Dodaj do ulubionych

kasza manna, duże dziecko - pytania do ekspertów

07.05.10, 15:03
jestem mamą 4, 5 miesięczniaka ważącego 7,600. Z uwagi na anemię i
kiepską morfologię mały jedzie na żelazie i kwasie foliowym.Karmię
wyłacznie piersią. Pod koniec 5 miesiąca chcę rozpocząc ekspozycję
na gluten. Jak podawać ta kaszkę mannę ? Normalnie gotuję na
mleku/wodzie lub w zupie. te słynne pół łyżeczki ma być ugotiwane na
mleku czy też ma to być gotowa kaszka z paczki ?
krok dalej- zupki dwuskładnikowe- tam tez dodajemy już wczesniej
ugotowaną kaszę manną czy gotujemy w zupie.
Wszedzie są informacje co ale nie JAK.
Z góry dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • joanna.czerwinska Re: kasza manna, duże dziecko - pytania do eksper 12.05.10, 15:52
      Witam!
      Może Pani podawać kaszę tradycyjną lub przeznaczoną specjalnie dla niemowląt,
      która nie wymaga gotowania. Jeśli będzie Pani używała zwykłej kaszy - na
      opakowaniu producent zawsze umieszcza informacje o tym, jak przygotować dany
      produkt. Gotujemy na wodzie.
      Jeśli chodzi o zupki - zależy to od Pani inwencji, czy doda kaszkę ugotowaną,
      czy wrzuci go gorącej zupki i podgotuje.
      Pozdrawiam
      Joanna Czerwińska

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka