tenzinn 03.05.05, 00:18 Ten temat juz chyba byl na forum ale, pojawily sie nowe osoby,wiec jeszcze raz porusze go. Ludziska z jakich rejonow Polandu pochodzicie?? Ja osobiscie jestem z Brzeska Okocim:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
speranzaa Re: Skad mieszkamy?? 03.05.05, 01:28 mazury, jak w piosence "augustowskie noce"! jak ja za nimi tesknie.............. Odpowiedz Link
rysunkowapostac Re: Skad mieszkamy?? 03.05.05, 01:56 Pare razy widze, ze sie pojawia kwestia nowych osob na forum... I mam poczucie , ze to do mnie tez. Wiec ja jestem z Wroclawia. Ibardzo za nim tesknie... Odpowiedz Link
marxx Re: Skad mieszkamy?? 03.05.05, 03:40 Ja jestem z najpiekniejszego miasta we wszechswiecie z Gdanska! i zajebardzo za nim tesknie, za kraweznikami, za caglanymi scianami kamienic, za sredniwiecznymi piwniczkami w ktorych sa teraz stylowe kufloteki, za gotyckimi napisami na scianach kosciolow, za Zurawiem, za Neptunem o 7 rano... Za calym Trojmiastem! howgh marxxxxx Odpowiedz Link
borowkaus Re: Skad mieszkamy??KRAKOW 19.11.05, 06:49 tutaj drogi kolego, nie moge sie z Toba zgodzic, choc przyznam, ze Gdansk pieknym miastem jest... Krakow.....chyba tu juz nic nie musze dodawac; )), i oczywiscie zrozumiem, jezeli nadal bedziesz uwazal swoje miasto za naj....naj..naj... Odpowiedz Link
w5w7 Re: Skad mieszkamy??KRAKOW 19.11.05, 15:35 borowka...masz racje. Kraków to magia, juz to pisalismy wielokrotnie, zwłaszcza przedstawiciele małopolski jak ja, choc nie tylko. Dla każdego chyba jego rodzinne miasto jest tym najpiękniejszym, bo związanym z dzieciństwem, rodziną, wspomnieniami... wanda Odpowiedz Link
dccircle Re: Skad mieszkamy?? 19.02.06, 01:11 Poznań, teraz Nowy Meksyk, a przedtem dłuuugo Waszyngton. Odpowiedz Link
and_rzej Re: slask .. podlasie 03.05.05, 05:19 A czy znasz Anke Wisniewska ? Konczyla Technikum Kolejowe w Warszawie. Odpowiedz Link
cvaniaceq Re: slask .. podlasie 03.05.05, 13:18 and_rzej napisał: > A czy znasz Anke Wisniewska ? Konczyla Technikum Kolejowe w Warszawie. NIe wiem czy to pytanie jest do mnie ale ja nie znam .., choc sam jestem po Technikum Kolejowym w Gliwicach ;) -- zdrOOfka Odpowiedz Link
marxx Re: slask .. podlasie 03.05.05, 14:47 Qrde, ja znam Anke Wisniewska z Gdanska! m Odpowiedz Link
and_rzej Re: Skad mieszkamy?? 03.05.05, 05:21 Podlasie, Wroclaw, Mazowsze, Warszawa, Chicago.... Odpowiedz Link
sorbet5 Re: Skad mieszkamy?? 15.12.05, 04:58 smiechy.w.ciemnosci napisała: > Lubelskie Smiechy w Ciemnosci, zdradzisz skad w lubelskiem jestes? Bo ja tez stamtad Odpowiedz Link
ewka5 Re: Skad mieszkamy?? 03.05.05, 22:36 cuski napisał: > Pozdrawiam poludnie Polski! * a polnoc? Odpowiedz Link
anyaw73 Re: Skad mieszkamy?? 04.05.05, 18:54 Wawa i znam Ewke Wisniewska czy tez sie liczy? Odpowiedz Link
evek Re: Skad mieszkamy?? 04.05.05, 20:15 tarnowskie gory!!!! czyli poludnie i Slask! pozdroofka dla wszystkich ale dla Gliwic szczegolnie bo mam mile wspomnienia! ;O) i blisko mialam... :O) Odpowiedz Link
poznanpyrka78 Re: Skad mieszkamy?? 10.05.05, 18:27 Czesc wszystkim! Ja pochodze z Poznania i ciekawa jestem ile jest poznanskich (lub wielkopolskich) pyrek zamieszkalych w Wietrznym Miescie zwanym Chicago?? Gdzie jestescie, ludzie? Odezwicie sie!! Napiszcie, Monika Odpowiedz Link
ewelinka202 Re: Skad mieszkamy?? 16.06.05, 16:44 ja nie od Was...czyli nie z chicago (choc kiedys u Was bylam), ale z austrii, pisze daltego, ze lubie Wasze forum i ucieszylam sie jak przeczytalam "rzeszow", a nie "resovia", bo ja zawsze bylam i za "stala" jestem... Odpowiedz Link
marxx Re: Skad mieszkamy?? 17.06.05, 00:19 Czesc!!! Lubie Wieden, sliczne miasto, taki odbajerowany Sopot :))) I te parki, Dunaj (przeplynelem wplaw, w srodku miasta:))) ) Tramwaje....baaaaajka! A Rzeszow to Rzeszow :))) Ma fajny spadzisty rynek! m Odpowiedz Link
scuubbi Re: Skad mieszkamy?? 08.09.05, 05:46 GORLICE, MAM NADZIEJE ZE KTOS TO CZYTA OD NAS. MAM POMYSL ZEBY URZADZIC ZJAZD BLOGOWICZOW W USA. BYLOBY FAJOWO. A TAK NA MARGINIE TO JA WRACAM DO POLSKI NIEDLUGO, BO TAM SIE URODZILEM I TAM CHCE UMRZEC Odpowiedz Link
dccircle Re: Skad mieszkamy?? 19.02.06, 01:14 poznanpyrka78 napisała: > Czesc wszystkim! Ja pochodze z Poznania i ciekawa jestem ile jest poznanskich > (lub wielkopolskich) pyrek zamieszkalych w Wietrznym Miescie zwanym Chicago?? > Gdzie jestescie, ludzie? Odezwicie sie!! > Napiszcie, Monika Z Poznania, ale w Nowym Meksyku :) Odpowiedz Link
marxx Re: Skad mieszkamy?? 19.02.06, 05:02 Witamy Dccircle...czy to Ty sie reklamujesz ze jestes z Poznania w NM czy oznajmiasz ze Poznanskapyrka jest z NW ??? A Ty skad? Odpowiedz Link
dccircle Re: Skad mieszkamy?? 19.02.06, 20:08 marxx napisał: > Witamy Dccircle...czy to Ty sie reklamujesz ze jestes z Poznania w NM czy > oznajmiasz ze Poznanskapyrka jest z NW ??? > A Ty skad? Urodzony i wychowany w Poznaniu, wyjechałem w 1975 r. Po wielu latach spędzonych w NYC i w Waszyngtonie - teraz Nowy Meksyk :) W NM, o ile mi wiadomo, nie ma Poznania :)) Odpowiedz Link
marxx Re: Skad mieszkamy?? 19.02.06, 20:17 Hej! No to niezle Ciebie tam rzucilo , nawet jesli chodzi o kategorie amerykanskie :) Ale za to masz cieplo , masz blisko meksyk i masz smiezne tablice rejestracyjne ktore zapewniaja wszystkich ze ten Meksyk to nie ten gorszy a ten lepszy bo amerykanski :))) A jak Polonia u Ciebie i jak Ci sie zyje? m PS: W NM nie ma Poznania... bez watpienia Odpowiedz Link
dccircle Re: Skad mieszkamy?? 20.02.06, 01:18 marxx napisał: > Hej! > No to niezle Ciebie tam rzucilo , nawet jesli chodzi o kategorie > amerykanskie :) Ale za to masz cieplo , masz blisko meksyk i masz smiezne > tablice rejestracyjne ktore zapewniaja wszystkich ze ten Meksyk to nie ten > gorszy a ten lepszy bo amerykanski :))) > > A jak Polonia u Ciebie i jak Ci sie zyje? Hi hi - Polonii to tu raczej nie ma (mieszkam koło Albuquerque). A przeniosłem się w następstwie udaru mózgu z 2004 r. i przejścia na rentę. Na razie jest średnio ciepło (50-60 st. F), ale latem będzie ho ho! Za to słońca!Tablice rejestracyjne mają indiański symbol słońca, ale na razie jeżdżę na waszyngtońskich. bo czekam na dokumentację od Nissana. Za to prawo jazdy już mam NM i wyglądam na nim, jak małpa :) Odpowiedz Link
teresa78 Re: Skad mieszkamy?? 14.05.05, 22:57 Ja jestem z Torunia. Piekne miasto. Zapraszam. W USA jestem 5 lat. Odpowiedz Link
izabela78 Re: Skad mieszkamy?? 22.05.05, 21:23 Ja jestem z Bydgoszczy osiedle Kapusciska. TEraz mieszkam w Darien. pozdrawiam Izabela Odpowiedz Link
sz_an_tre Re: Skad mieszkamy?? 31.05.05, 10:59 a ja szukam ludzi z Grudziądza. czy ktoś jest z tego miasta? Odpowiedz Link
marxx Re: Skad mieszkamy?? 13.06.05, 22:14 Jeszcze dodam do watku "skad zamieszkujemy" ze: ze z mamy stony to: Niby Gdynia ale tak naprawde to, dziadek Mlawa/Gdynia, a babcia Stary niemiecki Lidzbark Warminski/Gdansk Czyli jezykiem urzedowym w domu dziadka byl Polski a z tego co wiem kiedys mogl byc nawet litewski U babci jezykiem domowym byl tylko i wylacznie niemiecki Ze z taty strony, sprawa prosta...Kujawy, Tuchola, czyli wiocha, babcia z dziadkiem pochodzili z wiosek niedaleko od siebie lezacych. Potem tradycyjny goracy romans, gdzies na sianie, w trakcie zniw:) Jezyk urzedowy kujawski/polski a wasi rodzice sa ze skad? Odpowiedz Link
nekos Re: Skad mieszkamy?? 16.06.05, 18:02 miejsce urodzenia: warszawa miejsce zamieszkania: japonia Odpowiedz Link
ifinity Re: Skad mieszkamy?? 13.07.05, 05:07 Gdzie mieszkamy, skad jestesmy, teraz to nie ma juz takiego znaczenia jak kiedys, chociaz lubie kolorystyke waszych wpisow o miejscach Waszego zamieszkania. Teraz ciekawi mnie bardziej Wasze emigracyjne odczucia" jak sie czujecie w nowych krajach, co Was kieruje i motywuje do zycia w nowych realiach i co byscie chcieli zmienic, ulepszyc a moze i politycznie poprawic, czy moze dodac do konstytucji kraju w ktorym mieszkacie? Piszcie, nie tylko to, ale rowniez i Poezje, bo one kwintesencja naszyego zycia i pragnien. Odpowiedz Link
marxx Re: Skad mieszkamy?? 15.07.05, 22:12 Boze jak ja bym chcial tu glosowac!!!! W Polsce od uzyskania dowodu uczestniczylem we wszystkich wyborach ...teraz mi tego strasznie brakuje (to jakis absurd!) Odpowiedz Link
anna_bis Re: Skad mieszkamy?? 17.07.05, 10:08 Hmmm,dokładniej? www.dlnslask.bizland.com/mapa.htm W sumie niewiele tych większych miast,niech to pozostanie moją słodką tajemnicą:))))) Zostanę odkryta-za dużo znajomych i rodziny- wtedy na forum nie będę pisac swobodnie. Wiesz jak jest. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
anna_bis Re: Skad mieszkamy?? 17.07.05, 16:10 Na oko cóś około 40.miast.Cholera - karłowate to województwo! Odpowiedz Link
rysunkowapostac Re: Skad mieszkamy?? 17.07.05, 21:19 Ania zawsze na skrzynke mozesz mi napisac... Bo ja tez jestem z Dolnego Slaska... Odpowiedz Link
anna_bis Re: Skad mieszkamy?? 17.07.05, 21:35 Miło mi. Wiwat Dolny Śląsk! Niewiele osób znałam z tego regionu,na palcach mogłam policzyć:))) Odpowiedz Link
hejkszoo Re: Skad mieszkamy?? 09.08.05, 03:30 Ostrowiec Swietokrzyski.Moze znajdzie sie tutaj ktos z moich stron, fajnie by bylo. Pozdrowionka dla wszyskich. Ostrowieckie nie Kieleckie!!:) Odpowiedz Link
nanuk24 Re: Skad mieszkamy?? 06.07.06, 20:01 Wprawdzie nie z Ostrowca, ale w tych rejonach sie mieszcze:-) Skarzysko - Kamienna. Miasto, ktore powinno byc zaorane;-) Odpowiedz Link
hejkszoo Re: Skad mieszkamy?? 09.08.05, 03:31 Ostrowiec Swietokrzyski.Moze znajdzie sie tutaj ktos z moich stron, fajnie by bylo. Pozdrowionka dla wszyskich. Ostrowieckie nie Kieleckie!!:)))) Odpowiedz Link
sylviak1125 Re: Skad mieszkamy?? 20.04.06, 20:45 Hi Anna_bis..dokladnie z kad jestes? ja jestem z nysy-opolskie, a mieszkam 8 lat w ny, chce sie przeprowadzic do Chicago... Odpowiedz Link
islabonita OLSZTYN 20.07.05, 06:34 Hej! ja jestem z Olsztyna! Czy sa tu jeszcze jakies osoby z tego uroczego miasta? Odpowiedz Link
marxx Re: OLSZTYN 20.07.05, 17:41 Czesc! Obawiam sie ze nie ma ale sa z Pomorza!!! :))) Odpowiedz Link
irenkap Re: Skad mieszkamy?? 21.07.05, 16:00 ja na scianie wschodniej - polskiej scianie placzu :( Odpowiedz Link
marxx Re: bialy 26.07.05, 01:27 Jak to bylo w filmie gdanszczanina Mela Brooksa pt" The Producers", jeden facet nazywal sie Bialystock To otenstok Ci chodzi! :) kawal; Sa trzy najwieksze miasta ktore maja w nazwie NEW NEW YORK NEW SACZ NEW TARG m Odpowiedz Link
himera24 Re: bialy 26.07.05, 01:30 marxx napisał: > Jak to bylo w filmie gdanszczanina Mela Brooksa pt" The Producers", jeden facet > > nazywal sie Bialystock > To otenstok Ci chodzi! :) nie o ten ale o podobny:) > Odpowiedz Link
marxx Re: bialy 26.07.05, 01:34 No dobra! podobny do Bialystock, co to za miasto????? :) mamy tu jednego agenta agenta z Twoich terenow...ale wlasnie teraz siedzi sobie na starych smieciach i mam gleboka nadzieje ze juz wkrotce go zobacze , a wlasciwie ich zobacze! Odpowiedz Link
ania091951 Re: Skad mieszkamy?? 09.08.05, 00:44 WARSZAWA A DOKLADNIE NAD KINEM-MURANOW MAZ POCHODZI Z GDYNI-REDLOWO POZDRAWIAM ANIA Odpowiedz Link
dccircle Re: Skad mieszkamy?? 19.02.06, 07:27 ania091951 napisała: > WARSZAWA A DOKLADNIE NAD KINEM-MURANOW > MAZ POCHODZI Z GDYNI-REDLOWO POZDRAWIAM ANIA Kiedy byłem przez jakiś czas w Polsce, latałem do kina Muranów ze swoim pasrtnerem. Hej, to były czasy... Odpowiedz Link
ania091951 Re: Skad mieszkamy?? 09.08.05, 00:49 WARSZAWA DOLLADNIE NAD KINEM MURANOW MAZ GDYNIA -REDLOWO POZDRAWIAM ANIA Odpowiedz Link
marxx Re: Skad mieszkamy?? 09.08.05, 01:00 Wiwat Warszawa i kino Muranow Wiwat Gdynia Redlowo!!!!!! :))) Odpowiedz Link
marxx Re: OSTROWIEC ŚWIETORZYSKI 09.08.05, 05:59 Wiemy juz od jakiegos dluzszego czasu!!!!!! :) Odpowiedz Link
hejkszoo Re: OSTROWIEC ŚWIETORZYSKI 10.08.05, 00:51 60 km od kielc, najwieksze miasto w gorach Swietokrzyskich. Naprawde polecam, no i oczywiscie krzemionki swietokrzykie(kopalnia krzemienia z ktoregos tam wieku przed....) .jest super. No i oczywicie towarzycho najlepsze na swiecie. A jako ciekawoska Ostrowiec zajmuje pierwsze miejce w rankingu ;punktow sprzedarzy alokoholu przypadajacych na jednego mieszkanca.Jest nas 80 tysiakow a punktow 130:))))) Pozrawiam marxxa>ps. Ty to chyba nie pracujesz tylko caly czas tu czychasz.Jeszce raz pozdrowka. OSTROWIECKIE NIE KIELECKIE!!!!!!:) Odpowiedz Link
marxx Re: OSTROWIEC ŚWIETORZYSKI 10.08.05, 01:04 dzieki za pozdrowienia! odwzajemniam! sporo wiadomosci jak kiedys w podstawowce :))) ale i tak zapamietalem ilosc punktow sprzedajacych alkohol! Jesli napiszesz ze wiekszosc jest czynna 24H to jest to raj na ziemi!!! :))) Jak sobie pomysle ze tyle fajnych miejsc zostalo w Polsce do zobaczenie ...to az mnie sciska ze nie moge tam byc!!!! Odpowiedz Link
macko74 Niech mnie kula swisnie hih 08.09.05, 06:28 Dal bym reke ze sie tutaj wpisywalem , ale co tam ...wpisze sie raz jeszcze. ------------------------------------------------------------------------------ Z GDANSKA WASZMOSCIE I WACPANNY JESTEM Z GDANSKA hihi ;-) "Nec Temere Nec Timide" Pozdrowka. Macko. PS Nastepny do kolekcji hihi... ;-) Odpowiedz Link
em.erka Re: Niech mnie kula swisnie hih 02.10.05, 03:36 urodzona: Bartoszyce (Warmia i Mazury) studia: Olsztyn (Warmia i Mazury) praca:Warszwa zycie: Warszawa - Bialoleka Kocham OLSZTYN :-) Odpowiedz Link
marxx Re: Niech mnie kula swisnie hih 02.10.05, 19:15 Bartoszyce i Olsztyn OK no ale ta zabudowana Wawa tu mi nie pasuje to teraz bedzie pytanie: co Ciebie laczy z Chicago? :) m :))) Odpowiedz Link
bar_nata Re: Niech mnie kula swisnie hih 02.10.05, 21:50 marxx napisał: > Bartoszyce i Olsztyn OK > no ale ta zabudowana Wawa tu mi nie pasuje > > to teraz bedzie pytanie: > co Ciebie laczy z Chicago? :) > m > :))) Marxx!!! Co Ci się w Stolicy nie podoba??? Nie posądzałam Cię o Wa-wofobię;))) Odpowiedz Link
marxx Re: Niech mnie kula swisnie hih 02.10.05, 19:16 Rycerz Macko z Gdanska...pieknie Odpowiedz Link
macko74 Re: Niech mnie kula swisnie hih 03.10.05, 16:45 marxx napisał: > Rycerz Macko z Gdanska...pieknie Udalo Ci sie Marku hihi !!!! Jestem bylym czlonkiem Zgromadzenia Rycerzy Gdanskich z siedziba na Fotrach (tam nad PKS w Gdansku). Pozdrowka. Macko ;-) Odpowiedz Link
marxx Re: Niech mnie kula swisnie hih 03.10.05, 16:46 a ja to pamietalem...tylko nie pamietalem pelnej nazwy Waszego stowarzyszenia :))) a robisz cos tu w tym temacie?? Odpowiedz Link
macko74 Re: Niech mnie kula swisnie hih 03.10.05, 17:05 Marze zeby sobie pofechtowac, ale moja dwojka( miecz dworeczny) gdzies sobie w Brzesznie lezy i pewnie rdzewieje buuuu... A tak to wyobraz sobie tutaj kogos na ulicy z mieczem zaraz by pol Chicago Police z mna latalo hihi ;-) Chcialem sie wybrac do Medieval Times, takie show obiad + Bijatyka (niestety tylko mozna byc widzem ). Pozdrowka. Macko. Odpowiedz Link
marxx Re: Niech mnie kula swisnie hih 03.10.05, 17:14 jestem pewny, ze znalazlbys wielu chetnych do "machania" mieczem , oczywiscie w zakresie organizacji a nie gdzies na ulicach...juz nie wspominajac o rozglosie medialnym Odpowiedz Link
polishbellydancer Stalowa Wola 02.10.05, 21:04 pochodze z uroczego miasteczka stalowa wola i bardzo za nim tesknie Odpowiedz Link
kassiek84 Re: Skad mieszkamy?? 03.10.05, 00:11 tradycja1 ... ja tez jestem z Tarnowa :))) ile temu wyjechalas z Polski? Odpowiedz Link
w5w7 Re: Skad mieszkamy?? 03.10.05, 16:56 no zgubila się gdzieś tradycja:( A moze do Pl wrócila? Odpowiedz Link
macko74 Re: Skad mieszkamy?? 03.10.05, 17:08 Co wy z Ta TRADYCJA, "Misia" gdzies wyswietlali ...? ;-) Pozdr. MAck. Odpowiedz Link
marxx Re: Skad mieszkamy?? 03.10.05, 17:15 Tak, tak....oczko sie odlepilo...temu misiu. Tradycja1 to kolezanka z tego forum , ktora ma czasowe wakacje od internetu Odpowiedz Link
marxx Re: Wrocław 01.12.05, 23:29 Wroclaw..co za piekne Polskie miasto! Tak jak Gdansk! :))) czesc!!! Odpowiedz Link
macko74 Re: Wrocław 02.12.05, 01:29 Gdanski "szowinista" ;-) , a pewnie ze Gdansk hihi Macko ;-) Odpowiedz Link
evek Re: Wrocław 02.12.05, 06:14 noofka??!! ;O) to trza sie przywitac! ja do wroclawia z TG 2 godzinki jechalam zawsze ;O) czy to sie liczy jakos? do ogolu? ;O))))) pozdroofka! Odpowiedz Link
cvaniaceq Re: Wrocław 02.12.05, 17:47 Gliwice witaja Wroclaw - Co Slask to Slask! Nie wazne jaki Gorny czy Dolny ... Ale smieszne jest to ze Dolny jest wyzej Gornego... nie irytuje Was to ? To tak jak bezbarwny kolor :| Podzial administracyjny Polski: www.michalowo.ug.gov.pl/bip/image/wojewodztwa.jpg Odpowiedz Link
w5w7 Re: Wrocław 02.12.05, 17:56 cvaniaceq, bo w Polsce wszystko jest inaczej niz gdzies indziej. Normalnie to góry sa na pólnocy, a morze na południu, ale nie w Polsce..hahaha Odpowiedz Link
wawa_mokotow Re: Skad mieszkamy?? 17.01.06, 04:20 no ciekawe, czy ktos zgadnie skad ja jestem? lol p.s podpowiedz: miasto przez wszystkich kochane, wrecz uwielbiane Odpowiedz Link
marxx Re: Skad mieszkamy?? 17.01.06, 05:53 ten Kluczbork to do odpowiedzi na post Wawy-mokotow Odpowiedz Link
wawa_mokotow Re: Skad mieszkamy?? 18.01.06, 01:57 marxx napisał: > ten Kluczbork to do odpowiedzi na post Wawy-mokotow dobre! pozdrawiam, inz.Mamon Odpowiedz Link
ubukrool Re: Skad mieszkamy?? 18.01.06, 03:30 Snopki siana... Jedzą krowy... Chałupy przykryte okapem.O! Pies na uwięzi... O! Odpowiedz Link
radgalez Re: Skad mieszkamy?? 19.02.06, 10:12 Malbork ...i tez tesknie za 3city, a zwlaszcza za Sopotem i PTS ;) Odpowiedz Link
marxx Re: Skad mieszkamy?? 19.02.06, 10:28 Boze jak to cudownie spotkac swojego krzyzaka ! :) No to teraz Radgalez na raz dwa trzy zaczynamy tesknic za Malborkiem, 3miastem, i calym Pomorzem ...terazzzz......... Odpowiedz Link
bullcio Re: Skad jestesmy?? 07.03.06, 00:01 Radom / Warszawa / Chicago jestem dopiero 3 tygodnie a juz tesknie. Dobrze, ze jest skype, telefon... to zawsze mozna z rodzinka i znajomymi pogawedzic. Tylko ta roznica czasu :) Odpowiedz Link
marxx Re: Skad jestesmy?? 07.03.06, 00:11 Witam w Chicago przedstawiciela polskich fabryk zbrojeniowych ....nie martw sie , bedzie dobrze , chociaz oczywiscie nie bedzie dobrzez ot tak samo z siebie a na to dobrze trzeba sobie troszke zapracowac (nie pisze tu o kasie i jakiejkolwiek pracy za kase) :) Skype , telefon, rodzinne fotografie, ulubiona bielizna dziewczyny zabrana z Polski nie zestapia Ci normalnych zywych kontaktow na miejscu w szikagowie...wiec postaraj sie bunkrowac jak najmniej , poznaj okolice, pisz na forum , pytaj sie o wszystko wszak jestes tu w nowy i masz prawo wielu rzeczy nie wiedziec i co najwazniejsze masz tez konstytucyjne prawo unikac problemow ktore inni przechodzili bo np nie znali Forum Chicago i niewiedzieli ze mozna czegos sie dowiedziec za darmo i z pierwszej reki. W jakiej okolicy mieszkasz? m Odpowiedz Link
sylviak1125 Re: Skad mieszkamy?? 20.04.06, 20:48 Hey...ludziska ja jestem z Nysy-opolskie, czy ktos w Chicago jest z tego miasta??? obecnie mieszkam juz 8 lat w NY. Mysle o przeniesieniu sie do Chicago...skonczylam w stanach college, i jakos mnie tam ciagnie... w sumie nawet jeszcze nie bylam w Chicago :)))) co jest smieszne...ok. to tyle...pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link
marxx Re: Skad mieszkamy?? 26.04.06, 23:43 Sylwiak wpadaj do Chicago.....Zostaw w cholere ta stolice drozyzny i japiszonow a wpadaj do naszego robotniczego Szikago! Odpowiedz Link
opiekan GIŻYCKO / MAZURY 25.02.06, 12:40 czy znacie kogos w Chicago z Gizycka? odpowiedzi poproszę na e-mail. Serdecznie pozdrawiam z warszawy !!!!!!! Odpowiedz Link
marionfromsherwood Re: GIŻYCKO / MAZURY 28.02.06, 12:35 witam,z Gizycka jeszcze nikogo nie spotkalam tu na swojej drodze ale jakby co bede czujna:)..ja jestem jak moj nick wskazuje z lasu)czyli bieszczady-Przyslup Carynski a potem Wetlina,ale tez i lubelszczyzna..juz tak jest ze zawsze mialam pare domow..czy pisza badz czytaja forum jeszcze jacys ludzie gor??pozdro Odpowiedz Link
agakoza1 Re: Skad mieszkamy?? 21.04.06, 13:34 Trudno powiedziec skda jestem. Ponizej lista miastm gdzie mieszkalam: Klodzko Lublin Krakow Szczecin Lubin (kolo Legnicy) Toledo OH Denver CO I oczywiscie Chicago:) pozdrowienia:) Odpowiedz Link