zlamas-kutany 07.08.23, 10:53 I co z "raportem", nadal utajniony? I kasiorkę nadal doją, tak jak na PiS-złodziei przystało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wsk175 Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 12:02 Wszystko ok. Przelewy wpływają na konta systematycznie, beenka z kierowcą wciąż do dyspozycji... Wydymani wyborcy pisu nadal się nie zorientowali. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:40 wsk175 napisał: > Wszystko ok. > Przelewy wpływają na konta systematycznie, beenka z kierowcą wciąż do dyspozycj > i... > Wydymani wyborcy pisu ... ... Wydymani wyborcy peło nawet nie zauważyli że TVN i Swierczek zrobili ich w konia zatajajac te fragmenty raportu NIAR. Które dowodzą że narracja MAK/Laska jest fizycznie niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 15:02 wsk175 napisał: > Wszystko ok. > Przelewy wpływają na konta systematycznie, beenka z kierowcą wciąż do dyspozycj > i... > Wydymani wyborcy pisu nadal się nie zorientowali. Ale przynajmniej te przygłupy z komisji nie wykupują już parówek do doświadczeń z badaniem wytrzymałości kadłuba samolotu na wybuchy we wnętrzu Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 13:37 Szykuje się na następną kadencję. Przegrana w wyborach to byłby dla nich wielki zawód, a zwłaszcza bolesna strata kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 13:46 wczasy w [img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/74/Z%C4%85bki-Szpital-Psychiatryczny-Drewnica-tablica-informacyjna-podkaster.jpg/1280px-Z%C4%85bki-Szpital-Psychiatryczny-Drewnica-tablica-informacyjna-podkaster.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 15:04 m.c.hrabia napisał: > wczasy w > > [img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/74/Z%C4%85bki-Szpi > tal-Psychiatryczny-Drewnica-tablica-informacyjna-podkaster.jpg/1280px-Z%C4%85bk > i-Szpital-Psychiatryczny-Drewnica-tablica-informacyjna-podkaster.jpg[/img] A wiesz dlaczego akurat tam? Ano dlatego, że tam rośnie pancerna brzoza i mogą na niej kontynuować badania Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 17:53 Im jest potrzebna specjalistyczna klinika, a nie taka ogólna poradnia. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:04 Dobre pytanie. Zrobili kawał dobrej roboty Choć nie udało się ustalić jak dokładnie Ruscy zrobilili te operacje specjalną. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:06 Choć nie udało się ustalić jak dokładnie czyli dokładnie gówno ustalili. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:20 m.c.hrabia napisał: > Choć nie udało się ustalić jak dokładnie > > czyli dokładnie gówno ustalili. .. Głowno to Ty wiesz i Głowno rozumiesz. Nawet nie czytałeś raportu. Rosja może oczywiście odrzucać ustalenia Raportu mówiąc że nie przyznają się. Dopoki Komisja nie poda dokładnie...jakwykonali zamach. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:37 przestań pierdol*ć , prokurator idzie do sądu i mówi on zabił ale nie wiem jak , a sąd mówi spadaj kretynie. więc niegraczu i cała jebnię*a zgraja świra Antoniego ,SPADAJCIE KRETYNI. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:45 m.c.hrabia napisał: > przestań pierdol*ć , prokurator idzie do sądu i mówi on zabił ale nie wiem jak > , a sąd mówi spadaj kretynie. > > więc niegraczu i cała jebnię*a zgraja świra Antoniego ,SPADAJCIE KRETYNI. .. Sam pie¥wolisz jak podłączony..kretynie. .. Dowody są jednoznaczne. Narracja MAK jest fizycznie niemożliwe.. np w raporcie NIAR podano że rozkład szczątków samolotu na ziemię nie odpowiada narracji MAK.. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 16:23 niegracz napisał: > Dowody są jednoznaczne. > Narracja MAK jest fizycznie niemożliwe.. np w raporcie NIAR podano że rozkład > szczątków samolotu na ziemię nie odpowiada narracji MAK.. A mógłbyś mi wskazać to miejsce w raporcie NIAR, w którym podano, że rozkład szczątków samolotu nie jest zgodny z raportem MAK, a jest zgodny z raportem Macierewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 18:03 wariant_b napisał: > niegracz napisał: > > > Dowody są jednoznaczne. > > Narracja MAK jest fizycznie niemożliwe.. np w raporcie NIAR podano że roz > kład > > szczątków samolotu na ziemię nie odpowiada narracji MAK.. > > A mógłbyś mi wskazać to miejsce w raporcie NIAR, w którym podano, że rozkład sz > czątków > samolotu nie jest zgodny z raportem MAK, a jest zgodny z raportem Macierewicza? .. Opisałem to w notkach na salonie24. Moderacja zabrania podawania linków. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 18:44 wariant_b napisał: > niegracz napisał: > > > Dowody są jednoznaczne. > > Narracja MAK jest fizycznie niemożliwe.. np w raporcie NIAR podano że roz > kład > > szczątków samolotu na ziemię nie odpowiada narracji MAK.. > > A mógłbyś mi wskazać to miejsce w raporcie NIAR, w którym podano, że rozkład sz > czątków > samolotu nie jest zgodny z raportem MAK, a jest zgodny z raportem Macierewicza? . Wpisz w google: Salon 24 quwerty tvn tego nie powiedzą .. Notka z 26.05.2023 Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 20:56 niegracz napisał: > Wpisz w google: > Salon 24 quwerty tvn tego nie powiedzą To teraz Raport Macierewicza dostępny jest na stronie salon24.pl a nie na static2.ftpn.pl/files/raport2022.pdf jak kiedyś? Podrzuć mi link, sprawdzę czy się nie zmienił. W wersji którą ściągnąłem jest wprawdzie rozdział: 2.10.7. Błędy MAK wskazane przez NIAR ale nie ma tam nic w temacie nieprawidłowej klasyfikacji przyczyn wypadku. Sprawdziłem Zalacznik_23-BADANIA_NIAR.pdf, ale w nim też nic takiego nie było. A propos - jak wyszła symulacja komputerowa katastrofy w wersji z Raportu Macierewicza? Jeśli masz jakieś pliki na salon24.pl to daj mi adresy. Może jednak wylądował szczęśliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 22:12 wariant_b napisał: > niegracz napisał: > > Wpisz w google: > > Salon 24 quwerty tvn tego nie powiedzą. . W notce jest o raporcie NIAR W którym pokazano.ze narracja MAK dot zderzenia samolotu z ziemią jest fizycznie niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 10:12 niegracz napisał: > W notce jest o raporcie NIAR W którym pokazano.ze narracja MAK dot zderzenia > samolotu z ziemią jest fizycznie niemożliwe. A mógłbyś nam wyjawić, kim jest ten ekspert z salonu24 i jakie są jego kwalifikacje w zakresie badania przyczyn katastrof lotniczych. Może to on powinien być szefem podkomisji? Ja mam pod ręką Raport Macierewicza z załącznikami, w tym ujawnione ekspertyzy NIAR. Nigdzie nie mogę w nich znaleźć tez potwierdzających Raport Macierewicza. Wskaż mi proszę te fragmenty, które mówią, że wersja Macierewicza jest fizycznie możliwa. Przy okazji zwrócę uwagę, że raporty MAK i Komisji Millera nie bazują na symulacjach. Zgodność symulacji ze stanem rzeczywistym służy jedynie do jakości oceny symulacji, a nie do ustalenia stanu rzeczywistego. Zapytam jeszcze czemu Polska nie wystąpiła do ICAO o uznanie Raportu Macierewicza za oficjalny i ostateczny. Powinniśmy rozsyłać ten raport wszędzie, żeby wszyscy wiedzieli, jak powinny wyglądać raporty ze zdarzeń lotniczych. Lub przynajmniej mogli się pośmiać. --- Wyobraźmy sobie, że jakiś model samochodu otrzymał w testach Euro NCAP trzy gwiazdki, a producent twierdzi, że z jego symulacji komputerowych wynika, że powinien otrzymać pięć. Znaczy NCAP sfałszował test? Czy ktoś poważny weźmie taką argumentację pod uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 11:03 wariant_b napisał: > niegracz napisał: > > > W notce jest o raporcie NIAR W którym pokazano.ze narracja MAK dot zderze > nia > > samolotu z ziemią jest fizycznie niemożliwe. > > A mógłbyś nam wyjawić, kim jest ten ekspert z salonu24 i jakie są jego kwalifik > acje w zakresie > badania przyczyn katastrof lotniczych. Może to on powinien być szefem podkomis > ji? > > Ja mam pod ręką Raport Macierewicza z załącznikami, w tym ujawnione ekspertyzy > NIAR. > Nigdzie nie mogę w nich znaleźć tez potwierdzających Raport Macierewicza. > Wskaż mi proszę te fragmenty, które mówią, że wersja Macierewicza jest fizyczni > e możliwa. > > Przy okazji zwrócę uwagę, że raporty MAK i Komisji Millera nie bazują na symula > cjach. > Zgodność symulacji ze stanem rzeczywistym służy jedynie do jakości oceny symula > cji, > a nie do ustalenia stanu rzeczywistego. .. I dalsze nie nie nie. Po pierwsze nawet nie przeczytałeś raportu NIAR. To są Ci eksperci. Po drugie symulacja służy do sprawdzenia czy dane zdarzenie mogła zajść tak jak to opisano w raporcie. NIAR pokazał że narracja MAK/Laska jest fizycznie niemożliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 16:28 niegracz napisał: > Po pierwsze nawet nie przeczytałeś raportu NIAR. > To są Ci eksperci. Po pierwsze NIAR nie sporządził całościowego raportu na temat katastrofy. W Raporcie mamy jedynie dwa Aneksy i załączniki A-H z wynikami szczegółowymi. Po drugie nie widzę nazwisk a listy naukowców z National Institute for Aviation Research przy Uniwersytecie Stanowym Wichita na stronach Salonu24. Pewnie występują pod jakimiś nickami - jeśli mógłbyś powiązać je z konkretnymi uczonymi byłbym wdzięczny. Na razie muszę przyjąć, że fałszywie podajesz się za eksperta, pracownika NIAR. > Po drugie symulacja służy do sprawdzenia czy dane zdarzenie mogła zajść tak jak > to opisano w raporcie. Nie. Symulacja pokazuje, czy przy podanych danych wejściowych otrzymujemy wyniki podobne do faktycznych. Katastrofie uległ samolot, a nie model matematyczny samolotu. > NIAR pokazał że narracja MAK/Laska jest fizycznie niemożliwa. W Aneks A – Trajectory Methodology mamy analizowane dwie wersje przebiegu katastrofy przy przyjęciu danych z Raportu MAK (wysokość brzozy określona na około 5 metrów) i wersję NIAS na podstawie skorygowanych danych przesłanych na żądanie przez MAK jeszcze w 2010 roku do naszej Prokuratury Wojskowej, przy których wysokość brzozy w miejscu zderzenia po szczegółowych pomiarach wynosi 6.75 m. We włączonym do Raportu Macierewicza jako plik Zalacznik_23-BADANIA_NIAR.pdf dokumencie pokazane slajdy z Aneksu A opisane jako NIAS Low Trajectory (Case 1b) przy tak skorygowanych danych wykazują niewielką rozbieżność ze stanem rzeczywistym. Można się więc czepiać dlaczego Macierewicz świadomie dostarczył błędne dane NIAS. Z punktu widzenia MAK dokładność pomiaru brzozy nie była istotna, wobec faktu, że samolot nie miał prawa znaleźć się w tym miejscu (CFIT). Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 16:31 wariant_b napisał: > NIAS. Oczywiście chodzi o NIAR, gdzieś przydarzyła mi się literówka i ją przeoczyłem. Sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 16:40 Piszesz nie o tym o czym piszę ja.ja pisze o rozkładzie szczątków.To NIAR stwierdził że narracja MAK nie pasuje do rozkładu szczątków.insynuujesz jakbym się za kogoś podawał. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 16:55 niegracz napisał: > Piszesz nie o tym o czym piszę ja.ja pisze o rozkładzie szczątków.To NIAR stwierdził, > że narracja MAK nie pasuje do rozkładu szczątków.insynuujesz jakbym się za kogoś podawał. NIAR stwierdził, że dostarczone przez Macierewicza dane są błędne. Nie wiemy, skąd NIAR wziął poprawne - przypuszczam, że dostał je od MAK. MAK nie posługiwał się technologią symulacji komputerowych więc wysokość zderzenia z brzozą nie miała istotnego znaczenia wobec faktu, że samolot został rozbity skutkiem błędów pilotażu. Raport MAK wyjaśniał, że samolot znalazł się w miejscu, w którym przy tych warunkach pogodowych i przy braku zgody na lądowanie nie powinien się znaleźć i sugerował powody, dla jakich tak się stało. Jeśli się za nikogo nie podajesz, to kto To są Ci eksperci?, bo cały czas pytam o autorów wpisów w Salonie24, na które się w kółko powołujesz. Oni nie pisali raportów. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 08.08.23, 17:08 Żeby nie było, chodzi mi dokładniej o notkę na dole tego slajdu. Gdybyś przypadkiem nie miał pod ręką Raportu Macierewicza to rzuć na nią okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 18:51 Sam pie¥wolisz jak podłączony..kretynie. no to pierdolnij jak i kto debilu, Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 14:38 niegracz: > Choć nie udało się ustalić jak dokładnie Ruscy zrobilili te operacje specjalną. ... ani czy to byli Ruscy, czy Chińscy, czy Marsjańscy. Dokładniej: nawet tego nie próbowano ustalić. Pot-Komisja ,,ustaliła'', że ktoś wniósł na pokład samolotu bombę helowo-parówkową. Polskie prezydenckie służby niczego nie zauważyły, a przy ostatecznym sprawdzaniu samolotu, bomby nie wykryły — no to już mamy drugich podejrzanych. Bo pierwszym podejrzanym jest sam prezydent, który zabronił premierowi wtrącania się do organizacji tego lotu — zapewne w obawie, że premierowe służby wykryją bombę. Trzeci podejrzani to ci, którzy po katastrofie nie wszczęli śledztwa odnośnie tego, kto nie dopilnował samolotu przed startem, a za to zrobili sobie sposób na życie z badania kąta opadania samolotu w gęstym lesie oraz wytrzymałości brzóz na uderzanie skrzydłem. Czwarci podejrzani to osoby wytypowane przez starą paremię: is fecit cui prodest — kto przez to wydarzenie dorwał się do władzy, kto się przez nie wzbogacił, kto uniknął odpowiedzialności za przekręty... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany Wykaż w którym miejscu jest dobra? 07.08.23, 15:07 niegracz napisał: > Dobre pytanie. > Zrobili kawał dobrej roboty > Choć nie udało się ustalić jak dokładnie > Ruscy zrobilili te operacje specjalną. > I dlaczego jeszcze nie ma raportu, choć Nieleczony obiecywał go ujawnić kilka lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: A co tam u podkomisji Maciotewicza słychać? 07.08.23, 22:18 Przecież już wszyscy wiedzą jak było! A że nasza władza się nim nie chwali to nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś