Dodaj do ulubionych

Zia juz sobie poszla?

10.08.11, 00:00
Ponieważ jak dotąd Zia stanowiła największą atrakcję tego forum, zapytuję - czy to już KONIEC?
Czy Zia się pożegnała? Odeszła? Czy może jest jakaś przerwa, a ja nie jestem w temacie?
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 01:26
      Nie poszłam, nawet dzisiaj coś do wątku wrzuciłam. ;) Po prostu na razie nie mogę się tak udzielać jak dawnej, ale mam nadzieje, że jest to sytuacja przejściowa.
      • monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 10:09
        Rozumiem, ze nie bedziesz sie udzielac, jak dawniej bo nie ma juz takiego powodu ale co z pasja? przeciez Ty to kochalas. Co sie stalo/dzieje, ze zamilklas tak gwaltownie? Juz po cywilny? Po podrozy poslubnej? Co u Ciebie?
        • angazetka Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 10:18
          Ślub cywilny (zwany przez Zię rejestracją) będzie we wrześniu, jeśli uda im się wstrzelić w grafik towarzyski - tak wynika z wątku ślubnego.
          • monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 10:40
            a co to jest grafik towarzyski? to slub cywilny musi sie w cos wstrzelic? zawsze myslalam, ze termin sie wybiera
            • angazetka Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 10:54
              Też myślałam, że to "grafik towarzyski" (wyjazdy znajomych) powinien się dostosowywać do ślubu, a nie odwrotnie, no ale ja się nie znam.
              • toxicity1 Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 11:43
                Grafik towarzyski dostosuje się pod warunkiem otrzymania "save the date".
                Skoro nie otrzymali, to poplanowali jakieś wyjazdy bez sensu...
                A tak swoją drogą takie zamieszanie z powodu "rejestracji"?
                Przecież można się "zarejestrować" wracając z bazarku. Tylko arbuz trzeba gdzieś w poczekalni zostawić, bo nieporęczny...
              • pinkmonkey Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 11:56
                dałybyście se spokój.

Zia chce wziąć cywilny, a przy okazji zrobić parapetówkę. Ja jak urządzam imrezę typu parapetówka to też patrzę, kiedy moim znajomym pasuje, czyli "wstrzelam się w grafik". Chyba że wy jesteście pępkiem (pępkami?) świata, więc takie ustalanie dat jest dla was obce?
                • angazetka Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 12:16
                  Parapetówka to trochę inna ranga wydarzenia niż ślub. Np. na parapetówkę nie trzeba się umawiać w USC.
                  • zia86 Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 12:33
                    No ale my już ślub wzięliśmy. Ślub cywilny jest dla nas tylko czynnością urzędową, jednak potrzebujemy do niej naszych świadków, którzy nie są z Wawy, więc skoro dużo naszych znajomych i tak przyjeżdża na naszą imprezę to przy okazji planujemy też ślub cywilny, żeby nie musieli jeździć po 10 razy. ;)
                    • angazetka Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 14:36
                      Świadków możecie wziąć z urzędu, skoro to takie byle co, ten cywilny. No i spytam raz jeszcze: czy uwzględniliście też wstrzelenie się w grafik USC, a nie tylko w grafiki znajomych? ;)
                      • zia86 Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 15:18
                        Angazetka, ja nie mówię, że ślub cywilny to byle co, ja mówię, że dla nas jest to tylko czynność prawna, ponieważ my już swoją ceremonie mieliśmy. ;) Jednak uważam, że skoro już świadków poprosiliśmy to jak najbardziej wypada żeby nam świadkowali na cywilnym również. :) Tak jasne, że uzgodniliśmy to z grafikiem USC.
                • pipi43 Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 13:04
                  pinkmonkey napisała:

> Zia chce wziąć cywilny, a przy okazji zrobić parapetówkę.

1. Zia nie chce wziąć cywilnego, tylko chce się "zarejestrować".
                  2. Jesteś pewna, że podana przez ciebie kolejność jest właściwa???

• audrey_horne Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 01:16
            A czy, oprócz grafiku towarzyskiego, Zia myśli też o wstrzeleniu się w grafik USC?
      • violetlake Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 12:02
        Zia, nawet blog z inspiracjami od dawna zaniedbany. Widzę, że pasja ślubna na dobre Ci przeszła.
        A może znalazłaś pracę w tej Warszawie albo w końcu wróciłaś na studia? :)
        • monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 12:58
          a to Zia jest w Warszawie? i tam bedzie cywilny? polaczony z parapetowka? to stad ten brak czasu i zainteresowania forum bo mieszkanie trzeba wybrac. Tak?
          • angazetka Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 14:16
            Nieuważnie czytasz :P Mieszkanie na Imielinie wybrane było już dawno temu.
            • monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 00:28
              aha, a to pardon, przeoczylam, tak uwazna to ja nie jestem
              to juz Zia nie mieszka w Krk?
              • zia86 Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 12:34
                Nie mieszkam w Krakowie. Jak już pisałam, brak tak intensywnej mojej obecności na forum jest spowodowane nie za dobrą sytuacją w moim domu rodzinnym, ale na szczęście się już trochę poprawia więc myślę, że będę Was częściej odwiedzać. ;)
                • koolair Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 16:15
                  zia86 napisała:

> Nie mieszkam w Krakowie. Jak już pisałam, brak tak intensywnej mojej obecności
                  > na forum jest spowodowane nie za dobrą sytuacją w moim domu rodzinnym

no pewnie staruszkowie sie podłamali ze na przecietne wesele tyle kasy poszło..heh
                  • cmentarna.polka Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 20:54
                    strach bierze, jaka chamówa się zrobiła z tego forum
                    • koolair Re: Zia juz sobie poszla? 13.08.11, 12:53
                      cmentarna.polka napisała:

> strach bierze, jaka chamówa się zrobiła z tego forum

wydaje mi sie ze nie ma obowiazku przebywania na forum
                      • monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 13.08.11, 13:12
                        swiat jest taki, jakim chcemy go widziec
                • monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 19:29
                  mamy nadzieje, ale nie naciskamy, pewnie chcesz juz isc w swoja nowa strone...
                  ;)
                  • lisia312 Re: Zia juz sobie poszla? 13.08.11, 19:47
                    cywilny PO kościelnym?
                    • toxicity1 Re: Zia juz sobie poszla? 13.08.11, 20:50
                      lisia312 napisała:

> cywilny PO kościelnym?

A z czego wnioskujesz, że ślub był kościelny?

Nie był kościelny, a tak właściwie ... czy w ogóle był?
                      • lisia312 Re: Zia juz sobie poszla? 13.08.11, 22:22
                        chyba, że nie umiem czytać ze zrozumieniem?:(
                        No ale my już ślub wzięliśmy. Ślub cywilny jest dla nas tylko czynnością urzędową, jednak potrzebujemy do niej naszych świadków, którzy nie są z Wawy, więc skoro dużo naszych znajomych i tak przyjeżdża na naszą imprezę to przy okazji planujemy też ślub cywilny, żeby nie musieli jeździć po 10 razy. wink
                        • solniczkopieprzniczka Re: Zia juz sobie poszla? 14.08.11, 10:55
                          Zia wzięła ślub humanistyczny, nie kościelny. ;) Czyli było to wzajemne przysięganie sobie przed osobą ze stowarzyszenia racjonalistów, bez żadnych skutków prawnych.
                          • eeeeewka Re: Zia juz sobie poszla? 16.08.11, 22:04
                            czyli ślub był właściwie na nibyyyy
                            • joanka-r Re: Zia juz sobie poszla? 18.08.11, 20:50
                              jak wam się chce ciągle powracać do tematu pt:''jaki to był ślub''?
                            • colour_of_magic Re: Zia juz sobie poszla? 19.08.11, 17:33
                              Ale się uwzięłyście :-) Czemu czytacie skoro Was nie interesuje? Aby wyśmiewać? Ja pośledziłam dziś wątek, obejrzalam fotki, ale nie moja bajka i dałam sobie spokój :-) Dajcie dziewczynie żyć.
                              • vincentyna Re: Zia juz sobie poszla? 20.08.11, 00:14
                                hahaha, czyli slubu nie bylo :D :D :D :D :D
                                • jansen25 Re: Zia juz sobie poszla? 20.08.11, 13:59
                                  No ne było:(
                                  Ale przeciez od początku nie chodziło oślub, tylko o WESELE.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka