Dodaj do ulubionych

Facet po 30 a 19-latka.

21.02.12, 11:58
Czy związek (?) faceta grubo po 30 z 19-latką (20 lat kończy w listopadzie tego roku) nie jest przesadą? I czy w ogóle ma jakikolwiek sens?
Obserwuj wątek
    • jjod Re: Facet po 30 a 19-latka. 21.02.12, 14:53
      Tak, posuwanie 19-latki (rocznikowo 20-latki) przez ponad trzydziestoletniego faceta to przesada, a taki związek z pewnością nie ma sensu.
      • jjod Re: Facet po 30 a 19-latka. 21.02.12, 15:00
        W dużej mierze zależy to od tego, na jakim poziomie jest owa dziewczyna.
        • chyba.ze Re: Facet po 30 a 19-latka. 21.02.12, 15:28
          > W dużej mierze zależy to od tego, na jakim poziomie jest owa dziewczyna.

Nie.
          Zależy od tego na jakim poziomie jest ów ponad 30 latek.
          • jjod Re: Facet po 30 a 19-latka. 21.02.12, 18:48
            Może dochodzi do kryzysowego wieku średniego.
        • Gość: hhh jodddddddd IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 00:37
          jak tma twoj głąbowaty synalek jod?
          posuwa go ktoras?
      • Gość: kantorek Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.tel.tkb.net.pl 06.03.12, 08:44
        Jak to przeczytałem to przyszło mi na mysl, że to pisze mój kolega 33 letni policjant. Jednak sobie potem przypomniałem, że on posuwa siedemnastkę. Bzykać można, ale hajtać się z taką małolatą to pzresada.
    • tapatik Re: Facet po 30 a 19-latka. 22.02.12, 21:23
      a_g9 napisała:

> Czy związek (?) faceta grubo po 30 z 19-latką (20 lat kończy w listopadzie tego
      > roku) nie jest przesadą?

Nie

> I czy w ogóle ma jakikolwiek sens?

Ma. Zależy czy oboje są dojrzali i co do siebie czują.
      • chyba.ze Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 12:25
        > Ma. Zależy czy oboje są dojrzali

Buhahaha

Ona oczekuje sponsora koniecznie przystojnego i z kasą, którym będzie mogła pochwalić się przed koleżankami- on fajnej d.py do obracania co wzmacnia pozycję wśród znajomych 30 latków.
        • tapatik Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 19:12
          chyba.ze napisała:

> > Ma. Zależy czy oboje są dojrzali
          >
          > Buhahaha

Bardzo ważny argument.

> Ona oczekuje sponsora koniecznie przystojnego i z kasą, którym będzie mogła
          > pochwalić się przed koleżankami- on fajnej d.py do obracania co wzmacnia pozycję
          > wśród znajomych 30 latków.

Skąd wiesz? Znasz ich?
    • majaa Re: Facet po 30 a 19-latka. 22.02.12, 21:48
      Tutaj nie liczy się metryka, tylko psychika. Jeśli dobrze się ze sobą czują i rozumieją, to nie widzę przeszkód. Znam parę w bardzo podobnym wieku (on po 30-tce, ona na pierwszym roku studiów), która mimo pewnych obaw postanowiła jednak spróbować, a ja bardzo im kibicuję:)
    • policzdo3 Re: Facet po 30 a 19-latka. 22.02.12, 23:20
      jak chcesz poru... to i owszem.
      ale związkiem bym tego nie nazwała chyba, że mentalnie jesteście na tym samym poziomie a Ty jako dziadek będziesz towarzyszył jej na imprezach ze znajomymi.
    • tehuana Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 13:26
      Moi rodzice poznali sie dokladnie, gdy mieli tyle samo lat. Trzy lata pozniej sie pobrali, a 10 miesiecy pozniej ja sie urodzilam. Zyli zgodnie 30 lat, do smierci mojej Mamy.
      10 lat to nie jest wcale duza roznica. Zreszta po co na starcie szukac w czyms sensu. Naprawde kobiety sa dziwne: chlop sie do nich usmiecha, a on juz snuja rozwazania o zwiazku.
      • chyba.ze Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 15:12
        > 10 lat to nie jest wcale duza roznica.

Facet wyraźnie pisze, że jest GRUBO po 30 stce- czyli może mieć jakieś 38 lat.
        Nadal uważasz, że to partner dla 19 latki?
        Toż mógłby być jej ojcem!
        Nie, to nie jest normalna różnica wieku dla partnerów.
        • tehuana Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 21:16
          A moj maz jest ode mnie 23 lata starszy (1 rok starszy od mojej matki i 10 lat mlodszy od mego ojca) i jestesmy doskonala para. Na dojrzalym faceci mozna polegac, na takim przed 30-stka nie specjalnie.
          • chyba.ze Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 23:26
            No taaak
            ale
            pewnie poznaliście się jak miałaś 25, a pobraliście się kilka lat później.
            19 latka to wciąż dziecko niedojrzałe do związku, a gotowe na nieustającą zabawę.
            • a_g9 Re: Facet po 30 a 19-latka. 24.02.12, 11:46
              No cóż, to nie jest typowa, głupiutka nastolatka, która myśli jedynie o spotkaniach z koleżankami i rozrywkach. Przeciwnie - dawno nie widziałem tak dojrzałej dziewczyny w tak młodym wieku. Niejedna dwudziestoparolatka mogłaby się od niej uczyć dojrzałości i powagi. Zupełnie się różni od osób w swoim wieku. Woli spokój i znacznie starsze towarzystwo. Poza tym na kierunku, na którym ona studiuje, to przez pierwsze dwa lata to sobie raczej może zapomnieć o jakichkolwiek imprezach, jak już coś.
              Nie, nie spotykam się z nią tylko dla, jak to ktoś wyżej ujął, przeru...ia jej. Mamy wiele wspólnego, i stanowczo czuję do niej coś więcej.
              Większym kłopotem jest to, że niektórzy tego nie rozumieją, i pukają się w czoło.
        • Gość: halo takie teksty to tylko jakaś baba z kompleksami IP: *.cheeloo.pl 17.03.12, 19:39
          może pisać.

Nie da się w 100% napisać czy powiedzieć czy ten/taki związek skazany jest na klęskę czy nie. to zależy od wielu czynników. Są na świecie ludzie, którzy lubują w dużo starszych/młodszych partnerach i im wychodzi więc przestań się rzucać.
    • lilyrush Re: Facet po 30 a 19-latka. 24.02.12, 13:58
      ale po co zadajesz takie pytanie?
      jak więcej niz 50 % odpowiedzi będzie ze bez sensu to jej to powiesz i przestaniecie sie spotykać? albo jak więcej niz 50% będzie na tak, to się oświadczysz?

Jedynej sensownej odpowiedzi dla Was możecie udzielić tylko Wy sami
    • Gość: zulu Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.play-internet.pl 24.02.12, 16:55
      to ma sens bo 19-latka nie ma takiej rozjebanej pizdy
      • lestrange_e Re: Facet po 30 a 19-latka. 25.02.12, 09:47
        Widzę, że obrażanie innych osób świetnie Ci wychodzi.
        Może trochę zmień słownictwo, co?
        Kultura powinna chyba każdego obowiązywać.
        Co do tematu - jeżeli coś do siebie czujecie, dziewczyna jest faktycznie, tak jak piszesz, dojrzała, to nie widzę problemu.
        Naprawdę zdarzają się dojrzałe, poważne nastolatki - to do tych, którzy z góry dziewczynę skreślili.
        To, że wy spotykacie same dziecinne, to nie znaczy, że każdy taki jest.
        Po drugie autor tematu wyraźnie pisze, że dziewczyna jest już na pierwszym roku studiów, a w listopadzie tego roku kończy lat 20. Czyli jest to rocznik 92 (wiadome).
        Jeżeli się dogadują, to w czym problem?
    • atrgusia Re: Facet po 30 a 19-latka. 27.02.12, 11:19
      Jak najbardziej ma to sens - jesli tylko osoby zainteresowane nie ulegaja wplywom otoczenia i zyja zgodnie z tym co im w duszy gra.
      Ja 14 lat bylam w takim zwiazku i byl to bardzo szczesliwy zwiazek. Miedzy nami bylo nawet 19 lat roznicy: jak sie poznalismy ja mialam 19 a on 38. I nie byl to majetny pan - ja do tego zwiazku wiecej wnioslam niz on. Poczatki nie byly latwe. Komentarze "zyczliwych": zostaw tego starego dziada, zainteresuj sie juz raczej jego synem! Na szczescie ja z tych upartych jestem:) Po 4 latach zdecydowalismy sie na dziecko - chociaz byla to dla niego trudna decyzja - nie mial ochoty na pieluchy, ale mial swiadomosc, ze nie moze mnie maciezynstwa pozbawic.
      W kazdym razie mimo rozstania wciaz utrzymujemy dobre kontakty i zawsze mozemy na siebie liczyc.
      Trzymam kciuki! I nie ulegajcie opinii ludzi. To Wasze zycie i tylko od Was zalezy jak je przezyjecie. Powodzenia:)

• Gość: Tami Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.03.12, 08:07
        atrgusia napisała:
        > W kazdym razie mimo rozstania wciaz utrzymujemy dobre kontakty i zawsze mozemy
        > na siebie liczyc.
        > Trzymam kciuki! I nie ulegajcie opinii ludzi. To Wasze zycie i tylko od Was zal
        > ezy jak je przezyjecie. Powodzenia:)

W szczęśliwym związku jest się do końca . Dlaczego tak krótko...
        Pozdrawiam
        • Gość: ela Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.home.aster.pl 11.03.12, 18:39
          znam taką parę- kilkanaście lat różnicy i wierzcie mi, facet jest mniej rozwinięty emocjonalnie niż dziewczyna. Ona jest tą mocniejszą stroną w związku.
          I taka moja puenta:

ROZUMU PRZYBYWA Z WIEKIEM TYLKO TYM, CO TEN ROZUM POSIADAJĄ.
          Inni uczą się jak maskować włąsną głupotę.

Więc czasami ta 19-tka może zakasować 30-latka
    • milek150 Re: Facet po 30 a 19-latka. 15.03.12, 21:52
      Tribestan – pierwszy w Polsce preparat dla kobiet i mężczyzn podnoszący libido
      https://media8.mojageneracja.pl/ouuopyqiqp/mediumm0h07d554f563349d016702370.jpg
    • Gość: alek Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.89.115-178.dynamic.3bb.co.th 17.03.12, 12:25
      moja koleżanka jest w podobnym związku i jest to najbardziej dopasowana para wśród moich znajomych. Są dopasowani emocjonalnie :) życzę im jak najlepiej
      • Gość: pieseczek Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.12, 17:19
        mam 23 lata i od ponad dwóch lat jestem w związku z 50-letnim mężczyzną i jestem przeszczęśliwa.każdemu życze tak udanego związku
        • Gość: Julia Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.23, 11:41
          Ja Ci w ogóle nie zazdroszczę. Nie musiałbym się umawiać z facetem w wieku mojego ojca. Czuję nawet jakąś aseksualność wobec tak dużo starszych mężczyzn. No i za 20 lat Ty będziesz mieć 43 a on 70 jak w ogóle dożyje …
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka