ksingu 16.09.05, 21:58 hej...kto wyjechal sobie z Bialej w poszukiwaniu pracy..lub na studia.. czy chcecie wrocic potem spowrotem do Bialej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macyk Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 21.09.05, 00:42 Ja wyjechałem. Jest mi tu dobrze. Wracam tylko odwiedzić rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
martar21 Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 23.09.05, 17:55 Hej, my też wyjechalismy, skończyliśmy studia, kupiliśmy mieszkanie. Żyje nam się dobrze. Jeździmy tylko na weekendy do rodziców. Nie mamy po co wracać. Brak pracy nie pozwoli nam chyba wrócić nigdy. POzdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
k.kaka Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 23.09.05, 18:55 Ja tak samo. Przyjechałam tu, bo dostałam dobrą pracę,tu pracuję,zakładam rodzinę.Mieszkam pod Warszawą.Czasem tęsknię za Białą i rodzinnym domem, więc jeszcze często tam wracam, ale już raczej nie wrócę... choć nigdy nic nie wiadomo. Pozdrawiam Bialczan. Odpowiedz Link Zgłoś
atka5 Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 28.09.05, 08:28 A ja odwrotnie. Mieszkam w Warszawie od urodzenia. W dzieciństwie jeździłam na wakacje w okolicę Białej. Teraz chciałabym tam kupić dom, gdzieś pod lasem i może kiedyś zamieszkać w nim na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 28.09.05, 16:54 ja wyjechalem na stale jakies 5 lat temu, bo w swojej branzy nie miealbym gdzie w BP pracowac. ale jako ze mam wolny zawod, byc moze wroce, kupie dom na Bugiem i dozyje starosci w mych ukochanych okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 10.08.06, 16:00 jak się pogrzebie w archiwach forum, to można i kolegę z klasy znaleźć. tyle, że chyba ostatnio tu nie bywa ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
b-boss Re: masz na mysli mnie? pisz na @. 19.02.07, 22:54 ja wyjaechałem do wawy na studia, teraz już rok pracuję tutaj i tylko czekam aż moja narzeczona zakończy studia i wracamy do BP. Mimo że pieniądze mniejsze to na swoim, tańsze życie, spokój większy i czas jakoś wolniej płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 15.03.07, 11:16 czy masz coś wspólnego z Mirkiem Rypiną? Odpowiedz Link Zgłoś
kksk Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 30.09.05, 08:41 Niestety jak na razie powrót jest mało możliwy i mało sensowny. Tutaj mam pracę, której w Białej nigdy miał nie będę... Natomiast na starość - kto wie? Nie wykluczam tego. Warszawa to zbyt hałaśliwe i zatłoczone miasto. W kilku latach tutaj Biała wydaje się oazą spokoju... :) Odpowiedz Link Zgłoś
siwy_83 Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 30.09.05, 15:37 ja wyjechałem z Białej w 98 roku, zaraz po maturze. W Warszawie pracuję, uczę się i nawet dokładnie cztery tygodnie temu ożeniłem się. Do Białej nie ma po co wracać, chociaż zawsze będę miał do tego miasta sentyment. Czasem wpadam do rodzinki, ale rzadko, większość kumpli tez uciekła do Warszawki. Nie szukaj drogi...znajdziesz ja w sercu... smutna jest knajpa byłych morderców..... Odpowiedz Link Zgłoś
asiaa85 Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 02.10.05, 18:11 hej,ja mieszkam dopiero 2 rok w wawie,jestem na studiach i wlasnie przyechałam.tutaj zycie jest bardzo szybkie,a jak przyjezdzam do bialej to sobię odpoczywam:)biala ma swój klimat,chociaz nie wiem czy po studiach tutaj wrócę bo raczej pracy nie znajdę Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.s Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 13.11.05, 15:06 ja po studiach zostalem w w-wie, do BP nie planuje wracac - pacy nie znajde interesujacej, wpadam 1-2 razy w miesiacu odwiedzic rodzine ... czasami spotkac sie ze znajomymi z podstawowki, czy ogolniaka - pomimo ze wiekszosc jest w w-wie na stale, najlatwiej nam zgrac terminy w BP z okazji wiekszych swiat pzdr j Odpowiedz Link Zgłoś
malpolid Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 18.11.05, 13:47 Na stałe jestem w Wawie od 1998 roku. Założyłam rodzinę,pracy i dzieci się dorobiliśmy . Odpoczywam jednak w Białej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lidzia102 Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 10.08.06, 16:16 Hej, ja również wybyłam z Białej. Najpierw do Warszawy na studia, a później jeszcze dalej (w Świękokrzyskie) ułozyc sobie zycie. Do Białej mam sentyment, zawsze z radością odwiedzam rodzinkę - w Białej "ładuję akumulatorki"! Nie wiem jak dalej ułoży mi się życie, ale dobrze mi jest tu gdzie mieszkam, a i krjobrazy piekniejsze (góry Świętokrzyskie), tak więc do Białej będę wracać tylko na Święta albo na zjazd absolwentów:) Pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coll_age Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 10.08.06, 19:40 i ja wyjechałam do W-wy; do Białej wpadam raz na miesiąc odwiedzić bliskich... nie zamierzam wracać- sentymentami rodziny nie nakarmię... W warszawie jest mi bardzo dobrze ale Biała jest i bedzie moim miastem; wszystkim znajomym opowiadam jaka Biała jest piękna i wyjątkowa... chociaż ostatni pobyt wspominam nie najlepiej... wyskoczyłam na miasto i spotkało mnie kilka nieprzyjemnych sytuacji... mam nadzieję, że to wina pełni księżyca... Odpowiedz Link Zgłoś
athropos Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 10.08.06, 19:46 Po maturze wyjechałam do Poznania na studia, teraz z rodziną mieszkam pod Wawą. A pracę mam taką, że w zasadzie mogłabym pracować w BP. Mam wielki sentyment do BP, tu odpoczywam i ładuję akumulatory. Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 10.08.06, 20:46 ja tam nie wyjechałem za tzw. chlebem. po prostu po liceum przyjechałem do Wwy na studia. a że się tak poukładało, że zostałem na dłużej - nie narzekam. z perspektywy czasu okazała się to jak najbardziej słuszna decyzja. poukładałem sobie tu całe życie prywatne i zawodowe i dobrze mi z tym. ps. obserwuję pewne ożywienie na bialskim forum. do niedawna tylko czytałem posty i udzielało się tu kilka najbardziej widocznych osób. a teraz pojawiają się kolejni: lidzia102, coll_age i kilka innych person, których zapomniałem wymienić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
coll_age Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 10.08.06, 21:03 ujawniam się w związku z ożywieniem by za chwilę znowu odejść w cień... ale czytam systematycznie Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 10.08.06, 23:27 niczym "pojawiam się i znikam..." Odpowiedz Link Zgłoś
17kowal Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 20.08.06, 18:46 mieszkam od wielu lat pod w-wą ,BP to mile wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
xpert Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 14.08.06, 12:00 Pojechalem na studia i juz tutaj zostalem. Wracam czesto ale juz na stale nie wroce chyba ze na starosc. Tesknie za laskami, piaskami i karaskami ale perspektywy nie te. Zonie ktora jest z Warszawy Biala sie podoba. Tylko kumpli coraz mnie bo sie po kraju porozjezdzali... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczek733 Re: Kto z Bialej mieszka w Wawie? 09.10.06, 13:22 czesc ja na stale nie mieszkam w warszawie jak narazie jestem w bialej ale to tylko dlatego ze jeszcze sie tu ucze.w tym roku mam mature i po jej zdaniu(mam nadzieje)mam zamiar wrocic do wawy,pisze ze mam zamiar wrocic dlatego ze przez wakacje czyli caly lipiec i sierpien pracowalam w warzsawie i bylo na prawde bardzo fajnie.poznalam bardzo duzo smiesznych i ciekawych ludzi.moze warzszawa nie jest cudowna i piekna ale na peno sa tam wieksze perspektywy pracy niz w tej naszej malutkiej bialej:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga9001 Re: ja i 90% znajomych :) 27.10.06, 17:09 he he jeszcze troche to wszyscy sie przeprowadzimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
browanx Re: ja i 90% znajomych :) 31.10.06, 22:26 jakiś frajer napisał: >>>ja i 90% znajomych... na centralnym i po paru robią puffff:) Mieszkać tam, to taka radość (nie ma się czym chwalić) Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: ja i 90% znajomych :) 01.11.06, 16:01 jestes tak glupi ze az smieszny :) Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 ja 14.01.07, 22:21 wyjechałam do WAWY w 2001 mam mieszkanie i rodzine i nie wracam do BP ,ale czasami przyjeżdzam i mam sporo miłych wspomnien Odpowiedz Link Zgłoś
dotkas5 wawa 16.03.07, 08:27 ja mieszkam w wawie i pomimo ze jest bardzo meczaca nie planuje powrotu do Bialej. Oczywiscie bywam w naszym miescie odwiedzic rodzinke :) Odpowiedz Link Zgłoś