Dodaj do ulubionych

ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyjecie?

13.11.06, 14:42
szukam ludzi, którzy uczyli się ze mną w podstawówce w szkole nr 4 przy ul.
Moniuszki, naszą wychowawczynią była tzw. kobretti. - p. Krawczyk inaczej
mówiąc, co u Was?
Obserwuj wątek
    • martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 13.11.06, 17:38
      hejka
      ja też uczyłem się w tej szkole tylko rocznik 77 :):) ale i tak blisko
      a cobretti uczyła mnie polskiego:):) to była diablica :):) miała fajne okulary
      • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 14.11.06, 14:08
        miło że ktoś się odezwał, ach te jej okulary...... a jej wredność była
        nieziemska, teraz zato uczy religii w podbialskiej podstawówce, dasz wiarę??
        Tak na prawde nazywła się Krawczyk
        • martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 15.11.06, 10:02
          hahahaha no nie mów :):) jestem w szoku :) współczuję tym dzieciakom
          a kto był Twoim wychowawcą ? bo moją wychowawczyniąjuż na koniec była P.
          Poszalska a wcześniej taka babeczka od polskiego P. Postolska a jeszcze
          wcześniej P. Dydycz ta starsza :) fajna babka, no i oczywiście muszę wspomnieć
          że byłem w klasie "a" :) podejrzewam że z widzenia napewno się znamy:)
          pozdrawiam
          • kasiaczek733 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 16.11.06, 22:31
            hehe ciekawe czy chodzi o to sama pania poszalską co jeszcze do nie dawna
            uczyla w ekonomie rosyjskiego??(mowie uczyla bo przeszla na emeryture)pozdrawiam
            • martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 17.11.06, 09:56
              no pewnie że to jest ta pani hihihihi uwielbialiśmy ją wkurzać
              a pamiętaszjeszcze jakieś ciekawe i śmieszne wydarzenia z 4 ?
              pozdrawiam
          • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 17.11.06, 14:37
            moją do końca była Krawczykowa. myślę że się znamy bo ja też byłam w grupie "a"
            a wcześńiej wychowawczynią była taka starsza pani Lecyk nieżyjąca już zresztą a
            jeszcze wcześniej Bańkowska, na imię mam Ania
            • martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 23.11.06, 15:39
              hej Ania
              ... troszkę mnie tutaj nie było :):)
              zgadza się:):) te wszystkie panie nauczycielki też mi utkwiły w pamięci
              ja nazywam się Marcin jak klikniesz w mojego nicka to może cośCi się skojarzy
              pozdrawiam
              • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 28.11.06, 13:45
                hejka Marcin
                wiesz z przykrością muszę stwierdzić, że albo się tak bardzo zmieniłeś albo
                moja pamięć jest ulotna;>, może więcej szczegółów o tobie to coś mi się jeszcze
                przypomni, ja uczyłam się w klasie z niejakim znanym ówcześnie wszem i wobec
                Jarkiem Prokockim vel Kurczakiem oraz z ś.p. Tomkiem Kulawcem - taki gościu z
                długimi włosami syn nauczycielki Kulawcowej, która uczyła w klasach
                początkowych 1-3. pozdrawiam i czekam na odzew. papatki
                • martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 29.11.06, 21:49
                  hej
                  wiesz co pewnie się zmieniłem bo dużo znajomych z tamtych latek których
                  spotykam teraz mówi o jejku jak Ty się zmieniłeś :D:D
                  hmmmm co by tu Ci powiedzieć co by Cię naprowadziło
                  może tak, w klasie uczył sięze mną niejaki Horeglad Piotrek oraz Gołoś Marek
                  sławna postać :) no i może Trębicki Paweł :) też sławna postać
                  pozdrowionka
                  Marcin
                  • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 01.12.06, 10:52
                    Chyba Cie już kojarze. I jeśli jesteś tym o kim myśle to naprawde ogromnie się
                    zmieniłeś. Ja tak jak Ci wspominałam uczyłam się z misterem Kurczakiem. Byłam
                    raczej cichą i szarą myszką. Kolegowałam się z Iwoną Pietruczuk, Ulką Denisiuk
                    jeđi Ci to coś mówi, a Marka Gołasia w ówczesnych czasach trudno było nie znać
                    tak samo jak Horeglada czy Piotrka Grabka, który mi żyć nie dawał. Wynika
                    tego, że Ty jesteś ode mnie o rok starszy bo cała ta ekipa była w 8 klasie gdy
                    ja byłam w 7. Fajnie, że sie odezwałeś. Nie wiesz co tam u kogo słychać. Masz z
                    kimś kontakt z tamtych czasów? Co Ty wogóle porabiasz? Pracujesz gdzieś? Jesteś
                    w Białej czy Cię wyniosło do innych ciekawszych miejsc niż nasza mieścina?
                    Pozdrówka
                    • martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 02.12.06, 19:38
                      hej andzia :):)
                      jeżeli chodzi o Ulkę Denisiuk to chodziłem z jej siostrą Moniką do klasy :)
                      .... tak dokładnie jestem starszy o jeden rok, ale cóż to znaczy hihihihihi
                      natomiast jeżeli chodzi o utrzymywanie kontaktu to porażka większość wybyła z
                      Białej, ja zostałem :) nawet wczoraj dostałem pracę:)
                      jak coś możemy pogadać na gadu 2241869
                      pozdrawiam Marcin
                      • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 04.12.06, 09:36
                        hej
                        odezwe sie jak bedziesz dostpęny, gratulacje z racji zdobycia pracy papa
                        • martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 04.12.06, 10:01
                          hejka
                          praktycznie jestem cały czas dostępny lecz nie widoczny zatem zapraszam na
                          pogaduchy :)
                        • martimax Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 07.12.06, 16:56
                          Aniu to co idziesz na to sobotnie piwko ?:):)
    • d.blue Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 13.11.06, 19:29
      to ciekawe bo w 6 też była babka od polskiego- kobra... ale to pewnie przez
      okulary i charakterek...
    • xpert 1973 klasa b 16.11.06, 00:37
      moja wychowawczynia byla min wielce szacowna polonistka prawdziwa dama
      przedwojenna....zapomnialem nazwiska....
      • martimax Re: 1973 klasa b 10.12.06, 18:38
        a nie była to przypadkiem Pani Dydycz ?
        • xpert Re: 1973 klasa b 22.12.06, 00:40
          nie Dydycz to byla mloda nauczycielka...nie slyszalem zeby jej mama uczyla w
          czworce...
          • martimax Re: 1973 klasa b 02.02.07, 13:39
            uczyła uczyła jestem pewny na bank nawet kiedyś mi ucho przebiła
            paznokciami :):)
    • malenstwo5 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 15.12.06, 13:35
      Hej. Wprawdzie nie jestem z Białej ale z niejakim Kurczakiem uczyłam się w jedej klasie w ekonomie. Pozdrawiam.
      • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 18.12.06, 14:59
        myslę, że mówisz o tym samym gościu, bo ja nie dość ze uczyłam się z nim w
        podstawówce to i w równoległej klasie w ekonomie też, takze przez całe 12 lat
        widywałam go jak nie w tej samej klasie to w tej samej szkole,
        • malenstwo5 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 18.12.06, 15:37
          Współczuję, ja przez 4 lata miałam go dosyć. A do której klasy chodziłaś w ekonomie?
          • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 19.12.06, 13:16
            ja byłam w "d" na rachunkowości i finansach, aż tak było źle z nim, wiem że
            potrafił być upierdliwy ale to polatach się zapomina nawet jedo bezgraniczna
            złośliwosć też teraz jest nieważna, potrafił nie jedną nauczycilkę w
            podstawówce dołeż doprowadzić swoim chamstwem i wrednymi słówkami, pozro
            • pe-es Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 01.02.07, 10:32
              ehhh ... co to był za czas ... ja byłem w B ... pamiętam 4-kę jeszcze z czasów
              kiedy miała partona, kiedy były apele na sali gimnastycznej czy w 13-tce :) zpt
              w piwnicy, pierwsze wideo i komputer w świetlicy ... no i młodą blond
              nauczycielkę od angielskiego ;) a kurczak był mały kurdupel i musiał nadrabiać
              chamstwem, kiedyś za to w papę zarobił :>
              • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 09.02.07, 13:31
                Tak... to były czasy. No cóż ludzie w świat się rozeszli. Kurczak lubił zadymy
                i robić też. Zawsze chamstwem robił pełno szumu wkoło siebie a i wobec
                dziewczyn też kulturalny nie był. Nie raz i ode mnie zarwał jak podszedł z
                głupimi zaczepkami. A nauczycielki od angielskiego to ni epamiętam bo miałam
                rosyjski z taką starszą babką i francuski z panią Furmaniak, która teraz w
                kraszaku uczy.
                • anita.anita80 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 10.02.07, 14:39
                  ja też uczyłam się w 4 SP tylko mój rocznik to 80
                  a moją wychowawczynią JANINA WICKIEWICZ (od rosyjskiego)( a KRAWCZYK też mnie
                  troche uczyła nie cierpiałam jej , ale póżniej uczyła mnie j.polskiego JOLANTA
                  DYDYCZ super była
                  pozdrawiam
                  • parafianka2 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 06.03.07, 22:20
                    Ludzie, a kto was uczyl biologii? a p/ krawczyk uczy też polskiego, zrobiła
                    magisterium. a swją drogą co wspominalibyscie gdyby nie tacy nauczyciele?
                    Pamiętacie, jak ps. Kurczak czyli J. P. pytał o wielkość męskich jąder na
                    biologii w 7 klasie? Sama sie usmiałam. a wygłupy R. L? Też warte wspomnienia.
                    • chania83 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 08.03.07, 13:48
                      hej! ja tez sie uczylam w czwórce tyle ze duzo pozniej moj rocznik to 85 a wychowawczynia moja byla wsponiana wyzej pani Jola Dydycz, moja siostra tez sie tam uczyla rocznik '79 :) ehh...chcialoby sie czasem do tej szkoly wejsc i powspominac.tyle te reformy to juz nie ma nastroju bo te siodme i osme klasy hihihi :) pozdrawiam
                    • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 14.03.07, 14:42
                      Czyżbyśmy chodziły do tej samej klasy "A"? ;) Pani Krawczyk uczy w Ciciborze
                      religii i dopełnia etat lekcjami j. polskiego. No właśnie co by było gdyby nie
                      ci wspaniali nauczyciele, w końcu między innymi to właśnie dzięki nim mamy co
                      wspominać. J.P. ? to był upierdliwiec jakich mało! Pamiętasz jak Pani Migasiuk
                      od plastyki wyszła z lekcji z płaczem przez niego? Kurcze nie mogę rozszyfrować
                      inicjałów R.L.? Naprowadź mnie proszę kto to był. Moje to A.F. a Twoje?
                      pozdrawiam wiosennie
                      • parafianka2 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 14.03.07, 20:56
                        RL "niechlubnie" kończył szkołę w równoleglej klasie bo za bardzo stawiał się
                        wychowawczyni. Moje inicjały wprawiłyby Cię w osłupienie więc może lepiej nie
                        ale miło sie gada i miło wspomina. Piszcie co robicie teraz.
                        • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 15.03.07, 10:01
                          Przykro mi bardzo, że nie chcesz ujawnić swoich inicjałów i nie rozumiem
                          dlaczego miałyby mnie wprowadzić w osłupienie, jeśli byłyśmy w tej samej klasie
                          to dla mnie tym większe szczęście i radość że rozmawiam z kimś z dawnych lat i
                          wiem z kim i zapewniam Cię, że nic mnie nie zdziwi. Musisz wiedzieć, że po to
                          założyłam to forum aby znaleźć ludzi z dawnych lat za którymi tęsknię. Więc
                          przemyśl i ewentualnie napisz - zależy mi na tym bardzo :)!!!
                          • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 15.03.07, 10:10
                            RL - już wiem o kogo chodzi - chude i przemądrzałe to było - jak to bywa z
                            nauczycielskimi dziećmi. Nie wiem czy wiesz o tym, że 2 chłopaków z naszej
                            klasy nie żyje niestety :< - MN i TK z tym ostatnim miałam okazję widzieć się
                            na miesiąc przed jego śmiercią. Szkoda i tęskno mi za nimi. Z pierwszym
                            wychowywałam się od dzieciństwa bo był sąsiadem a z drugim często się
                            przekomarzaliśmy (głównie w tedy jak kolegowałam się z MN).
                          • parafianka2 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 19.03.07, 23:14
                            Na pewno nie byłysmy w jednej klasie, przynajmniej formalnie, chociaż
                            spotykałysmy się na jej forum. Na pewno zdziwiłabyś się. Ale Twoje uwagi są
                            bardzo trafne. Czy MN to ten chłopak z dłuższymi włosami i oryginalnym
                            podejściem do życia? O TN było bardzo głośna- żal mi jego mamy.
                            • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 20.03.07, 07:53
                              Jeśli nie byłyśmy w jednej klasie to tym bardziej nie widze powodu do
                              zdziwienia poznania Twoich inicjałów (chyba że masz coś do ukrycia). Tak, MN to
                              ten gość - teraz podobno mieszka w W-wie. TK - tragedia, nie znam detali
                              odnośnie jego wypadku - wiem tylko, że rozbił się samochodem tak samo jak MN.
                              Tak bardzo chciałabym a byśmy się kiedyś spotkali "całą" klasą pogadać,
                              powspominać, poznać się na nowo - tęsknię za nimi wszystkimi i nie wiem
                              dlaczego za ludźmi z liceum nie ciągnie wogóle (może to dlatego że uczyłam się
                              z nimi krócej). Jeśli możesz zdradź mi jednak swoje inicjały będzie mi łatwiej
                              rozmawiać lub chociaż powiedz do kogo na przerwach przychodziłaś to być może
                              sobie tak Ciebie przypomne. :) Pozdrawiam.
    • malinmm Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 29.05.07, 22:29
      Tak moja żona żyje i jest własnie po tej szkole. Mamy cudowna Majeczke :-)

Pozdrawiam
      • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 26.06.07, 11:53
        hejka a w której klasie się uczyła? kto był jej wychowawcą, całuski dla Majeczki
        • crazybp Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 01.07.07, 20:39
          Cze wszyskim byłym uczniom sql nr.4 w bp
          Ja akurat jestem rocznik 91 wiec raczej mnie nikt nie zna.
          Uczyłem sie też w czwórce w latach 1998-2004.
          A kto z was uczył sie w małej czwórce na Janowskiej ja akurat sie się tam
          uczyłem 2 lat.
          A kto pamieta takie osoby:
          Różnowicz,Owerko,Szabłowska,Ś.P Syryjczyk,Dębskiego,Bijata,Wróbel,Szumaczuk,
          Świerczyńsko albo obecną dyrke Desperat
          Kobre każdy znam moja wycha przez 2 lata potem była przez rok Szabłowska.
          Albo na pewno ktoś pamięta Jaskólsko moja wycha w 1-3klasie.
          Piszcie jakich pamietacie nauczycieli.
          Może ktoś chce pogdać o ekonomie tez go skończyłem wiec moge coś też powiedzieć.
          Pozdro Grzesiek
          • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 02.07.07, 14:28
            tak sie składa, że ja w 1997 kończyłam ekonomik więc n-le byli wspólni, a
            wszyscy ci których wymieniłeś nie są mi obcy szczególnie kobretti moja była
            wychowawczyni a Szumaczukowa to niezła artystka była. Jak długo pani Syryjczyk
            nie żyje? bardzo miło ją wspominam choć była ostra i czasami wredna
            pozdro
            • crazybp Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 02.07.07, 15:19
              Cześć andzia19782
              Na pewno mamy wspólnych na n-le.
              Też kobra była twojął wycho niezadroszcze była też i moja ale naszczęście tylko
              2 lata.Szumaczukowa artysko ona raczej spokojna była z tego co pamiętam uczyła
              infy i techniki.Syryjczykowa nieżyje umarła jak pąmietam w lutym 2003 roku na
              rąka pąmietasz pewnie jak ona paliła.Ja pąmietam jął jako spokojnonauczycielu
              niewiem co ty masz do niej.Na jakim os. mieszkasz ja na Francuskiej.odpisz
              • bingo36 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 02.07.07, 21:14
                Co ty takie rzeczy opowiadasz. P Syryjczyk nie zmarła na żadnego raka tylko
                miała wylew i nie zdążyli jej uratować . Wiem to od jej syna -więc na 100%
                pewne. A ty crazybp z kim i do której klasy / a, b, c, d/ chodziłeś / tzn.
                takim znanym , co to dał się poznać np. całej szkole:)? Fajnie powspominać , co?
                A jakie numery było , to odjazd czasem na lekcjach u niektórych n-li .
                • crazybp Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 03.07.07, 08:29
                  To widzie że mamy inne pogłoski ja aukrat słyszałem ze na raka moze i ty masz
                  racje niewiem.Chdziłem DO KLASY c jak znasz to moze tylko nazwisko gromysz
                  zaciura gołoś raczej byli to ludzie z fracuskiej prawie cała klas rocznij 91
                  wiec niewiem czy znasz a np. o jakich nr. gadasz moze powiesz cos o nich
                  • bingo36 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 03.07.07, 10:36
                    To ty nie jestes Iwan przypadkiem ? Tak sie domyslam.... Ale moge sie mylić.. O
                    jakich wybrykach? ...waszych to wiem , że kiedyś była jakas akcja z Kobra na
                    ognisku w Grabanowie ,ze ktos tam na was napadł z siekiera , długo o tym
                    opowiadali , własnie gromyszowi chyba rower posiekał jakis wiesniak...:)
                    • crazybp Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 03.07.07, 12:25
                      Nie jestem Iwan ale to akcji to i ja pamietam zobacz swojał poczte odpisz
                • anita.anita80 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 11.07.07, 11:14
                  tak to jest prawdziwa informacja o SRYJCZYKOWEJ (moja ciotka jest pielęgniarką
                  w szpitalu i tak samo mówiła)
                  mnie tez uczyła ona w -f przez 4 lata
                  pozdrawiam
                  anita 80
                  • crazybp Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 11.07.07, 11:57
                    wiec moze aniat powiesz coś wicej jak ona umarła odpisz
                    • privilege Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 21.07.07, 21:04
                      Witam młodszą klasę a może przypadkiem zabłąkał się tu ktoś z rocznika 75 najlepiej z Klasy "B"
                      • anita.anita80 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 22.07.07, 09:04
                        moja siostra 75 z klasy c
            • bingo36 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 02.07.07, 21:26
              andzia w któryms ze swoich postów pisałaś że dwie osoby nie żyją , kto to taki
              bo po inicjałach nie mogę dojść . ja z tego co pamietam to wiem , że zginęli w
              wypadku Sebastiam W. i Mundek G. / nie w tym samym oczywiście / i to był szok
              dla mnie , bo dobrze się znaliśmy . Czyżby jeszcze ktoś odszedł z tego świata? Z
              którego rocznika?
              • andzia19782 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 09.07.07, 09:38
                Hejka
                Ustalcie proszę jedna wersję śmierci p. Syryjczyk. odnośnie jej wredności to
                powiem tylko tyle że lubiła krzyczeć i zmuszać ludzi do robienia czegoś czego
                nie mogli ze względów zdrowotnych robić (np. jednej koleżance kazała stać na
                rękach wtedy gdy ona nie mogła bo była po kontuzji kręgośłupa a ta jej
                powiedziała że ją to nie interesuje bo zaliczyć to trzeba) ale na ogół to była
                spoko, pewnie przed śmiercią z choroby zmiękła i stała się potulna - bardzo ją
                lubiłam.
                Odnośnie osób, które nie żyją (obaj z '78 rocznika urodzenia) to Tomek
                Kulawiec - syna p. Kulawiec nauczycielki klas poczatkowych, która obecnie jest
                na emeruturze a drugi to mój dawny niedaleki sąsiad z ulicy Michał Nowak, z
                którym znaliśmy się od małego.
                Ciekawa jestem co porabia reszta mojej klasy i innych z tej szkoły. Jak się im
                losy poukładały, co porabiają, gdzie się powyprowadzali z Białej. Bardzo
                chciałabym się kiedyś spotkać z całą klasą i powspominać.
                pozdo
                • denis1978 Re: ludzie z podstawówki nr 4 rocznik ur 1978 żyj 27.07.07, 10:18
                  Witam! Moj maz mnie wczesniej zaanonsowal:) Rocznik 1978, SP4:) Moja
                  wychowawczynia byla p.Walczuk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka