Dodaj do ulubionych

cykliczne wymioty

16.03.10, 22:08
U mojej 5 letniej córki ,cyklicznie co 64-68 dni powtarzają się wymioty.Zwykle
rano córka budzi się mówi że kręci jej się w głowie i że będzie wymiotować.W
tym dniu stolec jest kwaśny ,cuchnący.Wykonaliśmy badania w kierunku
pasożytów,lamblii(test ELISA),helicobacter,morfologie ,ogólne badanie
moczu-wszystkie wyniki są prawidłowe.Jakie jeszcze wykonać badania?Co to może
być?Lekarz pediatra twierdzi że wszystko w porządku,że ma tak wrażliwy
brzuszek,że z tego wyrośnie.
Obserwuj wątek
    • k.plata-nazar Re: cykliczne wymioty 19.03.10, 23:37
      moze warto udac się do neurologa dzieciego- w celu wykluczenia przyczyn
      neurologicznych wymiotów
    • 25wiki Re: cykliczne wymioty 09.05.10, 17:40
      Mój 5 letni syn ma takie same cykliczne wymioty wyniki też ok na pasożyty też testy skórne alergia na wiele pokarmów i wziewna,panel też wiele pokarmów.Wielokrotne pobyty w szpitalu badania ct, eeg od strony neurologicznej też nic nie znaleziono wielu lekarzy,ścisła dieta dziecko nadal wymiotuje.Obecnie jesteśmy w takcie leczenia u homeopaty który stwierdził pasożyty bakterie i grzyby a alergie tylko na mleko i kakao.
      • moli_07 Re: cykliczne wymioty 10.05.10, 22:04
        Ja też zastanawiam się nad homeopatą.Weszłam na forum migren ,bo ktoś właśnie
        wskazał mi że małe dzieci też może ten problem dotyczyć,że istnieją dziecięce
        migreny cykliczne.
        Czy odrobaczałaś synka?
        • 25wiki Re: cykliczne wymioty 11.05.10, 13:54
          Jesteśmy w trakcie odrobaczania , te cykliczne wymioty mają związek z wylęgiem
          pasożytów lekarz do którego chodzę leczy tradycyjnie i lekami homeopatycznymi
          na pasożyty bakterie i grzyby dostałam leki na receptę.
          • moli_07 Re: cykliczne wymioty 12.05.10, 10:09
            My byliśmy u neurologa dziecięcego.Stwierdził że to prawdopodobnie migrena
            brzuszna.Sama nie wiem.bo ta cykliczność.A może napiszesz mi na
            aneta10_07@interia.eu skąd jesteś i gdzie się leczycie?
      • Gość: SabinaP Re: cykliczne wymioty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.16, 18:47
        Dziecięce zespoły okresowe często poprzedzające migrena .to pani syn ma ...Moja córka ma to od 7 tygodnia zycia ....na to nie ma leku ....Jak pisze okresowe ...minie samo ale musi to potrwac
        • annadrogon1989 Re: cykliczne wymioty 10.04.17, 15:36
          witam, ile ma teraz pani córka? ja mam podobny problem, corka odkad skonczyla 15 miesiecy regularni wymiotuje, teraz ma juz 3 latka. jest po dokladnych badaniach ktore nic nie wykazaly, stwierdzono zespol wymiotow cyklicznych, jednak ta dolegliwosc jest tak uciażliwa ze przy kazdym epizodzie ymitow trafiamy do szpitala. prosze powiedziec gdzie leczy pani corke?
          • renata123 Re: cykliczne wymioty 02.03.19, 08:05
            Witam , prosze napisać czy uporaliście się z problemem?
      • Gość: sananta Re: cykliczne wymioty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.16, 18:49
        a ps ...Wie pani co to leki Homeopatyczne ???? to zwykła woda a nie srodek cud .dam sobie głowę obciać ze syn nadal wymiotuje i pani tylko wydaje pieniadze na oszusta ....
    • k.plata-nazar Re: cykliczne wymioty 21.05.10, 11:26
      moze to wymioty acetonemiczne, a moze do rozwazenia TK glowy
    • Gość: SabinaP Re: cykliczne wymioty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.16, 18:45
      Dziecięce zespoły okresowe często poprzedzające migrena .to pani córka ma ...Moja córka ma to od 7 tygodnia zycia ....na to nie ma leku ....Jak pisze okresowe ...minie samo ale musi to potrwac
      • monikag20066 Re: cykliczne wymioty 01.05.17, 22:32
        u nas córka wymiotowała przez prawie 1,5 roku minimum raz dziennie i teraz jest w porządku, podczas ostatnich wymiotów podawaliśmy jej przed każdym posiłkiem 20 ml siemia lnianego i tak przez kilka tygodni, nie wiem czy to pomogło czy coś samo się "naprawiło", ale teraz od 10 grudnia jest bardzo dobrze, nawet nie ma odruchów wymiotnych :)
    • renata123 Re: cykliczne wymioty 21.02.19, 14:37
      Pragnę podbić wątek cyklicznych wymiotów . Bardzo proszę o wypowiedzi na temat tej dolegliwości . Moja córka 12 lat ma podobne objawy do tego schorzenia od 2 lat , bezskutecznie szukam lekarza który by jej pomógł . Badzania wszystkie wykonane - prawidłowe Tk , RTG, MR, metaboliczne , refluks , wrzody , tarczyca , eeg. Już nie mamy siły , ja nie pracuje bo teraz już wymioty są po 20 dni potem przerwa 6-7 i znów ... proszę o wypowiedzi może ktoś , coś? Na początku bywały przerwy po 2-3 miesiące bez żadnych objawów. Dziecko nie ma żadnych innych chorób, ale nie chodzi do szkoły , życie nam się zawaliło . Mądra , wesoła dziewczynka niknie w oczach . Pomóżcie . Jak czytam publikacje na temat CVS z USA to jak bym patrzyła na Olę , ale lekarze nas od jednego do drugiego przezucają. Ja myślę że mały procent przypadków tego schorzenia powoduje że lekarze nie potrafią zdjagnozować i leczyć. Proszę o informacje , może ktoś słyszał a może doświadczył?
      • polianna_76 Re: cykliczne wymioty 01.10.21, 20:26
        Dobry wieczòr. Czy mogłabym się z Panią jakoś skontaktować? Mamy podobny problem z 13 letnim synem?
      • polianna_76 Re: cykliczne wymioty 01.10.21, 20:34
        U nas zaczęło się w 2015 roku jak syn w wieku 7 lat poszedł na do pierwszej klasy. W 2016 byliśmy w wakacje 2 razy w szpitalu żeby go zbadać. Jedyne co wyszło to nietolerancja fruktozy i laktozy. Przy trzymaniu ścisłej diety wymioty i tak się pojawiły. Do marca 2021 mieliśmy 1,5 roku przerwy i znowu. Zwykle co 2 lub 3 miesiące z identycznym przebiegiem. Jestem bezsilna 😔
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka