Dodaj do ulubionych

Wzdychanie i suchy kaszel corki

IP: *.7-2.cable.virginm.net 21.02.18, 23:22
Witam serdecznie.
Moja córka od ponad miesiąca często wzdycha,tak jakby brakowało jej powietrza. Robi to tylko w dzień,dosyć często. Ma też suchy kaszel(2 miesiące) ,ale kaszle może 5 razy dziennie. Osluchowo czysto. Ma rowniez powiększone węzły za uchem od 2miesiecy,(ostatnio trochę zmalaly) . W nocy zgrzyta zębami i czasami swędzi ja skóra.
Czego mogą to być objawy?
Dodam iż w zeszłym tygodniu miała przez 3 dni gorączkę 38 i czerwone policzki jakby ja ktoś uderzył (lecz to już przeszło)
Z góry dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • margaretola Re: Wzdychanie i suchy kaszel corki 15.05.18, 10:11
      U nas córka wzdychała dwa miesiące, czasem mówiła przy tym, że jej duszno. Pediatra zleciła nam pare badań (rtg klatki piersiowej, morfologie, mocz) i skierowanie na oddział pulmonologii zbey sprawdzili te "duszności". Na oddziale stwierdzili że to nei są duszności, saturacja dobra ciągle, spirometria co prawda nie wyszła, ale ponoć technicznie zle. Inne badania oddechowe ok. Jakis lekarz z dyżuru zaproponował sprawdzenie u laryngologa. Pojechaliśmy prywatnie do takiego co ma kamerę. Zbadał, wysłuchał uważnie i powiedział nam że córka ma tak mocno powiększony migdał że ją przytyka, blokuje światło nosa, przyciska trąbki słuchowe, zlecił audiometrię która potwierdziła uszy wysiękowe, czyli z płynem, któ®y nie może się wydostać przez ten migdał. Mamy termin na sierpień na usunięcie migdała, i ewentualny drenaż uszu. A teraz jak pogoda się poprawiła i córka nie chodzi z katarem, wzdychanie zrobiło się duuużo rzadsze. Mogdał widocznie delikatnie się obkurczył.
      • margaretola Re: Wzdychanie i suchy kaszel corki 15.05.18, 10:13
        A, no i kaszel też był. Przy migdałkach ponoć to norma.
    • piertrucha Re: Wzdychanie i suchy kaszel corki 24.06.19, 21:56
      Witam. Wiem, że wątek sprzed roku ale mam z synem podobny problem. Strasznie wzdycha, zgrzyta zebami i szereg innych dolegliwosci. Ma powiększony trochę migda, ale lekarz nakazał obserwacje. Martwi mnie jednak to oddychanie. Czy coś u Pani pomogło, jak potoczyło się sytuacja. Będę wdzięczna za odpowiedź

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka