yasti27
04.01.11, 11:18
witam,
jestem mamą 6 tygodniowego niemowlaka. Od około tygodnia mój syn zaczął dziwnie sie zachowywać wieczorami. Postanowiłam napisać, byc może któraś z mam lub pani doktor bedzie w stanie mi podpowiedziec, co mu dolega i jak moge mu pomóc. Zaobserwowałam u niego dwie dziwne rzeczy:
1. Każdego wieczoru kapiemy małego ok. godz. 20, dostaje mleczko (butelka, Bebilon Comfort 1) i po zjedzeniu i odbiciu odkładam go do wózka. Przez kilka minut maluch śpi, a poxniej zaczyna sie "horror". Mały zaczyna wic się po całym wózku, wymachuje raczkami, zaczyna szybko oddychać, sapie, stęka...ale nie płacze. Jesli dostanie smoczka to chwilowo sie uspokaja i zasypia na kolejne 2-3 minuty i wszystko zaczyna się od nowa. Jak nie dam mu smoczka to tez przysnie, jakby zmeczony i po kolejnych 2-3 minutach wszystko zaczyna sie od nowa. To trwa tak ok. 3 godzin.Wczoraj wieczorem zauwazyłam, że dodatkowo normalnie liże obicie wózka(!!). Mały raczej nie ma kolki,do każdego posiłku dostaje kropelki Delicol (na pocztaku były małe problemy z gazami). Nie wiem juz co sie z nim dzieje i jak mam mu pomóc.
2. I druga sprawa. Mój maluch od kilku dni ma bardzo duzo śliny w ustach, na zewnątrz wydostaja się nawet jej bąbelki. Mały wydaje sie byc tym przerażony, płacze jak próbuje to przełknąc, nawet sie krztusi, a ja jestem juz bliska załamania, bo nie wiem jak mam mu pomoc. Dodatkowo zaczął gryźć piąstki i co najbardziej widoczne, jak położe go sobie na brzuchu to dosłownie próbuje mi zjeść szyje:)Próbuje gryźć wszystko jak tylko jest czegos blisko- najczęsciej gryxie nasze koszulki itp. rzeczy podczas noszenia. Czy to zęby i czy nie jest na to za wczesnie?
Bardzo prosze o pomoc, bo juz nie wiem, co mam robic...
Dziękuję,
Yasti