniki testu gimnazjalnego 23.06.13, 20:59
          ciekawe, że Kochanow
          > ski jest najpopularniejszym LO w tym roku wśród kandydatów..."

Kochanowski od kilku lat jest bardzo popularną szkołą, ale gazecie coś się chyba pokićkało.
          Nad zestawieniem jest info, że chodzi o liczbę podań, które złożyli kandydaci, czyli, że co? Że dla 996 osób Kochanowski był szkołą pierwszego wyboru, no bo w takich szkołach się składa podania?
          Sprawdziłam w systemie i doliczyłam się ok.350 - może część osób zabrała już swoje podania, ale wątpię, aby kiedykolwiek prawie 1000 kandydatów złożyła tam swoje podania.
          Innych szkół nie sprawdzałam.
          • joa66 Re: Wyniki testu gimnazjalnego 23.06.13, 21:05
            Wklejone informacje pochodzą z 2003 r.
            • menodo Re: Wyniki testu gimnazjalnego 23.06.13, 21:20
              No, właśnie chciałam to napisać, bo właśnie to zauważyłam:)
              Szkoda, że nie wcześniej i jak głupia dodawałam te liczby podań w poszczególnych oddziałach w Kochanowskim :D
              • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 23.06.13, 21:27
                Dodawanie tych podań chyba nie bardzo ma sens. Tam jest 14 grup rekrutacyjnych - moja córka kandyduje do 5 i w każdym przypadku jest jednością w rubryczce "na dalszych priorytetach". A jeśli nie załapie się w liceum nr 1 (co jest prawdopodobne) to jak najbardziej będzie liczyć się w Kochanowskim.
                • menodo Re: Wyniki testu gimnazjalnego 23.06.13, 22:39
                  A jeśli nie załapie się w liceum nr 1 (co jest prawdo
                  > podobne) to jak najbardziej będzie liczyć się w Kochanowskim."

No pewnie, że tak:)
                  Liczba chętnych z 1 wyboru najwięcej mówi o tym, ile roboty miały panie w sekretariacie danej szkoły. Zwłaszcza w przypadku szkół z niezbyt wysokiej półki progowej.

Bo już w przypadku szkół wysokoprogowych coś tam można by pownioskować.
                  • Gość: lu Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.13, 09:32
                    No pewnie, że tak:)
                    Liczba chętnych z 1 wyboru najwięcej mówi o tym, ile roboty miały panie w sekretariacie danej szkoły. Zwłaszcza w przypadku szkół z niezbyt wysokiej półki progowej.

Bo już w przypadku szkół wysokoprogowych coś tam można by pownioskować.

no to ja poprosze o takie wnioski jesli chodzi o Poniatowskiego. Syn chcialby do chem - fiz, ma 170 punktow i zastanawiam sie, czy da rade sie dostac. W zeszlym roku prob byl 161 i cos tam
                    • Gość: menodo Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 10:36
                      Nie znam się na specyfice tego typu klas, ale zaczęłabym od pytania - z jakich szkół/klas mogą do tego oddziału trafić uczniowie, dla których był on II i III wyborem?
                      W których szkołach/klasach o podobnym profilu były w poprzednich latach wyższe progi?

Czy te frekwencje w porównaniu z ubiegłymi latami zwiększyły się/ zmniejszyły?

Ale niezależnie od tego - syn ma sporo więcej punktów niż ubiegłoroczny próg; ja bym zostawiła podanie w tej szkole:)
                      • Gość: lu Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 19:42
                        Zakladam, ze duza czesc osob z dalszych wyborow to osoby, ktore w pierwszym wyborze wybraly biol - chem w Poniatowskim (I wybor 150 osob). Dokladajac do chem - fizu biologie maja taki sam profil.

A macie jakies wiesci jak wypadl tegoroczny egzamin w stosunku do ubieglorocznego?
            • dziwny_jest_ten_swiat_gw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 24.06.13, 00:22
              mea culpa - wszystko przez pospiech - własnie wychodziłam z domu, jak mi to wyskoczyło u pana G ;)

• Gość: paszczakowna1 Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.13, 23:55
          > a teraz zupełnie nie wiem - ogółem punktów 138,5 - 142,5 [zależy od szkoły i pr
          > zedmiotów]

A mat-fiz w Reytanie? IMO informatyka w liceum (z wyjątkiem Staszica) jest psu na budę, a tam jest rozszerzony angielski, może więcej wart.

Siostrzeniec z kolei ląduje powyżej oczekiwań, 141-147 punktów. Wyrobił plan maksimum jeśli chodzi o oceny (tj. wszystkie języki - z polskim włącznie - jakimś cudem wyciągnął na czwórki, a z egzaminu ma 86 punktów, co jest b. dobrym wynikiem, biorąc pod uwagę, że jest nietypowym przypadkiem, któremu punktację obniża angielski i polski). Ale wyboru szkoły nie zmienia, chce tam, gdzie w 10 minut może dojść piechotą, choć mógłby aplikować o te pół oczka wyżej. W sumie może i ma rację, godzina życia dziennie dłużej...
          • dziwny_jest_ten_swiat_gw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 24.06.13, 00:55
            Gość portalu: paszczakowna1 napisał(a):
            > A mat-fiz w Reytanie? IMO informatyka w liceum (z wyjątkiem Staszica) jest psu na budę, a tam jest rozszerzony angielski, może więcej wart.
            >
            Reytan odpada w przedbiegach - syna uczyła w Staszicu pani, która uczy także w Reytanie i jej zdanie jest takie, że o ile gimnazjum Reytana jest jednym z najlepszych gimnazjów, o tyle liceum jest po prostu słabe i ma rozmyte profile tzn. trzeba uczyć się wszystkiego niejako po równo [ale wcale nie na wysokim poziomie], nie zwraca sie jakiejś szczególnej uwagi na to, co dany uczeń preferuje. No a poza tym syn miał możliwość poznania kilku uczniów z LO Reytana i się trochę zraził [uczestniczył w takich debatach organizowanych miedzy szkołami] - licealiści Reytana według niego byli ... no nie wiem jak to delikatnie napisać... dużo słabszymi dyskutantami niż gimnazjaliści ze Staszica. Mówiąc krótko młody o Reytanie nie chce słyszeć :(. I nie mówię, że ma rację - po prostu takie ma doświadczenia. Moje tłumaczenie, że reprezentacja LO na debacie wcale nie musi świadczyć o poziomie szkoły jakoś do niego nie przemawia.

A informatyka nie jest psu na budę - liczy się do studiów - młody chce studiować na UW, więc rozszerzona informatyka jak najbardziej jest mu potrzebna.
            • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 24.06.13, 00:59
              dziwny_jest_ten_swiat_gw napisała:
              >
              > A informatyka nie jest psu na budę - liczy się do studiów - młody chce studiowa
              > ć na UW, więc rozszerzona informatyka jak najbardziej jest mu potrzebna.
              Póki co na informatykę na UW można 3 razy policzyć matematykę rozszerzoną.
              • dziwny_jest_ten_swiat_gw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 24.06.13, 01:28
                tak, ale lepszy wynik można uzyskać informatyką ;) [czyt. łatwiej, póki co, bo nie powiedziane, że się nie zmieni] - no tak naprawdę to ratuje go raczej olimpiada, ale sądząc z dotychczasowych doświadczeń, to jak zwykle na olimpiadzie wysiądzie mu psychika i... ok, ok już nie marudzę

młody nie chce nawet dopisywać trzeciej szkoły - stwierdził, że jak nie dostanie się do Kochanowskiego, to będzie w Królówce i też fajnie, bo będzie miał swój wymarzony rosyjski [oczywiście dziś nawet cyrylicy nie zna, ale taki sobie wymarzył i rób co chcesz ;)]
                • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 24.06.13, 02:35
                  dziwny_jest_ten_swiat_gw napisała:

> tak, ale lepszy wynik można uzyskać informatyką ;) [czyt. łatwiej, póki co, bo
                  > nie powiedziane, że się nie zmieni] -
                  Zeszłoroczne wyniki z matematyki rozszerzonej były jakby wyższe niż informatyki rozszerzonej więc ta "łatwość" informatyki jest dyskusyjna
                  www.oke.waw.pl/new/download/files/File/raporty/2012/lo/RAPORT_2012_Matura.pdf
                  W każdym razie nie wybierajcie klasy mat-inf bez fizyki - jeśli synowi coś się odmieni ze studiami to z informatyką może zostać z przysłowiową ręką w nocniku.
            • Gość: paszczakowna1 Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.13, 01:21
              >o tyle liceum jest po prostu słabe i ma rozmyte profile tzn.
              > trzeba uczyć się wszystkiego niejako po równo [ale wcale nie na wysokim poziom
              > ie], nie zwraca sie jakiejś szczególnej uwagi na to, co dany uczeń preferuje.

Wyniki maturalne ma jednak stosunkowo niezłe. I teraz 'rozmycie' profili (IMO zresztą wcale niekoniecznie naganne) nie przejdzie, bo przedmiotów po prostu nie będzie. Ale nie chodzi o Reytana, zmierzam do tego, że może nie warto skupiać się na mat-fiz-inf, który jest stosunkowo rzadkim profilem (nb - jest w Kamińskim - chyba że to dla was koniec świata), tylko może postawić na zwykły mat-fiz, a informatyką się parać pozaszkolnie (bo przecież i tak się na tym skończy).
              • dziwny_jest_ten_swiat_gw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 24.06.13, 01:39
                Gość portalu: paszczakowna1 napisał(a):

> Wyniki maturalne ma jednak stosunkowo niezłe. I teraz 'rozmycie' profili (IMO z
                > resztą wcale niekoniecznie naganne) nie przejdzie, bo przedmiotów po prostu nie
                > będzie. Ale nie chodzi o Reytana, zmierzam do tego, że może nie warto skupiać
                > się na mat-fiz-inf, który jest stosunkowo rzadkim profilem (nb - jest w Kamińsk
                > im - chyba że to dla was koniec świata), tylko może postawić na zwykły mat-fiz,
                > a informatyką się parać pozaszkolnie (bo przecież i tak się na tym skończy).

Kamiński? zupełnie nie znam - sprawdziłam - dojazd nie taki zły - jeden autobus, ale tylko 11 przystanków ;)

a wiesz może jakie tam były progi, bo mi nie działa str edukacji - jakas przerwa tech. czy coś
                • morekac Re: Wyniki testu gimnazjalnego 24.06.13, 08:09
                  Najlepsze ursynowskie liceum (publiczne) - w każdym razie osiąga przyzwoity warszawski poziom. Najlepsze jest w przedmiotach przyrodniczych.
                • Gość: paszczakowna1 Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.13, 10:30
                  142 srednia ogolnoszkolna w 2012. Do mat-fiz-inf pewnie troche wyzsza, ale nieduzo - w 2010 nie bylo znacznych rozbieznosci punktowych miedzy klasami. Ale Kamiński wyniki maturalne ma trochę slabsze niż Reytan.

• cyggnus Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 12:16
      Jak patrzę na wyniki szkoły mojego dziecka, to w porównaniu z ubiegłym rokiem polski jest na prawie takim samym poziomie, wos i historia wypadły słabiej o kilka punktów, matematyka podobnie, przyrodnicze i angielski lepiej niz w ubiegłym roku. Ciekawe, czy w kraju jest podobna tendencja
      • cyggnus Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 12:20
        "Matematyka podobnie", czyli podobnie jak w ubiegłym roku miało być
        • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 22:42
          Wykresiki jak to poszło w skali ogólnopolskiej:

www.edulandia.pl/edulandia/1,118533,14145316,Wyniki_egzaminu_gimnazjalnego_2013.html
          Tradycyjnie narzekanie jak to młodzież na wsi nie zna języków, zwłaszcza angielskiego
          www.edulandia.pl/edulandia/1,118533,14145035,Niski_poziom_znajomosci_jezykow_obcych_uczniow_z_obszarow.html
          • airebea Re: Wyniki testu gimnazjalnego 22.06.13, 07:31
            U nas też bardzo dobre 91 pkt za egzamin ok 70 pkt za świadcectwo. plus do dwujęycznych jeszce punkty za dany egamin z angielskiego.W takim wypadku chuba mieniamy listę preferencji.
            1.Witkacy
            2 Kopernik
            3 Dąbrowski
            Wiecie może jakie były progi w Witkacym w ubiegłym roku?
            • joa66 Re: Wyniki testu gimnazjalnego 22.06.13, 15:27
              Podają tylko średnią 175 pkt. Moim zdaniem jeżeli Twój syn będzie miał 161 pkt ma spore szanse, biorąc pod uwagę, że w tym roku jest o jedną klasę więcej niż w roku poprzednim.

Typujecie wszystkie klasy-języki?
              • airebea Re: Wyniki testu gimnazjalnego 22.06.13, 15:41
                Tak konfiguracja języków jest mu właściciwie obojętna możemy obstawiać wszystkie klasy. Syn jescze nie podjął ostatecznej decyzji cy na pierwsym Witkacy czy Kochanowski. W Kochanowskim ma mnóstwo znajmomych, wszyscy zachwyceni ale z drugiej strony Witkacy to inna liga...
                • joa66 Re: Wyniki testu gimnazjalnego 22.06.13, 15:44
                  No i Witkacy jest specyficzną szkołą. Nie dla każdego (nie mam na myśli stopni).

Syn wie na co się porywa?

• menodo Re: Wyniki testu gimnazjalnego 22.06.13, 19:41
                  A co z tym władkiem? Ktoś Ci odpowiedział na forum w sprawie ubiegłorocznego progu:)
                  W obecnej sytuacji punktowej syna Dąbrowskiego raczej bym sobie darowało.
                  • airebea Re: Wyniki testu gimnazjalnego 22.06.13, 19:56
                    Do Władka syn nie chce ;( Witkacego chyba sobie też podaruje. Myślę że będzie to Kochanowski, Kopernik i Dąbrowski. Ten Dąbrowski to już na zasadzie dupochronu bo myślę że gdyby nie dostał się do Kochanowskiego to Kopernik jest pewny, On strasznie towarzyski facet jest i jak przychodzi co do czego to okazuje się ,że szkoła musi być niezła ale też fajna i z atmosferą:)
                    • menodo Re: Wyniki testu gimnazjalnego 22.06.13, 20:08
                      Dla towarzyskich to Czacki jest dobry :)
                      Ile on tych punktów ma?
                      To może niech weźmie : Czacki, Kochanowski, Kopernik?
                      • airebea Re: Wyniki testu gimnazjalnego 22.06.13, 20:17
                        Czacki to jednak chyba a wysoko- praktycznie w każdej konfiguracji ma 161 pkt ( poza mat -fizem). I klasa w czackim to chyba taka bardiej artystycznym acięciem a on bardziej w kierunku nauk spolecznych/ dziennikarstwa, politologii.
      • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 21:00
        Porównałam tegoroczne i zeszłoroczne średnie dla woj. mazowieckiego. Lepiej w tym roku wypadły tylko przedmioty przyrodniczne (pomimo aksolotla ;-)), reszta jednak słabiej. Chyba że porównuję nie to.
        • Gość: lu Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 21:06
          czyli progi beda nizsze?
          • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 21:43
            Progi zależą od wielu czynników. W każdym razie nie wydaje mi się, żeby były istotnie wyższe .
    • Gość: mdro Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.warszawa.mm.pl 21.06.13, 14:24
      A gdzie to się sprawdza? (W-wa). Bo moje chłopię przyszło i oznajmiło, że kazali mu sprawdzić, czy się zgadza, ale nie wie, na jakiej stronie (w programie rekrutacyjnym nic nt. punktacji nie ma).
      • cyggnus Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 14:28
        u nas na stronie oke jest panel dla ucznia, gdzie uczeń loguje się tak jak do systemu rekrutacji i wtedy ma swój wynik.
        Na stronach cke i oke są wstępne wyniki, ale bez podania centyli dla uczniów, więc to trochę trudno porównywać, chyba że na oko patrząc na wykresy słupkowe.
        • Gość: lu Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.13, 15:18
          centyle sa podawane przy wynikach dzieci, w systemie.

Nie moge sie polapac w tych staninach :-( czemu przedzialy najwyzszej staniny nie sa do 100%?
          • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 18:37
            Gość portalu: lu napisał(a):

> centyle sa podawane przy wynikach dzieci, w systemie.
            >
            > Nie moge sie polapac w tych staninach :-( czemu przedzialy najwyzszej staniny
            > nie sa do 100%?
            Widocznie 100% to mają naduczniowie ;-)
            • Gość: lu Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 19:13
              ach to sa srednie szkol a nie srednie uczniow. Gapa ze mnie :-)
      • sunday1974 Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 14:29
        Jesli Warszawa to tu:

hermes.oke.waw.pl/
        Moje dziecię dostało hasło w szkole.

• Gość: mdro Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.warszawa.mm.pl 21.06.13, 14:32
          Dzięki. Hasło w szkole dostał, tylko nie wiedział, gdzie ma je wpisać ;-).
    • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 18:23
      Moja na szczęście dostała wyniki w szkole, bo nie da się wejść. Nic zmieniać nie będziemy, więc logowanie się na stronę z wynikami nie jest w tej chwili dla nas istotne.
      • Gość: lu Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 18:32
        bez problemu wchodzi sie przez Fire Foxa, przez IE i Chrom nie moge wejsc
        • jakw Re: Wyniki testu gimnazjalnego 21.06.13, 18:37
          My przed chwilą weszłyśmy IE, z pół godziny temu z chrome był problem.
    • Gość: lu Re: Wyniki testu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.13, 13:21
      czy ktos wogole wie czy sa jakies porownania egzainu z 2012 i 2013? Lepiej slabiej wypadl?
      • cyggnus Re: Wyniki testu gimnazjalnego 25.06.13, 13:44
        Możesz porównać na razie średnie w kraju
        język polski: 2012 - 65, 2013 - 63;
        historia i wos: 2012 - 61, 2013 - 58;
        matematyka: 2012 - 47, 2013 - 48;
        przyrodnicze: 2012 - 50, 2013 - 59;
        ang podstawa: 2012 - 63, 2013 - 63;
        ang rozsz: 2012 - 46, 2013 - 45.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka