Dodaj do ulubionych

Problem ze zbyt dużym popędem.

IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 16:09
Witam serdecznie.

Chce się z kimś podzielić moim problemem, a mianowicie: jestem żonaty od roku, nasze życie seksualne przed ślubem wyglądało całkiem inaczej niż w tej chwili. Żona albo niema czasu albo jest zmęczona, albo te same problemy z mojej strony, ale najgorsze jest w tym to że jak już dochodzi do zbliżenia to tylko raz a potem jest stwierdzenie od mojej żony że jej już się nie chce, niestety odwraca się na bok i dobranoc, a ja jeszcze bym się chciał kochać. Także na seks dwukrotny nie mam szans, wiem że to zabrzmi dziwnie ale czasem mnie nachodzi chęć na seks w różnych miejscach - tak trochę bardziej spontanicznie, z nutką ryzyka (w ramach oczywiście zdrowego rozsądku) niestety moja małżonka również odmawia a wcześniej nie miała takich oporów i na koniec coś co jest co najmniej dziwne moja szwagierka młodsza od żony strasznie mi się zaczęła podobać, a jak to facet zacząłem zerkać na nią, oczywiście że to niby przypadkiem, ale ona nie protestuje nawet pozwala mi na pewne rzeczy. Żona niczego nie zauważa ale fakt pozostaje jeden nie wiem jak mam się czuć czy ja jestem chory, czy to mogą być jakieś zaburzenia psychiczne i czy powinienem się skontaktować z jakimś specjalistą, jeżeli tak to z jakim. Dziękuje za zerknięcie na mój problem i serdecznie pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • michal.lew-starowicz Re: Problem ze zbyt dużym popędem. 30.04.11, 13:28
      Najbardziej intensywna aktywność seksualna na początku związku jest zjawiskiem typowym. Wynika z doświadczania nowości, tzw. „chemii mózgu” (intensywnego działania neuroprzekaźników w okresie pierwszych miesięcy, czasem lat trwania związku), czasem „zakazanego owocu”, starania się o względy partnera itp. Po tym okresie popęd zwykle stabilizuje się na poziomie typowym dla danej osoby. Może być tak, że Pański popęd seksualny jest silniejszy niż u żony. Nie należy jednak zaniedbywać innych aspektów typowych dla długotrwałej relacji – z czasem może pojawić się monotonia związana z codziennością, pracą i przemęczeniem, o którym Pan wspomina. Wtedy także łatwo może dochodzić do zainteresowania seksualnego inną osobą. Dlatego ważne jest, aby w związku dbać podtrzymywanie wzajemnej atrakcyjności przez urozmaicenie codzienności (nie tylko zbliżeń seksualnych), poświęcanie sobie czasu w ciekawy dla Was sposób, a także dbać o wygląd atrakcyjny dla partnera/partnerki. O problemach seksualnych należy rozmawiać w otwarty sposób. Jeżeli mimo to Wasze życie seksualne nie ulegnie poprawie, sugeruję wizytę u specjalisty seksuologa.
    • Gość: Pani D. Re: Problem ze zbyt dużym popędem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.11, 17:47
      Interesowanie się inną kobietą w przypadku braku czułości w związku jest zupełnie naturalne. Twój popęd jest również naturalny i zdrowy. Lekarstwem jest szczera rozmowa z żoną, co pomoże w zorientowaniu się jakie są przyczyny spadku jej libido. Nie można oczywiście nikogo nakłonić do seksu, ale być może rozmowa umożliwi ci zrozumienie problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka