Dodaj do ulubionych

wyniki sperm wedlug krugera

20.09.10, 16:06
Czesc kochane dziewczyny maz odebral wyniki ale on jest w polsce a ja za garnica nie mial konsultacji z lekarzem zdazyl mi tylko wyslac takie cos
Lb plemnika o budowie prawidlowej 14% o nieprawidlowej 86%,główki 80 %,wstawki 12%,wady witki 0%,krople cyto. 2% prosze o pomoc czy jest tragicznie co powinnismy robic ??? ;-(
Obserwuj wątek
    • nick.jednorazowy Re: wyniki sperm wedlug krugera 22.09.10, 09:19
      kuracje witaminowe
      trzeba sprawdzić czy nie ma jakiegoś stanu zapalnego
      polecałbym wizytę u androloga ew urologa
      jeden wynik to nie wynik - moze być efektem np. pray siedzacej połączonej z goracymi kąpielami, kawą i papierosami

inne możliwe przyczyny
      żylaki powrózka, uszkodzenie jadra, niedrożny nasieniowód, zatrucie śreodkami toksycznymi

na zapas nei ma co się martwić bo znaczna większość przypadków da się skutecznie leczyć
      • pina.4 do nick.jednorazowy 22.09.10, 11:17
        Dzisiaj maz dostarczyl mi calosc badania;
        Rozpoznanie;norma ,Objetosc-3,4 ml,wyglad prawidlowy ,uplynnienie prawidlowe
        Koncentracja;36 mln/mL norma >20 mln
        szybki ruch postepowy 32%
        wolny ruch postepowy 28%
        ruch niepostepowy 10%
        plemniki nieruchome 30%
        • nick.jednorazowy Re: do nick.jednorazowy 22.09.10, 11:40
          > Dzisiaj maz dostarczyl mi calosc badania;
          > Rozpoznanie;norma ,Objetosc-3,4 ml,wyglad prawidlowy ,uplynnienie prawidlowe
          > Koncentracja;36 mln/mL norma >20 mln
          > szybki ruch postepowy 32%
          > wolny ruch postepowy 28%
          > ruch niepostepowy 10%
          > plemniki nieruchome 30%

te wyniki nie są złe
          można by poprawić ruch postępowy - polecam L-Karnitynę
          na poprawę ogólnego "obrazu" - Salfazin wieczorem przed snem
          odstawić alkohol, papierosy, czarną kawę, ciemną herbatę, gorące kąpiele, saune, zmniejszyć ilośc czasu spędzaną na siedząco, obowiązkowo bokserki zamiast obciesłej bielizny,
          dodatkowo można zażywac macę

a jak budowa plemników?

pamiętaj, ze plemnik buduje się ok 70-90 dni, więc nei licz na szybką poprawę. Mniej więcej 2-3 miesiące od począktu kuracji do następnego badania. Można tez sprawdzić, czy mąż nie ma jakiegoś stanu zapalnego albo grzyba (drożdżaki potrafią rozwijac się bezobjawowo).

• sofi75 Re: wyniki sperm wedlug krugera 22.09.10, 11:26
        nick.jednorazowy napisał:

> kuracje witaminowe
        - witaminy poprawiaja rozne parametry nasienia z wyjatkiem morfologii
        > moze być efektem np. pray siedzacej połączonej z goracymi kąpielami, kawą i papierosami
        - nie moze - gorace kapiele obnizaja ruchliwosc a nie odbijaja sie na strukturze

Do autorki:
        14% to jest OK. Tym bardziej ze normy w marcu 2010 zostaly obnizone i w tej chwili obowiazuje bodajze 6%.
        Aha - morfologii sie nie leczy niestety. (to tak - jakbyscie wpadli na pomysl jej poprawiania - chociaz moim zdaniem nie ma czego).
        • nick.jednorazowy Re: wyniki sperm wedlug krugera 22.09.10, 11:50
          sofi75 napisała:

> - nie moze - gorace kapiele obnizaja ruchliwosc a nie odbijaja sie na strukturz
          > e
          obniżają tez liczbę
          ogólnie czynniki temp moga powodować procentowe zwiększenie liczby nieprawidłowych plemników, ponieważ obniżają ich ogólną liczbę co w efekcie skutkuje wynikami zawierającymi przekłamania
          przy pierwszym wyniku nie było podanej ogólenj liczby plemników więc założenie, że pwoodem może być temperatura ew. styl zycia nie była z założenia błędna

>> Aha - morfologii sie nie leczy niestety. (to tak - jakbyscie wpadli na pomysl j
          > ej poprawiania - chociaz moim zdaniem nie ma czego).

nie zgodzę się - w tym kraju panuje przekonanie, że nie leczy się męskiej przypadłości. wynika to z tego, że sam proces tworzenia się plemnika jest nie do końca zbadany i nadal stanowi swego rodzaju "tajemnicę".
          Otóż leczy się jak najbardziej - kwestia ustalenia przyczyny.
          Jezeli przyczyna jest uleczalna to w efekcie można "wyleczyć" plemniki - dlatego zalecałbym wizytę u androloga. Oszczędza czas i pieniądze
          • sofi75 Re: wyniki sperm wedlug krugera 22.09.10, 12:07
            nie zgodzę się - w tym kraju panuje przekonanie, że nie leczy się męskiej przypadłości.

> to przekonanie nie panuje tylko i wylacznie w TYM kraju, bo ja akurat pisze z zupelnie innego kraju, w ktorym postepowanie jest podobne. Owszem - parametry nasienia mozna poprawiac farmakologicznie po przyjeciu 2 zalozen:
            - para ma sporo czasu na taka zabawe
            - para liczy sie z faktem sredniej efektywnosci takiej terapii i bierze pod uwage, ze i tak moze sie skonczyc wspomaganym rozrodem.

Wiekszosc jednak dziwnie wychodzi z zalozenia, ze nie chce tracic czasu.
            • nick.jednorazowy Re: wyniki sperm wedlug krugera 22.09.10, 12:36
              sofi75 napisała:

> Owszem - parame
              > try nasienia mozna poprawiac farmakologicznie po przyjeciu 2 zalozen:
              > - para ma sporo czasu na taka zabawe
              > - para liczy sie z faktem sredniej efektywnosci takiej terapii i bierze pod uwa
              > ge, ze i tak moze sie skonczyc wspomaganym rozrodem.
              >
              > Wiekszosc jednak dziwnie wychodzi z zalozenia, ze nie chce tracic czasu.

bo większość lekarzy po prostu się nie zna. dlatego podstawa to wizyta u androloga - który jest w stanie szybko ocenić ew. szanse na porpawienie i określić ew przyczynę słabych wyników. Na podstawie badań hormonalnych i usg, można potwierdzić lub wykluczyć wiele przyczyn.
              Jeśli para jest na "początku drogi" to spokojnie można zastosować famakologię, ponieważ zanim zostaną przeprowadzone wszystkie badania u partnerki, leczenie farmakologiczne moze przynieść pierwsze efekty.
              • pina.4 nick.jednorazowy 22.09.10, 13:30
                Witam czy Salfazin i mace moge dostac bez recepty??? nie wiem wogole co to za srodki prosze tylko o pomoc nie znam sie na tym wogole ;-( i dziekuje za odpisy pozdrawiam serdecznie
                • nick.jednorazowy Re: nick.jednorazowy 22.09.10, 13:43
                  pina.4 napisała:

> Witam czy Salfazin i mace moge dostac bez recepty??? nie wiem wogole co to za s
                  > rodki prosze tylko o pomoc nie znam sie na tym wogole ;-( i dziekuje za odpisy
                  > pozdrawiam serdecznie

tak to są suplementy dostępne bez recepty
                  Salfazin w Aptece a maca w aptekach ew. w sklepach zielarskich (ze zdrową zywnością)
                  polecam L-karnitynę - w sklepach sportowych. Jest tańsza niż ta dostepna w aptece a równie skuteczna. Bez wizyty u spejcalisty raczej się nie obejdzie. Zacznijcie szukac androloga - bo jest ich niewielu w Polsce i trudno namierzyć dobrego.
                  • nick.jednorazowy Re: nick.jednorazowy 22.09.10, 13:45
                    poszukaj też forum nasz-bocian
                    tam są specjalistki od wszystkiego
                    dziewczyny mają większa wiedzę niż niejeden lekarz
                    • dankaws Re: nick.jednorazowy 22.09.10, 21:54
                      Mój mąż na poprawę ilości i jakości brał Clostibegyt -5 mcy - i pomogło. Ilość wzrosła dwa razy, więcej było plemników żywych oraz prawidłowych. Lekarz uważał,że u 35 letenigo faceta witaminy pomogą tyle co umarłemu kadziło i trzeba od razu przejść na tabletki, w razie czego gdyby to nie pomogło w zanadrzu były jeszcze zastrzyki, ale nie wiem jakie, bo gdy wyniki było dobre zaszłam w ciąże w 1 cyklu prób.
                      Proponuje zrezygnować też z podgrzewancyh siedzeń w aucie. No i stres.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka