Dodaj do ulubionych

prezent na parapetówkę

IP: 213.199.241.* 01.02.11, 10:13
Witam,
za jakiś czas idę na imprezę tzw. parapetówkę, gospodarzy nie znam zbyt dobrze, ale mimo to chciałabym kupić im coś na prawdę dobrego. Co się teraz kupuje na takie imprezy?? Słyszałam od znajomych że kupują czajnik inni lamę. A coś innego??
Obserwuj wątek
    • Gość: m.malgosiaaa Re: prezent na parapetówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 11:45
      Na parapetówkę to coś śmiesznego, imprezowego :D może takie cos? www.takapaka.pl/Produkt/461/imprezowa_gasnica
      • Gość: ignaś Re: prezent na parapetówkę IP: *.xdsl.centertel.pl 19.03.11, 15:42
        też proponuje coś śmiesznego i nietypowego, bo jako prezent na parapetówke takie rzeczy się po prostu sprawdzają. nic dodać nic ująć.. ale mimo wszystko proponowałbym bardziej twórcze rzeczy podarować.. np. zobacz to domino z kieliszkami (chyba 5cioma) albo jak nie będzie pasować to taką tablice szpilkową z ponad jakoś 2 tyś. łagodnie zakończonych szpilek , to fajne i dość ciekawe rozwiązania więc powinienes sobie coś wybrac...:)
        • zofianka25 Re: prezent na parapetówkę 08.11.13, 19:16

• Gość: normanna Re: prezent na parapetówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 08:15
            ja zazwyczaj wybieram dobry alkohol np żubrówkę paloną, inaczej cięzko trafić z prezentem ;)
    • Gość: Emi Re: prezent na parapetówkę IP: *.bater.net.pl 01.02.11, 20:38
      Alkohol :)

A co myślisz o tym:
      allegro.pl/zestaw-pioro-dlugopis-reczny-grawer-walentynki-i1432825439.html
      • Gość: ramolka Re: prezent na parapetówkę IP: 213.199.241.* 02.02.11, 11:26
        hehe gaśnica bardzo zabawna heh Mnie to by rozbawiło bardzo ale obawiam się, że gospodarze są zbyt poważni na takie prezenty. Pióra też dobry pomysł, a to są dwa pióra? można sobie taki zestaw wybrać? musiałabym kupić dwa.. pomyślę :)
        Jakieś inne pomysły??
        • Gość: Emi Re: prezent na parapetówkę IP: *.bater.net.pl 04.02.11, 10:07
          Komplet zawiera pióro i długopis,ale zawsze można się skontaktować i dowiedzieć czy nie można zrobić podmianki;) Choć z drugiej strony dobrze mieć długopis, gdy skończą się naboje;)
    • krzeslacom Re: prezent na parapetówkę 03.02.11, 11:39
      jesli masz troszke $ a brakuje np siedziska do gabientu to proponuje fotel :D
    • agrafka_online Re: prezent na parapetówkę 07.02.11, 10:22
      Fotel to chyba za bardzo indywidualna sprawa, musi pasować do właściciela. Ja bym nie ryzykowała. Kup np. kufle do piwa: www.stylowazastawa.pl/produkt/2272/Kufel_do_piwa_z_podkladka_Ritzenhoff_SEIDEL_05l_11.html albo kieliszki czy karafkę do wina.
      • agus-ka Re: prezent na parapetówkę 12.02.11, 19:51
        ja bym się ucieszyła z dobrego korkociągu
        btw na parapetówki zwykle kupuję kieliszki i zawsze się ludzie cieszą. tzn tym kupuję którzy mają pierwsze mieszkanie, a nie kolejne
    • fridulina Re: prezent na parapetówkę 22.02.11, 14:38
      Na tej stronce znajdziesz ciekawe propozycje :)
      www.pocztaowocowa.pl/
      Spokojnie można dołączyć jakiś alkohol i parapetówkowy prezencik jak znalazł :)
    • Gość: jarek Re: prezent na parapetówkę IP: *.xdsl.centertel.pl 19.03.11, 13:15
      no jeśli chcesz tą lampe niby to powinna ona być dość oryginalna i nietypowa żeby nie robili dziwnej miny, przeglądnij sobie np. to Lampka do pokoju , a jak nie to weź też oryginalny prezent połączony z alkoholem, bo to idealnie nadaje się na parapetówkę i takie okazje, przejrzyj sobie takie coś kółko i krzyżyk na parapetówkę , a jeśli już te rzeczy nie będą Ci pasować to trudno będzie pomóc :)
    • lojke Re: prezent na parapetówkę 20.03.11, 20:22
      mysle ze z montazem zdjec np. z remontu albo z poprzednich miejsc mieszkalnych byloby super :) : pozdrawiam

www.facebook.com/pages/TheMotive/191255897579477
    • Gość: bartek Re: prezent na parapetówkę IP: *.xdsl.centertel.pl 21.03.11, 19:26
      ja myśle ze na parapetowke powinno sie sprawdzić.. oryginalne na parapetówkę kółko i krzyżyk ostatnio kumpel takie coś kupił na tez parapetówkę i był luz..
    • fridulina Re: prezent na parapetówkę 27.03.11, 16:41
      Polecam coś z tej stronki www.pocztaowocowa.pl :)
      Wiem że można też dodać do pewnych koszy alkohol i prezent na parapetówkę gotowy :)
    • Gość: Piotr Re: prezent na parapetówkę IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 20:12
      Moi znajomi do głównego prezentu (wieszaka do przedpokoju - tu w sumie dobry pomysł, bo zwykle w nowym mieszkaniu nie ma gdzie rzucić kurtek) dostali coś takiego i byli zachwyceni :DDD
      sopolish.pl/index.php?route=product/product&path=24_52&product_id=407
    • miskaaaa86 Re: prezent na parapetówkę 28.03.11, 21:53
      trzeba dobrze wybadac sytuacje jesli chodzi o gusta gospodarzy.
      ludzie baaaardzo sie roznia pod tym wzgledem, a nietrafiony prezent to klopot na "dawcy" i rozczarowania dla "biorcy" ;) zawsze trafione sa rzeczy kuchenno-jadalniane.
      ja osobiscie bardzo lubie szwedzki dizajn - tansza wersja: ikea, drozsza: duka/sagaform/
      dobrze jest tez zajrzec do home&you - maja naprawde dobre ceny, szczegolnie gdy przecenia ;)

pozdrawiam
      miśka
      wodakokosowa.wordpress.com/
    • darius_n Re: prezent na parapetówkę 29.03.11, 18:29
      no jeśli już chodzi o jakąś lampe to możesz mu kupić LAMPE KSIĘŻYCOWĄ FAJNY POMYSŁ albo wspomniane juz tutaj IMPREZOWE KÓŁKO I KRZYŻYK jak najbardziej oryginalny prezent ze wszystkich tutaj widze..

• dzieciusie3 Re: prezent na parapetówkę 05.04.11, 21:23
        Ja z wielu praktycznych rzeczy do domu dostałam z mężem coś fajnego i śmiesznego-była to sól,chleb,cukier i Żubrówka.Zapakowane było to w celofan pięknie i ładnie i podpisane było "żeby nam nigdy nie zabrakło soli,chleba,cukru i...wódki"
        • Gość: mad Re: prezent na parapetówkę IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 22:18
          Kamień do wypieku pizzy (taki szamotowy do piekarnika) pizza-stone.pl/#!/ - oryginalnie i praktycznie.
    • pomme23 Re: prezent na parapetówkę 03.06.11, 20:03
      dobre wino :)
    • anabel5454 Re: prezent na parapetówkę 28.07.11, 16:00
      na parapetówkę, to chyba sie idzie tylko z alkoholem ewentualnie jakieś kieliszki do wina, chyba, że wiadomo, że właściciele mieszkania czegoś potrzebują, osttanio modne sę stało także kupowanie rzeczy do kuchni, jakis parowar, czy krajalnicę fajne i tanie rzeczy agd dostać w sklepie internetowym medialux , jest duży wybór takiego małego agd
      • Gość: pomysłowiec Re: prezent na parapetówkę IP: *.noc.fibertech.net.pl 03.12.13, 15:16
        zależy jeśli mieszkanie jest nowe to dobrym pomysłem jest wniesienie czegoś nowego (np. elementu dekoracyjnego) :)
        Prezentem chyba najbardziej uniwersalnym (jeśli ktoś lubi) są jakieś ładne kadzidełka albo świeczki zapachowe - osobiście polecam zapach kawa mocca - rewelacja :)
    • Gość: Magda Re: prezent na parapetówkę IP: 178.73.8.* 03.08.11, 13:07
      Jeśli znasz imiona domowników to może dobrym pomysłem będą ręczniki z wyhaftowanymi imionami. Cos takiego jak Tutaj
    • ktosiktak Re: prezent na parapetówkę 03.08.11, 19:52
      na taka impreze to polecam cos ze szkliwa, Bo te rzeczy sa dośc chodliwe. a nigdy ich za wiele:) Np Jakis komplet ładnych kubków czy coś w tym stylu:)
    • dzatikson Re: prezent na parapetówkę 17.08.11, 14:01
      ja polecam super kubki dla mieszkańców z jakimś fajnym projektem, zdjęciem, napisem.

Pozdrawiam
      mesta@mesta.com.pl
      • nutteasy Re: prezent na parapetówkę 17.08.11, 15:33
        Możesz kupić jakiegoś dużego ładnego kwiatka w doniczce. Małe ryzyko że się komuś nie spodoba.
        • Gość: lipstick Re: prezent na parapetówkę IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.08.11, 11:24
          ja polecam maty na sprzet agd oklejgo.pl/na-lodowki.html fajny i praktyczny prezent lub odjechane numery na dom/mieszkanie nuskuart.pl/1,1,wzornik-numerow,123
          • alfaonline Re: prezent na parapetówkę 22.08.11, 22:49
            Jeśli parapetówkę organizuje para kobieta i mężczyzna to proponuję zestaw korkociąg i zatyczka
    • ciastolinka88 Re: prezent na parapetówkę 23.08.11, 15:57
      Wszytsko zalezy od tego jak blisko się znasz z tymi ludźmi i od tego czym się interesują, fajnie byłoby dac coś co przyda im się do mieszkania, np. jakaś ciekawa czarno biała fotografia w dużym formacie w antyramie na ścianę albo np. ramka cyfrowa? Dość fajne ramki są w internetowym sklepie Electro, w bardzo różnych cenach, zalezy od ramki. Ale nawet za ok 130 zł dostaniesz.
      • alfaonline Re: prezent na parapetówkę 23.08.11, 18:58
        Tak fotoobraz to super prezent. Sama chciałabym coś takiego dostać.
      • aga_koska Re: prezent na parapetówkę 18.02.13, 14:40
        dostałam kiedys taką i wydaje mi się, że to średni pomysł... mnie osobiście trochę irytowała.. wolę ramki starej daty
    • zawszezizou Re: prezent na parapetówkę 26.08.11, 11:51
      Gość portalu: ramolka napisał(a):

> Witam,
      > za jakiś czas idę na imprezę tzw. parapetówkę, gospodarzy nie znam zbyt dobrze,
      > ale mimo to chciałabym kupić im coś na prawdę dobrego. Co się teraz kupuje na
      > takie imprezy?? Słyszałam od znajomych że kupują czajnik inni lamę. A coś inneg
      > o??

komplet sztućców, sam znajomym kupiłem , link ci podaje zobacz:
      www.narzedziowy.pl/24883_FISKARS-Komplet-sztuccow-24-szt-Avanti-matowe.html
    • prezentujeprezenty Re: prezent na parapetówkę 27.08.11, 00:37
      Zgadzam się z osobami, które pisały, że dobrym pomysłem są kieliszki. Jak to napisałam na blogu:
      od nadmiaru nie zawsze głowa boli
    • Gość: teresel Re: prezent na parapetówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 18:09
      Ja jestem zwolenniczką raczej takich drobnych prezentów typu dobre wino, fajne serwetki na stół albo ładny kominek zapachowy( ciekawe wizdiałam na zapachdomu.pl) . To chyba oczywiste, że jak ktoś urządza parapetówę to nie liczy na bardzo drobie prezenty- to w końcu nie ślub!
    • Gość: Asia Re: prezent na parapetówkę IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.11, 18:59
      Na parapetówkę do nowego lokum polecam np śmieszną wycieraczkę albo kieliszki lub inny gadżet związany z winem
    • aaaga15 Re: prezent na parapetówkę 14.05.12, 11:22
      Świeczki są fajnym prezentem np takie www.e-kalia.pl/swiece/owocowe.html
    • 77ag.ata Re: prezent na parapetówkę 04.10.12, 00:44
      Myślę, że mógłby im się przydać jakiś zestaw ścierek kuchennych. Tu ilookandcook.pl/459783/wycieraj-z-klasa znajdziesz takie których nie wstyd dać w prezencie :)
      • the_looksus Re: prezent na parapetówkę 04.10.12, 09:30
        a może coś takiego do mieszkanka, ale bardziej szykownego? www.modernfolk.pl/kolekcja-dla-tworczych-c-2.html ja przepadam za takimi motywami dlatego polecam
      • denikaaa Re: prezent na parapetówkę 17.10.12, 11:20
        77ag.ata napisał(a):

> Myślę, że mógłby im się przydać jakiś zestaw ścierek kuchennych. Tu ilookandcook.pl/459783/wycieraj-z-klasa znajdziesz takie których nie wstyd dać w prezencie :)

Świetny pomysł! Ja się wybieram do kumpla, który jest zapalonym żeglarzem i znalazłam tam ręcznik z ulster weavers w węzły żeglarskie! dzięki za inspirację!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka