Dodaj do ulubionych

Klub filmowy

05.01.05, 05:34
Poszukuje zainteresowanych przynaleznoscia do klubu filmowego. Mieszkam w
Aurorze, na granicy z Naperville.
Pomysl klubu filmowego jest niejako przedluzeniem klubu do ktorego nalezalam
w czasie studiow w Polsce. Spotkania jeden lub dwa razy w miesiacu.
Projekcja kilku filmow, a potem dyskusja.
Zainteresowanych prosze o odpowiedz na tym watku.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • big.lebowski Re: Klub filmowy 05.01.05, 06:09
      juna2all napisała:

> Poszukuje zainteresowanych przynaleznoscia do klubu filmowego. Mieszkam w
      > Aurorze, na granicy z Naperville.
      > Pomysl klubu filmowego jest niejako przedluzeniem klubu do ktorego nalezalam
      > w czasie studiow w Polsce. Spotkania jeden lub dwa razy w miesiacu.
      > Projekcja kilku filmow, a potem dyskusja.
      > Zainteresowanych prosze o odpowiedz na tym watku.
      > Pozdrawiam

Ciekawy pomysl, ale czy nie lepiej by bylo zebrac sie zainteresowanym i
      wyskoczyc na konkretny film do Music Box albo Siskel Center a potem do jakiegos
      wine bar czy cos i podyskutowac?
      • anyaw73 Re: Klub filmowy 05.01.05, 22:55
        Ja jestem jak najbardziej za.......a wszczegolnosci odpowiada mi pomysl kolegi
        lebowskiego. Czekam na wiecej info....
        Pozd. Anya
        • smiechy.w.ciemnosci Re: Klub filmowy 06.01.05, 02:06
          Swietny pomysl.
          Zarowno jeden jak i drugi. W marcu rozpoczyna sie kolejny fetiwal filmow Unii
          Europejskiej ( to tak na marginesie).
          • marxx Re: Klub filmowy 07.01.05, 05:10
            Pomysl na DKF :)))
            .......Oj to byly czasy kiedy uczeszczalem na cos takiego ......

Jestem ZA , ale (jak zwykle cos mam do dodania) nie sadze zeby bylo rozsadnie
            zaczynac od razu od Centrum Siskela .
            ...toz my mamy czesto trudnosci aby sie spotkac w dwie lub trzy osoby........
            Dodatkowo chcialbym niesmialo zauwazyc... ze w naszym gronie sa osoby ktore
            niespecjalnie mowia dobrze po angielsku lub niespecjalnie potrafia zrozumiec
            dialogi z ekranu , ale kochaja dobry film i potrafia MYSLEC!

Ja zaczynalbym od czego innego...np: moglibysmy obejzec "nowe" kino polskie
            plus "stara" polska klasyke i probowac sobie podyskutowac :)))
            Zebrac kilka osob zainteresowanych tematem (z forum) wpasc do wiekszej
            kasetoteki, porozmawiac z wlascicielem (moze kasety bylyby za fri a moze
            nowosci bylyby szybciej dostepne dla nas, a moze znalazlaby sie jakas salka)
            Moze udaloby sie porozmawiac z wlascicielem Art Kafe (tam gdzie bylo spotkanie
            z Kaczkowskim) aby mozna bylo u niego cos takiego zorganizowac (ma ekran i
            kompjuterowy rzutnik ) (BTWslyszalem ze wlasciciel Chopin Theatre jest otwarty
            na rozne tematy) ...
            Art Kafe to miejsce bez alkoholu ale w 100% odpowiednie do prowadzenia
            ciekawych rozmow:)
            Albo inne miejsce z alkoholem ...no moze nie Pub OK , Jedynka, 21 itp... :)

Ale spokojnie...zobaczcie na to forum, dziala juz 1.5 roku a zalewu postow
            jakos nie ma (pomimo "miliona" polakow w Chicago i okolicach), a jesli chodzi
            o "rozpisywanie sie" forumowiczow tez pozostawia to wiele do zyczenia , szkoda,
            bo wiem , ze wszyscy ktorzy tu pisza maja jakies namietnosci, milosci, maja
            swoje "inne" wewnetrzne zycie, ktore za nic nie przystaje dwoch lub trzech zdan
            napisanych na forum.

Konczac.... bardzo chcialbym spotkac sie z ludzmi z ktorymi moglbym obejrzec
            film i porozmawiac o nim tak na goraco :)

m

• anyaw73 Re: Klub filmowy 07.01.05, 19:33
              Marxx-siu
              Czy jestes w stanie sie podjac rozmowy z kims z ART Kafe? Ja moge uderzyc do
              Zygmunta Dyrkacza z Chopin Theather jak bedzie juz konkretnt plan.
              Anya
              • marxx Re: Klub filmowy 08.01.05, 20:58
                Rozmawiac w Art Kafe to ja moge :) Ale o czym?
                Na razie jeszcze nikt sie nie zadeklarowal na spotkanie DKFoskie :)

m
                • anyaw73 Re: Klub filmowy 09.01.05, 17:33
                  Oj Marxx , no przeciz nie teraz tylko jak juz bedzie konkretny plan. Chodzilo
                  mi o to aby kazy za intersowanych byl w jakis sposob zangazowany.
    • polboy50 Re: Klub filmowy 11.01.05, 19:12
      Polecam forum: Kino A swoja droga gdzie mozna wypozyczac rozne europejskie czy
      azjatyckie filmy? Pamietam, ze na Fullerton gdzies niedaleko Southport.
      • anyaw73 Re: Klub filmowy 12.01.05, 16:09
        To sie nazywa Facet Multimedia i dokladnie jest na Fullerton za raz po
        skrzyzowaniu z Ashland.
      • marxx Re: Klub filmowy 13.01.05, 02:46
        No i gdzie sa chetni!!!???

NAprawde czekam na znak od ludzi chcacych cos zorganizowac!!!

Na pn wypozyczalnia COBRA na ulicy Belmont i Oak Park w budynku gdzie
        jest "polski megasklep spozywczy" i "polski hardware" maja spora wideoteke VHS
        polskiech filmow z lat 60-70-80-90, prawdopodobnie tez wiekszosc jesli nie
        wszystkie polskie filmy wydane na DVD min. widzialem "Dziewczyny do
        wziecia" , "Misia" , Rejs" , '"Wniebowzietych" i wiele wiele innych dobrych
        filow. Maja tez plyty z bardzo dobrej wytworni (CRITERION )ktora wydaje
        smakowite kino swiatowe! Posiadaja calego Kurosawe , maja tez osobny kacik z
        Polanskim!
        Polecam to miejsce !

m
        • anyaw73 Re: Klub filmowy 13.01.05, 16:33
          A ja polecam odwiedzic najblizsza bibilioteke, bo tam rownierz powinny byc
          klasyki miedzynarodowe. Wiem na 100% ze w glownej bibioteca na Congress i
          Dearborn maja tysiace filmow i w tym rownierz duzo Polskich a w dodatku
          wypozyczenie jest za DARMO!!!!!!!
          Jest od czego zaczac, moze sie tam wybiore w nastepnym tygodniu i sprawdze jak
          sytuacja wyglada!
          Czolem
    • polboy50 Re: Klub filmowy 13.01.05, 23:28
      E, moze na poczatek umowic sie jaki polski film sobie wypozyczamy....i potem
      dyskusja na forum? Proponuje...e, moze nie.
    • polboy50 Re: Klub filmowy 13.01.05, 23:48
      Wygoncie mnie od komputra....Czy pamietacie serial "Przystanek Alaska"? po
      angielsku: "Northern Exposure". Moze zacziemy to ogladac? Polecam adres:
      www.forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20799 Hmmm. cos nie tak?
      • marxx Re: Klub filmowy 14.01.05, 03:13
        "przystanek..." namietnie ogladalem w Polsce, super mila sympatyczna historia
        jakby nieamerykanska:)
        Teraz juz jest dostepny na DVD (czesc1 i czesc2 czyli po polskiemu dwa komplety
        czy jakos tak podobnie)
        Z tym ogladaniem wspolnym filmow to wcale nie taka glupia sprawa, w weekend
        pojade do Art Kafe pogadam z gosciem, nie chodzi mi ze od razu zgodzi sie na
        wszystko , ale moze wspolnie wpadniemy na jakis pomysl:)
        A kto ma pomysl gdzie mozna by zorganizowac "pokaz" filmowy?

m
        • polboy50 Re: Klub filmowy 15.01.05, 04:39
          Art Gallery Kafe
          1907 N. Milwaukee Ave, Chicago
          Tel: (773) 235-2351

Description

Small quirks differentiate this more kitsch-than-cool spot from its blonde wood
          tabled/art-clad walled/thrift store couch-filled counterparts. The glass-topped
          ordering area covers a mess of business cards, driving home a neighborhood
          commitment as interestingly as the postcard rack hiding in the corner, full of
          fliers and brochures, does. Mounds bars, Big Red chewing gum and small boxes of
          Rice Krispies and Fruit Loops sit next to the expected bagels. While taking
          advantage of free wi-fi, try the appropriately named specialty drinks, which
          all feature a blend of espresso, steamed milk and a few goodies: The Miro
          incorporates chocolate mint and chocolate chips; the Picasso is a vanilla
          cinnamon blend. Build-your-own sandwich if hunger sets in. (Kate Schwartz)

Directions

Take the blue line to the Western stop. Walk southeast on Milwaukee; you'll see
          the cafe on the north side of the street.

Hours

7 a.m.-9 p.m. Monday-Friday; 9 a.m.-6 p.m. Saturday-Sunday

Ps. Czy to ta Art Kafe?
          • tenzinn Re: Klub filmowy 15.01.05, 04:41
            Tak to jest to:)
          • marxx Re: Klub filmowy 15.01.05, 04:52
            Polboy...to jest to miejsce.
            :)

m

PS: tak jak pisalem pojade tam w ten weekend (wlasciciel zdaje sie ze jest z
            Gdanska)
            :)))

m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka