Dodaj do ulubionych

jagody acai - warto?

18.03.12, 13:23
prosze o informacje czy warto zastosowac. duzo o tym w necie ze to takie cudo.
chcialabym wiedziec na ile to marketing a na ile faktyczna pomoc w odchudzaniu. Mam 44 lata i nie chce eksperymentowac ze zdrowiem, natomiast chudniecie bez wspomagania niewiele pomaga. Zatem?
Obserwuj wątek
    • Gość: bum Re: jagody acai - warto? IP: 198.36.94.* 19.03.12, 22:25
      nie warto
      mieszkam w okolicy gdzie sa latwo dostepne w sklepie i jadam w mieszankach, salatkach, itd.
      nic szczegolnego. ot, troche jak rodzynki, tyle ze sprowadzane z daleka i drozsze wiec i marketing wiekszy ;-)
      • Gość: Lucek Re: jagody acai - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 17:47
        jako zdrowotny dodatkej jak najbardziej
        na odchudzanie nic niepomoga
        • koontza Re: jagody acai - warto? 23.03.12, 11:41
          kupiłam i zazywałam 1 słoiczek, nie schudłam..... ale i nie zaszkodziły :)
          • Gość: justyna Re: jagody acai - warto? IP: *.19.165.67.osk.enformatic.pl 27.01.13, 19:38
            nie pomagają w odchudzaniu, raczej dla zdrowia; ponoć zapobiegają zmarszczkom
            • Gość: ela Re: jagody acai - warto? IP: *.warszawa.pl 05.06.14, 10:34
              nie warto, to tylko naciąganie ludzi, kupiłam, wydałam kasę, zmieniłam dietę i nic, zupełnie nic, więc to sciema na 100%
        • Gość: Yogi Re: jagody acai - warto? IP: *.vlan235.dengo.lubman.net.pl 07.03.13, 12:43
          Ja stosuje ok 1.5 tygodnia i schudlem 1,5 kg czad. Nie chce mi sie wogole jesc po nich a jak jem to na siłe od tak nie wiem po co bo mysle ze zglodnieje czy cos ???. Az zastanawiam sie czy to normalne. Ponadto zauwazylem ze wiecej pije po nich (nie nie wodki ani piwa) po prostu sokow lub wody. Osobiscie chce zrzucic tylko ok 4 kg w sumie takze za ok 2-3 tyg
          • Gość: kaja Re: jagody acai - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.14, 21:50
            moze jest zafałszowany i zawiera nielegalny i niebezpieczny lek sibutraminę tylko wtedy ma szanse zadziałac
        • Gość: Friday Re: jagody acai - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.14, 08:52
          Potwierdzam, że nie warto... kupiłem jedno opakowanie za 145zł i po wybraniu całego (30 dni) waga nie spadła nawet o kilogram, moim zdaniem to naciąganie ludzi... dodam że nie objadam się jakoś straszliwie, normalne posiłki śniadanie, obiad, kolacja... Prowadzę siedzący tryb pracy ale uprawiam sport. Mogę szczerze powiedzieć, że na odchudzanie to nie działa ale jak ktoś chce stracić 145zł może się sam przekonać. Dodam jeszcze że produkt kupiłem oryginalny, ze strony producenta, a nie jakąś podróbę...
          • Gość: Ja Re: jagody acai - warto? IP: *.19-2.cable.virginm.net 07.06.14, 09:32
            Tylko to jest udowodnione naukowo ze te jagody odchudzaja wiec nie jest to jakis tam wymysl ale prawda zadni naukowcy nie moga podawac informacji niezgodnych z prawda wiec widocznie nie zadzialalo na ciebie jakims cudem albo po prostu nie mowisz prawdy.
            • Gość: irena Re: jagody acai - warto? IP: 46.182.100.* 10.06.14, 15:25
              Czytam wszystkie wiadomości o jagodach acai i sie zastanawiam czy dobrze zrobiłam że kupiłam ?Kupiłam na 1 miesiąc kuracjii? czy mi nie zaszkodzą poniewaz jestem po dwóch ciężkich operacjach i 18 cyklach chemii ? Wycięte mam 48 cm jelita grubego i wycięty duży płat wątroby, chciała bym schudnąć ale w jaki sposób ? Proszę napiszcie mi czy są jakies uboczne skutki tej kuracji.ZMARTWIONA czekam na wiadomości...Pozdrawiam.
              • Gość: Karolina Re: jagody acai - warto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.14, 14:27
                Radzę iść z tym do lekarza i jego spytać, a nie odpowiedzi w necie szukać na cos tak poważnego. Pozdrawiam
              • Gość: gość Re: jagody acai - warto? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.07.14, 08:20
                Miej w d ... odchudzanie i ciesz sie życiem!!!!!
            • Gość: M.R. Re: jagody acai - warto? IP: *.inetia.pl 19.06.14, 10:51
              Naukowcy twierdzą też, że nie ma Boga - dla swoich korzyści, i też may im wierzyć, że podają prawdę? Panuje opinia,że w biznesie wszystkie chwyty dozwolone.
          • Gość: tadekch Re: jagody acai - warto? IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.14, 14:43
            Jestem w identycznej sytuacji... Jedno wielkie oszustwo...
    • Gość: annakatarzyna Re: jagody acai - warto? IP: *.centertel.pl 26.03.12, 12:32
      zastosowac to mozna wszystko, tylko po co? by uszczuplic zawartosc portfela?
      obiecuje sie cuda na kiju, a w praktyce malo kto jest w stanie polecic.
      chce schudnac ale nie kosztem zdrowia.
      • lob1 Re: jagody acai - warto? 07.09.12, 16:14
        Zjadłam 180 tabletek Acai przez 3 miesiące i nabawiłam się nadkwasoty,zgaga,bólów żołądka i kamicy nerkowej.Nie schudłam ani kilograma.A czy dostanę zwrot gotówki to tylko sam Bóg wie.Cygaństwo i naciąganie ludzi.Bardzo się zawiodłam i nigdy nie dam się już skusic na żadne tabletki odchudzające.Poprostu trzeba mniej żreć i ruszać się,innej alternatywy nie ma.
        • Gość: teżpowiadam Re: jagody acai - warto? IP: *.sta.asta-net.com.pl 28.06.13, 11:54
          a to,że przeczytałam,iż zaczyna się chudnąć już 2,5 MINUTY po jej połknięciu- było już totalnym przegięciem.Jem te Jagódki od 10 dni,i nic,nic,nic.Zatem wybiorę się gdzieś do gospodarza na żniwa,albo do pielenia jakichś ogródków? Pozdrawiam takie idiotki jak ja,które wierzą,że...., itp. i jeszcze za to płacą.Dziewczyny- łączmy się!!! Więcej ruchu,mobilizacji do zdrowych,niewielkich,2 razy dziennie posiłków!!! Bo tak o dzisiaj robię- o efektach nie omieszkam się napisać,a póki co zjem do końca "cudowne gó..." i nie życzę sobie smacznego!
          • Gość: Jagna Re: jagody acai - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.13, 09:13
            No nie wiem... Mi zeszło 15 kilo w 3 miesiące, a jedyną zmianą w moim życiu właśnie było zażywanie tabsów z acai. Co prawda, zaczęłam też w tym czasie antykoncepcję, ale teraz po przerwie znowu wróciłam do tabletek anty i jakoś spadku wagi nie widzę, więc zostaje zwalić na acai.
            • Gość: seba Re: jagody acai - warto? IP: *.ip.netia.com.pl 29.05.14, 09:46
              Odpowiedź jest prosta. Chyba z antykoncepcją nie zaczęłaś bez powodu. Schudłaś, bo każdy wieczór/noc był związany ze spaleniem min. 500kcal, co wystarczyło do schudnięcia. Acai zbędne - zbieg okoliczności :)
              • Gość: Aneczka69 Re: jagody acai - warto? IP: *.ogr.ar.krakow.pl 02.06.14, 08:23
                Totalna bzdura - łatwo to poznac po ich stronie - kiedy cos jest prawdziwe, nie trzeba kombinowac z oszukiwaniem ludzi usmiech.gif czyli....
                Nie musze kupowac zeby zauwazyc ze to nabijanie ludzi w butelke...
                Jakis czas temu ten artykul juz widzialam na interia.pl (moze ok 2 tyg temu)...czytalam wtedy WSZYSTKIE komentarze jakie tam byly... Wrecz mnie zainteresowalo to ze moze istniec skuteczny lek na odchudzanie dla otylych ludzi... Pomyslalam ze kupie go mamie, ale jednak bylam sceptyczna i sie wstrzymalam by zobaczyc jak sprawa sie rozwinie. I slusznie zrobilam...
                Wchodze dzis na interie i co? I znów widze ten sam artylul i.... TE SAME KOMENTARZE... z tym ze z datą wczorajsza... O_o jak to mozliwe ze na stronie widnieja IDENTYCZNE komentarze jak ok 2 tyg temu, z tym ze obecnie sa z data 1 czerwca.... Cos tu nie gra... I ciekawym jest ze na stronie acai power od kilku tygodni trwa rzekoma promocja.... ktora NIBY po 11 godzinach wygasa... miely 2 tygodnie... 11 godzin wciaz odlicza do konca promocji... Jak juz chca nabijac ludzi w butelke, niech lepiej przemyslaja kazdy szczegol...
                CO WIECEJ!!
                Chcialam teraz dodac ten komentarz na głownej stronie artykułu na interia.pl by ostrzec ludzi... I co? I oczywiscie się nie dalo, bo jak można by było dodać coś prawdziwego... Niby wchodzi się przez fb by dodać komentarz ale nic nie zostaje opublikowane...
                Nie dajcie się nabrac!
                • Gość: Karolina Re: jagody acai - warto? IP: *.tel.tkb.net.pl 22.07.14, 23:03
                  Bez kitu masz racje...zobaczylam dzis ten artykul...po przeczytaniu Twojej wypowiedzi sprawdzilam odliczanie tej promocji...smiech na sali 11 godzin 59 minut......heh...a juz mialam zamawiac xd. Lepiej wziac sie za zdrowa diete i cwiczenia ;)
        • Gość: stach Re: jagody acai - warto? IP: 212.244.106.* 21.02.14, 16:32
          A Ty zapewne nic nie robilas oprocz brania tabletek i czekalaś na efekty??
      • Gość: Instruktor Wellnes Re: jagody acai - warto? IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.13, 19:55
        Niestety wypowiadają się najbardziej sami laicy, którzy nie potrzebnie wprowadzają w błąd samą zainteresowaną. Ale w Polsce kazdy jest lekarzem.
        Jagoda Acai nie jest dostepna na podworku sąsiada. Jest to niezwykle zahartowany owoc z dzungli dlatego ma takie własciwosci. Ale malo kto wie ze traci wartosci po kilku godzinach wiec wiele tych produktów na rynku jest kiepskiej jakości. Ale są firmy na rynku jak np. Synergy czy Monavie które na podstawie technologii NASA utrzymują jej wartośc az do konsumpcji.
        Jagoda Acai to zródło niesamowitej zawartosci potrzebnych antyoksydantow i nie tylko. Dla porównania dodam ze najmocniejsza zurawina ma około 120 ORAC a ACAI 1020. Wiec to tak jakby powiedziec nie tankuj 98 lepiej sikaj do baku. :-) Własciwosci w zbilansowanym np soku pomagaja dozywic organizm ale oczyszczac co powoduje docelowo tez równowage wagi.
        W praktyce mam wielu klientów których wspomagam takim działaniem.
        Wierze ze było to pomocna informacja. Pozdrawiam
        • Gość: z dżungli Re: jagody acai - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.13, 18:47
          Jagody są z dżungli- więc muszą być wartościowe!!! chachacha......
          • Gość: mika Re: jagody acai - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.13, 18:21
            słuszna uwaga. Byłam w tej dżungli, widziałam te jagody. Dla części rdzennych mieszkańców Amazonii stanowią prawie podstawę pożywienia... Gdyby miały taka moc, że się chudnie od jednej tableteczki dziennie, ci ludzie już by powymierali.
            A jeśli chodzi o "zahartowanie" owoców to większej bzdury nie widziałam... Nawet jeśli nie byliście w amazońskiej dżungli, to chyba domyślacie, się jak tam jest? Jak w szklarni: stała dość wysoka temperatura i wysoka wilgotność. Nasze bieszczadzkie jagody - one to są zahartowane...
            Dziewczyny, nie dajcie się nabierać...
            • Gość: pat Re: jagody acai - warto? IP: *.lebork.vectranet.pl 09.07.14, 12:34
              Głupoty prawisz! Nie mogą być codziennie spożywane przez mieszkańców Amazonii, ponieważ wcale nie tak łatwo je znaleźć. Nie rosną one tam jak u nas jabłka na drzewie. Więc jak nie znasz realiów, to nie piernicz
          • Gość: lawral Re: jagody acai - warto? IP: *.pwsz.pl 27.05.14, 09:53
            Pseudonaukowy bełkot
        • student77 Re: jagody acai - warto? 11.01.14, 09:01
          Bajer i naciąganie, gdyby był jakiś skuteczny środek na odchudzane to nie było by ani jednej grubej aktorki, lekarza, czy piosenkarki ... Od naiwnych, zdesperowanych ludzi bezwzględni naciągacze wyłudzają kasę.
        • Gość: Klaudia Re: jagody acai - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.14, 16:26
          W końcu ktoś mądry zabrał głos. Ja stosuję jagodę w formie liofilizowanej i jestem bardzo zadowolona z efektów. Jem regularne posiłki, ograniczyłam słodycze i tłuszcze, godzina w tygodniu gry w squosha, godzina w tygodniu bieżni i godzina basenu. Efekty są zadawalające i czuję się znakomicie!!!!
          • Gość: inka Re: jagody acai - warto? IP: 212.180.148.* 17.06.14, 07:51
            I jak schudniesz, to powiesz że to skutek jagód? Ja uważam, że stosując dietę i ruszając sie więcej osiągnęłabys to samo. Bez wydawania kasy na te jagody. Nie ma cudownych tabletek. Trzeba jeść rozsądniej i więcej sie ruszać. A tabletki tylko rozwalą przewód pokarmowy.
        • Gość: Hana Re: jagody acai - warto? IP: *.soplicowo.net 23.04.14, 20:26
          technologia z NASA wykorzystana do produkcji tabletek z jagodek acai......o matko....litosci !!! Naiwni nie rosną w dżungli niestety.Desperaci uwierza we wszystko.
    • Gość: x Re: jagody acai - warto? IP: *.Red-95-124-26.dynamicIP.rima-tde.net 08.06.12, 00:05
      jasne, ze acai nie jest srodkiem na odchudzanie ylko ewentualnie wspomagajacym odchudzanie. nie nabierzcie sie na te pozytywne posty. ja sie nabralam :) kupilam tabletki acai, 2 soki acar, rposzek do smoothie acai, za to wszystko zaplacilam okolo 100 eur i schudlam....moze 10 deko :)
    • Gość: gama Re: jagody acai - warto? IP: *.ckzeto.com.pl 08.06.12, 11:41
      Nie warto. Kupiłam, brałam miesiąc i ... przytyłam 2 kg. I to stosując dietę niskokaloryczną. Faktem jest, że biorę antydepresanty a po tym się tyje. Dlatego chciałam schudnąć. Nie po0magaja bardziej niż inne suplementy i tylko na zasadzie placebo.
    • Gość: kii Re: jagody acai - warto? IP: *.free.aero2.net.pl 17.06.12, 12:06
      Jagody acai sa TUCZACE. Indanie ktorzy je jedza regularnie sa grubi. Acai mozna porownac do miniaturowego awokado, z duza iloscia tluszczu. Sa tez bardzo odzywcze, dlatego np. osoby ktore jedza bardzo malo dodaja je do swojej diety, bo uzupelniaja w ten sposob skladniki mineratlne i zdrowe tluszcze.
    • Gość: mama Re: jagody acai - warto? IP: 95.154.230.* 12.07.12, 09:07
      izabelo z tych. wynoś się stąd spamerko.
    • Gość: magdamagda Re: jagody acai - warto? IP: *.204.68.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.08.12, 18:37
      widzę, izabelo z tych że zmieniłaś płeć
      • 6mona Re: jagody acai - warto? 11.08.12, 05:56
        zdania są podzielone , a nie ukrywam , że chetnie bym sie skusiła. Co byście doradzili? - nigdy nie brałam takich suplementów
    • Gość: beznadzieja Re: jagody acai - warto? IP: *.80-203-69.nextgentel.com 13.08.12, 22:14
      te tabletki to szkoda kasy ,jak nie zaczniesz normalnej diety to nic nie pomoga,stosowalam juz lepsze od tych co sa na rynku i nici,czym oni nas tu oszukuja,nie ma mowy nie warte tych pieniedzy!!!!
    • Gość: asica1981 Re: jagody acai - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 10:27
      ja oczywiście też nabrałam się na "tabletki cud" - co to dieta niepotrzebna i żadne ćwiczenia??? a po dwóch tygodniach wręcz tyje a nie chudnę, po tygodniu łykania tabletek ODCHUDZANIE przeszłam na dietę i nie jem pieczywa i duuuużo piję wody, a nadal tyję!!! Nie dajcie się nabrać tak jak ja!!!
    • czomal Re: jagody acai - warto? 31.08.12, 12:20
      Jolka ja uważam, że warto. Z jednym zastrzeżeniem tej jagody nie kupisz w słoiczkach jak pisali przedmówcy. Zapraszam na email

-----------------

czomal
    • bieganiemagdy Re: jagody acai - warto? 10.09.12, 19:24
      Aniu do odchudzania trzeba podejść na wielu płaszczyznach. Jagody Acai są zdrowe i mają bardzo dużo, wręcz wyjątkowo dużo mikroelementów, nie sądzę jednak że są w stanie kogoś odchudzić jeśli poza tym ktoś nie będzie sie racjonalnie odżywiał i ćwiczył.
      Słyszałam taki pogląd że jak dostarczymy pełnej ilości witamin to organizm nie domaga się dalszego jedzenia i nie objadamy się itp. Sprawdziłam na sobie i nie jest to prawdą.
      Jemy często zmysłami - oczami, nosem i jak coś leży blisko nas i pachnie i pięknie wygląda to zjemy mimo że jesteśmy najedzeni i nasza dieta pokryła 100% witamin i minerałów.

Piszesz, że chudnięcie bez wspomagania niewiele pomaga - masz racje jeśli chodzi o chudnięcie i nie uprawianie sportu. Chudnięcie i nie ćwiczenie powoduje, że oszukujemy nasz organizm i słabniemy.
      Zachęcam cię do podjęcia aktywności fizycznej małymi krokami, nie musisz odrazu biec na 10km, ale spacery, ćwiczenia z hantlami. Spróbuj troszkę zbudować masę mieśniową, która pomoże Ci spalać więcej w stanie spoczynku nawet. Sprawdzone!
    • Gość: antek40 Re: jagody acai - warto? IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.12, 16:42
      cześć- zjadłem już jedno opakowanie 60 kapsułek i nie schudłem ani grama , zobaczę co będzie po drugim opakowaniu .
      słowa krytyki na ten temat nie są przyjmowane i kasują je sprzedawcy.
    • Gość: antek40 Re: jagody acai - warto? IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.12, 16:50
      ale ściema , to czemu jedni chudną a inni nie mogą.
      W Brazylii kobiety są grube , a jedzą jagody . Zrobię badania
      i sprawdzę inne zasoby jagód .

• Gość: Medyk z Banią Re: jagody acai - warto? IP: *.smrw.lodz.pl 17.09.12, 00:11
      8 kilo w miesiąc. Super. Tylko jakim cudem nie zdechłaś. Spadek masy powyżej 2.5 kilo na miesiąc to już zagrożenie dla serca. Przy mniejszej masie a przy tej samej sile serca rośnie ciśnienie zawrotnie. Do tego niedobory. Potasu np powodują zapalenie mózgu .No i stawy. Wysiadają całkiem. Przy spadku masy 8kg na miesiąc organizm musiałby codziennie usuwać z organizmu 300 g czystego tłuszczu .W tym uzupełniać braki i tak dalej. Metabolizm musiałby przyspieszyć 10 krotnie. Niczyje nerki nie są wstanie flitrować 10 razy więcej odpadów .Tym bardziej wątroba. A jakąś ś drogą te 8 kg musiało wyjść. Więc nie pisz mi tu kurde bajek bo albo nie żyjesz albo masz głazy w nerach jak Mount Rushmore
      • Gość: Meggi Re: jagody acai - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 16:47
        amatorze, schudłam 20 kilo w miesiać na programie głodówki leczniczej, i mam wyniki jak nigdy
        • Gość: ivan Re: jagody acai - warto? IP: *.solarme.pl 12.11.13, 19:51
          nie chce byc brutalny ale pierwszy drastyczny spadek masy polega na pozbyciu się kilogramów kałopodobnych substancji z jelit. Potem jest euforia, obżeranie się bylegównem i przybierasz więcej niz prze cud dietą. Jeżeli masz troszkę wiecej mózgu od kury zainstaluj sobie excela i rób codzienne pomiary wagi. Zrób sobie wykres z wagą i drugi liniowy ze spadkiem dziennym 50g .Po 6 mcach stwierdzisz ze 50g dziennie to jest mega osiagnięcie. Ci co pisza ach i och o tym goownie to maja po prostu zapłacone ok 40 gr za post.
      • Gość: Justka Re: jagody acai - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 00:41
        Sorki, ale ja bez jagód i innych suplementów diety, będąc na diecie 1200 kcal i ćwicząc po 1,5 h dziennie schudłam podobnie 8 kg w 6 tygodni i jakoś "nie zdechłam"... Guzik prawda, że powinno się chudnąć 2, 5 kg na miesiąc. Kumpela chodzi do dietetyczki i chudnie 5 kg na miesiąc!!! Więc jaka logika w tym co Pan pisze?
      • Gość: gość Re: jagody acai - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 16:44
        I tu sie chyba mylisz bo ja schudlam 8 kg w ciagu 2 tygodni wprawdzie nie na jagodach a na diecie bialkowej i jakos zyje i mam sie dobrze. Do wszystkiego trzeba podchodzic z glowa i rozwaga.
        • the_dzidka Re: jagody acai - warto? 23.06.14, 09:55
          > I tu sie chyba mylisz bo ja schudlam 8 kg w ciagu 2 tygodni wprawdzie nie na ja
          > godach a na diecie bialkowej i jakos zyje i mam sie dobrze. Do wszystkiego trze
          > ba podchodzic z glowa i rozwaga.

Dieta białkowa i "podchodzenie z głową i rozwagą"! *parsk*
          Mam prośbę, spotkajmy się w tym wątku równo za rok i wtedy nam powiesz, jak z twoją wagą i ogólnym stanem zdrowia.
      • Gość: pani Re: jagody acai - warto? IP: *.dynamic.mm.pl 24.02.14, 21:25
        Ja się odchudzałam pod kontrolą dietetyka. 1-1,5 na tydzień to norma. W pierwszym tygodniu schudłam 6 kg...za szybko, dietetyczka zmieniła parametry. Potem "leciałam" po 4 kg na miesiąc. Jednak do całkowitego rezultatu został 3 kg. Tego niestety już nie zrzuciłam. W sumie schudłam 18 kg w 4 miesiące od lutego do maja. W pierwszym miesiącu miałam zakaz ćwiczeń. Potem lekko...spacery, relaksacyjne pływanie. Sport np. bieganie mogłam uprawiać dopiero w czwartym miesiącu. To co piszesz nie znajduje potwierdzenia w wiedzy jaka została mi przekazana przez dietetyka i lekarzy.
        • Gość: karolina Re: jagody acai - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.14, 10:21
          w jaki sposob tyle schudłas? dzieki dietetykowi? czy tab acai?
      • Gość: hjk Re: jagody acai - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.14, 08:44
        tempe dzidy same plus ty:)
      • Gość: dietetyk Re: jagody acai - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 11:53
        Ja schudłem 5 kg w tydzień na diecie DUKANA I faza i nie zdechłem.
      • Gość: Nat Re: jagody acai - warto? IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.05.14, 10:52
        Panie Medyku, nie uzywalam jagod akai, ale po kopenhaskiej diecie schudlam 4,5 kg w dwa tygodnie startujac od 57kg i nie zdechlam :) wrecz przeciwnie, czulam sie cudownie - lekko i witalnie.. a kolezanka stracila 6 kg w dwa tygodnie i tez nie zdechła.. wiec sie nie wymądrzaj Panie Madyku;)
        Dziewczyny, nie mniej jednak nie polecam kopenhaskiej ani zadnej innej oprocz "MŻ" (mniej żreć :))) i wiecej sie ruszaj - efekt murowany :)
        • margonik Re: jagody acai - warto? 01.06.14, 02:03
          Błąd w myśleniu "Medyka" polega na tym, ze chudnięcie o X kilo utożsamił z utratą X kg tłuszczu. Tymczasem większość ludzi oprócz tłuszczu traci też wodę i mięśnie (szczególnie jesli jest dieta bez ćwiczeń), o zawartości jelit nie wspominając....
      • Gość: Roman Re: jagody acai - warto? IP: *.247.techtel.pl 03.06.14, 13:05
        Gdzieś Ty takich bzdur się naczytał. Dawno temu kiedy nikt jeszcze nie mówił o efekcie jojo, o przestawianiu się organizmu w "tryb oszczędny " modne były głodówki które sam przeprowadziłem dwukrotnie po 10 dni. W trakcie głodówki piłem wodę mineralną i 3 szklanki soków naturalnych wyciśniętych. Efekt spadek wagi 10 kilogramów za każdym razem w 10 dni. Pierwsze 3 dni spadek duży ze względu na pozbywanie się soli z organizmu i wody, wyrównanie ciśnienia krwi oraz poprawę samopoczucia. Głód odczuwa się tylko przez 3 dni, potem zaniechałem samochodu i gdzie mogłem chodziłem pieszo (chodziło mi się lekko jak nigdy potem). Cały czas byłem pod stałą kontrolą lekarza rodzinnego (przede wszystkim zdrowie). Po głodówce trzeba powoli uruchomić układ pokarmowy przez 3 dni. Niechciany efekt po głodówce zjadając połowę dotychczasowej dziennej dawki pokarmu tyłem, organizm nauczył się oszczędzać i odkładać energię na wielki głód. Po wielu latach dowiedziałem się że mózg chociaż daje nam inteligencję jako narząd jest egoistą, a że żywi się wyłącznie cukrem to on wysyła polecenia do trzustki żeby zatrzymać produkcje insuliny i do innych organów żeby dać nam uczucie głodu i robi to nawet kosztem innych organów. Reasumują nie polecam głodówek powyżej 1 dnia, a co do wielkiej ilości antyoksydantów to ostatnie badania wykazują iż ponadnormatywne ilości antyoxydantów sprzyjają tworzeniu się komórek rakowych
      • Gość: merlin Re: jagody acai - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 03:03
        O lol.. a ja schudłem swego czasu 13 kg w 2 tygodnie. Oczywiście nie po tabletkach tylko po intensywnym sporcie dzień w dzień. Serce mam jak dzwon i wszystko inne też w porządku. Większość ludzi tutaj wpisujących te posty po prostu bredzi.. siedzę sobie już od jakiegoś czasu, czasami się pośmieje czasami złapię za głowę ;).. moim skromnym zdaniem co do tabletek (nie brałam i nie potrzebuje) uważam, że każdy organizm przyswaja je pewno inaczej tak jak i inne rzeczy. Nic dziwnego. Niektórzy może się lepiej czują, inni nie widzą zmian. Wniosek jest prosty. Chcesz? Spróbuj jak Ci nie szkoda kasy gdy jednak nie zadziała. Jak zadziała spoko. Koniec :)
      • aniteczka2_1 Re: jagody acai - warto? 03.07.16, 21:43
        Kobieta w dniu porodu gubi 10-15kg jak nie wiecej. Z tegl co piszesz wynika ze kazda powinna umierac. Ja po porodzie w miesiac schudlam 7kg i zyje.
    • Gość: Asia Re: jagody acai - warto? IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 23.09.12, 18:17
      Biorę tabletki z acai berry już od ok. miesiąca. Te w większej dawce- 700mg- i bez żadnych dodatków są rewelacyjne jeśli chodzi o powstrzymanie apetytu na słodycze i podjadanie w ogóle. Te w dawce 250mg- takie sobie. Myśle, że dzięki nim nie rzucam się na jedzenie tak, jak po kilku tygodniach innych diet. Mam 41 lat i chociaż waga nie spada bardzo szybko, to za to systematycznie i o to chodzi.
      • Gość: Asia Re: jagody acai - warto? IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 23.09.12, 18:27
        Zapomniałam dodać, że nie czuję się już wiecznie zmęczona i śpiąca, mam więcej energii, duzo więcej. Nawet zaczęłam chodzić na zumbę:)
    • ankalato Re: jagody acai - warto? 04.10.12, 09:57
      jagody są super, do tego polecam kropelki takie na język, tabletki, pastylki i kapsułki, można też pic herbatki cud, oczywiście maść i krem na brzuch i uda co sam spala, warto ubierać taki pas co się sam rusza, można też kupić cud dietę od konsultanta osobistego, dodam do tego fit płatki, batony fit i fit napoje w proszku, fajne też są koktajle i slim chemiczne napełniacze żołądka, albo po prostu jeść świadomie, czytać tabele kaloryczne, wiedzieć ile dzienni węglowodanów przyjąć a ile tłuszczu, i tu polece makaron shirataki ameko foods, jeśli z nim jest coś nie tak możesz mnie zlinczować
      • Gość: wesołek Re: jagody acai - warto? IP: 80.54.117.* 04.03.14, 08:53
        świetnie powiedziane nic dodać nic ująć !
    • Gość: She 27 Re: jagody acai - warto? IP: *.231.9.27.koba.pl 11.10.12, 23:08
      A ja wam w to nie wierze, wszystko to pic na wode. Logicznie rzecz biorac> Jak by to naprawde dzialalo...to ktos by na tym zbil kupe kasy! I napewno nie za takie smieszne pieniadze by to sprzedawal. No i BA! w wiadomosciach by bylo glosno o tym hehehehe a to poprostu kolejna sciema.....na kieszen zwyklego zjadacza chleba. Nie jest to majatek wiec kazdy moze sobie na to pozwolic...
      • Gość: ja Re: jagody acai - warto? IP: *.231.9.27.koba.pl 11.10.12, 23:17
        Sama bym sie znow nabrala na jakas kolejna diete cud, bo tak tu pieknie pisza ahhhhhhh ze tyle kilo w dol i ze wszystko takie wspaniale, a tu guzik ;p .... Nawet taka Madonna musi cwiczyc by utrzymac dobra forme i figure... a wy myslicie ze lezac na kanapie i lykajac tabletki schudniecie..... moim zdaniem zkoda zdrowia
      • Gość: ania Re: jagody acai - warto? IP: *.skybroadband.com 08.04.14, 00:34
        warto! W ciagu miesiaca 6 kilo! Chodze przy tym raz w tygodniu na bieznie na 20minut i raz tygodniu na basen na pol godzinki, przestalam pic piwo, rano zamiast 2 kromek z szynka jem mussli, a zaplacilam za tabletki 60 sztuk 130 zl- To chyba nawet mniej, niz papierosy, bo Karton marlboro kosztuje w tym momencie 147zl, a jest tylko 10 paczek.
        • Gość: gość Re: jagody acai - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.14, 19:21
          no czyli 200 szt fajek :) lekko licząc...
    • krzysztof3214 Re: jagody acai - warto? 16.11.12, 23:33
      Moim zdaniem warto. Ja osobiście sam je dla siebie zamawiam i spożywam od dłuższego czasu i przyznam, że efekty są :) Nie wiem, czy znasz stronę natvita.pl? Ja tam zamawiam. Cena jest w porządku, a realizacja bardzo szybka.
    • magram12 Re: jagody acai - warto? 21.11.12, 22:38
      zamiast acai polecam Ci naturalne ziarna Nopalina. Są 100% naturalne, bezpieczne, bez skutków ubocznych i skutecznie wspomagają dietę. Ziarna Nopaliny hamują apetyt, oczyszczają organizm i regulują przemianę materii. Więcej szczegółów przeczytasz na www.nopalina.eu.
    • 42andzia Re: jagody acai - warto? 14.01.13, 10:50
      Moim zdaniem warto, ale tylko wtedy gdy bedziemy stosować się do zaleceń.
    • Gość: acai Re: jagody acai - warto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.13, 15:15
      Kupiłam biore od tygodnia , nabawilam sie strasznej biegunki. od samych tabletek nic nie schudlam nawet 0,1kg. nic.. dopiero przy biegunce wypompowalam cala swoja wode z organizmu lecze sie juz 4 dzien bole brzucha mdlosci. nie polecam. jesli dieta to ryba salata i woda.... jogurt dziennie... i pomoze odrazu!
    • Gość: homek spamerzy reklamujący BTL IP: *.hu 30.01.13, 12:44
      - wszyscy piszecie z jednego IP, naprawdę każdy jest w stanie się połapac....
    • rot_schwarz Re: jagody acai - warto? 31.01.13, 16:16
      Nie wiem, czy acai działa cuda przy odchudzaniu, ale na pewno jagody są dobre dla zdrowia. Mają bardzo dużo przeciwutleniaczy (z tego, co czytałam - najwięcej ze wszystkich owoców), więc zwalczają negatywne działanie wolnych rodników. Czyli nie tylko chronią naszą skórę przed szybszym starzeniem, ale też cały nasz organizm przed chorobami. Wiem to nie tylko, bo czytałam, ale też znam osobę, która stosuje suplementy diety na bazie acai. Kobietka ta miała problemy z ciśnieniem, z wydolnością organizmu (jest koło 60-tki). Ostatnio pojechała na badania kontrolne, a lekarka nie mogła uwierzyć w to, jak dobre ma teraz wyniki.
    • Gość: zawiedziona Re: jagody acai - warto? IP: *.dynamic.mm.pl 03.02.13, 23:20
      Nie warto, kupiłam acai w tabletkach 1000mg ,brałam po 2 tabletki dziennie i nie schudłam nawet kilo! Wydałam ponad 100 zł i tyle!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka