Dodaj do ulubionych

kaszka - ile?

17.11.10, 08:39
Dzień dobry,
Mój Krzyś za 2 dni skończy 4,5 miesiąca. Zaczęlismy powoli rozszerzac mu dietę. Poznał juz smak marchewki i jabłka. Od jakiegos czasu zna tez smak kaszki, która zagęszczam bebilon pepti dzieki czemu Krzyś przestał ulewać. Za jakiś czas chciałabym zamienic mu jeden posiłek mleczny kaszką. I stąd moje pytanie. Ile tej kaszki powinien zjeść? Na butelce mam podziałlkę i widzę ile wypił. Wiem tez ze więcej nie chce bo odsuwa butelkę albo wypluwa mleko. Z kaszką w miseczce ciężko będzie powedzieć ile zjadł. Czy do jej zrobienia mam przygotowywać tyle samo mleka co zazwyczaj do butelki? to chyba bardziej kaloryczny posilek?

I jeszcze jedno - Krzyś ostatnio nie chce pić mleka w dzień. WYpije kilka łyków i odsuwa butelkę. Nie ma tego problemu gdy pije na spiocha - zasypia lub sie budzi. Nie ma pleśniawek, ząbki jeszcze nie wychodzą. Co może byc przyczyna takiego zachowania?

Pozdrawam
Obserwuj wątek
    • k.nowicka_ekspert Re: kaszka - ile? 19.11.10, 10:53
      Witam. Kaszkę może Pani przygotować na mm, w ilości ok 150- 180 ml na posiłek. Być może Pani synkowi, przestał smakować bebilon pepti, który jak wiadomo nie należy do przysmaków. Proponuję zastąpić jedno karmienie mleczne zupą jarzynową.osobnym posiłkiem może być również kaszka bezmleczna na wodzie, z dodatkiem owoców. Pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka