marta_biega 05.03.14, 16:24 Zdarza się, że rezygnuję z biegania, bo okazuje się, że nie mogę poświęcić na trening tyle czasu, ile zakładałam. Może macie jakiś pomysł na krótki, ale wartościowy trening?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta_też_biega Re: Trening w 30 minut - co polecacie? IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.14, 22:09 funkcjonalny, ale z rozgrzewką to będzie 40 minut:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wcyrku1 co polecacie? IP: *.cdma.centertel.pl 12.03.14, 21:26 fishki.pl/fishka,Kobieta,66366.html?typ=wszystkie a tak na poważnie to interwały na różne partie mięśni. 2x w tygodniu znajdź czas na 3o min rozgrzewkę i dopiero później ćw. jakie lubisz Odpowiedz Link Zgłoś
zagrzyp Re: Trening w 30 minut - co polecacie? 06.03.14, 10:40 Moja żona robi pięciominutówki Chodakowskiej (sa na youtube) - tak z piec, szesc. Ja wole wyjsc na przebierzke :p Odpowiedz Link Zgłoś
resident_troll Re: Trening w 30 minut - co polecacie? 06.03.14, 11:38 Swego czasu zetknąłem się gdzieś w sieci z taką oto poradą dla tych, którym z jakichś względów nagle zaczęło brakować czasu na bieganie, a nie chcą stracić formy. Może Ci będzie pasowała: Trening trwa pół godziny i zasadniczo jest to bieg z narastającą (równomiernie) intensywnościa, tak dobraną, żeby zacząć niespiesznie, rozgrzewkowo, ale końcówkę robić naprawdę - pardon my French - na granicy wyrzygu. Podobno jest to patent, który pozwala przez kilka miesięcy podtrzymać formę, dzięki czemu - po ustąpieniu czynników przejściowo uniemożliwiających trenowanie w pełnym wymiarze - nie zaczyna się "od zera". Sam nie testowałem, więc nie mogę odpowiedzialnie stwierdzić, że rzecz jest tak skuteczna, jak to sugerowano na stronie internetowej, na której ten pomysł na trening znalazłem (niestety było to dawno temu i nie pomnę, jaki to był adres www). Wydaje się jednak, że coś powinno być na rzeczy. W każdym razie zaszkodzić raczej nie powinno ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Trening w 30 minut - co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.14, 15:58 Szczerze Ci polecam, pozdrawiam:-) www.youtube.com/watch?v=BTNz4YndVgY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Trening w 30 minut - co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.14, 16:04 www.youtube.com/watch?v=mUiwfuPikcg Od miesiąca wykonuję krótszy zestaw, widać efekty:-) Odpowiedz Link Zgłoś
haneke_29 Re: Trening w 30 minut - co polecacie? 07.03.14, 18:59 Jilian Michaels, wpisz w youtube. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoskwinia6 Re: Trening w 30 minut - co polecacie? 11.03.14, 09:31 Polecam też trening ze strony Shape.com, 30 minutowy dla kobiet: www.shape.com/fitness/workouts/blast-calories-and-build-muscle-30-minutes Odpowiedz Link Zgłoś
klimas.patrycja Re: Trening w 30 minut - co polecacie? 13.03.14, 10:14 Takie naprzemienne biegi są najbardziej efektywne Odpowiedz Link Zgłoś
cumentator Re: Trening w 30 minut - co polecacie? 13.03.14, 11:36 marta_biega napisał(a): > Zdarza się, że rezygnuję z biegania, bo okazuje się, że nie mogę poświęcić na t > rening tyle czasu, ile zakładałam. Może macie jakiś pomysł na krótki, ale warto > ściowy trening?:) Wedlug obecnych badan najbardziej wartosciowy jest krotki ale bardzo intensywny trening: patrz HIIT - High Intensity Interval Training Odpowiedz Link Zgłoś
garmin.sklep.pl Re: Trening w 30 minut - co polecacie? 13.03.14, 14:04 Pół godziny to niewiele ale przecież Ty nie przygotowujesz się do jakiejś poważnej imprezy biegowej i traktujesz to jako ruch dla zdrowia. Moim zdaniem powinnaś zacząć od lekkiego truchtu, potem trochę ćwiczeń, potem trucht i na koniec ćwiczenia rozciągające. I to byłoby na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szer Re: Trening w 30 minut - co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.14, 21:08 rozgrzewka 5 minut - w miejscu szybko biegaj , nastepnie ćwicz 5 rytuałów tybetańskich tylko 5 ćwiczeń 10 minut i finito. Efekty niesamowite Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yorik Re: Trening w 30 minut - co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.14, 12:31 Biegam 2x w tygodniu po 5 km. Zajmuje mi to ok. 25 min - 30 min niezbyt intensywnego biegu, w tym 5 minut intensywnej rozgrzewki przed i ze 3 minuty intensywnego rozciągania po. Jest w tym jeden haczyk - musze wcześniej przygotować sobie ubranie do biegania (np.: dzień wcześniej). Dodatkowo biegam rano (tak lubię najbardziej;). Obecnie jestem na etapie wdrażania dodatkowego biegania w czasie zajęć na które prowadzam dziecko - zamiast siedzieć z mamuśkami na ławeczce albo pracy na laptopie (która i tak jest mało efektywna jak każdy się gapi albo kręci) - wolę sobie śmignąć dodatkowe 5 km. :) Ogółem znam Twój ból, czasem naprawdę ciężko w zabieganym życiu wykroić ten czas. Ale w dużym stopniu to kwestia organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bieganiemagdy Re: Trening w 30 minut - co polecacie? 17.03.14, 22:32 Jeżeli jesteś średnio-zaawansowana to trening interwałowy mocno rozgrzewa i spalasz długo po nim, crossfit albo interwały biegając. Ostatnio jestem zdania, że naprawdę niewiele sportu wystarczy, żeby być zdrowym. Nie trzeba się niepotrzebnie zmuszać. Ja czasem biegam 25 mimunt intensywnie, a czasem 1.5 godziny albo nawet 2. Czasem 2-3 w ciągu dnia uprawiam sport (weekend - rano bieganie, w ciągu dnia z synem rower i wieczorem znów coś). Czasem wystarczy wyjąć karimatę, porozciągać się z dzieckiem na macie, powygłupiać i jest lepszy fun niż na treningu, zależy na co mamy ochotę. Jeżeli chodzi o spalanie i rzeźbienie to 30 minut lepiej poświęcić na crossfit całego ciała z obciążeniem niż cardio. Odpowiedz Link Zgłoś
11buba Re: Trening w 30 minut - co polecacie? 18.03.14, 16:01 T25 Shaun T - polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
paseo Mielismy ten sam problem. 20.03.14, 17:59 Kup rower spinningowy i jezdzij sobie w domu;kiedy chcesz,ile chcesz a i lazienka pod reka.Super sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-25 Re: Trening w 30 minut - co polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.14, 00:17 Beachbody.com FOCUS T-25 - seria 25 minutowych cwiczen na rozne partie miesni, z roznym stopniem trudnosci: alfa, beta, gamma www.beachbody.com/product/fitness_programs/focus-t25-workout.do Mozna kupic w polsce tylko nie pamietam adresu stronki Max Fit czy jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś
filip505 Re: Trening w 30 minut - co polecacie? 21.03.14, 15:39 .....jesli tylko pol godziny to jedynie ostry sex,po malej "rozgrzewce", Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Trening w 30 minut - co polecacie? IP: *.ptim.net.pl 22.03.14, 15:40 Też polecam T25 Shauna T. Trening trwa 25min+3min. rozciąganie. Odpowiedz Link Zgłoś