Dodaj do ulubionych

gluten - kwestia techniczna

14.04.12, 20:48
Witam,zamierzam wprowadzić mojemu synkowi gluten w formie kaszki manny(ma skończone 5 miesięcy, karmiony piersią). Robię to tak: Gotuję 100ml wody, dosypuję do tego 2-3 g kaszki manny błyskawicznej - 1 płaska łyżeczka, gotuję jeszcze jakieś 2-3 minut.Powstaje wodnista papka.I tu właśnie zaczyna się problem.Chcę podać synkowi bezpośrednio do buzi za pomocą łyżeczki.( synek jeszcze nie ma rozszerzonej diety-tylko mleko z piersi).I pytanie brzmi: czy mam podać synkowi łyżeczką tą całą papkę, która się ugotowała czy tylko pół łyżeczki tej ugotowanej papki(kaszki manny z wodą)?Następnie podać synkowi pierś do popicia.Bardzo proszę doświadczone mamy o pomoc w tej sprawie.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka