wieszcozjesz 08.11.12, 14:32 jeść i pić tak tylko nie to nafaszerowane chemią wieszcozjesz.com.pl jedz bez zbędnej chemii żyj zdrowiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinski Re: Co jeść i pić po treningu? IP: *.tkk.pl 08.11.12, 14:48 jasne, zjeść mięso, co za krotkowzroczność.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAGA Re: Co jeść i pić po treningu? IP: *.satkol.pl 08.11.12, 15:41 wiekszych bredni nie czytałem,weglowodany pradukuja kwas mlekowy w komórkach,jest to efekt uboczny spozywania wegli.tłuszcz i białko powinno sie łaczyc przeciez z tego zbudowane są nasze komórki a nie WEGLE,TEN ARTYKUŁ TO MASA BŁEDNYCH INFORMACJI KTÓRE MOGA ZASZKODZIC A NIE POMÓĆ Odpowiedz Link Zgłoś
bieganiemagdy Re: Co jeść i pić po treningu? 28.12.12, 16:04 Czy możecie mi polecić jakąś odżywkę białkową po treningu, ale bez dodatku sztucznych, syntetycznych witamin? Nie bez powodu szukam szejka / odżywki bez witamin, bo uważam że syntetyczne witaminy nie wchłaniają się, a wręcz są szkodliwe i traktowane przez organizm jako obce. Szukam idealnego posiłku białkowego po treningu, na zachowanie masy mięśniowej, przy diecie redukcyjnej albo ogólnie stosowanego na regulację apetytu. Odpowiedz Link Zgłoś
swiroslaw_zbawiciel Re: Co jeść i pić po treningu? 08.11.12, 16:03 Najwięcej minerałów, a jednocześnie wody ma... piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bieganiemagdy Co jeść i pić po treningu? 23.12.12, 17:58 Nie zgadzam się z proporcją węglowodanów do białek. Koktajle białkowe są odpowiednie po wysiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
ggosia92 Co jeść i pić po treningu? 02.01.13, 18:52 Artykuł jest jak naj bardziej poprawny :) Po treningu należy uzupełnić węglowodany jak i białko które zostało stracone podczas wysiłku. A białko oczywiście że jest bardzo ważne uzupełniając w ciągu całego dnia. Mięśnie się lepiej regenerują ponieważ jak wiadomo nasze komórki mięśniowe budują się głównie dzięki białku. Podczas treningu nie tworzy sie kwas mlekowy tylko tworzą się mikro uszkodzenia mięśni które należy odbudować dostarczajac białko i węglowodany. A co do diety jest to kwestia indywidualna, ale po treningu zawsze powinno być węgli. Ciekawy artykuł...:) A odpowiadając na pytanie <<bieganiemagdy>> polecam www.sfd.pl/sklep/Pvl_Mutant_Mass-opis3333.html Odpowiedz Link Zgłoś
stefan84 Co jeść i pić po treningu? 14.03.13, 15:54 ggosia92, po odrzywce która wpisałaś to można jedynie obrosnąć w tłuszcz. Wiem bo sprawdziłem. Potrzebne jest więcej białka, najlepiej w postaci aminokwasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieplace za karnet Co jeść i pić po treningu? IP: *.limes.com.pl 19.03.13, 11:09 po wysiłku to sie robi rozciaganie a nie obżera!I jak widac autor nie zauważył ze mozna trenowac na powietrzu!Bo tak robią ludzie którzy nie są pól mózgami i nie potrzebuja sie lansowac w fitnes klubach.A posiłem wystarczy w ciagu 2 godzin po wysiłku zjesc. Odpowiedz Link Zgłoś
mamdobrze Re: Co jeść i pić po treningu? 19.03.13, 12:25 Węglowodany, białko, kalkulator:) Zjedz coś po prostu normalnego po treningu i się nie zastanawiaj. A jak chcesz wyglądać jak Schwarzenegger, to uzbrój się w 15 lat cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Co jeść i pić po treningu? IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.13, 15:18 Najlepiej to inews.com.pl/WordPress3/salatka-fitness-z-owocow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biegacz_operowy Re: Co jeść i pić po treningu? IP: *.stargard.mm.pl 19.03.13, 16:02 Z sześć browarów i golonkę. Najlepiej spożyć przed TV. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista Re: Co jeść i pić po treningu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 17:44 Przed treningiem i po treningu: kurczak+ryż. To podstawa. Do tego sporo warzyw. Ewentualnie jako B może być chuda wołowina, inny drób, chuda ryba (tłuste warto jeść w innych porach) a jako WW kasze, kuskus, ziemniaki bez tłustych sosów (tylko okołotreningowo), makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
bieganiemagdy Re: Co jeść i pić po treningu? 19.03.13, 17:55 Ja właśnie robie często kus kus z warzywami typu brukselka (zapycha mnie a jestem głodomorem:) + trochę mięsa. Dbam o to, żeby dziennie nie przekraczać ilości kalorii dla mnie. Na taki posiłek po treningowy wychodzi mi ok 400-500 kal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedźwiedź Re: Co jeść i pić po treningu? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 18:05 Osoba ważąca 60 kilo akurat nie musi się niczym przejmować. Napiszcie lepiej, co ma jeść osoba ważąca 100, żeby zrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_cytrus Re: Co jeść i pić po treningu? 19.03.13, 18:13 wypić MATE :) najlepsze ze sklepu www.teaclub.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drwall Re: Co jeść i pić po treningu? IP: *.pool.mediaWays.net 03.04.13, 22:41 Po treningu przede wszystkim trzeba uzupełnic poziom glukozy we krwi. Jeśli tego nie zrobimy możemy odczuwać spadek mocy i ogólne złe samopoczucie. Dopiero później należy wypić koktajl proteinowy. Na pewno nie raz zauważyliście po treningu jak bezpośrednio po nim wypiło się białko to zbierało na wymioty itp. Zapraszam do artykułu : Zwykla woda mineralna czy nawet kranowa nie zastapi nam napojow izotonicznych czy nawet glukozy ! Podczas treningu wydalamy z potem mikroelementy i mineraly. Polecam artykul : www.trenujmyrazem.pl/2013/03/uzupelniamy-poziom-glukozy-wskazowki-i-porady/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drwall Re: Co jeść i pić po treningu? IP: *.pool.mediaWays.net 03.04.13, 22:43 hiperłącze lepiej wygląda :-) przepraszam za zamieszanie z linkiem. Co zjeść przed treningiem ? Posiłki i przekąski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x_X_x Re: Co jeść i pić po treningu? IP: *.static.korbank.pl 12.06.13, 14:16 Widzę, że śmietanka ekspercka zabiera głos na forum, ile łbów tyle opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
bieganiemagdy Re: Co jeść i pić po treningu? 13.06.13, 09:56 Chetnie przeczytam wypowiedzi eksperta. Czytam jednak od kilku lat runners world ( polski i ang. ) i pisze o kombinacji weglowodanow i bialek : przyklad jajecznica+ warzywa, koktajl z owocami i orzechami, chudy indyk + warzywa. Pisza ze wazne sa antyoksydanty i tluszcze omega do regeneracji milrouszkodzen. Ja dorzucam len , siemie lniane Bieganie Magdy Blog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Prado Re: Co jeść i pić po treningu? IP: *.nordiskpolska.pl 05.07.13, 16:30 Zgadzam się z wypowiedziami odnośnie tego że należy uzupełniać węglowodany zaraz po treningu ja stosuję 3 szklanki tymbarka zaraz po zakończeniu treningu a 15 minut później jem posiłek zawierający białko i tłuszcze i odrobinę węglowodanów i popijam wodą gazowana żeby poczuć się sytym. Chłopak nie płacę za karnet niech się nie wymądrza że nie wszyscy chodzą po klubach sportowych i ćwiczą na powietrzu ja mam siłowni w domu i ćwiczę w domu a nie na powietrzu tak więc chciał zabłysnąć ale wyszedł z tego tylko bełkot. Pozdrawiam ogarnięte osoby które maja wiedzę o odżywianiu, co do innych buraków którzy twierdzą że tylko białko białko i jeszcze raz białko to pozostaje Tylko śmiech tak jak z Tych koksów co się odżywek na wpierniczają a później taki jeden z drugim wymiotuje na siłowni przy martwym ciągu jak mu się wszystko ruszy w żołądku :D Odpowiedz Link Zgłoś