Dodaj do ulubionych

co na 50 urodziny mamy?

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.13, 11:30
Zbliżają się 50 urodziny mojej mamy. Nie mam pomysłu na prezent. Myślałam nad jakimiś dekoracjami do mieszkania albo dobrym winem, bo je uwielbia. Kwiaty wydają mi się nietrafionym pomysłem, bo szybko zwiędną. Mama nie lubi biżuterii, kosmetyków używa sporadycznie. Co najlepiej sprawdzi się jako prezent? Co kupujecie swoim mamom? Czy ewentualne wino potraktować jako dodatek do prezentu czy jako osobny prezent?

-----------------------------------
wino na każdą okazję
Obserwuj wątek
    • bianca_j Re: co na 50 urodziny mamy? 30.07.13, 00:35
      może wizyta w spa? albo u kosmetyczki?:) masaż?
      • shaxu Re: co na 50 urodziny mamy? 17.08.13, 14:11
        Bardzo dobry pomysł!
    • agnieszkaslow Re: co na 50 urodziny mamy? 30.07.13, 08:25
      Moja mama bardzo lubi kwiaty, więc nie mam problemu z prezentem ;) Ucieszy ją ogromniasty storczyk :) Już całe dwa okna ma obstawione w storczykach.
    • jan7787 Re: co na 50 urodziny mamy? 12.08.13, 11:02
      Zbliżają się urodziny,imieniny,rocznica,czy po prostu chcesz sprawić miły prezent bliskiej Ci osobie,a nie masz pomysłu? Zgłoś się do nas! Oferujemy wysokiej jakości obrazy drukowane na płótnie, obrazy malowane na płótnie metodą olejną, fototapety naścienne, plakaty naklejki. Wystarczy,że prześlesz zdjęcie lub wybierzesz z galerii, dobierzesz rozmiar i zamówisz. My zajmiemy się resztą. Zapraszamy!

www.fotonaplotnie.pl
    • Gość: BM. Re: co na 50 urodziny mamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 17:00
      Skoro lubi wino to może ładny korkociąg albo coś z innych akcesoriów do wina? www.interiore.pl/korkociag-a-di-alessi-anna-g-3640 albo store.alessi.com/ita/en-gb/catalog/detail/parrot-sommelier-corkscrew/am32
      • maciusiowka Re: co na 50 urodziny mamy? 12.08.13, 19:13
        A może kup bardziej praktyczniejszy prezent:) Moja mama ma ostatnio "fazę" na słuchanie audiobooków, więc na ostatnie urodziny kupiłam jej słuchawki Kruger&Matz - bardzo fajne, z drewna hebanowego, idealne dla niej - lubiącej połączenie klasyki z nowoczesnością. A do tego wino może być jak najbardziej:)
        • joyad Re: co na 50 urodziny mamy? 16.08.13, 20:45
          Pomysł na te słuchawki jak najbardziej ok. Praktyczny i w odpowiednim stylu.
    • Gość: olga Re: co na 50 urodziny mamy? IP: *.centertel.pl 23.08.13, 12:03
      wino to raczej dodatek do prezentu, w końcu 50 to okrągła rocznica i warto dać coś wyjątkowego, ale z drugiej strony przychylam się do wcześniejszych wypowiedzi, by było to także praktyczne. nie wiem jaki masz budżet, ale ja ostatnio sprezentowałam mamie żelazko. może się to wydawać słabym pomysłem, bo prasowanie raczej nie należy do ulubionych domowych czynności :P za to każdy raczej prasować musi i dlatego właśnie pochodziłam po sklepach i ostatecznie zdecydowałam się na generator pary philipsa. takie cacko prasuje szybko i efektywnie, nawet w pionie (powieszone ubrania), dlatego też mama po pierwszym prasowaniu zadzwoniła od razu dziękując mi za prezent:D
    • robert0t Re: co na 50 urodziny mamy? 23.08.13, 13:44
      Hej,
      jeśli bardzo lubi wino, to na pewno dobra okazja żeby jej podarować jakieś niezłe, z wyższej półki. Zależy też ile możesz zainwestować w ten prezent, jeśli nie dużą sumę, to nie traktuj wina jako dodatek, nie kupuj krótko mówiąc taniego wina ;)
      Ja mogę się pochwalić, że obdarzyłam swoją mamę Syrah/Alicante Bouschet Sasso Negro Plantaze 2008 (ok. 60 zł), do tego zamówiłam jej bardzo fajny dodatek, mianowicie gazetę o Niej, z jej zdjęciami, Tekst linka. Super sprawa, śmiałyśmy się do łez popijając wino, urodzinki się udały, a gazeta zyskała popularność wśród znajomych mamy ;)
    • robert0t Re: co na 50 urodziny mamy? 23.08.13, 13:45
      Hej,
      jeśli bardzo lubi wino, to na pewno dobra okazja żeby jej podarować jakieś niezłe, z wyższej półki. Zależy też ile możesz zainwestować w ten prezent, jeśli nie dużą sumę, to nie traktuj wina jako dodatek, nie kupuj krótko mówiąc taniego wina ;)
      Ja mogę się pochwalić, że obdarzyłam swoją mamę Syrah/Alicante Bouschet Sasso Negro Plantaze 2008 (ok. 60 zł), do tego zamówiłam jej bardzo fajny dodatek, mianowicie gazetę o Niej, z jej zdjęciami, Tekst linka. Super sprawa, śmiałyśmy się do łez popijając wino, urodzinki się udały, a gazeta zyskała popularność wśród znajomych mamy ;) Bardzo fajny pomysł na 50 urodziny ;)
    • m1903tk Re: co na 50 urodziny mamy? 24.08.13, 15:05
      Może zafunduj jej coś do domu? Przedmioty typu piękna pościel czy koc albo jakiś odświętny obrus zawsze jest mile widziany u mam. Sugeruję coś praktycznego i przydatnego - z tego cieszą się najbardziej - chociaż mamy jak to mamy ... dla nich najlepszym prezentem jest w ogóle fakt, że się o nich pamięta i spędza się w nimi właśnie ten dzień :-)
    • chabry_i_maki Re: co na 50 urodziny mamy? 06.09.13, 23:26
      www.ambertic.pl/pl/p/Wisiorek-Motyl-z-koniakowym-bursztynem/1104 może taki wesoły wisiorek ?
      lub
      www.ambertic.pl/pl/p/Wisiorek-z-koniakowym-bursztynem/736
      albo może: www.ambertic.pl/pl/p/Naszyjnik-cieniowany-bursztyn/1059
    • basiula8 Re: co na 50 urodziny mamy? 18.05.16, 14:03
      A rozmawiałaś z mamą, może marzy jej sie jakis fajny zabieg kosmetyczny lub fryzjerski, który jest poza jej zasięgiem, na który sama nie może sobie pozwolić? Moja mama zawsze oszczędza na takich rzeczach. Ostatnio zafundowałam jej keratynę jabłkową amazon keratin (zabieg na włosy) i była zachwycona. Radość mamy - bezcenna!
    • janinka_k Re: co na 50 urodziny mamy? 19.05.16, 11:52
      A może jakiś fajny zabieg kosmetyczny, lub na włosy? W In harmony jest np taki zabieg Kerastase - moc. Jest przeznaczony dla włosów zniszczonych, osłabionych i rozdwajających się. Super kuracja oparta na koncentracie Vita-Cement. Daje spektakularny i natychmiastowy efekt. Włosy są wzmocnione, nabierają blasku, miękkości i łatwiej się rozczesują. Może to jest fajny pomysł na prezent?
    • kornelia_kornelka Re: co na 50 urodziny mamy? 23.05.16, 13:07
      Ja mojej mamie ostatnio sprezentowałam zabieg kosmetyczny na twarz i pod oczy - bo sama nigdy sobie na cos takiego nie pozwoli. Fajne zabiegi są w klinice urody na Bolkowskiej 2a, maja super pakiety prezentowe.
    • luizastel Re: co na 50 urodziny mamy? 23.05.16, 14:01
      proponuję taki prezent na urodziny mamy: profesjonalny zabieg na skórę głowy, albo np koloryzacja super farba organiczną, odżywianie i obcięcie. Albo jakiś zabieg SPA. Na Bielanach w salonie Miraflores można tez kupić fajne zestawy kosmetyków. matki zazwyczaj sobie żałują na takie rzeczy.
    • zanetkaptaszyna Re: co na 50 urodziny mamy? 23.05.16, 15:48
      To jaki będzie prezent zależy od tego jaką kwotę możesz ta ten prezent przeznaczyć. Myslę, że na 50 urodziny fajny byłby jakiś zabieg lub seria zabiegów kosmetycznych. Np możesz zafundować mamie thermolifting Zaffiro w Rituals SPA. Ale to przydałoby się wykupić całą serię. Alternatywą może być bardzo fajny masaż aromaterapeutyczny, a cenowo będzie taniej. Ja byłabym zadowolona z obu wariantów.
    • marcelinaku Re: co na 50 urodziny mamy? 25.05.16, 10:40
      Jesli możesz sobie pozwolić to super prezentem na 50 urodziny byłby zabieg z nićmi lifftingującymi. A jeśli to za duży koszt, to tez super będzie seria zabiegów lifftingu termicznego Zaffiro. W Wellderm maja bardzo przyzwoite ceny, a poza tym sama wizyta w takim ekskluzywnym miejscu od razu poprawia samopoczucie.
    • kokruch86 Re: co na 50 urodziny mamy? 29.02.20, 12:38
      odświeżę trochę temat. A co myślicie nad prezentem w postaci np takiej lokówki automatycznej? Moja mam bardzo lubi loki, jest dojrzałą i bardzo dbającą o siebie kobietą. Znalazłam taką lokówkę od Babyliss Curl Secret czy ktoś z was ma ją może i może powiedzieć czy to jest łatwy w obsłudze sprzęt, czy trwały i jakie loki robi?
    • marionetka12 Re: co na 50 urodziny mamy? 06.03.20, 16:56
      Moja mama dostała na ostatnią okazję smartwatcha :) Wiem, że to niestandardowy pomysł i tak na prawdę nie wiedziałam czy się sprawdzi, ale okazało się że to był strzał w 10! Mama bardzo zadowolona, bo jest na bieżąco ze wszystkimi powiadomieniami, jest na maxa zajarana robieniem 10 000 kroków, mierzy sobie ciśnienie na bieżąco i nauczyła się nawet obsługiwać aplikacje, która liczy kalorie! Model który jej kupiłam to garett tina - polecam
    • esme0001 Re: co na 50 urodziny mamy? 30.03.20, 18:47
      Moim zdaniem super prezenty można kupić tu: rekodzielo-naturalne.pl/ . Mają świetne zestawy prezentowe więc każdy może znaleźć coś dla siebie, no i dodatkowo dosłownie każdy przedział cenowy to też się przecież liczy :D Kupisz online z dostawą do domu czy paczkomatu więc ZERO straty czasu! ja kupowałam na zeszłe święta ich zestaw prezentowy z kawą wielu bliskim i wszyscy zachwyceni. A parę ich świec zawsze trzymam w domu na prezenty (nieoczekiwane parapetówki, imprezy imieninowa/urodzinowe, czy inne przeoczone okazje). Są świetne bo pachną niesamowicie intensywnie, są ekologiczne, ręcznie robione i oczywiście piękne!
    • aldona-342x Re: co na 50 urodziny mamy? 20.12.21, 18:59
      Polecam kupić apaszkę z jedwabiu :) bardzo oryginalny prezent i mama na pewno się ucieszy :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka