Dodaj do ulubionych

Buty do biegania po lesie

09.11.16, 15:05
Lubie biegać po lesie. Są to raczej leśne trakty niżeli po prostu gdzie oczy poniosą. Zawsze miałem problem z rozpadającymi się butami po kilku miesiącach dość intensywnego użytkowania. Myślałem o kupieniu butów z górnej półki które nadawały by się do biegania. W tej chwili widziałem wiele wyprzedaży na różnego rodzaju buty. Czy warto zainteresować się nimi w odniesieniu do następnego sezonu? Myślę, że raczej noga mi nie urośnie ;-)
Interesuje mnie coś z New Balance albo Crocs... może coś polecicie?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Buty do biegania po lesie 09.11.16, 19:30
      każde się rozpadają po kilku miesiącach intensywnego użytkowania.
      nie ma butów niezniszczalnych.
      masz więc wybór - czy rozpadną się takie za 150 zł, czy za 450 zł.
      czas użytkowania jest podobny, niezależnie od ceny.
      chyba, że kupisz już takie naprawdę z górnej półki, ale wtedy kosztują w okolicach tysiąca zł.
      szukaj takich, co do cross fitu ludzie kupują.
      te pierwsze które wymieniłeś, to żadna górna pólka.
      te drugie, to nie buty do biegania w terenie, ani nawet do biegania.
      • jabuszko_a Re: Buty do biegania po lesie 10.11.16, 16:45
        Każde buty kiedyś się rozpadną, ale sądzę, że te droższe powinny więcej wytrzymać.
        Koło tysiąca to poza moim budżetem, ale np. takie nbut.pl/new-balance/602-new-balance-pro-court-proctsbh.html

Napisane jest w opisie, że z kortów tenisowych. Może zakup np 2 par będzie dobrym rozwiązaniem na sezon. Dla uściślenia do tej pory używałem tanich z biedronki. Wystarczały na góra miesiąc.

Ok, skoro to te marki, które wymieniłem to żadna górna półka to czego szukać?
        • doral2 Re: Buty do biegania po lesie 10.11.16, 21:39
          "..Napisane jest w opisie, że z kortów tenisowych..."

to w ogóle nie są buty do biegania.
          to zwykle trampki, w dość wysokiej, jak na trampki, cenie.

jesteś spamerem i nie masz bladego pojęcia o bieganiu, że o butach do biegania nie wspomnę.
    • olcia300789 Re: Buty do biegania po lesie 23.11.16, 13:48
      Ja Ci powiem, że nie ma co patrzec na cene butów, 2 lata temu mialam buty za prawie 400zl i juć sie rozpadły. Tym razem sie wkurzyłam i zakupiłam reeboki w biedronce, poki co nie widzę róznicy miedzy tymi droższymi sprzed dwóch lat. Rzeczą która mogę polecić jest maska do biegania RESPRO dzieki której omijaja nas wszystkie zanieczyszczenia. Dla mnie w okresie jesienno-zimowym jest to totalne must have!
      • jabuszko_a Re: Buty do biegania po lesie 23.11.16, 14:23
        A już miałem nadzieję, że gdy upolowałem promocję i kupiłem buty to będzie coś lepiej... Pożyjemy zobaczymy. Maska do biegania? W sumie coś możliwego. Mam problem z tym, żeby nie zapomnieć się czasem i nie nabrać powietrza buzią. Gdy zrobię kilkanaście razy tak -> jestem chory. Pomoże to na moją "dolegliwość"?
    • esportowysklep.pl Re: Buty do biegania po lesie 23.11.16, 16:33
      Akurat do biegania po lesie rozważyłbym jakieś buty 'terenowe' od Salomona. Masz o tyle fajnie, że biegając po leśnych ścieżkach nie potrzebujesz dużo amortyzacji. No i dlatego, lepiej skupić się na bieżniku. Nie wiem czy New Balance ma w swojej ofercie buty do biegania po lesie, ale na pewno szkoda takich butów do lasu. :D Ja bym Ci proponował coś z tych butów: esportowysklep.pl/search.php?text=salomon

• jabuszko_a Re: Buty do biegania po lesie 24.11.16, 14:46
        Buty całkiem, całkiem. Podobają mi się np. te. esportowysklep.pl/product-pol-10449-Buty-damskie-SALOMON-City-Cross-sportowe-trekkingowe.html. Tylko że szukam - a właściwie szukałem, bo już kupiłem tego new balance - z jakimiś ekstra rabatami wyprzedażowymi. A tutaj widzę cenę nie wiele wyższą od tego co zapłaciłem.
    • kasiamirek93 Re: Buty do biegania po lesie 09.02.17, 13:20
      Z New balance to Ci nie pomogę, bo mam od nich jedynie buty do biegania latem, jak jest sucho. Ale na zimę polecam buty terenowe z regatta.pl sama mam takie damskie, szaro-niebieskie i sprawują się dobrze. Przewiewne, ale nie przemakają i są dosyć lekkie. Na moje marszobiegi pół po lesie, pół po chodniku jak znalazł. Teraz nawet przecenione (szkoda, że dopiero teraz, bo ja kupiłam za prawie pełną cenę... :( ) No ale polecam :)
    • printmasta Re: Buty do biegania po lesie 17.03.17, 17:15
      Po lesie, błocie, górkach polecam Salomony Speed Cross 2. Rewelacja!
    • kakareko Re: Buty do biegania po lesie 06.04.17, 10:12
      Kolega kupił kiedyś niby mega profesjonalne buty, w których ostatecznie nie dało się biegać, bo krwawiły mu stopy. Osobiście też nie biegam w mega drogich butach i nie narzekam. Dlatego wg. mnie jak Ci w jakiś dobrze to bierz, a nie patrz, że są z górnej półki.
    • radek7272 Re: Buty do biegania po lesie 17.04.17, 11:15
      asiscs trabuco gel. wytrzymały mi dwa lata i zmieniłem na 5 bo już straciły amortyzację. ocena 9/10. a zima salomon speedcross 4 7/10 słaba amortyzacja, poza tym ok
      biegam tylko po lasach
    • pedrooo Re: Buty do biegania po lesie 12.02.20, 08:52
      zdecydowanie racja - nie warto oszczędzać w kwestii sprzętu, zwłaszcza do bardziej wyczynowych dyscyplin. np. buty do biegów górskich muszą być dobrze wykonane, trzymać się na stopie i chyba najważniejsze - mieć podeszwę dobrej jakości, bo przecież stopa poodbija się na tych wszystkich skałkach niemiłosiernie. Mój syn się tym niedawno zaczął bliżej zajmować, tu wybieraliśmy mu buty tramp4.pl/buty/meskie/do-biegania.html Chyba Mellera, któryś model glove wybrał. Ja pozostaje przy standardowych biegach po parku, ale podziwiam każdego, kto ma siłę żeby tak skakać po górach
    • milosz2104 Re: Buty do biegania po lesie 14.08.20, 10:45
      Ja uwielbiam asics i ich buty (mam jakieś 4 pary do różnej aktywności). Są często tańsze niż adidas i nike więc na bieganie po lesie super. Jeśli chodzi o biegane po lesie i buty do tego widziałem też fajne wpisy na sbiegacza.pl i tam właśnie było trochę więcej czym się kierować jeśli chcemy biegać po lesie.
    • anetka940 Re: Buty do biegania po lesie 25.11.20, 13:44
      Jak do biegania po lesie to polecam Nike Pegasus Trail2 lub Nike Air ZM Pegasus 37 - ostatnio widziałem dostępne rozmiary na adrenaline.pl - polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka