Dodaj do ulubionych

Trening pamięci i koncentracji w Warszawie,szukam

03.12.12, 23:23
Czy ktoś może mi polecić miejsce z kursami jak w tytule na jakimś dobrym poziomie?
Interesują mnie kursy grupowe z osobistym kontaktem z nauczycielem.
Obserwuj wątek
    • renatam_wawa Re: Trening pamięci i koncentracji w Warszawie,sz 28.10.15, 16:26
      Szukaliśmy dla synka takiego treningu koncentracji uwagi w warszawie, przyznam że ciężko oj ciężko jest bo zanim trafiliśmy tam gdzie mogę polecić to zwiedziliśmy 3 inne z poradnie z takimi zajęciami i z dużą porażką bo zero efektu i pojęcia o tym co nas trapiło. Przez polecenie od naszej wychowawczyni bo inne dziecko z klasy Marcina chodziło i bardzo mocno poprawiło wyniki w nauce i koncentrację dotarliśmy do medikliniki i super trenera koncentracji Pana Jacka. Nasze dziecko też mocno wyciągneli z tarapatów ADD i innych problemów z koncentracją. Dodatkowo pracujemy tam z dysleksją rozwojową bo nie szło nam czytanie ale też zaczyna nam iśc dobrze. Trening koncentracji uwagi w warszawie www.mediklinika.pl www.mediklinika.pl/38/koncentracja-uwagi-warszawa-mokotow-ursynow-wilanow-srodmiescie
      • yrysa Re: Trening pamięci i koncentracji w Warszawie,sz 30.01.17, 16:21
        Dzięki forum zapisałam syna do polecanego pana Jacka z Mediklinika. Niezwykle kompetentny terapeuta a przy tym miły, nastawiony na słuchanie i udzielenie odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania. Polecam wszystkim poszukującym bardzo dobrego terapeuty, koncentracja bardzo ładnie podniesiona, ogólne trudności w nauce pisanie, czytanie i rozumienie teksu czytanego też z ogromnymi efektami. Jestem bardzo zadowolona.
    • rafalszrajnert Re: Trening pamięci i koncentracji w Warszawie,sz 16.02.21, 20:11

Cześć, jeśli chodzi o odpowiedź na Twoje pytanie to mam 2 wpisy.

Pierwszy to krzywa zapominania i prawo powtórek (czyli co ile czasu trzeba powtarzać zdobytą wiedzę)"

www.rafalszrajnert.pl/krzywa-zapominania/

Drugi to techniki pamięciowe i mnemoniki (dzięki nim ślad pamięciowy jest mocniejszy):

www.rafalszrajnert.pl/techniki-pamieciowe/

W razie pytań pisz, odpowiem.

Pzdr Rafał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka