Dodaj do ulubionych

2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0:1)

IP: 79.139.10.* 07.08.09, 22:44
jak tu nie było spalonego... to chyba mam wrodzoną wadę wzroku...
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 22:59
      nA więc masz wadę wzroku !! W momencie podania piłki Marcelo stał w
      jednej lini z obrońcami Zagłębia. Pozostała 5 zawodników Wisły nie
      brała udziału w akcji więc o spalonym nie może być mowy :)))
    • Gość: nrm Re: 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 23:03
      nie masz wady wzroku, byl spalony na 2m conajmniej
      • Gość: caputo Re: 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0: IP: *.komputersat.pl 08.08.09, 14:57
        5 zawodników na biernym spalonym, a Marcelo na ewidentnym spalonym - na stop
        klatce widać że 2 metry mogło być.
        • Gość: bianco86 Re: 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0: IP: 80.51.36.* 08.08.09, 15:10
          Spalony był minimalny, sedzia liniowy stał z drugiej strony i byl zasłonięty przez resztę wiślaków. Bład arbitra ewidentny ale nie aż tak kuriozalny jak to w GW opisują i przewrotów z tego powodu robić nie trzeba
          • Gość: Alojz Re: 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0: IP: *.bb.sky.com 08.08.09, 15:48
            Nie można mówić o biernym spalonym jeśli pozostała piątka ma wpływ na grę i
            decyzje arbitra. Cała 6 na spalonym, gol uznany nieprawidłowo. Sędzia się
            skompromitował niemiłosiernie!
            Nie tylko Wisła wałki kręciła...
    • Gość: paweł 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0:1) IP: *.multimo.pl 08.08.09, 15:25
      szymkowiak-przeznawca-spec nad spece-normalnie dramat!
    • Gość: cesc1792 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0:1) IP: *.slupsk.vectranet.pl 08.08.09, 17:17
      spalony na co najmniej metr...wiekszosc sedziow na swiecie by zagwizdala...
      byc moze ta stracona bramka podlamala lubinian i dlatego przegrali tak
      wysoko...coz, polscy arbitrzy i ich asystenci sa do bani..
      • Gość: sędzia Re: 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0: IP: *.netline-sj.pl 08.08.09, 18:04
        Panowie, jestem sędzią linowym niższych lig. Widzicie jak to jest. 5
        osob oglada kilka razy powtorke a decyzja podzielona 3-2 . Wg mnie
        zgodnie z zaleceniami FIFA nie ma spalonego. w momencie kopnięcia
        piłki przez Brozka, prawa część ciała Marcelo pokrywa się z ostatnim
        obrońcą Zagłębia. Zaleca się aby grać z duchem czasu, także wg mnie
        GOL PRAWIDŁOWY !
        plocman@gazeta.pl
        • Gość: pit_44 Re: 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0: IP: *.chello.pl 08.08.09, 18:19
          Pokrywają się co najwyżej stopy (nie mam pojęcia czy to wystarczy,
          żeby nie odgwizdać spalonego - ty nam powiedz).
          Ale nie to jest najważniejsze. W tym układzie sędzia liniowy nie
          mógł widzieć, gdzie stoi Marcelo, więc (nie) machał chorągiewką w
          ciemno. A to jeszcze jeden powód, żeby była możliwość obejrzenia
          powtórki przez sędziego. Dlaczego ja mogę obejrzeć powtórkę z 10
          kamer, a sedzia nie może?
        • Gość: oczywista oczywist Re: 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0: IP: 188.33.75.* 08.08.09, 18:40
          Ewidentny spalony. Tylko kibice Wisły nie widzieli lub mają
          "wątpliwości"...
        • Gość: kibic Re: 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0: IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.09, 21:39
          skoro Ty tujaj widziałeś prawidłową bramkę to wcale nie dziwię się,
          że gwizdasz tak nisko i pewnie już tak zostanie
        • Gość: mikowhy Re: 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0: IP: 87.205.146.* 08.08.09, 23:13
          Nie dziwota, że jest pan "sędzią liniowym niższych lig" i pewnie nigdy do
          "wyższych" nie pan dojdzie, skoro uważa pan, że takie są zalecenia FIFA. Uważam
          tak, gdyż "zalecenia" jak je pan nazywa zwane również "Law 11" (proszę sobie
          sprawdzić w słowniku znaczenie słowa "law") mówią coś zupełnie innego.

Otóż nie wystarczy, żeby jedna część ciała pokrywała się z ostatnim obrońcą -
          żeby nie było spalonego żadna część ciała atakującego, która może służyć do
          zagrania piłką nie może "wystawać" przed ostatniego obrońcę. W tym przypadku
          jedynie kawałek prawej nogi pokrywa się z ostatnim obrońcą, cała reszta (czyli
          jakiś co najmniej 1 metr bo gość stoi w rozkroku) znajduje się między ostatnim
          obrońcą a bramkarzem. Na poparcie moich słów załączam link do interpretacji
          przepisu o spalonym w obrazkach prosto ze strony FIFA (są tam też wskazówki
          dotyczące prawidłowego ustawiania się liniowego - polecam panie sędzio!)

www.fifa.com/mm/document/afdeveloping/refereeing/5.%20law%2011_554.pdf

Jest to ewidentny spalony, którego na dodatek łatwo było wychwycić, gdyż mamy do
          czynienia z sytuacją statyczną (wykonywany był rzut wolny) a nie z dynamiczną
          akcją, gdzie liniowy może nie nadążyć.

Pozdrawiam
    • Gość: ibi 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0:1) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 12:22
      drugi od góry obronca zaglebia spoznia sie z wyjsciem - zobaczcie sobie w zwolnionym tempie....minimalnie ale jednak....
    • Gość: tomkos 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0:1) IP: 82.177.66.* 09.08.09, 16:34
      jak sedzia (główny mógł widziec spalonego jak gostek biegł za nim!!!
    • Gość: Zagłębiak 2. kolejka. Zagłębie - Wisła 1:4. Marcelo (0:1) IP: *.chello.pl 09.08.09, 18:33
      Już na początku jak widziałem skrót meczu widziałem że spalony.

No ale trudno Polscy Sędziowie PZPN PZPN J**** J**** PZPN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka