Dodaj do ulubionych

Film porównywalny do produkcij MP Studios?

09.05.10, 18:17
Witam.
Jestem zachwycona filmami ze ślubu i wesela MP Studios.
(www.mpstudios.pl/production.php)
Niestety, chłopaki się trochę cenią :(
W związku z tym moje pytanie: czy spotkaliście się z innymi firmami,
które kręcą podobne filmy, jeśli tak to jakimi? Czy może MP Studios
to monopolista i przyjdzie mi kredyt brać ;)?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 21:37
      Jeszcze w podobnym stylu kręcą Machej Studio ale ceny też mają
      porównywalne. ;) Było jeszcze jedno studio takie podobne coś z HD w
      nazwie jedna forumka bardzo ich chciała mieć ale były jakieś problemy.
      Co do MP Studios to są to nasi kamerzyści i mogę powiedzieć, że
      naprawdę są warci tej kasy. :)
      • zoselin1987 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 21:41
        zia86 napisała:
        Było jeszcze jedno studio takie podobne coś z HD w
        > nazwie jedna forumka bardzo ich chciała mieć ale były jakieś problemy.

Zia, to ja miałam te problemy :)
        a chodzi o hq studio. Są świetni,ale...panu nie chce się dojechać gdziekolwiek indziej niż sporo za Białystok,bo o ile dobrze pamiętam to z Białegostoku jest właśnie.
        • zia86 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 21:52
          O właśnie o to mi chodziło. :) I to są trzy firmy z całej Polski które
          znam i które robią w tym stylu. Może ktoś zna jakieś inne.
          • asia_tomczyk Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 29.06.10, 15:48
            to zobacz jeszcze to - choć to zupełnie inna bajka
            vimeo.com/9178314
            fajnie się ogląda - jak dla mnie to jest taki prawdziwy reportaż
            • jazzygirl Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 29.06.10, 17:22
              wpaskifilm szalenie mi się podobał, ale jest to niewątliwie dość nowatorska
              forma jak na film ze ślubu
              ja jestem zdecydowanie ZA :)
              przede wszystkim jakość bije na głowę typowo ślubne produkcje
              ale do filmów które są w galerii od strony jakościowej przyczepić się nie mam do
              czego
              po prostu każdy powinien wybrać formę która odpowiada mu najbardziej ;)
      • arwena84 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 22:14
        A czy na taki teledysk trzeba mieć jakiś własny pomysł? Jak to się w ogóle
        odbywa? Nie lubię tradycyjnych długich i nużących filmów weselnych, a widzę że
        MP Studios mają fajne realizacje. Pytanie tylko czy to inwencja młodych, czy
        pomysły ekipy. I tak z ciekawości: jaka jest cena filmu z wesela (do oczepin),
        przygotować i sesji + teledysk.
        • zia86 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 22:18
          Można ale nie trzeba. :) W sensie można mieć jakiś pomysł i go im
          podsunąć ale można też zdać się na nich. W jednym i w drugim wypadku
          wychodzą perełki. :)
          Co do ceny to podeśle ci na priv bo nie wiem czy mogę mówić. :)
          • arwena84 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 22:33
            Dziękuję za przesłanie oferty. Tani nie są ;)

Ja niby jakąś tam wizję tego co chciałabym mieć na filmie mam, ale... fajnie jak
            ekipa ma też własne pomysły. :]
    • khumbamelala Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 21:55
      Oni jeszcze w tym roku majątku za kręcenie nie brali, ale zrobiło się o nich
      głośno i na razie chyba są jedyni na rynku, więc windują ceny, bo klienci nadal
      się zgłaszają.
    • doxi_mara Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 22:03
      mmfilms ale czy tansi to nie wiem.
      • zia86 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 22:12
        Oj to jednak nie do końca ten sam styl, choć filmiki niezłe. :)
        • doxi_mara Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 22:20
          zia ja az tak sie nie wgladuje w te filmy, ale natrafilam i sobie pomyslalam ze
          wpisze :) a noz sie przyda innym :)
    • mpogrodnik Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 22:33
      podaj maila, przesle Ci nasz film z narzeczenstwa moze spodoba CI sie
      • natalia7911 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 10.05.10, 12:53
        Poproszę :) Mój mail: aplikantka@interia.pl
    • marina111 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 09.05.10, 23:32
      Ja myśle ze oni sa troche przereklamowani. Nie wyobrazam sobie ze za to co oni
      robia mogła bym im tyle kasy zapłacic. Filmy sa dobre ale ze jakies tam wybitne
      to jakos mi sie nie wydaje
      • natalia7911 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 10.05.10, 12:57
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. :)

Tak jak myślałam, MP Studios są praktycznie monopolistami.
        Pozostaje mi więc wybór: albo przepłacić albo mieć film, który mi
        się nie będzie podobać :(
        Też jestem zdania, że ich ceny są zawyżone, ale chłopaki korzystają
        właśnie z tego monopolu.
        Może którejś z Was jeszcze jakaś firma do głowy przychodzi?
        Czekam na sugestie.
        A może któraś z Was wie, czy chłopaki z MP Studios mają jakieś
        konkretne wymagania co do noclegu i wyżywienia (bo przy dojazdówkach
        chcą, żeby im to zapewnić)?

Pozdrawiam
    • caprichito Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 11.05.10, 12:59
      ja mam bardzo fajnego chlopaka z Krakowa. Pracuje dla telewizji
      publicznej, ma wyksztalcenie w tym zawodzie. Robil film mojej
      siostrze, jestesmy zachwycone.
      operatorkamery.pl aczkolwiek na stronie nie ma zadnych tego typu
      filmikow. Jakbys do niego napisala to na pewno by Ci cos podeslal.
      • natalia7911 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 11.05.10, 13:41
        Dzięki :)

A co myślicie o tej firmie: mymoments.pl/
        Może któraś z Was miała z nimi "do czynienia"?
        • ahtziri Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 11.05.10, 14:08
          Miałam ten sam problem, ostatecznie zdecydowałam się na firmę
          wonderdream. Dojadą wszędzie, nawet za granice. Cenią się również,
          ale nie aż tak wysoko. Zobaczymy czy nie dadzą d***y :) Okaże się
          juz po slubie i mam nadzieje, ze wtedy bede mogla ich polecac z
          czystym sumieniem :)
          Tutaj link do ich filmu:

www.vimeo.com/6831410
          • natalia7911 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 11.05.10, 17:24
            A jeśli można wiedzieć, kiedy masz ślub?
            • ahtziri Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 11.05.10, 18:22
              Nie wiem czy pytanie kierowane było do mnie :) Ale jeśli tak 3
              września 2011 , czyli jeszcze troszkę czasu zostało
              • stworzenje zdjęcia przy pracy owych ludzików MP :-) 11.05.10, 19:21
                www.facebook.com/photo.php?pid=3451323&id=308860383048#!/photo.php?pid=3369232&id=308860383048&fbid=308926103048
              • kilia.1 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 27.06.10, 19:10
                czy ktoś mógłby napisać jaka jest cena za film MP studios? też mi się bardzo
                spodobali. A ja polecam także deep black z katowic, filmy rewelacyjne
                • erillzw Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 27.06.10, 19:14
                  miedzy 6 a 12 tys jak gdzies wyczytalam. Zalezy od tego ile osob
                  bedziesz chciala na "planie". :)
                  • zia86 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 27.06.10, 19:19
                    Dolna granica się zgadza, górna nie. ;) A mają też różne pojedyncze
                    rzeczy które kosztują trochę mniej.
                    • kilia.1 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 27.06.10, 19:23
                      no to rzeczywiście trochę... deep black kosztuje 4 tys,ale cały reportaż trwa
                      tylko 60-90 min, więc niewiele...
                      • tabebuja87 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 05.07.10, 14:16
                        kilia.1 napisała:

> no to rzeczywiście trochę... deep black kosztuje 4 tys,ale cały
                        reportaż trwa
                        > tylko 60-90 min, więc niewiele...
                        Moim zdaniem 60-90 min to w sam raz. I tak mało kto ogląda
                        kilkugodzinne nagrania w całości. A orientujesz się może, ile biorą
                        za dojazd? Mają jakieś naliczanie za każdy km?
                        • kilia.1 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 06.07.10, 14:27
                          Jeśli Ci odpowiada długość, to ja ich naprawdę polecam. Do mnie do wrocławia
                          dojazd z katowic wycenili na 600 zł, więc nie wiem jak gdzie indziej
                          • asiu-la83 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 06.07.10, 14:45
                            A to nasz kamerzysta: www.vimeo.com/10213528

My chcemy krotki film (1-1.5h) wiec nas kamerzysta z tego sie bardzo
                            ucieszyl, bo mowi, ze tez lubi robic takie krotkie filmy:) A co z
                            tego wyjdzie to sie okaze za rok. Poki co odwrotu nie ma, bo
                            zaliczka wplacona;)
                            • Gość: mala308 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.11, 21:36
                              www.Rectime.pl kreca takie filmy a cena niższa :) wiec Polecam:)
    • sheepi Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 26.05.10, 10:25
      W żaden sposób nie chciałbym się porównywać do przytoczonych tu wcześniej firm
      bo ich filmy chyba nawet w "środowisku" robią wrażenie. Nie mniej jednak
      zapraszam do obejrzenia kilku fragmentów moich produkcji zamieszczonych na vimeo

tematyka ślubna
      www.vimeo.com/3715704
      www.vimeo.com/11100140
      www.vimeo.com/6191289
      www.vimeo.com/7723877
      inne realizacje
      www.vimeo.com/9788305
      www.vimeo.com/3538117
      www.vimeo.com/3331589
      Będzie mi miło jeśli podzielicie się wrażeniami po ich obejrzeniu. Jeśli pojawią
      się jakieś pytania co do tego typu realizacji pozostaje do dyspozycji pod mailem
      ryszard.strzelczyk@bluescreen.com.pl

Pozdrawiam,
      Ryszard Strzelczyk
    • madziocha89 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 30.11.10, 22:42
      Witam,
      Jest tez firma z Bydgoszczy stelmotion.pl ale cen nie znam, krecili mojej znajomej i naprawde film odstaje daleko od przecietnych pseudo filmowcow. Najlepiej zadzownic albo wyslac maila z zapytaniem ale pewno tanio tez nie bedzie gdyz znajoma jest taka ze musiala miec wszystko naj naj heheh :)

Pozdrawiam
    • tombaq Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 25.01.11, 15:01
      Witam,
      cena za takie filmy jest tak samo różna :) od ceny za tradycyjny film, jak materiał, który tworzy cały efekt końcowy. To co kiedyś działo się u nas w fotografii teraz zaczyna się dziać w videofilmowaniu (nareszcie).
      Od siebie mogę polecić moich dobrych znajomych z firmy CamOn z Poznania.
      Link: www.camon.pl
      Ostanie produkcje też na blogu: www.blog.camon.pl

Pozdrawiam
      • Gość: olala Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 18:42
        Mogę z czystym sumieniem polecić www.produkcjaslubna.pl/
        Oferują różne wersje filmu- i długie dla tradycjonalistów i krótkie z mega dynamicznym montażem. No w zasadzie to mają na stronie wszystko opisane :) no i chyba z dojazdami nie świrują z tego co wiem
        • Gość: Sonia Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 23:17
          Polecam szczerze www.weddingstudios.pl większości terminów mają zabookowanych, tak więc jeśli Ci się uda to masz szczęście, przede wszystkim stosunek cena/jakość jest odpowiednia i nie żądają kosmicznych sum sięgających ponad 10.000zł...
    • Gość: KasiaP. Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 09:40
      www.media-group.pl Sa świetni, tylko wolnego terminu nie mieli dla mnie ;(
    • mariolamyszka1986 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 11.02.11, 12:31
      proponuję myweddspace.pl/kat/firma/wedday/ piekne zdjęcia i nie drogo!!
      • Gość: Piotr Klonowski Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 22:52
        Witam i serdecznie zapraszam!
        www.chillivision.com.pl/wesele.html
        Z pozdrowieniami,
        Piotr Klonowski
    • Gość: ola80 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.ghnet.pl 11.04.11, 11:54
      polecam www.sluby.imperiafilm.com mają swój styl
      • xiaoo Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 08.08.12, 21:37
        Niedawno wraz z narzeczoną odebraliśmy film zrealizowany przez firmę "Naszfilm". Jesteśmy bardzo zadowoleni z filmu oraz klipów, dlatego też możemy ich z czystym sumieniem polecić.
        Co najważniejsze u nich film nie kosztuje 10 tysiecy złotych.
        To jest ich strona www.naszfilm.
    • Gość: ola80 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.ghnet.pl 11.04.11, 11:56
      www.sluby.imperiafilm.com
      • Gość: mmaaggnneess Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 19:47
        co do mp studios to fakt...tworzą dobrze...ale ja również należę do tych co mają mieszane o nich odczucia. Oglądając ich kawałki stwierdziłam po prostu,że właśnie zamiast emocji,które powinny poruszyć widza widziałam tylko bogate domy,fajne ujęcia i w zasadzie chyba to wszystko...
        Około roku temu całkiem przypadkowo poznałam ludzi z DAB STUDIO...
        Widząc ich filmiki zaniemówiłam! I tak jest do tej pory!
        Miesiąc temu to właśnie oni zatrzymali dotychczas najpiękniejsze chwile mojego życia. Jestem wraz z całą rodziną strasznie z nich zadowolona i każdemu pragnę ich polecić!!! Ludzi mają pasję do filmowania, a każdy ich klient i jego historia jest dla nich natchnieniem!!!
        Dla mnie oni właśnie są lepsi niż MP S. bo ich filmy wzruszają do łez i w nich naprawdę zatrzymany jest czas!!!
        A przede wszystkim nie mają wygórowanych cen!
        Oto ich stronka www.dabstudio.com.pl Zajrzyjcie i sami się przekonajcie:)
        A mnie pozostało już tylko dziękować losowi za to,że pewnego dnia nogi zaniosły mnie tam gdzie ich poznałam:)
        • Gość: Ania Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.trzebinia.mm.pl 02.08.11, 23:04
          A z jakiej miejscowości oni są?

Podnoszę temat.
          Znacie inne firmy realizujące filmy w małopolsce?

Ostatnio trafiłam na image.wieliczka.pl/videofilmowanie
          na takich filmach mi zależy:)
          • Gość: taap Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.elk.mm.pl 17.02.12, 11:56
            A co powiecie na to www.movstudio.pl
    • mala308 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? 13.01.12, 12:54
      ostatnio znów zajrzałam na stronki kamerzystów i pojawiły się nowe style film fabularny wmontowany w reportaż wg mnie cudo i śmieszne pomysły:) firmy chcą się jakoś wyróżnić i chyba im się uda zobaczcie na stronie rectime
    • Gość: HDstudios Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.tomaszow.mm.pl 19.03.12, 15:17
      Podobnie jak już ktoś wcześniej napisał, nie porównując się do chłopaków z MP zapraszam do zapoznania się z naszymi filmami na www.hdstudios.pl

Przykładowy film.

vimeo.com/38284405

Pozdrawiam
      Marcin
    • Gość: laverda18 Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 15:21
      Ja z czystym sumieniem moge polecic www.image.wieliczka.pl. Byli na weselu mojej kolezanki no i równiez na moim. Bylismy z męzem bardzo zadowoleni z podejscia, profesjonalizmu oraz pomysłów studia image. Nie czulismy się skrępowani, wręcz przeciwnie współpraca przebiegała bardzo ale to bardzo w miłej atmosferze. A co do produkcji filmu i całego nagrania?? nie ma co opowiadac musicie zobaczyc sami, zapraszam na nasz zwiastun slubny. www.youtube.com/watch?v=hbgXDzdwvyU
      • Gość: Andrzej Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.13, 23:02
        Również gorąco polecam Studio Image z Wieliczki.
        Po pierwsze: od początku bardzo uważnie słuchają litanii życzeń i próśb.
        Po drugie: starają się je spełnić w 110%, dyskretnie i w najlepszy możliwy sposób. (Nawet ksiądz prowadzący nasz ślub potwierdził, że dawno nie spotkał się z tak profesjonalnym i dyskretnym operatorem - a na filmie jest wszystko!).
        Po trzecie: są bardzo otwarci na przygotowane koncepcje, ale dzięki wieloletniemu doświadczeniu w branży potrafią zasugerować te najlepsze!
        Po czwarte: naprawdę się starają zarówno w trakcie nagrywania materiału, jak i jego produkcji! (Do dziś nie mogę wyjść z wrażenia, że specjalnie dla czołówki naszego filmu ślubnego z własnej inicjatywy przyjechali do Wrocławia i zrobili nie lada maraton po starym mieście - ale co najciekawsze - samodzielnie i bez mojej asysty, aby ponagrywać co lepsze atrakcje!)
        Po piąte: potrafią robić miłe niespodzianki, nawet po zakończeniu umowy!
        Po szóste: mają atrakcyjne ceny i trzymają się terminów, mimo uporczywego ich przeciągania z mojej strony.
        Można byłoby pisać jeszcze wiele, ale chyba każdy powinien przekonać się sam, czego gorąco życzę i polecam wszystkim niezdecydowanym!
        • Gość: kasia m. Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.30.167.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.10.13, 13:54
          Ja również serdecznie polecam wam studio image z Wieliczki. Tak jak napisałam w opinii na ich fejsbukowej stronie są profesjonalistami w każdym calu i to w rozsądnej cenie - nie trzeba brać na nich wspomnianego wyżej kredytu, ponadto są niezauważalni podczas filmowania dzięki czemu bez stresu ubierałam się, a mama, która nie lubi być kamerowana, była bardzo zadowolona z pracy pana Waldemara. Dodatkowym ich atutem jest ekspresowy kontakt zarówno telefoniczny jak i mailowy a także wsłuchiwanie i realizowanie potrzeb i pomysłów (nawet tych najbardziej wymagających) na 110%. Zdecydowanie będę ich polecać każdej osobie poszukującej profesjonalnych kamerzystów gdyż stworzony przez nich materiał jest 100% odzwierciedleniem naszych oczekiwań ;)
          • Gość: Znawca rynku.. Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 13:44
            Polecajcie jakieś firmy za 3 tysiące i mówcie, że są podobne...ludzie zajrzyjcie na strony trzech najlepszych firm w polsce: www.mpstudios.pl, www.prostudio-video.com, www.mymoments.pl i zobaczcie różnice a nie gadacie ze inni robia tak samo za 3000zl. Skąd wy się urwaliście, macie czarno-białe telewizory czy co? Przcież to co polecacie to jakaś przepaść...i pewnie dlatego tylko tyle biorą.
            • Gość: Agencja IMAGE Re: Film porównywalny do produkcij MP Studios? IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.14, 15:26
              Cennik Agencji IMAGE jest od 5500 do 25000 PLN, zapewniam że każda z opcji wykonywana jest na poziomie jak tutaj pary opisały, za co gorąco im dziękuję. Serdecznie pozdrawiamy naszych byłych i przyszłych klientów.
              www.image.wieliczka.pl
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka