Dodaj do ulubionych

A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać?

07.08.23, 10:53
I co z "raportem", nadal utajniony?

I kasiorkę nadal doją, tak jak na PiS-złodziei przystało?
Obserwuj wątek
    • wsk175 Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 12:02
      Wszystko ok.
      Przelewy wpływają na konta systematycznie, beenka z kierowcą wciąż do dyspozycji...
      Wydymani wyborcy pisu nadal się nie zorientowali.
      • niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:40
        wsk175 napisał:

> Wszystko ok.
        > Przelewy wpływają na konta systematycznie, beenka z kierowcą wciąż do dyspozycj
        > i...
        > Wydymani wyborcy pisu ...
        ...
        Wydymani wyborcy peło nawet nie zauważyli że TVN i Swierczek zrobili ich w konia zatajajac te fragmenty raportu NIAR. Które dowodzą że narracja MAK/Laska jest fizycznie niemożliwe.
      • zlamas-kutany Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 15:02
        wsk175 napisał:

> Wszystko ok.
        > Przelewy wpływają na konta systematycznie, beenka z kierowcą wciąż do dyspozycj
        > i...
        > Wydymani wyborcy pisu nadal się nie zorientowali.

Ale przynajmniej te przygłupy z komisji nie wykupują już parówek do doświadczeń z badaniem wytrzymałości kadłuba samolotu na wybuchy we wnętrzu
    • ukos Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 13:37
      Szykuje się na następną kadencję. Przegrana w wyborach to byłby dla nich wielki zawód, a zwłaszcza bolesna strata kasy.
    • m.c.hrabia Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 13:46
      wczasy w

[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/74/Z%C4%85bki-Szpital-Psychiatryczny-Drewnica-tablica-informacyjna-podkaster.jpg/1280px-Z%C4%85bki-Szpital-Psychiatryczny-Drewnica-tablica-informacyjna-podkaster.jpg[/img]
      • zlamas-kutany Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 15:04
        m.c.hrabia napisał:

> wczasy w
        >
        > [img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/74/Z%C4%85bki-Szpi
        > tal-Psychiatryczny-Drewnica-tablica-informacyjna-podkaster.jpg/1280px-Z%C4%85bk
        > i-Szpital-Psychiatryczny-Drewnica-tablica-informacyjna-podkaster.jpg[/img]

A wiesz dlaczego akurat tam? Ano dlatego, że tam rośnie pancerna brzoza i mogą na niej kontynuować badania
      • ukos Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 17:53
        Im jest potrzebna specjalistyczna klinika, a nie taka ogólna poradnia.
    • niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:04
      Dobre pytanie.
      Zrobili kawał dobrej roboty
      Choć nie udało się ustalić jak dokładnie
      Ruscy zrobilili te operacje specjalną.
      • m.c.hrabia Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:06
        Choć nie udało się ustalić jak dokładnie

czyli dokładnie gówno ustalili.
        • niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:20
          m.c.hrabia napisał:

> Choć nie udało się ustalić jak dokładnie
          >
          > czyli dokładnie gówno ustalili.

..
          Głowno to Ty wiesz i Głowno rozumiesz.
          Nawet nie czytałeś raportu.

Rosja może oczywiście odrzucać ustalenia Raportu mówiąc że nie przyznają się. Dopoki
          Komisja nie poda dokładnie...jakwykonali zamach.
          • m.c.hrabia Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:37
            przestań pierdol*ć , prokurator idzie do sądu i mówi on zabił ale nie wiem jak , a sąd mówi spadaj kretynie.

więc niegraczu i cała jebnię*a zgraja świra Antoniego ,SPADAJCIE KRETYNI.
            • niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:45
              m.c.hrabia napisał:

> przestań pierdol*ć , prokurator idzie do sądu i mówi on zabił ale nie wiem jak
              > , a sąd mówi spadaj kretynie.
              >
              > więc niegraczu i cała jebnię*a zgraja świra Antoniego ,SPADAJCIE KRETYNI.

..
              Sam pie¥wolisz jak podłączony..kretynie.
              ..
              Dowody są jednoznaczne.
              Narracja MAK jest fizycznie niemożliwe.. np w raporcie NIAR podano że rozkład szczątków samolotu na ziemię nie odpowiada narracji MAK..
              • wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 16:23
                niegracz napisał:

> Dowody są jednoznaczne.
                > Narracja MAK jest fizycznie niemożliwe.. np w raporcie NIAR podano że rozkład
                > szczątków samolotu na ziemię nie odpowiada narracji MAK..

A mógłbyś mi wskazać to miejsce w raporcie NIAR, w którym podano, że rozkład szczątków
                samolotu nie jest zgodny z raportem MAK, a jest zgodny z raportem Macierewicza?
                • niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 18:03
                  wariant_b napisał:

> niegracz napisał:
                  >
                  > > Dowody są jednoznaczne.
                  > > Narracja MAK jest fizycznie niemożliwe.. np w raporcie NIAR podano że roz
                  > kład
                  > > szczątków samolotu na ziemię nie odpowiada narracji MAK..
                  >
                  > A mógłbyś mi wskazać to miejsce w raporcie NIAR, w którym podano, że rozkład sz
                  > czątków
                  > samolotu nie jest zgodny z raportem MAK, a jest zgodny z raportem Macierewicza?

..
                  Opisałem to w notkach na salonie24.
                  Moderacja zabrania podawania linków.
                • niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 18:44
                  wariant_b napisał:

> niegracz napisał:
                  >
                  > > Dowody są jednoznaczne.
                  > > Narracja MAK jest fizycznie niemożliwe.. np w raporcie NIAR podano że roz
                  > kład
                  > > szczątków samolotu na ziemię nie odpowiada narracji MAK..
                  >
                  > A mógłbyś mi wskazać to miejsce w raporcie NIAR, w którym podano, że rozkład sz
                  > czątków
                  > samolotu nie jest zgodny z raportem MAK, a jest zgodny z raportem Macierewicza?

.
                  Wpisz w google:
                  Salon 24 quwerty tvn tego nie powiedzą

..
                  Notka z 26.05.2023
                  • wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 20:56
                    niegracz napisał:
                    > Wpisz w google:
                    > Salon 24 quwerty tvn tego nie powiedzą

To teraz Raport Macierewicza dostępny jest na stronie salon24.pl
                    a nie na static2.ftpn.pl/files/raport2022.pdf jak kiedyś?
                    Podrzuć mi link, sprawdzę czy się nie zmienił.

W wersji którą ściągnąłem jest wprawdzie rozdział: 2.10.7. Błędy MAK wskazane przez NIAR
                    ale nie ma tam nic w temacie nieprawidłowej klasyfikacji przyczyn wypadku.
                    Sprawdziłem Zalacznik_23-BADANIA_NIAR.pdf, ale w nim też nic takiego nie było.

A propos - jak wyszła symulacja komputerowa katastrofy w wersji z Raportu Macierewicza?
                    Jeśli masz jakieś pliki na salon24.pl to daj mi adresy. Może jednak wylądował szczęśliwie.
                    • niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 22:12
                      wariant_b napisał:

> niegracz napisał:
                      > > Wpisz w google:
                      > > Salon 24 quwerty tvn tego nie powiedzą.
                      .
                      W notce jest o raporcie NIAR W którym pokazano.ze narracja MAK dot zderzenia samolotu z ziemią jest fizycznie niemożliwe.
                      • wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 10:12
                        niegracz napisał:

> W notce jest o raporcie NIAR W którym pokazano.ze narracja MAK dot zderzenia
                        > samolotu z ziemią jest fizycznie niemożliwe.

A mógłbyś nam wyjawić, kim jest ten ekspert z salonu24 i jakie są jego kwalifikacje w zakresie
                        badania przyczyn katastrof lotniczych. Może to on powinien być szefem podkomisji?

Ja mam pod ręką Raport Macierewicza z załącznikami, w tym ujawnione ekspertyzy NIAR.
                        Nigdzie nie mogę w nich znaleźć tez potwierdzających Raport Macierewicza.
                        Wskaż mi proszę te fragmenty, które mówią, że wersja Macierewicza jest fizycznie możliwa.

Przy okazji zwrócę uwagę, że raporty MAK i Komisji Millera nie bazują na symulacjach.
                        Zgodność symulacji ze stanem rzeczywistym służy jedynie do jakości oceny symulacji,
                        a nie do ustalenia stanu rzeczywistego.

Zapytam jeszcze czemu Polska nie wystąpiła do ICAO o uznanie Raportu Macierewicza
                        za oficjalny i ostateczny. Powinniśmy rozsyłać ten raport wszędzie, żeby wszyscy wiedzieli,
                        jak powinny wyglądać raporty ze zdarzeń lotniczych. Lub przynajmniej mogli się pośmiać.

---
                        Wyobraźmy sobie, że jakiś model samochodu otrzymał w testach Euro NCAP trzy gwiazdki,
                        a producent twierdzi, że z jego symulacji komputerowych wynika, że powinien otrzymać pięć.
                        Znaczy NCAP sfałszował test? Czy ktoś poważny weźmie taką argumentację pod uwagę?
                        • niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 11:03
                          wariant_b napisał:

> niegracz napisał:
                          >
                          > > W notce jest o raporcie NIAR W którym pokazano.ze narracja MAK dot zderze
                          > nia
                          > > samolotu z ziemią jest fizycznie niemożliwe.
                          >
                          > A mógłbyś nam wyjawić, kim jest ten ekspert z salonu24 i jakie są jego kwalifik
                          > acje w zakresie
                          > badania przyczyn katastrof lotniczych. Może to on powinien być szefem podkomis
                          > ji?
                          >
                          > Ja mam pod ręką Raport Macierewicza z załącznikami, w tym ujawnione ekspertyzy
                          > NIAR.
                          > Nigdzie nie mogę w nich znaleźć tez potwierdzających Raport Macierewicza.
                          > Wskaż mi proszę te fragmenty, które mówią, że wersja Macierewicza jest fizyczni
                          > e możliwa.
                          >
                          > Przy okazji zwrócę uwagę, że raporty MAK i Komisji Millera nie bazują na symula
                          > cjach.
                          > Zgodność symulacji ze stanem rzeczywistym służy jedynie do jakości oceny symula
                          > cji,
                          > a nie do ustalenia stanu rzeczywistego.
                          ..
                          I dalsze nie nie nie.
                          Po pierwsze nawet nie przeczytałeś raportu NIAR.
                          To są Ci eksperci.
                          Po drugie symulacja służy do sprawdzenia czy dane zdarzenie mogła zajść tak jak to opisano w raporcie.
                          NIAR pokazał że narracja MAK/Laska jest fizycznie niemożliwa.

• wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 16:28
                            niegracz napisał:

> Po pierwsze nawet nie przeczytałeś raportu NIAR.
                            > To są Ci eksperci.

Po pierwsze NIAR nie sporządził całościowego raportu na temat katastrofy.
                            W Raporcie mamy jedynie dwa Aneksy i załączniki A-H z wynikami szczegółowymi.

Po drugie nie widzę nazwisk a listy naukowców z National Institute for Aviation Research
                            przy Uniwersytecie Stanowym Wichita na stronach Salonu24. Pewnie występują pod
                            jakimiś nickami - jeśli mógłbyś powiązać je z konkretnymi uczonymi byłbym wdzięczny.
                            Na razie muszę przyjąć, że fałszywie podajesz się za eksperta, pracownika NIAR.

> Po drugie symulacja służy do sprawdzenia czy dane zdarzenie mogła zajść tak jak
                            > to opisano w raporcie.

Nie. Symulacja pokazuje, czy przy podanych danych wejściowych otrzymujemy wyniki
                            podobne do faktycznych. Katastrofie uległ samolot, a nie model matematyczny samolotu.

> NIAR pokazał że narracja MAK/Laska jest fizycznie niemożliwa.

W Aneks A – Trajectory Methodology mamy analizowane dwie wersje przebiegu katastrofy
                            przy przyjęciu danych z Raportu MAK (wysokość brzozy określona na około 5 metrów)
                            i wersję NIAS na podstawie skorygowanych danych przesłanych na żądanie przez MAK
                            jeszcze w 2010 roku do naszej Prokuratury Wojskowej, przy których wysokość brzozy
                            w miejscu zderzenia po szczegółowych pomiarach wynosi 6.75 m.

We włączonym do Raportu Macierewicza jako plik Zalacznik_23-BADANIA_NIAR.pdf
                            dokumencie pokazane slajdy z Aneksu A opisane jako NIAS Low Trajectory (Case 1b)
                            przy tak skorygowanych danych wykazują niewielką rozbieżność ze stanem rzeczywistym.
                            Można się więc czepiać dlaczego Macierewicz świadomie dostarczył błędne dane NIAS.

Z punktu widzenia MAK dokładność pomiaru brzozy nie była istotna, wobec faktu,
                            że samolot nie miał prawa znaleźć się w tym miejscu (CFIT).
                            • wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 16:31
                              wariant_b napisał:
                              > NIAS.

Oczywiście chodzi o NIAR, gdzieś przydarzyła mi się literówka i ją przeoczyłem.
                              Sorki.
                            • niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 16:40
                              Piszesz nie o tym o czym piszę ja.ja pisze o rozkładzie szczątków.To NIAR stwierdził że narracja MAK nie pasuje do rozkładu szczątków.insynuujesz jakbym się za kogoś podawał.
                              • wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 16:55
                                niegracz napisał:

> Piszesz nie o tym o czym piszę ja.ja pisze o rozkładzie szczątków.To NIAR stwierdził,
                                > że narracja MAK nie pasuje do rozkładu szczątków.insynuujesz jakbym się za kogoś podawał.

NIAR stwierdził, że dostarczone przez Macierewicza dane są błędne.
                                Nie wiemy, skąd NIAR wziął poprawne - przypuszczam, że dostał je od MAK.

MAK nie posługiwał się technologią symulacji komputerowych więc wysokość
                                zderzenia z brzozą nie miała istotnego znaczenia wobec faktu, że samolot został
                                rozbity skutkiem błędów pilotażu. Raport MAK wyjaśniał, że samolot znalazł się
                                w miejscu, w którym przy tych warunkach pogodowych i przy braku zgody na lądowanie
                                nie powinien się znaleźć i sugerował powody, dla jakich tak się stało.

Jeśli się za nikogo nie podajesz, to kto To są Ci eksperci?, bo cały czas pytam
                                o autorów wpisów w Salonie24, na które się w kółko powołujesz. Oni nie pisali raportów.
                                • wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 17:08
                                  Żeby nie było, chodzi mi dokładniej o notkę na dole tego slajdu.
                                  Gdybyś przypadkiem nie miał pod ręką Raportu Macierewicza to rzuć na nią okiem.
              • m.c.hrabia Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 18:51
                Sam pie¥wolisz jak podłączony..kretynie.

no to pierdolnij jak i kto debilu,
      • stefan4 Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:38
        niegracz:
        > Choć nie udało się ustalić jak dokładnie Ruscy zrobilili te operacje specjalną.

... ani czy to byli Ruscy, czy Chińscy, czy Marsjańscy. Dokładniej: nawet tego nie próbowano ustalić.

Pot-Komisja ,,ustaliła'', że ktoś wniósł na pokład samolotu bombę helowo-parówkową. Polskie prezydenckie służby niczego nie zauważyły, a przy ostatecznym sprawdzaniu samolotu, bomby nie wykryły — no to już mamy drugich  podejrzanych. Bo pierwszym  podejrzanym jest sam prezydent, który zabronił premierowi wtrącania się do organizacji tego lotu — zapewne w obawie, że premierowe służby wykryją bombę.

Trzeci  podejrzani to ci, którzy po katastrofie nie wszczęli śledztwa odnośnie tego, kto nie dopilnował samolotu przed startem, a za to zrobili sobie sposób na życie z badania kąta opadania samolotu w gęstym lesie oraz wytrzymałości brzóz na uderzanie skrzydłem. Czwarci  podejrzani to osoby wytypowane przez starą paremię: is fecit cui prodest  — kto przez to wydarzenie dorwał się do władzy, kto się przez nie wzbogacił, kto uniknął odpowiedzialności za przekręty...

- Stefan
      • zlamas-kutany Wykaż w którym miejscu jest dobra? 07.08.23, 15:07
        niegracz napisał:

> Dobre pytanie.
        > Zrobili kawał dobrej roboty
        > Choć nie udało się ustalić jak dokładnie
        > Ruscy zrobilili te operacje specjalną.
        >
        I dlaczego jeszcze nie ma raportu, choć Nieleczony obiecywał go ujawnić kilka lat temu?
    • stasi1 Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 22:18
      Przecież już wszyscy wiedzą jak było! A że nasza władza się nim nie chwali to nic dziwnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka