Dodaj do ulubionych

czy po zabiegu mialyscie komplikacje?

24.08.06, 14:31
Czy ktras z was po zabiegu miala komplikacje? Zapalenie jajnikow? Poszerzenie
szyjki? Jakie badania robilysice aby to wykluczyc? dzieki bardzo
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: czy po zabiegu mialyscie komplikacje? 25.08.06, 20:28
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11916&w=44005085&v=2&s=0 tu znajdziesz
      odpowiedzi na swoje pytania, ten temat był poruszany. Niestety lekarze nie
      mówią nic o zgrożeniach po zabiegu a są dwa podstawowe: niewydolność
      szyjnki /nie znam badania mogącego to stwierdzić i chyba tylko trzeba czasu
      odczekać przed kolejnymi staraniami/ i zrosty a w ich efekcie ciąża
      aktopowa /na pocieszenie powiem Ci, że zdarza się to bardzo rzadko/ ale tu
      można zrobić badanie na drożność np.HSG.
    • mamuskak Re: czy po zabiegu mialyscie komplikacje? 25.08.06, 21:51
      a czy mozna powiedziec ze czym dluzej sie poczeka po zabiegu z nastepna ciaza
      to tym mniejsze ryzyko powiklan? Widze ze wiekszosc dziewczyn chce sie starac
      odrazu o dzidziusia ja zamierzam poczekac do przyszlego roku aby troche
      psychike podratowac i jeszcze raz zaprzyjaznic sie z lekarzami bo mam do nich
      ogolny wstret.
      • agulka1001 Re: czy po zabiegu mialyscie komplikacje? 26.08.06, 14:14
        ja na pewno poczekam...poronilam w maju...zaszlam w ciaze w lipcu...poronilam w
        sierpniu...teraz czekam co najmniej 3cykle,aby odbyl sie 1 pelen cykl rozwoju
        jajeczek (trwa ok 90dni,czytalam na Necie;nie chodzi tu o cykl miesieczny;ale
        po braniu tabletek,trzeba dac szanse organizmowi,zeby doszedl do siebie) i
        rozwoju plemnikow (tez trwa ok 90dni)...poza tym mam bakterie...wszystko musze
        wyleczyc...psychicznie czuje sie dobrze,i moglabym juz zaczac starania....
        • mamuskak Re: czy po zabiegu mialyscie komplikacje? 26.08.06, 20:23
          agulka a czy mialas zabiegi czy poronilas samoczynnie? jakie zabiegi mialas
          jezeli juz?
          • agulka1001 Re: czy po zabiegu mialyscie komplikacje? 26.08.06, 20:38
            dwukrotnie zabieg lyzeczkowania!
            pierwszy raz-krwawienie,pozostalosci nie chcialy same sie oczyscic...
            teraz w ogole zero krwawienia,ale ciaza sie nie rozwijala,lekarz obawial sie
            zasniadu...
            • mamuskak Re: czy po zabiegu mialyscie komplikacje? 26.08.06, 22:06
              no to niezle dalas szyjce popalic w ciagu 3 miesiecy. uffff...mialas jakies
              badania czy wszystko jest ok?czy nie poszerzona czy cos?jakie badania przed
              ciaza powinien robic partner?
              • agulka1001 Re: czy po zabiegu mialyscie komplikacje? 26.08.06, 22:52
                wiesz,jak tylko bede po pierwszej @@ po zabiegu,to biore sie za badania i
                leczenie...wiem,ze moja szyjka bardzo ucierpiala,powiem Ci,ze czulam to przez
                ta drugą ciaże,bo mnie czasem bolała (taki dzwiny bol w dole,inny niz
                wszystkie)!mam cytologie nieciekawą,ale o wszystkim sie dowiedzialam,jak juz
                bylam w 2 ciązy!
                co do meza,to tez go bede badac!lekarz wspominal o posiewie!ale szczegoly na
                wizycie po pierwszej @@...wiesz,jaka jest rozmowa na wizycie,na ktorej lekarz
                wypisuje skierowanie do szpitala na zabieg?polowy sie nie pamieta, i chce sie
                jak najszybciej wyjsc i wyplakac....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka