monikapers 10.08.11, 00:00 Ponieważ jak dotąd Zia stanowiła największą atrakcję tego forum, zapytuję - czy to już KONIEC? Czy Zia się pożegnała? Odeszła? Czy może jest jakaś przerwa, a ja nie jestem w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zia86 Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 01:26 Nie poszłam, nawet dzisiaj coś do wątku wrzuciłam. ;) Po prostu na razie nie mogę się tak udzielać jak dawnej, ale mam nadzieje, że jest to sytuacja przejściowa. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 10:09 Rozumiem, ze nie bedziesz sie udzielac, jak dawniej bo nie ma juz takiego powodu ale co z pasja? przeciez Ty to kochalas. Co sie stalo/dzieje, ze zamilklas tak gwaltownie? Juz po cywilny? Po podrozy poslubnej? Co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 10:18 Ślub cywilny (zwany przez Zię rejestracją) będzie we wrześniu, jeśli uda im się wstrzelić w grafik towarzyski - tak wynika z wątku ślubnego. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 10:40 a co to jest grafik towarzyski? to slub cywilny musi sie w cos wstrzelic? zawsze myslalam, ze termin sie wybiera Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 10:54 Też myślałam, że to "grafik towarzyski" (wyjazdy znajomych) powinien się dostosowywać do ślubu, a nie odwrotnie, no ale ja się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 11:43 Grafik towarzyski dostosuje się pod warunkiem otrzymania "save the date". Skoro nie otrzymali, to poplanowali jakieś wyjazdy bez sensu... A tak swoją drogą takie zamieszanie z powodu "rejestracji"? Przecież można się "zarejestrować" wracając z bazarku. Tylko arbuz trzeba gdzieś w poczekalni zostawić, bo nieporęczny... Odpowiedz Link Zgłoś
pinkmonkey Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 11:56 dałybyście se spokój. Zia chce wziąć cywilny, a przy okazji zrobić parapetówkę. Ja jak urządzam imrezę typu parapetówka to też patrzę, kiedy moim znajomym pasuje, czyli "wstrzelam się w grafik". Chyba że wy jesteście pępkiem (pępkami?) świata, więc takie ustalanie dat jest dla was obce? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 12:16 Parapetówka to trochę inna ranga wydarzenia niż ślub. Np. na parapetówkę nie trzeba się umawiać w USC. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 12:33 No ale my już ślub wzięliśmy. Ślub cywilny jest dla nas tylko czynnością urzędową, jednak potrzebujemy do niej naszych świadków, którzy nie są z Wawy, więc skoro dużo naszych znajomych i tak przyjeżdża na naszą imprezę to przy okazji planujemy też ślub cywilny, żeby nie musieli jeździć po 10 razy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 14:36 Świadków możecie wziąć z urzędu, skoro to takie byle co, ten cywilny. No i spytam raz jeszcze: czy uwzględniliście też wstrzelenie się w grafik USC, a nie tylko w grafiki znajomych? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 15:18 Angazetka, ja nie mówię, że ślub cywilny to byle co, ja mówię, że dla nas jest to tylko czynność prawna, ponieważ my już swoją ceremonie mieliśmy. ;) Jednak uważam, że skoro już świadków poprosiliśmy to jak najbardziej wypada żeby nam świadkowali na cywilnym również. :) Tak jasne, że uzgodniliśmy to z grafikiem USC. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 13:04 pinkmonkey napisała: > Zia chce wziąć cywilny, a przy okazji zrobić parapetówkę. 1. Zia nie chce wziąć cywilnego, tylko chce się "zarejestrować". 2. Jesteś pewna, że podana przez ciebie kolejność jest właściwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
audrey_horne Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 01:16 A czy, oprócz grafiku towarzyskiego, Zia myśli też o wstrzeleniu się w grafik USC? Odpowiedz Link Zgłoś
violetlake Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 12:02 Zia, nawet blog z inspiracjami od dawna zaniedbany. Widzę, że pasja ślubna na dobre Ci przeszła. A może znalazłaś pracę w tej Warszawie albo w końcu wróciłaś na studia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 12:58 a to Zia jest w Warszawie? i tam bedzie cywilny? polaczony z parapetowka? to stad ten brak czasu i zainteresowania forum bo mieszkanie trzeba wybrac. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zia juz sobie poszla? 10.08.11, 14:16 Nieuważnie czytasz :P Mieszkanie na Imielinie wybrane było już dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 00:28 aha, a to pardon, przeoczylam, tak uwazna to ja nie jestem to juz Zia nie mieszka w Krk? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 12:34 Nie mieszkam w Krakowie. Jak już pisałam, brak tak intensywnej mojej obecności na forum jest spowodowane nie za dobrą sytuacją w moim domu rodzinnym, ale na szczęście się już trochę poprawia więc myślę, że będę Was częściej odwiedzać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koolair Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 16:15 zia86 napisała: > Nie mieszkam w Krakowie. Jak już pisałam, brak tak intensywnej mojej obecności > na forum jest spowodowane nie za dobrą sytuacją w moim domu rodzinnym no pewnie staruszkowie sie podłamali ze na przecietne wesele tyle kasy poszło..heh Odpowiedz Link Zgłoś
cmentarna.polka Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 20:54 strach bierze, jaka chamówa się zrobiła z tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
koolair Re: Zia juz sobie poszla? 13.08.11, 12:53 cmentarna.polka napisała: > strach bierze, jaka chamówa się zrobiła z tego forum wydaje mi sie ze nie ma obowiazku przebywania na forum Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 13.08.11, 13:12 swiat jest taki, jakim chcemy go widziec Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Zia juz sobie poszla? 11.08.11, 19:29 mamy nadzieje, ale nie naciskamy, pewnie chcesz juz isc w swoja nowa strone... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Zia juz sobie poszla? 13.08.11, 20:50 lisia312 napisała: > cywilny PO kościelnym? A z czego wnioskujesz, że ślub był kościelny? Nie był kościelny, a tak właściwie ... czy w ogóle był? Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Zia juz sobie poszla? 13.08.11, 22:22 chyba, że nie umiem czytać ze zrozumieniem?:( No ale my już ślub wzięliśmy. Ślub cywilny jest dla nas tylko czynnością urzędową, jednak potrzebujemy do niej naszych świadków, którzy nie są z Wawy, więc skoro dużo naszych znajomych i tak przyjeżdża na naszą imprezę to przy okazji planujemy też ślub cywilny, żeby nie musieli jeździć po 10 razy. wink Odpowiedz Link Zgłoś
solniczkopieprzniczka Re: Zia juz sobie poszla? 14.08.11, 10:55 Zia wzięła ślub humanistyczny, nie kościelny. ;) Czyli było to wzajemne przysięganie sobie przed osobą ze stowarzyszenia racjonalistów, bez żadnych skutków prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeeewka Re: Zia juz sobie poszla? 16.08.11, 22:04 czyli ślub był właściwie na nibyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Zia juz sobie poszla? 18.08.11, 20:50 jak wam się chce ciągle powracać do tematu pt:''jaki to był ślub''? Odpowiedz Link Zgłoś
colour_of_magic Re: Zia juz sobie poszla? 19.08.11, 17:33 Ale się uwzięłyście :-) Czemu czytacie skoro Was nie interesuje? Aby wyśmiewać? Ja pośledziłam dziś wątek, obejrzalam fotki, ale nie moja bajka i dałam sobie spokój :-) Dajcie dziewczynie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: Zia juz sobie poszla? 20.08.11, 00:14 hahaha, czyli slubu nie bylo :D :D :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
jansen25 Re: Zia juz sobie poszla? 20.08.11, 13:59 No ne było:( Ale przeciez od początku nie chodziło oślub, tylko o WESELE. Odpowiedz Link Zgłoś