Dodaj do ulubionych

Wirus,alergia,wrażliwy układ pok.?problem z kupą:(

14.07.11, 10:37
Mój synek ma prawie 15 miesięcy i od prawie 2 miesięcy mamy problem z jego kupką. jego kupki są bardzo rzadkie, czasami robi je kilka razy dziennie, czasem jest to sam śluz. na początku czerwca robił bardzo rzadkie zielone kupki i pani doktor dała mu bactrim. w międzyczasie mial wirusa i biegunkę, także kupka to była sama woda. Potem sytuacja wróciła do normy, pojechaliśmy na wczasy kupa wygklądała normalnie. w tym czasie jadł wszystko normalnie, tj. na śniadanie kaszkę ryżową kakaową albo bułeczkę z masłem i szynką, na obiad zupę i coś ze słoiczka hipp, na deser owoce ze słoiczka, a na kolację znów albo kaszkę albo kanapeczki i danonka, pije głownie herbatki z hippa, czase zje biszkopta. teraz je tak samo, a kupy są rzadkie, ze śluzem, lub jest to sam śluz. nie wiem czy jest to uczulenie na wywar z zupy czy ulepszacze, bo zaobserwowałam, że jak zjadł rosół to wtedy kupa była rzadka, prawie woda. Jak zjadł zupę ogórkową, to za kila godzin ją wydalił nieopstawioną. pani doktor nam sugerowała w czerwcu posiew kału i nie wiem sama co o tym myśleć. prosze o odpowiedz i pomoc.
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: Wirus,alergia,wrażliwy układ pok.?problem z k 15.07.11, 21:30
      "...i coś ze słoiczka hipp, na deser owoce ze słoiczka, a na kolację znów albo kaszkę albo kanapeczki i danonka, pije głownie herbatki z hippa, czase zje biszkopta."

I ty tak karmisz 15-to miesięczne dziecko ? Rozumiem,że owoców prawdziwych nie ma ? Danonki to syf- sam cukier i nic innego- już lepiej kup mu inny zwykły jogurt.
      Herbatki z hippa- tak samo chemia, chemia i jeszcze raz chemia. Lepiej kup jakieś normalne owocowe herbaty z herbapolu np. i mu słabiutkie rób- możesz minimalnie dosłodzić cukrem trzcinowym- już lepsze to niż "herbatka" z hippa- przeczytaj sobie skład tego świństwa.
    • k.plata-nazar Re: Wirus,alergia,wrażliwy układ pok.?problem z k 16.07.11, 00:19
      prosze wykonac posiew kału; probiotyk- koniecznie;
      jak przybiera na wadze?
      • a.n.i.a.78 Re: Wirus,alergia,wrażliwy układ pok.?problem z k 18.07.11, 11:25
        witam ponownie. probiotyk dostaje dicoflor, poprzednio w ogóle na niego nie działał. daje mu teraz od kilku dni, jest trochę lepiej, w pt. była jedna kupa, w sob. dwie, a wczopraj chyba z sześć, w tym 3 normalne a 3 rzadsze, takie jakby popuszczenia, ale normalnego koloru i bez śluzu. robię mu teraz posiew kału, skierowanie wyprosiłam. pani doktor powiedziała ze to nie alergia bo nie ma krwi w kupie, stwierdziła, że lato, gorąco, poza tym byłła zmiana klimatu po powrocie znad morza, więc może "biegunka podróżnych". dziecko raczej ma apetyt. wielu rzeczy nie chce jesc, w tym wypomnianych mi wyżej świeżych owoców. tym bardziej, że pani doktor odradziła mi je dawać, bo nie wiadomo skąd są i czym są pryskane. za mlekiem i produktami mlecznymi nie przepada (je jedynie raz dziennie kaszkę, no i czasem tego danonka, bo innych rzeczy mlecznych typu twarożek, jogurt, kefir nie chce). ostatnio wolniej przybiera, ale nigdy duży nie był (od urodzenia na 10 centylu, potem wskoczył na około 35, teraz jest na 25).waży dziesięc kilo, może trochę powyżej. waga nie zmieniła się od około 1,5 miesiąca, bo miał wirusa i spadł do 9,7 i potem zaczął nadrabiać. a w międzyczasie zaczał chodzić. jest wesoły, nie skarzy się na brzuszek, nie marudzi. pozdrawiam.
        • k.plata-nazar Re: Wirus,alergia,wrażliwy układ pok.?problem z k 18.07.11, 23:58
          jak nie bedzie normalizacji stolców po 2 tyg stosowania probiotyku- wowczas prosze badania. posiew kału, ewentualnie bad ogólne kału, kał na krew utajona.
          rzeczywiscie w okresie duzej aktywnosci dzieci spowalniaja przybór masy ciała;
          prosze odezwac sie za jakis czas, pozdrawiam
          • a.n.i.a.78 Re: Wirus,alergia,wrażliwy układ pok.?problem z k 19.07.11, 10:03
            witam.wczoraj zauważyłam, że małemu chyba wyrzyna się dolna dwójka (na razie ma mało ząbków - 6). może to jest związane z ząbkowaniem? wtedy też byłby śluz w kupce..? pozdrawiam.
            • k.plata-nazar Re: Wirus,alergia,wrażliwy układ pok.?problem z k 20.07.11, 00:29
              tak moze byc, ma Pani racje
              • dubrawka25 Re: Wirus,alergia,wrażliwy układ pok.?problem z k 05.12.11, 22:12
                przy ząbkowaniu biegunki się zdarzają, mojemu bratankowi przy biegunkach podajemy Orsalit malinowy rozpuszczony w wodzie - uzupełnia minerały, mały chętniej go pije niż wodę
                • a.n.i.a.78 Re: Wirus,alergia,wrażliwy układ pok.?problem z k 06.12.11, 08:59
                  okazało się, ze to nie było ząbkowanie. zrobiliśmy posiew kału i wyszło, że mały miał bakterie e-coli. został już przeleczony i od lipca wszystko ok.:)
                  • k.plata-nazar Re: Wirus,alergia,wrażliwy układ pok.?problem z k 03.01.12, 08:50
                    super; dziekuje za informacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka