andzia19782 13.11.06, 14:42 szukam ludzi, którzy uczyli się ze mną w podstawówce w szkole nr 4 przy ul. Moniuszki, naszą wychowawczynią była tzw. kobretti. - p. Krawczyk inaczej mówiąc, co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 13.11.06, 17:38 hejka ja też uczyłem się w tej szkole tylko rocznik 77 :):) ale i tak blisko a cobretti uczyła mnie polskiego:):) to była diablica :):) miała fajne okulary Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 14.11.06, 14:08 miło że ktoś się odezwał, ach te jej okulary...... a jej wredność była nieziemska, teraz zato uczy religii w podbialskiej podstawówce, dasz wiarę?? Tak na prawde nazywła się Krawczyk Odpowiedz Link Zgłoś
martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 15.11.06, 10:02 hahahaha no nie mów :):) jestem w szoku :) współczuję tym dzieciakom a kto był Twoim wychowawcą ? bo moją wychowawczyniąjuż na koniec była P. Poszalska a wcześniej taka babeczka od polskiego P. Postolska a jeszcze wcześniej P. Dydycz ta starsza :) fajna babka, no i oczywiście muszę wspomnieć że byłem w klasie "a" :) podejrzewam że z widzenia napewno się znamy:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczek733 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 16.11.06, 22:31 hehe ciekawe czy chodzi o to sama pania poszalską co jeszcze do nie dawna uczyla w ekonomie rosyjskiego??(mowie uczyla bo przeszla na emeryture)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 17.11.06, 09:56 no pewnie że to jest ta pani hihihihi uwielbialiśmy ją wkurzać a pamiętaszjeszcze jakieś ciekawe i śmieszne wydarzenia z 4 ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 17.11.06, 14:37 moją do końca była Krawczykowa. myślę że się znamy bo ja też byłam w grupie "a" a wcześńiej wychowawczynią była taka starsza pani Lecyk nieżyjąca już zresztą a jeszcze wcześniej Bańkowska, na imię mam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 23.11.06, 15:39 hej Ania ... troszkę mnie tutaj nie było :):) zgadza się:):) te wszystkie panie nauczycielki też mi utkwiły w pamięci ja nazywam się Marcin jak klikniesz w mojego nicka to może cośCi się skojarzy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 28.11.06, 13:45 hejka Marcin wiesz z przykrością muszę stwierdzić, że albo się tak bardzo zmieniłeś albo moja pamięć jest ulotna;>, może więcej szczegółów o tobie to coś mi się jeszcze przypomni, ja uczyłam się w klasie z niejakim znanym ówcześnie wszem i wobec Jarkiem Prokockim vel Kurczakiem oraz z ś.p. Tomkiem Kulawcem - taki gościu z długimi włosami syn nauczycielki Kulawcowej, która uczyła w klasach początkowych 1-3. pozdrawiam i czekam na odzew. papatki Odpowiedz Link Zgłoś
martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 29.11.06, 21:49 hej wiesz co pewnie się zmieniłem bo dużo znajomych z tamtych latek których spotykam teraz mówi o jejku jak Ty się zmieniłeś :D:D hmmmm co by tu Ci powiedzieć co by Cię naprowadziło może tak, w klasie uczył sięze mną niejaki Horeglad Piotrek oraz Gołoś Marek sławna postać :) no i może Trębicki Paweł :) też sławna postać pozdrowionka Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 01.12.06, 10:52 Chyba Cie już kojarze. I jeśli jesteś tym o kim myśle to naprawde ogromnie się zmieniłeś. Ja tak jak Ci wspominałam uczyłam się z misterem Kurczakiem. Byłam raczej cichą i szarą myszką. Kolegowałam się z Iwoną Pietruczuk, Ulką Denisiuk jeđi Ci to coś mówi, a Marka Gołasia w ówczesnych czasach trudno było nie znać tak samo jak Horeglada czy Piotrka Grabka, który mi żyć nie dawał. Wynika tego, że Ty jesteś ode mnie o rok starszy bo cała ta ekipa była w 8 klasie gdy ja byłam w 7. Fajnie, że sie odezwałeś. Nie wiesz co tam u kogo słychać. Masz z kimś kontakt z tamtych czasów? Co Ty wogóle porabiasz? Pracujesz gdzieś? Jesteś w Białej czy Cię wyniosło do innych ciekawszych miejsc niż nasza mieścina? Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 02.12.06, 19:38 hej andzia :):) jeżeli chodzi o Ulkę Denisiuk to chodziłem z jej siostrą Moniką do klasy :) .... tak dokładnie jestem starszy o jeden rok, ale cóż to znaczy hihihihihi natomiast jeżeli chodzi o utrzymywanie kontaktu to porażka większość wybyła z Białej, ja zostałem :) nawet wczoraj dostałem pracę:) jak coś możemy pogadać na gadu 2241869 pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 04.12.06, 09:36 hej odezwe sie jak bedziesz dostpęny, gratulacje z racji zdobycia pracy papa Odpowiedz Link Zgłoś
martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 04.12.06, 10:01 hejka praktycznie jestem cały czas dostępny lecz nie widoczny zatem zapraszam na pogaduchy :) Odpowiedz Link Zgłoś
martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 07.12.06, 16:56 Aniu to co idziesz na to sobotnie piwko ?:):) Odpowiedz Link Zgłoś
d.blue Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 13.11.06, 19:29 to ciekawe bo w 6 też była babka od polskiego- kobra... ale to pewnie przez okulary i charakterek... Odpowiedz Link Zgłoś
xpert 1973 klasa b 16.11.06, 00:37 moja wychowawczynia byla min wielce szacowna polonistka prawdziwa dama przedwojenna....zapomnialem nazwiska.... Odpowiedz Link Zgłoś
martimax Re: 1973 klasa b 10.12.06, 18:38 a nie była to przypadkiem Pani Dydycz ? Odpowiedz Link Zgłoś
xpert Re: 1973 klasa b 22.12.06, 00:40 nie Dydycz to byla mloda nauczycielka...nie slyszalem zeby jej mama uczyla w czworce... Odpowiedz Link Zgłoś
martimax Re: 1973 klasa b 02.02.07, 13:39 uczyła uczyła jestem pewny na bank nawet kiedyś mi ucho przebiła paznokciami :):) Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwo5 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 15.12.06, 13:35 Hej. Wprawdzie nie jestem z Białej ale z niejakim Kurczakiem uczyłam się w jedej klasie w ekonomie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 18.12.06, 14:59 myslę, że mówisz o tym samym gościu, bo ja nie dość ze uczyłam się z nim w podstawówce to i w równoległej klasie w ekonomie też, takze przez całe 12 lat widywałam go jak nie w tej samej klasie to w tej samej szkole, Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwo5 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 18.12.06, 15:37 Współczuję, ja przez 4 lata miałam go dosyć. A do której klasy chodziłaś w ekonomie? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 19.12.06, 13:16 ja byłam w "d" na rachunkowości i finansach, aż tak było źle z nim, wiem że potrafił być upierdliwy ale to polatach się zapomina nawet jedo bezgraniczna złośliwosć też teraz jest nieważna, potrafił nie jedną nauczycilkę w podstawówce dołeż doprowadzić swoim chamstwem i wrednymi słówkami, pozro Odpowiedz Link Zgłoś
pe-es Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 01.02.07, 10:32 ehhh ... co to był za czas ... ja byłem w B ... pamiętam 4-kę jeszcze z czasów kiedy miała partona, kiedy były apele na sali gimnastycznej czy w 13-tce :) zpt w piwnicy, pierwsze wideo i komputer w świetlicy ... no i młodą blond nauczycielkę od angielskiego ;) a kurczak był mały kurdupel i musiał nadrabiać chamstwem, kiedyś za to w papę zarobił :> Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 09.02.07, 13:31 Tak... to były czasy. No cóż ludzie w świat się rozeszli. Kurczak lubił zadymy i robić też. Zawsze chamstwem robił pełno szumu wkoło siebie a i wobec dziewczyn też kulturalny nie był. Nie raz i ode mnie zarwał jak podszedł z głupimi zaczepkami. A nauczycielki od angielskiego to ni epamiętam bo miałam rosyjski z taką starszą babką i francuski z panią Furmaniak, która teraz w kraszaku uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 10.02.07, 14:39 ja też uczyłam się w 4 SP tylko mój rocznik to 80 a moją wychowawczynią JANINA WICKIEWICZ (od rosyjskiego)( a KRAWCZYK też mnie troche uczyła nie cierpiałam jej , ale póżniej uczyła mnie j.polskiego JOLANTA DYDYCZ super była pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
parafianka2 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 06.03.07, 22:20 Ludzie, a kto was uczyl biologii? a p/ krawczyk uczy też polskiego, zrobiła magisterium. a swją drogą co wspominalibyscie gdyby nie tacy nauczyciele? Pamiętacie, jak ps. Kurczak czyli J. P. pytał o wielkość męskich jąder na biologii w 7 klasie? Sama sie usmiałam. a wygłupy R. L? Też warte wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
chania83 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 08.03.07, 13:48 hej! ja tez sie uczylam w czwórce tyle ze duzo pozniej moj rocznik to 85 a wychowawczynia moja byla wsponiana wyzej pani Jola Dydycz, moja siostra tez sie tam uczyla rocznik '79 :) ehh...chcialoby sie czasem do tej szkoly wejsc i powspominac.tyle te reformy to juz nie ma nastroju bo te siodme i osme klasy hihihi :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 14.03.07, 14:42 Czyżbyśmy chodziły do tej samej klasy "A"? ;) Pani Krawczyk uczy w Ciciborze religii i dopełnia etat lekcjami j. polskiego. No właśnie co by było gdyby nie ci wspaniali nauczyciele, w końcu między innymi to właśnie dzięki nim mamy co wspominać. J.P. ? to był upierdliwiec jakich mało! Pamiętasz jak Pani Migasiuk od plastyki wyszła z lekcji z płaczem przez niego? Kurcze nie mogę rozszyfrować inicjałów R.L.? Naprowadź mnie proszę kto to był. Moje to A.F. a Twoje? pozdrawiam wiosennie Odpowiedz Link Zgłoś
parafianka2 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 14.03.07, 20:56 RL "niechlubnie" kończył szkołę w równoleglej klasie bo za bardzo stawiał się wychowawczyni. Moje inicjały wprawiłyby Cię w osłupienie więc może lepiej nie ale miło sie gada i miło wspomina. Piszcie co robicie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 15.03.07, 10:01 Przykro mi bardzo, że nie chcesz ujawnić swoich inicjałów i nie rozumiem dlaczego miałyby mnie wprowadzić w osłupienie, jeśli byłyśmy w tej samej klasie to dla mnie tym większe szczęście i radość że rozmawiam z kimś z dawnych lat i wiem z kim i zapewniam Cię, że nic mnie nie zdziwi. Musisz wiedzieć, że po to założyłam to forum aby znaleźć ludzi z dawnych lat za którymi tęsknię. Więc przemyśl i ewentualnie napisz - zależy mi na tym bardzo :)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 15.03.07, 10:10 RL - już wiem o kogo chodzi - chude i przemądrzałe to było - jak to bywa z nauczycielskimi dziećmi. Nie wiem czy wiesz o tym, że 2 chłopaków z naszej klasy nie żyje niestety :< - MN i TK z tym ostatnim miałam okazję widzieć się na miesiąc przed jego śmiercią. Szkoda i tęskno mi za nimi. Z pierwszym wychowywałam się od dzieciństwa bo był sąsiadem a z drugim często się przekomarzaliśmy (głównie w tedy jak kolegowałam się z MN). Odpowiedz Link Zgłoś
parafianka2 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 19.03.07, 23:14 Na pewno nie byłysmy w jednej klasie, przynajmniej formalnie, chociaż spotykałysmy się na jej forum. Na pewno zdziwiłabyś się. Ale Twoje uwagi są bardzo trafne. Czy MN to ten chłopak z dłuższymi włosami i oryginalnym podejściem do życia? O TN było bardzo głośna- żal mi jego mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 20.03.07, 07:53 Jeśli nie byłyśmy w jednej klasie to tym bardziej nie widze powodu do zdziwienia poznania Twoich inicjałów (chyba że masz coś do ukrycia). Tak, MN to ten gość - teraz podobno mieszka w W-wie. TK - tragedia, nie znam detali odnośnie jego wypadku - wiem tylko, że rozbił się samochodem tak samo jak MN. Tak bardzo chciałabym a byśmy się kiedyś spotkali "całą" klasą pogadać, powspominać, poznać się na nowo - tęsknię za nimi wszystkimi i nie wiem dlaczego za ludźmi z liceum nie ciągnie wogóle (może to dlatego że uczyłam się z nimi krócej). Jeśli możesz zdradź mi jednak swoje inicjały będzie mi łatwiej rozmawiać lub chociaż powiedz do kogo na przerwach przychodziłaś to być może sobie tak Ciebie przypomne. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malinmm Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 29.05.07, 22:29 Tak moja żona żyje i jest własnie po tej szkole. Mamy cudowna Majeczke :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 26.06.07, 11:53 hejka a w której klasie się uczyła? kto był jej wychowawcą, całuski dla Majeczki Odpowiedz Link Zgłoś
crazybp Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 01.07.07, 20:39 Cze wszyskim byłym uczniom sql nr.4 w bp Ja akurat jestem rocznik 91 wiec raczej mnie nikt nie zna. Uczyłem sie też w czwórce w latach 1998-2004. A kto z was uczył sie w małej czwórce na Janowskiej ja akurat sie się tam uczyłem 2 lat. A kto pamieta takie osoby: Różnowicz,Owerko,Szabłowska,Ś.P Syryjczyk,Dębskiego,Bijata,Wróbel,Szumaczuk, Świerczyńsko albo obecną dyrke Desperat Kobre każdy znam moja wycha przez 2 lata potem była przez rok Szabłowska. Albo na pewno ktoś pamięta Jaskólsko moja wycha w 1-3klasie. Piszcie jakich pamietacie nauczycieli. Może ktoś chce pogdać o ekonomie tez go skończyłem wiec moge coś też powiedzieć. Pozdro Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 02.07.07, 14:28 tak sie składa, że ja w 1997 kończyłam ekonomik więc n-le byli wspólni, a wszyscy ci których wymieniłeś nie są mi obcy szczególnie kobretti moja była wychowawczyni a Szumaczukowa to niezła artystka była. Jak długo pani Syryjczyk nie żyje? bardzo miło ją wspominam choć była ostra i czasami wredna pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
crazybp Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 02.07.07, 15:19 Cześć andzia19782 Na pewno mamy wspólnych na n-le. Też kobra była twojął wycho niezadroszcze była też i moja ale naszczęście tylko 2 lata.Szumaczukowa artysko ona raczej spokojna była z tego co pamiętam uczyła infy i techniki.Syryjczykowa nieżyje umarła jak pąmietam w lutym 2003 roku na rąka pąmietasz pewnie jak ona paliła.Ja pąmietam jął jako spokojnonauczycielu niewiem co ty masz do niej.Na jakim os. mieszkasz ja na Francuskiej.odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
bingo36 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 02.07.07, 21:14 Co ty takie rzeczy opowiadasz. P Syryjczyk nie zmarła na żadnego raka tylko miała wylew i nie zdążyli jej uratować . Wiem to od jej syna -więc na 100% pewne. A ty crazybp z kim i do której klasy / a, b, c, d/ chodziłeś / tzn. takim znanym , co to dał się poznać np. całej szkole:)? Fajnie powspominać , co? A jakie numery było , to odjazd czasem na lekcjach u niektórych n-li . Odpowiedz Link Zgłoś
crazybp Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 03.07.07, 08:29 To widzie że mamy inne pogłoski ja aukrat słyszałem ze na raka moze i ty masz racje niewiem.Chdziłem DO KLASY c jak znasz to moze tylko nazwisko gromysz zaciura gołoś raczej byli to ludzie z fracuskiej prawie cała klas rocznij 91 wiec niewiem czy znasz a np. o jakich nr. gadasz moze powiesz cos o nich Odpowiedz Link Zgłoś
bingo36 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 03.07.07, 10:36 To ty nie jestes Iwan przypadkiem ? Tak sie domyslam.... Ale moge sie mylić.. O jakich wybrykach? ...waszych to wiem , że kiedyś była jakas akcja z Kobra na ognisku w Grabanowie ,ze ktos tam na was napadł z siekiera , długo o tym opowiadali , własnie gromyszowi chyba rower posiekał jakis wiesniak...:) Odpowiedz Link Zgłoś
crazybp Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 03.07.07, 12:25 Nie jestem Iwan ale to akcji to i ja pamietam zobacz swojał poczte odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 11.07.07, 11:14 tak to jest prawdziwa informacja o SRYJCZYKOWEJ (moja ciotka jest pielęgniarką w szpitalu i tak samo mówiła) mnie tez uczyła ona w -f przez 4 lata pozdrawiam anita 80 Odpowiedz Link Zgłoś
crazybp Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 11.07.07, 11:57 wiec moze aniat powiesz coś wicej jak ona umarła odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
privilege Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 21.07.07, 21:04 Witam młodszą klasę a może przypadkiem zabłąkał się tu ktoś z rocznika 75 najlepiej z Klasy "B" Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 22.07.07, 09:04 moja siostra 75 z klasy c Odpowiedz Link Zgłoś
bingo36 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 02.07.07, 21:26 andzia w któryms ze swoich postów pisałaś że dwie osoby nie żyją , kto to taki bo po inicjałach nie mogę dojść . ja z tego co pamietam to wiem , że zginęli w wypadku Sebastiam W. i Mundek G. / nie w tym samym oczywiście / i to był szok dla mnie , bo dobrze się znaliśmy . Czyżby jeszcze ktoś odszedł z tego świata? Z którego rocznika? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 09.07.07, 09:38 Hejka Ustalcie proszę jedna wersję śmierci p. Syryjczyk. odnośnie jej wredności to powiem tylko tyle że lubiła krzyczeć i zmuszać ludzi do robienia czegoś czego nie mogli ze względów zdrowotnych robić (np. jednej koleżance kazała stać na rękach wtedy gdy ona nie mogła bo była po kontuzji kręgośłupa a ta jej powiedziała że ją to nie interesuje bo zaliczyć to trzeba) ale na ogół to była spoko, pewnie przed śmiercią z choroby zmiękła i stała się potulna - bardzo ją lubiłam. Odnośnie osób, które nie żyją (obaj z '78 rocznika urodzenia) to Tomek Kulawiec - syna p. Kulawiec nauczycielki klas poczatkowych, która obecnie jest na emeruturze a drugi to mój dawny niedaleki sąsiad z ulicy Michał Nowak, z którym znaliśmy się od małego. Ciekawa jestem co porabia reszta mojej klasy i innych z tej szkoły. Jak się im losy poukładały, co porabiają, gdzie się powyprowadzali z Białej. Bardzo chciałabym się kiedyś spotkać z całą klasą i powspominać. pozdo Odpowiedz Link Zgłoś
denis1978 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 27.07.07, 10:18 Witam! Moj maz mnie wczesniej zaanonsowal:) Rocznik 1978, SP4:) Moja wychowawczynia byla p.Walczuk Odpowiedz Link Zgłoś