Dodaj do ulubionych

Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej

03.08.06, 11:45
Mieszkam w okolicach Orzechowej- jest tam szkoła nauki jazdy, ośrodek ruchu
drogowego, często pojawiaja sie na tej ulicy samochody z "L" na dachu, czasami
jadą cztery przede mną, istny horror, potrafią tak wlec sie przez pół miasta,
ani to wyprzedzić bo ulice wąskie. Kandydaci na kierowców czasami "światła"
przejeżdzają za 3-4 razem, bo gasną im auta. Mam taką prosbę - poćwiczcie
chociaż ruszanie, gdzieś na łąkach czy w lesie
Obserwuj wątek
    • zielony_beret Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 03.08.06, 13:43
      zapomniał wół jak cielęciem był....
      • negev56 Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 03.08.06, 17:12
        a mnie przeszkadzają idioci motocykliści, traktujący ulice miasta jak tor wyścigowy.
        • zielony_beret Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 03.08.06, 20:15
          ..i gówniarze w "beemkach" i "audióweczkach" wyprzedzający na trzeciego na
          orzechowej! i przejeżdzający na skrzyżowaniu orzechowej z kapielową na czerwonym
          swietle.
          • thomas.h Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 11:05
            czyżby poszerzyli Orzechową???
            • agaaaata Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 14:16
              oj dobre, dobre
          • agaaaata Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 14:16
            gówniarze nie dostają prawka
            • thomas.h Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 14:29
              a kto powiedział, że jeżdżą z prawkiem? ;-)
              • agaaaata Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 14:32
                w sumie to też racja, ale czasami też ci gówniarze mie mający prawka jeżdza lepiej niz ci z prawkiem
                • agaaaata Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 14:34
                  ale te "l-ki" to są niesamowite czasami- tylko wyjść i na chodnik zepchnąć
                  • thomas.h Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 14:55
                    nie narzekaj - dopiero się uczą.

swoją drogą podziwiam cierpliwość instruktorów - ja tak bym nie mógł...
                • thomas.h Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 14:53
                  szczerze powiedziawszy - nie znam takich.
                  co by nie mówić - przynajmniej w teorii na kursach uczą zasad ograniczonego
                  zaufania do pozostałych uczestników ruchu, a tacy bez uprawnień chyba nie
                  rozumieją tego, że nie są jedynymi kierowcami na drodze.
                  • agaaaata Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 15:01
                    hmmm ja mam zamiar robić instruktora i rozuniem innych. ale co do instruktorow to jest różnie. ostatnio jechałam nmie pamiętam jaką ulicą- zamkową chyba- jechała l-ka za nią policja, l-ka wyprzedza na podwójnej ciągłej- porażka
                    • thomas.h Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 15:05
                      może jechał właśnie lekko niesubordynowany instruktor ;-)
                      albo człowiek zdawał egzamin i został podpuszczony. a wtedy, fakt - porażka i
                      egzamin oblany...
                      • agaaaata Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 15:14
                        nie zwykła "L", ale mniejsza z tym, Każdy kiedyś się uczył- nie od razu rzym zbudowano.
                        • agaaaata Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 15:14
                          rowerzyści -to sa przeboje dopiero.
                          • thomas.h Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 15:48
                            nie wiem, jak w Białej, ale w Wwie mam ich dosyć.
                            mają sporo ścieżek rowerowych, ale na ulicach zachowują się jak uprzywilejowani
                            uczestnicy ruchu. zdaje się, że czerwone światła na skrzyżowaniach ich nie
                            obowiązują.
                            nic to - skończy się kiedyś tym, czym szybkie przejażdżki motocyklistów. będą
                            dobrymi dawcami nerek ;-)
                            • agaaaata Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 16:06
                              Taka prawda. Oni to dopiero na nic nie patrza. Kiedyś miala sytuacje ;jechała pani na rowerze, na światłach zamiast stanać przy krawężniku to ona wyjechała na środek pasa i zadowolona czeka az sie zaświeci zielone- i teraz stój i czekaj az ta pani wgramoli sie na rower i zechce w końcu ruszyć. moze cie tak szlak trafić...wcale nie myślą
                              • agaaaata Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 16:07
                                albmo wpycha siem mmmmmmiędzy dwa samochody na światłach i nie myśli żę nie daj Boże może sie wywrócić i nie dość ze sobie krzywde zrobi to jeszcze problem bedzie miała ze komuś samochód porysowała.
                                • negev56 Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 18:55
                                  Powiem tak, gdyby wszyscy zaczynając od pieszych poprzez rowery, simsonki,
                                  motocykle, osobowe, ciągniki siodłowe i inne wykazali minimum kultury osobistej,
                                  elementarnej wiedzy z przepisow prawa drogowego, to o ile życie w mieście i poza
                                  było milsze i bezpieczniejsze. Niech każdy zacznie od siebie.
                                  • agaaaata Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 19:52
                                    no tak niektórzy zaczynaja. Ja nie jeździłam po mieście rowerem bo nie umiałam- tzn. nie znałam przepisów wiec sie bałam. Jak juz mi sie zdażyło to rower przez przejście przeprowadzałam:-)))
                                    • negev56 Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 20:32
                                      hmm... skąd ja to znam?
                                      • agaaaata Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 08.08.06, 23:31
                                        zdaza sie nie jednemu:-)
    • aga9001 L-ki 09.08.06, 06:50
      Jedno co wiem na pewno szkół jazy w Białej jest chyba stanowczo za dużo. Gdzie
      sie czlowiek nei odwróci tam l-ka. Osttnio na czerownym przedemną L-ka za mną i
      na pasie obok. Według mnie to porażka. Czje , że ludziki muszą się uczyć, ale
      zastanawia mnie też jeden fakt jak ja zaczynałam jeździć na kursie to pierwsze
      5 godzin jeździłam w czasi egdy prawie nie było w miescie ruchu. Czasmi jak sie
      jedzie za l-ka to mam wrażenie , ze człowieczek siedzi pierwszy raz za
      kierownicą. Biorac pod uwagę ruch w mieście, wstrzymanie przejazdu na Alejach,
      to instruktorzy powinni też czasmi wiecej myśleć.
      • thomas.h Re: L-ki 09.08.06, 09:33
        Aga - ze szkołami nauki jazdy jest w BP podobnie jak z aptekami - możesz je
        znaleźć na każdym rogu większej ulicy.
        a co do ich zagęszczenia na bialskich bezdrożach - wynika to pewnie z faktu, że
        macie tam ośrodek egzaminacyjny, obejmujący swoim rejonem nie tylko BP, ale i
        kilka innych pobliskich miast. stąd najazd EL-ek z Międzyrzeca, Parczewa czy
        Radzynia, żeby nieco poćwiczyć w tym rejonie.
    • coll_age Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 11.08.06, 21:02
      jestem z Orzechowej... 10 lat temu horroru nie doświadczyłam... świat oszalał...
      • negev56 Re: Nauka jazdy !!! Horror na Orzechowej 14.08.06, 16:52
        ten post może trochę od czapy, ale związany z pojazdami.
        Mimo wielkiej niechęci / bardzo delikatnie powiedziane / do PIS-u i ich
        satelitów, jedna rzecz bardzo mnie cieszy, mianowicie konfiskowanie pojazdów
        pijanym kierowcom, popieram w 100% ba w 200%.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka