Gość: Alunia IP: *.netcominternet.pl 12.10.10, 19:46 Zastanawiam się, czy ilość mleka odpowiedni dziecku np. 150ml odpowiada ilości wody potrzebnej do przyrządzenia mleka czy już gotowej mieszanki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaijulia Re: Jak liczyć ilość mleka w stosunku do schematu 13.10.10, 10:01 ilość mleka odpowiednia dla dziecka jest podana w przedziałam wiekowych na opakowaniu każdego mm, ale to są tylko orientacyjny schemat są dzieci które jedzą więcej w danym miesiącu, i takie które jedzą mniej niż normy w tabelce jest to ilość mleka, nie wody robisz mieszankę mleczną tak: że na każde 30 ml wody dajesz 1 miarkę mleka, zawsze po dodaniu proszku do wody i wymieszaniu objętość mleka wzrasta; i tak robiąc porcję z 150 ml wody i 5 miarek mm otrzymujesz ok 160-165 ml gotowej mieszanki Odpowiedz Link Zgłoś
k.nowicka_ekspert Re: Jak liczyć ilość mleka w stosunku do schematu 14.10.10, 12:33 Witam! Jeśli w schemacie podana jest pewna ilość mleka, to dotyczy rzeczywiście mleka-przygotowanego zgodnie z przepisem/, a nie wody do tego użytej:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama