Dodaj do ulubionych

dziwne zachowanie, co to jest?

11.06.10, 11:27
Witam!
Moja córcia, 4.5 miesiąca, karmiona piersia, ponad 8kg, jadła by ciągle. Od początku miała problemy brzuszkowe, cokolwiek zjadlam to pojawiała się kolka, z tej też racji wprowadziłam dietę, mozna powiedzieć że poprawa była, ale zawsze były problemy z kupką, gazy itp. Odkąd się urodziła nie przespałysmy ani jednej nocy, lecz od dłuższego czasu było tak, że zjadła i spała dalej, więc narzekać nie mogłam, od jakiegoś czasu, ma strasznie niepokojny sen, budzi się co chwilkę, nawet co pół godziny, nakarmiona, przewinięta, kręci, wierci, stęka, trze oczy i nosek,co jest bardzo dziwne dla mnie, nawet jak ją wezmę na ręce to trze buźką o mnie. 3 dni temu zrobiła 8 kup, jedna z drobinkami krwi, niewielka ilość, co miało miejsce już wcześniej(krew). tydzień temu dostała po pół łyżeczki marchewki przez 3 dni.
W dzień bardzo niespokojna, przez ostatnie dwa dni, ciągły płacz. problemy z zasypianiem.......płacz i krzyczy przed snem, w ostateczności biorę ja do wózka i na pole w płaczu.....
pisze o wszystkim bo nie wiem co może mieć znaczenie a co nie.
co robić?
co to może być?

Obserwuj wątek
    • anowak6 Re: dziwne zachowanie, co to jest? 11.06.10, 11:40
      dodam, ze jest niespokojna podczas jedzenia w ciagu dnia, równiez sie
      kreci i wierci.....
      • mmisiaaa Re: dziwne zachowanie, co to jest? 11.06.10, 13:47
        ekspertem nie jestem, ale może już ząbki... a karmisz piersią czy butelką??? bo
        jeśli piersią to może kryzys laktacyjny???
        a ta krew w kupce, hmm może jednak jakaś alergia...
        • mayflower82 Re: dziwne zachowanie, co to jest? 11.06.10, 19:23
          moze zabki a moze gazy. moj tez tak robil tzn tarl sie o mnie buzia (lekarz
          widzac to powiedzial ze to typowe objawy brzuszkowe), rzucanie nocne zaś wg
          lekarza spowodowane bylo gazami. kolki mlodemu minely po 3 mcach i teraz
          rzeczywiscie sie nie trze i nie rzuca w nocy a zeby ida. wyglada na to ze lek
          mial racje.
          • free.groszek Re: dziwne zachowanie, co to jest? 11.06.10, 19:39
            A może to marchewka? Bo moja mała jest na nią uczulona. Tylko u nas objawy AZS
            • jantar87 Re: dziwne zachowanie, co to jest? 11.06.10, 21:16
              ja bym sprawdziła, czy nie ma bakterii w moczu. u dziewczynek to częste
              niestety :(
              • anowak6 Re: dziwne zachowanie, co to jest? 12.06.10, 10:35
                właśnie byłyśmy u lekarza, zbadał uszka, język(pleśniawka), brzuszek
                i powiedział że brzuszek wygląda ok(ponaciskał)i reszta też, osłuchał
                ją, ale wysłał kupkę do sprawdzenia czy nie ma jakiejś bakteri, we
                wtorek wyniki, a do tego czasu powiedział, że moge paracetamol dać
                jak (bo może ją coś boli), a o moczu nawet nie pomyślałam. A jeśli
                chodzi o gazy i te koli to tak właśnie jak miała 3 miesiące wszyscy
                mówili i racja, jakby lepiej ale znowu się zaczęło jak juz wcześniej
                pisałam kręcenie się i wiercenie, a to tarcie oczek i noska to nowość
                u nas.
                czekam może się coś wyjaśni. dziś noc była lepsza, bez płaczu ale za
                to pobudka co godzine, dwie.....i stękanie, wiercenie i jedzenie i w
                ostateczności sen.
                tej krwi juz nie ma, była dwa razy...długo przed marchewką i podczas
                podawania drugiego dnia.
        • anowak6 Re: dziwne zachowanie, co to jest? 12.06.10, 10:26
          Karmię piersią, wydaje mi się że mleka mam pod dostatkiem. o ząbkach
          też myślałam...bo wszystko gryzie, ale jak patrzę na dziąsła to nic tam
          nie widzę, ale nawet mnie gryzie, i męża po rękach gdy ją
          nosimy....może to własnie to
    • k.plata-nazar Re: dziwne zachowanie, co to jest? 12.06.10, 23:14
      moze dziecko ma swiad skóry twarzy- dlatego pociera. wszystkie opisane objawy
      mogą byc objawem alergii. glownie na białko mleka krowiego. Czy moze pani
      sprobowac wylaczyc białko krowie ze swojej
      diety na kilka dni i zobaczyc czy nastapi jakakolwiek poprawa
      • anowak6 Re: dziwne zachowanie, co to jest? 13.06.10, 12:52
        dziekuje za odpowiedź,
        mleka nie pije, jedyne co z mleka krowiego to masło, jeden jogurt
        dziennie, plasterek sera żółtego, sporadycznie troszkę sera białego. Za
        to pije mleko sojowe, tzn dodaje do płatków na śniadanie, żeby w jakiś
        sposób zastąpic niedobór wapnia w swojej diecie. Ale ponoć soja też
        uczula, odstawie i zobaczymy.
        pozdrawiam
        • k.plata-nazar Re: dziwne zachowanie, co to jest? 15.06.10, 00:34
          soja uczula rzeczywiscie czesto- czesciej niz myslano
          • anowak6 Re: Pani Doktor 15.06.10, 10:35
            Pani Doktor
            już 2 dzień bez mlecznych potraw i sojowych, a noce nadal strasznie
            niespokojne, kręcenie, wiercenie, płacze i stękanie i puszczanie
            "bąków"....myślałam, że może brzuszek się uspokoi ale jeszcze nie. za
            to w nocy to ciągle chce jeść, ja k się obudzi, uśpić inaczej nie dam
            rady. W dzień kilka kupek, bardzo wodniste, a czasem przezroczyste,
            takie żelowate, dziwne. Wprowadziłam ryż dla dzieci, już od 3 dni po
            łyżeczce, może to ryż? już sama nie wiem....
            • rozgwiazdunia Re: Pani Doktor 21.06.10, 11:52
              witaj. mam podobny problem z synem, tyle że on ma już prawie skończone 7
              miesięcy. od czasu początku rozszerzania diety, zaczęły się bąki, pobudki w
              nocy, popłakiwania. stosowałam bobotic, gripe water - nie pomagały.
              u nas kupki są raz na 3-4dni, także dodatkowo mogą męczyć do zaparcia, mimo tego
              że kupki nie są twarde, są albo rzadkie albo musztarda.

napisz czy u jest u Was poprawa? co pomogło??
    • k.plata-nazar Re: dziwne zachowanie, co to jest? 22.06.10, 06:03
      minelo kilka kolejnych dni, jaka jest u pani sytuacja? czy dziecko jest
      spokojniejsze?
    • Gość: rozgwiazdunia Re: dziwne zachowanie, co to jest? IP: *.lodz.mm.pl 25.06.10, 10:21
      mój syn też zaczął trzeć oczka i nosek!
      od dwóch dni rozbudza się w nocy i nie śpimy od 1-2godz. karmię go, bujam na
      rękach, on prawie przysypia a nagle zaczyna łapkami trzeć nosek, oczka albo
      buźkę i wygina się, zaczyna marudzić. dopiero po jakimś czasie się uspakaja.
      mleko piję rzadko, w ilości 'do kawy', jem jogurty i sery, ale od początku.
      O co chodzi?? syn za jutro kończy 7 miesięcy
      • rozgwiazdunia Re: dziwne zachowanie, co to jest? 25.06.10, 10:30
        od kilku dni często ma otwartą buzię i wystawia język (końcówka języka ostra, a
        nie okrągła) - nie wiem czy to może coś znaczyć...
        • k.plata-nazar Re: dziwne zachowanie, co to jest? 25.06.10, 22:34
          pewnie czuje, że wkrótce wyrosną mu ząbki
          • Gość: rozgwiazdunia Re: dziwne zachowanie, co to jest? IP: *.lodz.mm.pl 27.06.10, 14:39
            może ząbki też mu idą, ale chodzi mi przede wszystkim o problem z bąkami.
            pisałam o tym wcześniej "witaj. mam podobny problem z synem, tyle że on ma już
            prawie skończone 7miesięcy. od czasu początku rozszerzania diety, zaczęły się
            bąki, pobudki w nocy, popłakiwania. stosowałam bobotic, gripe water - nie
            pomagały. u nas kupki są raz na 3-4dni, także dodatkowo mogą męczyć do zaparcia,
            ale kupki nie są twarde, są albo rzadkie albo musztarda"

dzisiaj w nocy wstawałam do niego ponad 10 razy. płacze przez sen, pręży się,
            podgina nóżki, jak wezmę do na ręce to odchyla się do tyłu. uspakaja się na
            dłużej po puszczeniu bąków.
            co ja mam robić?? problem trwa już 2 miesiące. nasza pediatra powiedziała że
            wzmożone bąki nie są podstawą do zaprzestania rozszerzania diety, ale przecież
            on tam strasznie się męczy.
            podaję mu bardzo małe ilości, np 1 łyżeczkę ziemniaka.
            powinnam odstawić wszystko i karmić tylko piersią? czekać aż te bąki miną? ale
            ile czasu? on już zaczął 8 miesiąc i nadal nie je stałych pokarmów, czy to
            bardzo źle????
            • Gość: rozgwiazdunia Re: dziwne zachowanie, co to jest? IP: *.lodz.mm.pl 27.06.10, 14:41
              może powinniśmy zrobić mu jakieś badania??
              proszę nam pomóc :(
              • olusia_net Re: dziwne zachowanie, co to jest? 03.07.10, 21:20
                Moim zdaniem powinnaś spróbować karmić go samym mlekiem i zobaczyć czy będzie
                poprawa, inaczej się nie dowiesz... Każde dziecko jest inne i powinnaś spróbować
                co dla twojego będzie najlepsze:)
                A co do tarcia buźki to moja córcia też tak robi ze zmęczenia, a na problem z
                brzuszkiem bardzo pomaga suszarka tylko trzeba uważać, żeby nie za bardzo nie
                nagrzała brzuszka ( przy okazji pomaga w zasypianiu) no i strumień powietrza
                prowadz w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara.
                • rozgwiazdunia Re: dziwne zachowanie, co to jest? 06.07.10, 10:44
                  od tygodnia syn jest tylko na piersi. bąków jest mniej ale jeszcze są. ciekawe
                  czy mu się to unormuje.
                  przypuszczam że brzuszek wolniej dojrzewa tak jak wolniejszy jest rozwój
                  fizyczny syna ze względu na moją cukrzycę ciążową :(
                  • k.plata-nazar Re: dziwne zachowanie, co to jest? 08.07.10, 23:33
                    prosze dodatkowo dołaczyc probiotyk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka