a_g9 21.02.12, 11:58 Czy związek (?) faceta grubo po 30 z 19-latką (20 lat kończy w listopadzie tego roku) nie jest przesadą? I czy w ogóle ma jakikolwiek sens? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jjod Re: Facet po 30 a 19-latka. 21.02.12, 14:53 Tak, posuwanie 19-latki (rocznikowo 20-latki) przez ponad trzydziestoletniego faceta to przesada, a taki związek z pewnością nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Facet po 30 a 19-latka. 21.02.12, 15:00 W dużej mierze zależy to od tego, na jakim poziomie jest owa dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Facet po 30 a 19-latka. 21.02.12, 15:28 > W dużej mierze zależy to od tego, na jakim poziomie jest owa dziewczyna. Nie. Zależy od tego na jakim poziomie jest ów ponad 30 latek. Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Facet po 30 a 19-latka. 21.02.12, 18:48 Może dochodzi do kryzysowego wieku średniego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hhh jodddddddd IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 00:37 jak tma twoj głąbowaty synalek jod? posuwa go ktoras? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kantorek Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.tel.tkb.net.pl 06.03.12, 08:44 Jak to przeczytałem to przyszło mi na mysl, że to pisze mój kolega 33 letni policjant. Jednak sobie potem przypomniałem, że on posuwa siedemnastkę. Bzykać można, ale hajtać się z taką małolatą to pzresada. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Facet po 30 a 19-latka. 22.02.12, 21:23 a_g9 napisała: > Czy związek (?) faceta grubo po 30 z 19-latką (20 lat kończy w listopadzie tego > roku) nie jest przesadą? Nie > I czy w ogóle ma jakikolwiek sens? Ma. Zależy czy oboje są dojrzali i co do siebie czują. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 12:25 > Ma. Zależy czy oboje są dojrzali Buhahaha Ona oczekuje sponsora koniecznie przystojnego i z kasą, którym będzie mogła pochwalić się przed koleżankami- on fajnej d.py do obracania co wzmacnia pozycję wśród znajomych 30 latków. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 19:12 chyba.ze napisała: > > Ma. Zależy czy oboje są dojrzali > > Buhahaha Bardzo ważny argument. > Ona oczekuje sponsora koniecznie przystojnego i z kasą, którym będzie mogła > pochwalić się przed koleżankami- on fajnej d.py do obracania co wzmacnia pozycję > wśród znajomych 30 latków. Skąd wiesz? Znasz ich? Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Facet po 30 a 19-latka. 22.02.12, 21:48 Tutaj nie liczy się metryka, tylko psychika. Jeśli dobrze się ze sobą czują i rozumieją, to nie widzę przeszkód. Znam parę w bardzo podobnym wieku (on po 30-tce, ona na pierwszym roku studiów), która mimo pewnych obaw postanowiła jednak spróbować, a ja bardzo im kibicuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
policzdo3 Re: Facet po 30 a 19-latka. 22.02.12, 23:20 jak chcesz poru... to i owszem. ale związkiem bym tego nie nazwała chyba, że mentalnie jesteście na tym samym poziomie a Ty jako dziadek będziesz towarzyszył jej na imprezach ze znajomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
tehuana Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 13:26 Moi rodzice poznali sie dokladnie, gdy mieli tyle samo lat. Trzy lata pozniej sie pobrali, a 10 miesiecy pozniej ja sie urodzilam. Zyli zgodnie 30 lat, do smierci mojej Mamy. 10 lat to nie jest wcale duza roznica. Zreszta po co na starcie szukac w czyms sensu. Naprawde kobiety sa dziwne: chlop sie do nich usmiecha, a on juz snuja rozwazania o zwiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 15:12 > 10 lat to nie jest wcale duza roznica. Facet wyraźnie pisze, że jest GRUBO po 30 stce- czyli może mieć jakieś 38 lat. Nadal uważasz, że to partner dla 19 latki? Toż mógłby być jej ojcem! Nie, to nie jest normalna różnica wieku dla partnerów. Odpowiedz Link Zgłoś
tehuana Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 21:16 A moj maz jest ode mnie 23 lata starszy (1 rok starszy od mojej matki i 10 lat mlodszy od mego ojca) i jestesmy doskonala para. Na dojrzalym faceci mozna polegac, na takim przed 30-stka nie specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Facet po 30 a 19-latka. 23.02.12, 23:26 No taaak ale pewnie poznaliście się jak miałaś 25, a pobraliście się kilka lat później. 19 latka to wciąż dziecko niedojrzałe do związku, a gotowe na nieustającą zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
a_g9 Re: Facet po 30 a 19-latka. 24.02.12, 11:46 No cóż, to nie jest typowa, głupiutka nastolatka, która myśli jedynie o spotkaniach z koleżankami i rozrywkach. Przeciwnie - dawno nie widziałem tak dojrzałej dziewczyny w tak młodym wieku. Niejedna dwudziestoparolatka mogłaby się od niej uczyć dojrzałości i powagi. Zupełnie się różni od osób w swoim wieku. Woli spokój i znacznie starsze towarzystwo. Poza tym na kierunku, na którym ona studiuje, to przez pierwsze dwa lata to sobie raczej może zapomnieć o jakichkolwiek imprezach, jak już coś. Nie, nie spotykam się z nią tylko dla, jak to ktoś wyżej ujął, przeru...ia jej. Mamy wiele wspólnego, i stanowczo czuję do niej coś więcej. Większym kłopotem jest to, że niektórzy tego nie rozumieją, i pukają się w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: halo takie teksty to tylko jakaś baba z kompleksami IP: *.cheeloo.pl 17.03.12, 19:39 może pisać. Nie da się w 100% napisać czy powiedzieć czy ten/taki związek skazany jest na klęskę czy nie. to zależy od wielu czynników. Są na świecie ludzie, którzy lubują w dużo starszych/młodszych partnerach i im wychodzi więc przestań się rzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyrush Re: Facet po 30 a 19-latka. 24.02.12, 13:58 ale po co zadajesz takie pytanie? jak więcej niz 50 % odpowiedzi będzie ze bez sensu to jej to powiesz i przestaniecie sie spotykać? albo jak więcej niz 50% będzie na tak, to się oświadczysz? Jedynej sensownej odpowiedzi dla Was możecie udzielić tylko Wy sami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zulu Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.play-internet.pl 24.02.12, 16:55 to ma sens bo 19-latka nie ma takiej rozjebanej pizdy Odpowiedz Link Zgłoś
lestrange_e Re: Facet po 30 a 19-latka. 25.02.12, 09:47 Widzę, że obrażanie innych osób świetnie Ci wychodzi. Może trochę zmień słownictwo, co? Kultura powinna chyba każdego obowiązywać. Co do tematu - jeżeli coś do siebie czujecie, dziewczyna jest faktycznie, tak jak piszesz, dojrzała, to nie widzę problemu. Naprawdę zdarzają się dojrzałe, poważne nastolatki - to do tych, którzy z góry dziewczynę skreślili. To, że wy spotykacie same dziecinne, to nie znaczy, że każdy taki jest. Po drugie autor tematu wyraźnie pisze, że dziewczyna jest już na pierwszym roku studiów, a w listopadzie tego roku kończy lat 20. Czyli jest to rocznik 92 (wiadome). Jeżeli się dogadują, to w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
atrgusia Re: Facet po 30 a 19-latka. 27.02.12, 11:19 Jak najbardziej ma to sens - jesli tylko osoby zainteresowane nie ulegaja wplywom otoczenia i zyja zgodnie z tym co im w duszy gra. Ja 14 lat bylam w takim zwiazku i byl to bardzo szczesliwy zwiazek. Miedzy nami bylo nawet 19 lat roznicy: jak sie poznalismy ja mialam 19 a on 38. I nie byl to majetny pan - ja do tego zwiazku wiecej wnioslam niz on. Poczatki nie byly latwe. Komentarze "zyczliwych": zostaw tego starego dziada, zainteresuj sie juz raczej jego synem! Na szczescie ja z tych upartych jestem:) Po 4 latach zdecydowalismy sie na dziecko - chociaz byla to dla niego trudna decyzja - nie mial ochoty na pieluchy, ale mial swiadomosc, ze nie moze mnie maciezynstwa pozbawic. W kazdym razie mimo rozstania wciaz utrzymujemy dobre kontakty i zawsze mozemy na siebie liczyc. Trzymam kciuki! I nie ulegajcie opinii ludzi. To Wasze zycie i tylko od Was zalezy jak je przezyjecie. Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tami Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.03.12, 08:07 atrgusia napisała: > W kazdym razie mimo rozstania wciaz utrzymujemy dobre kontakty i zawsze mozemy > na siebie liczyc. > Trzymam kciuki! I nie ulegajcie opinii ludzi. To Wasze zycie i tylko od Was zal > ezy jak je przezyjecie. Powodzenia:) W szczęśliwym związku jest się do końca . Dlaczego tak krótko... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ela Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.home.aster.pl 11.03.12, 18:39 znam taką parę- kilkanaście lat różnicy i wierzcie mi, facet jest mniej rozwinięty emocjonalnie niż dziewczyna. Ona jest tą mocniejszą stroną w związku. I taka moja puenta: ROZUMU PRZYBYWA Z WIEKIEM TYLKO TYM, CO TEN ROZUM POSIADAJĄ. Inni uczą się jak maskować włąsną głupotę. Więc czasami ta 19-tka może zakasować 30-latka Odpowiedz Link Zgłoś
milek150 Re: Facet po 30 a 19-latka. 15.03.12, 21:52 Tribestan – pierwszy w Polsce preparat dla kobiet i mężczyzn podnoszący libido Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alek Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.89.115-178.dynamic.3bb.co.th 17.03.12, 12:25 moja koleżanka jest w podobnym związku i jest to najbardziej dopasowana para wśród moich znajomych. Są dopasowani emocjonalnie :) życzę im jak najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pieseczek Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.12, 17:19 mam 23 lata i od ponad dwóch lat jestem w związku z 50-letnim mężczyzną i jestem przeszczęśliwa.każdemu życze tak udanego związku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Julia Re: Facet po 30 a 19-latka. IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.23, 11:41 Ja Ci w ogóle nie zazdroszczę. Nie musiałbym się umawiać z facetem w wieku mojego ojca. Czuję nawet jakąś aseksualność wobec tak dużo starszych mężczyzn. No i za 20 lat Ty będziesz mieć 43 a on 70 jak w ogóle dożyje … Odpowiedz Link Zgłoś