qui-nn 30.11.17, 10:09 Na wiosnę poznamy raport końcowy ws. Smoleńska, a w nim opis zebranego materiału dowodowego dotyczącego katastrofy, która nie była wypadkiem. Na to czekaliśmy od lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
religijnych.uczuc.obraza Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 10:13 Hahahaha. A do końca września 2016 r. poznamy korespondencję MSZ w sprawie Smoleńska. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 10:20 Nie mam pewności, choć wiem, że już wzięłaś zaliczkę od Putina i pieniądze ze SKOKów. Platforma Obrzydliwa wsadzi kij w płetwy prezesa. Nie wiem, czy Wasza komunistyczna sowiecka agenturalna jaczejka PIS sobie z tym poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj A jaki kretyn sądzi, że skoro przez 8 lat komisje 30.11.17, 10:28 Maciotewicza i podkomisje niczego poważnego poza teoriami SF niczego nie wyjaśniły, to teraz przez te kilka miesięcy zdołają to wyjaśnić? Moze komuś się w nocy przyśniło, albo jego kotu? Odpowiedz Link Zgłoś
qui-nn Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 10:43 Wielu z Was dało się upodlić, zmuszając się do wiary, że rozpad 70-tonowego samolotu na tysiące kawałków po upadku z 20 m nad bagnistym podłożem to był zwykły wypadek. Aha, i do tego bez żadnego krateru - tak na przekór prawom fizyki i logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 11:06 A co ten samolot robił na 20 metrach? I jakie tysiące kawałków? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 12:52 "A co ten samolot robił na 20 metrach?" Rosjanie spreparowali wyniki odczytów z urządzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 12:59 Pewnie zjedli jedno zero. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 10:44 Eeee... dowody spreparowane przez Macierewicza i jego komisję. Naciągany scenariusz nijak nmający się do rzeczywistości. Podobnie jak nijak miały się zapewnienia prowincjonalnej lekarki z Radomia ( po panicznej ucieczce folksdojcza wskoczyła na pozostawiony przez niego fotel) o tym że śledztwo było prowadzone wyjątkowo sumiennie. Odpowiedz Link Zgłoś
qui-nn Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 10:49 Też wierzysz w brak obowiązywania praw fizyki i logiki na ruskiej ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 10:57 Ja nie wierzę w rzetelność ustaleń, które ty przyjełaś za pewnik. Wierzę natomiast w wszechmoc propagandy, która bez trudu potrafi przyrządzić kisiel żurawinowy z komórek mózgowych. Odpowiedz Link Zgłoś
qui-nn Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 11:06 Na jakiej podstawie twierdzisz, że to propaganda i że tylu poważnych ludzi byłoby w nią zaangażowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 11:08 Poważnych? Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 11:14 Na podstawie własnych wniosków wyciągniętych po przeanalizowaniu dziesiątek informacji jakie dotarły do mojego aparatu analitycznego, który mam umiejscowiony pomiędzy uszami na wysokości głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
qui-nn Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 11:19 Zdajesz sobie sprawę, że to nie jest odpowiedź na postawione pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 11:37 Ależ jest. Opisałem Ci podstawę jaka doprowadziłą mnie do takich wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Na wiosnę poznamy dowody 02.12.17, 20:27 Z dziewczynami, widzę, cieniutko. Zostaje przyglądać się tęczowym marszom i PISać o ocieraniu. Lenin w październiku, koty w marcu, PISie tarło okrągły rok. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce ... czyżby Antoni i jego terytorialsi 30.11.17, 10:45 odnaleźli tych trzech, którzy przeżyli zamach? Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: ... czyżby Antoni i jego terytorialsi 30.11.17, 10:55 Według moich ustaleń które zrobiliśmy symulując wszystkie możliwe warianty zdarzenia - tych trzech zostało dobitych przez współczesne NKWD, strzałami z broni ręcznej. Funkcjonariusze uczynili to na osobiste polecenie Putina, który uprzednio uzgodnił z "folksdojczem" to, że nikt nie ma prawa przeżyć. Późniejsza fotografia, na której widać jak przybili sobie "żółwika" , jest ilustracją ogromnego zadowolenia z pomyślnego zakończenia akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
piq acha, wielgus, czyli jesteś parobem GRU,... 01.12.17, 00:00 ...chyba że sobie jaja robisz z katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: acha, wielgus, czyli jesteś parobem GRU,... 01.12.17, 13:10 Ależ nie, z tragedii nie robię sobie jaj. Jaja robię sobie z tubylczych idiotów, bo to niezwykle wdzięczny motyw do ubawu. Tusk się w obliczu tej tragedii zachował jak szczeniak stchórzył i zwiał ( zresztą niedługo po tym schował się pod spódnicę Merkel) wystawiając tę botoksem naciągniętą idiotę z Radomia na pierwszą linię ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
piq co racja, to racja,... 01.12.17, 14:44 ...rozumiem i się zgadzam. Na bełkot smoleński mam po prostu uczulenie. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: acha, wielgus, czyli jesteś parobem GRU,... 01.12.17, 16:21 Mnie tam się wydawało, że to Antoni Macierewicz stchórzył i zwiał. Abstrahuję od tego drobnego szczegółu, że katastrofa był w 2010, a potem były wybory parlamentarne w 2011, tak że mówienie że Tusk wyjechał do Brukseli "niedługo po tym" (mianowicie w 2014) jest ignorowaniem wskazań kalendarza. Prawdziwymi tchórzami okazali się pisiacy, którzy po obiedzie pozwiewali z Katynia, albo też nie ruszyli tyłka z Warszawy, jak Sasin czy wdowy Gosiewskie. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardnowy Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 12:22 ja już nie wierzę w nic i nikomu. Głosowałam na PIS, broniłam ich idei a teraz otrzymuję za to zapłatę w postaci podwyżek wszystkich cen, lecz nie podwyżki emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 12:37 Ciesz się, że jeszcze nie masz obniżki. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 13:11 edwardnowy napisała: ja już nie wierzę w nic i nikomu. Głosowałam na PIS, broniłam ich idei a teraz otrzymuję za to zapłatę w postaci podwyżek wszystkich cen, lecz nie podwyżki emerytury. A jakichże pisowskich idei mogłaś bronić? Zakłamywania historii? Zawłaszczania państwa? Relatywizmu w podejściu do "naszych" i "nie naszych" komuchów (piotrowicz czy kryże)? O ile przed rokiem 2005. można było dać się nabrać na piękne hasła i idee braci kaczyńskich i ich towarzystwa, to po dwóch latach ich rządów już wszystko było jasne, i że praktyka diametralnie rozmijała się z teorią. Bądźmy uczciwi - rosnące ceny nie są tak do końca "zasługą" PiS-u (aczkolwiek 500+ ma w tym jakiś udział) - bo jesteśmy jedną z figur na światowym rynku i takie są jego prawa. Gdyby rządził ktoś inny byłoby podobnie. Natomiast to co kaczyński, ziobro, macierewicz czy duda wyczyniają z prawem, demokracją, wolnością osobistą obywateli kwalifikuje ich do postawienia przed Trybunałem Stanu i czegoś w rodzaju Trybunału Norymberskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 20:01 Nie przejmuj się. Poczekaj jeszcze trochę, będziesz dostawała 100% podwyżki emerytury miesięcznie, a trochę później, to i co tydzień. PIS zadba o to, żebyś mogła kupić za nią prawdziwy polski chleb, smalec i olej, polskiego kartofla. Twoim obowiązkiem będzie zadbać o to, by Ojciec Dyrektor w końcu mógł kupić SOBIE złoty helikopter i najdłuższego na świecie Maybacha. Ulice w Toruniu i po drodzie do Warszawy już się przerabia, szkoda żeby się marnowały. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Na wiosnę poznamy dowody 01.12.17, 08:07 Głosowałeś na PiS, to cierp. Zasłużyłeś sobie na to. M. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Na wiosnę poznamy dowody 01.12.17, 08:28 mariner- Nie uczyłes się fizyki to cierp.. Nie potrafisz samodizlenie mysleć. to cierp. Zasłużyłeś sobie na to. . Nie głosowałem na PiS. Mam poglądy niezależne i jestem nonkonformista. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Jedyna taka "katastrofa" 01.12.17, 08:31 przy której kontrolerzy celowo wprowadzaja załogę w błąd podajac im że sa" na ścieżce i na kursie" gdy samolot ma odchylki od sciezki kwalifikujace się do natychmiastowego odejscia na drugi krąg. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Jedyna taka "katastrofa" 01.12.17, 08:34 Jedyna taka katastrofa w której kontrolerzy mówią że warunków do lądowania nie ma, a mimo to załoga podchodzi do lądowania. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Jedyna taka 01.12.17, 08:32 przy której kontrolerzy celowo wprowadzaja załogę w błąd podajac im że sa" na ścieżce i na kursie" gdy samolot ma odchylki od sciezki kwalifikujace się do natychmiastowego odejscia na drugi krąg. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Na wiosnę poznamy dowody 05.12.17, 16:43 Bo ty jesteś idealista. Nie można każdemu dać. Jak dasz każdemu to znaczy nikt nie dostał/ Emeryci nie muszą dostawać podwyzek i yak w większości głosują na PiS. Więc lepiej te pieniądze dać tym co ewentualnie zagłosują na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 12:38 A która to już wiosna? Bo tę mantrę od lat słyszę. Już, już, za chwilę, za moment..... a pieniądze dla "ekspertów" lecą. Odpowiedz Link Zgłoś
qui-nn Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 13:12 Budżet Centrum Polsko-Rosyjskiego Dialogu i Pojednania - 5,5 mln Budżet Podkomisji Smoleńskiej - niecałe 2 mln O jakich kosztach mowa? Jeśli - to za małych. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 13:52 Ile według ciebie powinien przytulić Berczyński i inni? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 14:25 Moim zdaniem ze 20 baniek, jak Świrski za bilbordy. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Na wiosnę poznamy dowody 07.12.17, 09:03 Dostał tylko trochę ponad milion. Zresztą do podziału na dwóch. Plus to taki że chyba nic nie ryzykował swoich własnych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 14:14 Do tej pory wydano 2 miliony z 6 mln zaplanowanych. Taką samą kwote - 6 mln - zaplanowano na rok 2018. Mówił o tym wiceminister Dworczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 20:05 To nic w porównaniu z klipem do Przyjaciół Moskali. Dowiedzieliśmy się z niego, że prezes przyjaźni się ze swoimi szefami, warto było wydać każde pieniądze. Wredna Platforma wydałaby je na głodne dzieci, świństwo i skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 13:45 do wiosny jeszcze się podoi polskiego podatnika . Członek podkomisji smoleńskiej prof. Piotr Witakowski ogłosił, że podkomisja nie udowodni zamachu. Antoni Macierewicz - że ma kluczowy dowód. :) Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 19:17 Dowody będą przywiezione helikopterami kupionymi przez Macierewicza :-D)). A może to przejęzyczenie dziennikarzy - i Macierewicza zapowiad na wiosnę do wódy czyli tzw. zakąskę? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 20:15 Może prztpłyną mistralami za dolara? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 20:28 W końcu Antoniego ruszyło sumienie i chce się przyznać do Zamachu. Poda motyw zbrodni, dowody na stół, przedstawi trzech świadków którzy przeżyli, wszystko będzie jasne na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 20:29 Oczywiście, jeśli tylko Platforma nie przeszkodzi zbawieniu duszy Antona. Albo zazdrosny Agent JAR. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Na wiosnę poznamy dowody 01.12.17, 22:48 Antoni jak Radziwiłł zamiast sumienia ma klauzulę. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 20:39 Na wiosnę wybuchnie kiltowa rewolucja w Polsce, i to na taką skalę,że to się nawet najstarszym Szkotom nie śniło. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 22:05 Dzięki, ale trzeba działać, rozpropagować gdzie się da akcję "kilt pod choinkę". Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 22:43 Na razie to jest akcja Pi$: kit pod choinkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 23:28 ten kit mało kto łyka, myślisz, że po co PIS co 2 dni publikuje sondaż? Głosowanie na PIS ma stać się trendy. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Na wiosnę poznamy dowody 30.11.17, 23:30 A akcja kilt pod choinkę się rozwija, chodzi tylko o to, by rozwinęła się jak najszybciej i jak najszerzej. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 08:03 były szyte zbyt grubymi nicmi - Poza tym w mysl ogólnej reguły: jeżeli ktoś w jakiejs sprawie jest cala seria precedensów a zeznajacy twierdzi że nic w tym dziwnegoo znaczy ze kłamie tak jak komisja MAK/FSB/Putina i tak no 1. Jedyna katastrofa dużego samolotu pasażerskiego który upada na glebe i nie pozostawia w niej wyraźnego sladu. 2. Jedyna katastrofa na terenie Rosji /ZSRR w której na miejsce katastrofy przywieziono trumny.( odwracanie uwagi/ prestidigidatorstwo) 3. Jedyna katastrofa w której zaraz po niej na teren zdarzenia wjechały cieżarówki z piachem a cześc terenu pokryto betonowymi płytami. 4. Jedna z może dwóch katastrof w historii w której samolot leciał " po ścieżce:przez tak długi czas ( ok 40 sekund) na minimalnym gazie , podczas gdy intrukcja mówi o ok 80-82% obrotów. 5. Jedyna katastrofa w której użyto ciezkich smigłowców transportówych by nocą przekazać ciała do miejsca gdzie rzekomo wykonano sekcje. 6. Rekord swiata w szybkosci "wykonania" sekcji zwłok. itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 08:06 7.Jedyna katastrofa przy upadku o małej energii ( jak to okresliłą komisja Laska) w której przeciażenia działajaće na pasażerów wynosiły ponad 100g( rzekomo). Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 08:07 Jedyna katastrofa na świecie, w którym automaty informują o niebezpieczeństwie, a pilot twardo zmierza ku ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 08:17 Jedyna katastrofa na świecie, w której to podobno kapitan decyduje na pokładzie samolotu o wszystkim i nie słucha na pewno podpowiedzi dowódcy wojsk lotniczych że ma lądować, za to na pewno słucha ruskich kontrolerów nakazujących mu lądować. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 08:43 Za teorią o zamachu świadczy tylko jedno - ten uczynił, komu korzyść. Największą korzyść z zamachu mają pisowcy. To brzmi nawet wiarygodnie. Stąd ich przekonanie, że do zamachu doszło - sami go zorganizowali. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 08:48 I dlatego też robią wszystko by zwalić winę na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 10:54 Antoni przez to wszystko dochodzi do granicy szału. Robi wszystko, żeby samego siebie przekonać, że to nie on i że jest bezpieczny, ale chyba pęknie i wszystko się wyda. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 09:30 Przeciążenie 100g - mam propozycję: poproś kogoś (ja chętnie) żeby wziął solidny młot, dobrze się zamachnął i walnął cię w niedouczony łeb. Ubierz dobry kask, żeby ładnie ci ten łeb przyspieszyć. Masz 100 g jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 10:32 krisk - sam sie walnij w niedouczony łeb Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 11:03 Niestety - nic nie poradzisz na to, że przyspieszenie jest pierwszą pochodną prędkości względem czasu. No chyba, że masz inny pomysł, to chętnie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 11:22 Niestety w przypadku katastrof lotniczych zagadnienie jest o wiele bardziej złozone tu nie chodzi o elementarny wzór z fizyki; nie masz żadnej orientacji w kwestiach technicznych. Pisałem o tym od maja 2010 roku poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz materiały edukacyjne -komparatystyka katastrof 01.12.17, 11:29 niegracz 09.04.15, 22:48 Tak mogłaby wyglądać cześc ofiar"katastrofy" Tu-154 w Smolensku gdyby nie wybuch czy inne działania podobna katastrofa: www.gettyimages.co.uk/detail/news-photo/eastern-airlines-727-flight-66-at-kennedy-airport-plane-news-photo/97252411 Flight attendants Robert Hoefler, 29 (l) and Mary Ellen Mooney, 28, smile at each other in Long Island Jewish Hospital, Far Rockaway, Queens. They are the only surviving crewmembers in the jet crash that claimed 110 lives Robert i Mary uśmiechają się do kamer- mimo totalnej rozwałki większej czesci kadłuba oni wyszli z katastrofy prawie bez szwanku opis katastrofy + link do raportu ( omawiany na salonie) aviation-safety.net/database/record.php?id=19750624-1 -okolicznosci katastrofy flight-66-at-kennedy-airport-plane- były ostrzejsze a szanse przeżycia pasażerów mniejsze Co jest podobne: 1. zdarzyły sie przy podejsciu do lądowania 2. samoloty uderzyły skrzydłem o przeszkody ( drzewa. słupy)( trzymamy sie opisu MAK ) 3. po zderzeniu samoloty przekręciły sie na grzbiet i tak upadły Co je różnic zdecydowanie: Tu-154 spadl na miekka glebę Boeing na teren pokryty głazami w przypadku "katastrofy" Tu-154 nie było pożaru ( tylko drobne ogniska) w przypadku Boeinga był silny pożar i jeszcze jedno zdjęcie innej ofiary: binaryapi.ap.org/0aa6fbcba6a84d609ffcae817ab29d67/512x.jpg - Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: materiały edukacyjne -komparatystyka katast 01.12.17, 12:07 No i znowu się wzbudziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: materiały edukacyjne -komparatystyka katast 01.12.17, 12:14 krisk potrafisz cos napisac merytorycznie na temat czy tylko przytyki personalne walić? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: materiały edukacyjne -komparatystyka katast 01.12.17, 15:59 A co z tą pochodną, pytam, bo tylko rzuciłem okiem, nie czytałem, enuncjacji niegracza. Odniosłem wrazenie, że jednak podejście nieortodoksyjne. Niepokorne. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: materiały edukacyjne -komparatystyka katast 01.12.17, 16:07 Myślę, że niegracz oraz inni domorośli badacze kontestują przestarzała newtonowską mechanikę. Nie będą ich pochodne a=dv/dt kłuły w oczki! Oni wolą podejście holistyczne, w którym pękające parówki mogą modelować wypadek samolotowy. O puszkach po piwie nie wspomnę.... Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: materiały edukacyjne -komparatystyka katast 01.12.17, 21:34 Myślę, że niegracz oraz inni domorośli badacze kontestują przestarzała newtonowską mechanikę. Nie będą ich pochodne a=dv/dt kłuły w oczki!. - potrafisz tylko głupkowato dowcipkować to za trudny temat dla ciebie ale jako człowiekowi chyba jakos tam wykształconemu - przynajmniej w stopniu podstawowym powinno ci wystarcyc to ze prof. Artymowicz juz zmienil zdanie o ile w latach 2010-2016 bronił konfabulkacji MAk na temat 100g pisał m.in " \MAK dobrze oszacował to 100g" to potem zmienił zdanie i twierdzi juz ze przeciążenia w katastrofie w Smolensku były w zakresie od 20g do ponad 100g czyli po latach napisał to co ja w maju 2010 roku tylko że mnie doj scie do tego ze MAk konfabuluje zajeló tyl ile potrzeb an przeczytanie ich konfabulaji na temat 100g a profesorowi fizyki zajeło to 6 lat Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: materiały edukacyjne -komparatystyka katast 01.12.17, 22:51 Czyli zgodnie z matematyką GRU-PIS 100g to mniej niż ponad 100g. Nieźle, ciekawe, jak Rosjanom się za pomocą takiej matematyki udało coś wystrzelić w kosmos? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Errata 02.12.17, 11:52 niegracz napisał: > 20g to znacznie mniej niż 100g No i co z tego wynika? Przeciążenia w katastrofach komunikacyjnych szacuje się na podstawie średniego stanu ciał ofiar katastrofy. Głównie stanów czaszek, bo różne fragmenty ciała mogą mieć różny poziom uszkodzeń mechanicznych. Znaleziono zarówno kompletne zwłoki, dla których można przyjąć obrażenia typowe dla przeciążenia 20g, jak i fragmenty, dla których przeciążenia musiały przekraczać 300g i jest to zupełnie normalne. To, że MAK przyjął średni poziom uszkodzeń odpowiadający 100g wynika jedynie z tego, że stosowne tabele porównawcze podają akurat taką wartość. Nikt z ofiar nie miał przymocowanych czujników przeciążeń, a 100g dla czaszki notowano nawet w starych crash testach samochodowych przy szybkości 30 mil/h bez poduszek powietrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Errata 02.12.17, 12:01 wariant b -To, że MAK przyjął średni poziom uszkodzeń odpowiadający 100g. .................... po 7 latach nawet nie wiesz co "przyjał" MAK wątpie czy w ogóle czytałeś raport \ Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Errata 02.12.17, 12:08 > To, że MAK przyjął średni poziom uszkodzeń odpowiadający 100g. Skoro nie MAK - to skąd wziąłeś to 100 g - z Raportu Speckomisji Macierewicza? 100 g parówek? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Errata 02.12.17, 19:19 niegracz napisał: > nie średni a minimalny I znów kłamiesz. MAK w raporcie nie twierdzi, że 100g to minimalne przeciążenie. Ty w ogóle czytałeś ten raport? Widzę że nie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Errata 02.12.17, 22:55 I znów kłamiesz snajper . MAK w raporcie twierdzi, że 100g to minimalne przeciążenie. Ty w ogóle czytałeś ten raport? Widzę że nie. N. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Errata 02.12.17, 23:09 kłamiesz snajper Медико-трассологические исследования показали, что в момент разрушения конструкции самолета, в перевернутом положении, на пассажиров и членов экипажа действовали перегрузки величиной более 100g. MAK twierdzi że na pasażerów działały przeciążenia powyżej 100g Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Errata 02.12.17, 23:35 niegracz napisał: > kłamiesz snajper > > Медико-трассологические исследования показали, что в момент разрушения конструк > ции самолета, в перевернутом положении, на пассажиров и членов экипажа действов > али перегрузки величиной более 100g. > > MAK twierdzi że na pasażerów działały przeciążenia powyżej 100g No widzisz, wiec kłamałeś piszac o minimalnych. Tu nic o minimalnych nie jest napisane. Tu jest napisane, że działy takie powyżej 100g. Co nie znaczy, że nie działy także mniejsze. S. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Errata 03.12.17, 07:59 Z tego co wkleiłeś, parówkow (189 strona raportu MAK) nijak nie wynika, że 100 g to minimalne przyspieszenie. Po polsku nie ma tam żadnego określenia - ani minimalne, ami maksymalne, ani średnie. Jest po prostu napisane, że w momencie zniszczenia konstrukcji samolotu, w położeniu "do góry kołami", na pasażerów i członków załogi oddziaływały przeciążenia (w konkretnym przypadku ujemne przyspieszenia) o wartościach powyżej 100g. Gwoli ścisłości - nie jest napisane że na wszystkich, ani też że na niektórych. Natomiast sam fakt użycia liczny mnogiej (przeciążenia) wskazuje, że konkretne wartości, w przypadku poszczególnych ofiar, były różne. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Errata 03.12.17, 00:01 niegracz napisał: > I znów kłamiesz snajper . MAK w raporcie twierdzi, że 100g to minimalne przecią > żenie. Ty w ogóle czytałeś ten raport? Widzę że nie. Kłamiesz. MAK nie pisze, że 100g to minimalne przeciążenie. .MAK pisze że przeciążenia przekraczały 100g. Czyli że niektóre były większe niż 100g, a nie że wszystkie były ponad 100g. S. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Errata 03.12.17, 08:53 snajper kłamiesz, udajesz głupka albo nim jesteś- -MAK pisze że przeciązenia działajaće na pasażerów i załoge były powzyej 100g czyli w żadnym przypadku nie było poniżej 100g- - to jest oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Errata 03.12.17, 08:59 niegracz napisał: > snajper kłamiesz, udajesz głupka albo nim jesteś- > -MAK pisze że przeciązenia działajaće na pasażerów i załoge były powzyej 10 > 0g czyli w żadnym przypadku nie było poniżej 100g- > > - to jest oczywiste W sierpniu temperatury przekraczały 30 stopni. Nie znaczy to, że w sierpniu nie bylo temperatur nizszych niz 30 stopni. Przeciążenia przekraczały 100g. Nie znaczy to, że nie było przeciążeń mniejszych niż 100g. S. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Errata 03.12.17, 09:46 Rozumiem, parówkow, że potrafisz wykazać, że przeciążenia oddziałujące na niektórych pasażerów i członków załogi były niższe niż 100g. Których osób to dotyczyło i jakie to były wartości? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Errata 03.12.17, 10:02 eiran bezczelny typku, jak nie masz wiedzy to nie próbuj się w"dowartosciowywać" próbując obrażac. np pisząc parówkow bo sam wychodzisz na parówkowa To że były niższe zostało już wykazane- sa to wyniki sekcji aczkolwiek ja wskazałem na to już w 2010 roku. o czym nizej. co więcej członkowie komisji Laska w trakcie pracy nad raportem wskazywali najniższe przeciążenia jakie były rezultatem upadku samolotu, zderzenia z ziemią etc siegały w nich poniżej nawet 10g... "Sądząc z charakteru obrażeń głowy (wieloodłamowe złamania kości czaszki z rozbryzgami części mózgu), klatki piersiowej i kręgosłupa na ciała członków załogi w krótkim odcinku czasu oddziaływało udarowe przeciążenie hamujące rzędu 100 i więcej jednostek, w wyniku czego powstały informatywne obrażenia pierwotne, pozwalające sądzić o pozycji i możliwych czynnościach roboczych załogi w chwili zderzenia samolotu ziemią. Uwaga: Zgodnie z Instrukcją badań medycznych zdarzeń lotniczych, analiza charakteru obrażeń traumatycznych, odniesionych przez członków załogi, z uwzględnieniem właściwości biomechanicznych tkanek organizmu ludzkiego (np. kości nosa wytrzymują przeciążenie do 30 jednostek, dolna szczęka – do 40 jednostek, kości policzkowe do – 50 jednostek, obszar zębów – do 100 jednostek, obszar czoła – do 200 jednostek) pozwalają ustalić przybliżoną wielkość przeciążenia hamującego w moment zderzenia samolotu z przeszkodami. wiadomo od dawna że szereg ofiar nie mialo wyraxnie widocznych uszkodzeń ciała niegracz 30.07.10, 23:09 i kolejne przesłanka rosyjscy świadkowie opisuja miejsce wypadku: www.kp.ru/daily/24471/630456/ Нашли тело ксендза с огромным крестом, почти нетронутое znaleziono ciało księdza z ogromnym krzyżem - prawie nienaruszone Czyżby ksiadz - cudem - był wyłaczony z działania przeciażenia 100G ? Które miażdży ciała i odrywa konczyny ? rodzice stewardessy powiedzieli ( jest relacja w prasie) ze córka wygladała jakby spała, tylko na skorni była widoczna struzka krwi -------------- to nie sa obrażenia ktore powstają w katastrofie lotniczej przy przeciażeniu 100g Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Errata 03.12.17, 10:04 np. kości nosa wytrzymują przeciążenie do 30 jednostek, dolna szczęka – do 40 jednostek, kości policzkowe do – 50 jednostek, obszar zębów – do 100 jednostek, obszar czoła – do 200 jednostek . to jest obiektywny przeciążeniomierz o którym wspominała tez komisja Laska Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Errata 03.12.17, 10:17 niegracz napisał: > np. kości nosa wytrzymują przeciążenie do 30 jednostek, dolna szczęka – do 40 j > ednostek, kości policzkowe do – 50 jednostek, obszar zębów – do 100 jednostek, > obszar czoła – do 200 jednostek Zródło (cd): artykuł autorstwa Jozefiny Bakier / NieNależna.pl samolotyilatanie.blogspot.com/2011/01/katastrofa-w-smolensku-cz-3-psychologia.html Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Errata 03.12.17, 10:23 lista ofiar ktore odniosły tylko mało widoczne obrażenia sporządzona i na podstawie dostepnych wtedy wyników "sekcji oraz relacji osob najbliższych jest dostepna .. teraz prokuratura ma juz konkretne dane Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Errata 03.12.17, 10:13 Okreslenie "parówkow" jest dla ciebie obraźliwe? A posługiwanie się parówkami jako narzędziem badania katastrof lotniczych, na koszt podatnika, nie jest? "Нашли тело ксендза с огромным крестом, почти нетронутое" - który to ksiądz miał na sobie wielki krzyż? Jakieś nazwisko? O nazwisko świadka nie pytam, bo to oczywiste że go nie znasz. Cytowanie anonimowych plotek z jakiegoś bzdurnego portalu ma dowodzić czegokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Errata 03.12.17, 10:21 Okreslenie "parówkow" jest dla ciebie obraźliwe? A posługiwanie się parówkami jako narzędziem badania katastrof lotniczych, na koszt podatnika, nie jest? . sam sobie cos wymysliłeś nik nie posługiwła sie parówka jako narzędziem do badania katastrof a o preclu słyszałes ? laureat nagrody Nobla uzył precla do zademonstrowania zjawiska którym sie zajmował\ Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Errata 03.12.17, 10:24 Jakiż to noblista i do jakiego zjawiska? Potrafisz podać nazwisko, skoro nazwiska "ксендза" nie potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran PS. 03.12.17, 10:26 źródło tej rewelacji już znam: niezalezna.pl niezalezna.pl/87082-nobel-z-chemii-i-znow-precle-w-akcji Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: PS. 03.12.17, 10:30 Jaki sens w rozmowie z niegraczem, możesz wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PS. 03.12.17, 10:34 A jakie jest źródło z którego korzystałeś? I pytanie pomocnicze - odróżniasz noblistę od członkini Komitetu Noblowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: materiały edukacyjne -komparatystyka katast 02.12.17, 11:23 niegracz napisał: > ze prof. Artymowicz juz zmienil zdanie o ile w latach 2010-2016 bronił konfabulkacji MAk na > temat 100g pisał m.in " \MAK dobrze oszacował to 100g" to potem zmienił zdanie i twierdzi > juz ze przeciążenia w katastrofie w Smolensku były w zakresie od 20g do ponad 100g Czyli prof. Artymowicz nie zmienił zdania. Skoro przeciążenia przekraczały 100g, to znaczy, że MAK dobrze to 100g oszacował. Czego nie rozumiesz? S. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: materiały edukacyjne -komparatystyka katast 02.12.17, 12:00 snajper- nie rozumiesz to sie nie wtrącaj Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: materiały edukacyjne -komparatystyka katast 02.12.17, 19:16 niegracz napisał: > snajper- nie rozumiesz to sie nie wtrącaj A czego to zadaniem ciebie nie rozumiem? Profesor Artymowicz stwierdził, że przeciążenia osiągały 100g i nadal tak twierdzi. A ty kłamiesz, że zmienił zdanie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: materiały edukacyjne -komparatystyka katast 03.12.17, 07:29 Ile wybuchów parówek było i o której? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz komisja Laska na temat przeciażenia 100g 01.12.17, 12:08 "W raporcie stwierdzono, że samolot uderzył w odwróconej pozycji w ziemię, wytwarzając prze ciążenie wielkości 100 G, czyli 100 razy większym, niż ciężar ciała. To oczywiście musiałoby doprowadzić - gdyby było prawdą - to straszliwych zniszczeń ciała, takich, które są właściwie tylko dla efektów eksplozji, takiego zmiażdżenia, takiego rozrywania ciał, które nie pozwalają nawet zidentyfikować większości tych, którzy polegli. Ale w trakcie dyskusji, w trakcie rozmów, w trakcie analiz, ci sami ludzie jednoznacznie stwierdzają: tam mogło być 2 G, może 8 lub 9 G, ale na pewno nie 100 G. Wyliczają to, dowodzą tego, są do tego absolutnie przekonani" - szef MON -Czyli komisja Laska mówiła w kuluarach to co ja -to oczywiste jak ktos ma pojecie o fizyce, technice Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: komisja Laska na temat przeciażenia 100g 01.12.17, 12:23 W którym raporcie "stwierdzono"? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: komisja Laska na temat przeciażenia 100g 01.12.17, 14:50 religijnych.uczuc.obraza napisał: > W którym raporcie "stwierdzono"? > w tym co to stwierdzono ,ze 2g urwało jaja i nogę "tysiącletniemu" a z reszty zrobiło 2000 kawałków. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 08:27 Jedyny taki przypadek, gdy po wybuchu w samolocie ruskie sołdaty musiały wybijać w tym samolocie szyby. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Oczywiscie- klamstwa MAK 01.12.17, 09:08 ale pewnie nie jedyny , nawalony jak stodoła generał wysyła na śmierć podwładnych . Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Na wiosnę poznamy dowody 01.12.17, 10:19 forum.gazeta.pl/forum/w,89075,165162158,165162158,Po_starej_znajomosci_forumowej_.html?t=1512119830#p165162158 Pozdr00Fka. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Jeszcze jeden jajcarz? :) 30.11.17, 20:43 qui-nn napisał(a): Re: Na wiosnę poznamy dowody > Na wiosnę poznamy raport końcowy ws. Smoleńska, a w nim opis zebranego materiału > dowodowego dotyczącego katastrofy, która nie była wypadkiem. /.../ Dobra prowokacja! Bo wszak nikt nie może być aż tak głupi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
we-already-know Re: Na wiosnę poznamy dowody 01.12.17, 00:32 Ludzi interesuje 500+, wcześniejsze emerytury, ceny w sklepach i mają centralnie wyje..ne na wasze "dowody". Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Na wiosnę poznamy dowody 01.12.17, 20:39 Należy jak najszybciej dostarczyć żywność i koce tym, co katastrofę przeżyli. Oni od 7 lat się ukrywają na Syberii, na pewno są głodni. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Na wiosnę poznamy dowody 02.12.17, 23:34 Mahatma Gandhi: " Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz. " Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Na wiosnę poznamy dowody 03.12.17, 07:52 Gandhi - "tylko że mnie doj scie do tego ze MAk konfabuluje zajeló tyl ile potrzeb an przeczytanie ich konfabulaji na temat 100g" Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Na wiosnę poznamy dowody 03.12.17, 10:26 to że na wielu pasażerów działałąy przeciążenia znacznie , znacznie mniejsze niz 100g wiadomo od dawmna www.salon24.pl/u/zestawienia/320740,4-lista-pasazerow-jakie-obrazenia-mialy-ciala Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Na wiosnę poznamy dowody 03.12.17, 10:33 To na tej liście musi być tez ksiądz z wielkim krzyżem. Który to? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Na wiosnę poznamy dowody 16.05.18, 17:13 Na wiosnę nic nie poznaliśmy. Antoni przedstawił jakiś raport techniczny ale chyba najwięksi pisuary nie wierzą w to co tam napisał. Odpowiedz Link Zgłoś