Dodaj do ulubionych

diane 35 + spiranol ?

30.07.10, 17:58
ma do was pytanie czy łączyć te 2 leki ? dermatolog przepsiałą mi te tabletki
bo mam łysienie androgenowe przez nadmierne androgeny ...a wszędzie gdzie
niepotrzeba włosy jak u faceta :( czytam ze po diane 35 jest jeszcze gorzej i
tak sobie mysle ze moze sam spiranol łykać jakie są wasze doświadczenia po
tych lekach
Obserwuj wątek
    • znowuniedziela Re: diane 35 + spiranol ? 07.09.10, 20:42
      ja jem diane od dwu lat, mnie ani nie rosna po niej, ani nie wypadaja ...
      • ktosinny0 Re: diane 35 + spiranol ? 23.09.10, 15:53
        no tak ma być bo spironol i diane 35 powodują ze mają włosy nie wypadac z głowy a tam gdzie ich nie powinno być znikają podobno
        • brontoss Re: diane 35 + spiranol ? 27.11.10, 17:32
          Jak zajrzysz do innych wątków, ludzie polecają Vaniqę - lek w kremie. Może zastanów się czy diane nie połączyć właśnie z tym lekiem? Diane ustabilizuje hormony, a Vaniqa będzie zapobiegać wyrastaniu niepotrzebnych włosów?
          • bigoth Re: diane 35 + spiranol ? 21.12.10, 20:51
            To prawda, Vaniqa mimo iż stosunkowo nowa na naszym rynku, staje się coraz popularniejsza. Fakt iż nie trzeba już jej sprowadzać z zachodu (wcześniej była wbrew pozorom znana i niektórzy lekarze ją przepisywali) pozwala łatwiej dotrzeć do tego leku - pozostaje tylko dostać receptę od lekarza.
    • spicy_orange Re: diane 35 + spiranol ? 28.04.11, 15:57
      ja miałam taki zestaw przez lata. SpirOnol (Verospiron 100mg) plus Diane. Przed leczeniem włosy miałam mocne, kręcone i geste. Podczas brania leków zaczęły mi wyłazić z pały garściami. Teraz przestały ale gęstość wynosi jakieś 2/3 wyjściowej plus proste jak druty z tendencja do puszenia ale nie kręcone.

Po tym zestawie zniknęły mi włosy z klaty i brzucha oraz ramion. Na przedramionach zostały, twarzy nie będę komentować-przez prawie 20 lat nauczyłam się sobie z tym radzić ;)
    • joannadro Re: diane 35 + spiranol ? 09.08.11, 11:59
      Z tego co się orentuję to teraz łagodne postaci hirsutyzmu leczy się też nowej generacji zamiennikiem diane 35, mianowicie cyprodiolem. Są to pigułki, której maja mieć mniej skutków ubocznych a i cena jest bardzo niska bo kosztują coś koło 4 zł.
      • nitanka70 Re: diane 35 + spiranol ? 18.08.11, 09:10
        Dobrze się orientujesz:) Cyprodiol jest zamiennikiem Diane35. Rzeczywiście po nim jest mniej skutków ubocznych i chyba nawet działa lepiej. Czuje się lepiej po Cyprodiol niż po Diane35.
        • joannadro Re: diane 35 + spiranol ? 18.08.11, 21:53
          Jakby nie było to jednak te tabletki hormonalne nowszej generacji jak cyprodiol są lepsze, nie wiem na czym polega ich fenomen no ale mniej skutków ubocznych po nich jest
          • klaudia_84 Re: diane 35 + spiranol ? 19.08.11, 14:48
            Kilka lat temu stosowałam Diane35 przez okres 6 miesięcy, bo miałam straszny łojotok (miałam wtedy może z 20 lat). Teraz od 5 miesięcy biorę Cyprodiol, ale już nie na łojotok, bo z niego najwidoczniej wyrosłam, ale właśnie z powodu nadmiernego owłosienia, głównie na twarzy. Zobaczymy za kilka miesięcy jakie będą tego efekty, bo teraz minął chyba za krótki okres czasu aby mówić o jakichkolwiek efektach.
            • joannadro Re: diane 35 + spiranol ? 22.12.11, 18:49
              Oczywiście, że na efekty leczenia cyprodiolem trzeba poczekać jakieś 3-5 miesięcy. A czy pozbyłas się zupełnie tego nadmiernego owłosienia?
              • joanna006 Re: diane 35 + spiranol ? 24.02.12, 14:26
                Chciałam kupić Vaniqę ale mój lekarz rodzinny nie chce mi wypisać recepty :( Twierdzi, ze nie zna tego leku :( Czy tylko endokrynolog może wypisać receptę na vaniqę? Gdzie mogę kupić ten krem? A może ktoś ma do odsprzedania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka