Dodaj do ulubionych

jak usunac wlosy z twarzy?

23.03.05, 17:23
nie wytrzymuje juz tego jak w sloncu widac mi kazdego wloska! chcialabym sie
pozbyc tych wlosow chociaz na wakacje... myslalam o wosku? czy ktoras z was
uasuwa(la) tak wloski z twarzy? boje sie czy nie odrosna jeszcze gorsze a
wtedy to juz mogila!:( tzn po jakim czasie odrastaja, czy bardzo je widac,
czy sa mocniejsze? od razu mowie ze mam jasne i dosyc cienkie wlosy. bardzo
prosze o rady
Obserwuj wątek
    • malutka_81 Re: jak usunac wlosy z twarzy? 23.03.05, 18:06
      śmiało woskiem możesz wyrywać. moja rada udaj się do kosmetyczki:) raz na trzy
      tygodnie powinno Ci wystarczyć. włoski powinny się osłabić, a na pewno nie
      wzmocnią się jeśli będą prawidłowo usuwane!!!!!
      pozdrawiam
    • pluszaczka Re: jak usunac wlosy z twarzy? 25.03.05, 01:00
      czy na prawde zadna z was nie usuwa wloskow z twarzy??? jak to robicie?
      depilator? wosk? pomaga? a moze jednak szkodzi? prosze pomozcie:)
      • malutka_81 Re: jak usunac wlosy z twarzy? 25.03.05, 11:16
        ja usuwałam od wielu lat i różnymi sposobami. wosk nie szkodzi pod warunkiem,że
        rzeczywiście włoski są usuwane prawidłowo - czyli nie są włoski urywane, a
        usuwane wraz z cebulkami ->tu trzeba mieć wprawę i dobry wosk.jeśli chcesz sama
        sobie robić polecam
        www.perfumy.pl/x_C_I__P_7013007-7010001.html
        jeśli chodzi o depilator to jest fajna sprawa ja robiłam jakiś czas tylko, że
        moja cera jest wrażliwa i cały czas była podrażniona.
        pozdrawiam
    • pluszaczka Re: jak usunac wlosy z twarzy? 02.04.05, 00:45
      ale sie naczytalam na jakim innym forum o rozjasnianiu wlosow, ufff:) tam
      wszyscy radza zeby ich bron boze nie usowac a tylko rozjasniac rozjasniaczem
      albo woda utleniona... czy probowalyscie kiedys tak robic? dziala? ja juz raz
      sprobowalam i powiem wam ze moj wasik jest rozkoszny... tylko w sloncu go widac:
      ( ale boje sie tak na dluzsza mete bo to chemia wiec moze szkodzic, a poza tym
      slyszalam ze po jakims czasie wlosy staja sie twarde czy cos takiego:( jezeli
      jtoras ma jakies doswiadczenia to piszcie
      • magdek6 Re: jak usunac wlosy z twarzy? 01.05.05, 00:16
        Hej, ja zrobiłam to pierwszy raz tydzień temu,to był przemyslany spontan:) a
        teraz......... czekam i boje sie , wydepilowałam sobie broode i szyje bo to
        był dla mnie największy problem(woskiem w plastrach do twarzy). Nie wiem co
        bedzie dalej, bo włoski zaczynaja odrastać i żebym mogła je znowu wydepilować
        musiałabym sporo poczekać by odrosły na odpowiednią długość.Co ważne moja skóra
        na szyi podrazniła się, pojawiły sie nieznaczne , ale jednak -krostki i
        zaczerwienienia.Nie wiem teraz czy mam te pojedyńcze odrastające wyrywać
        pensetą czy czekać ?najpierw ktos mnie widzi z włosami potem bez, potem znowu
        z ..., to chyba nie wyglada dobrze.........
        • gonia45 Re: jak usunac wlosy z twarzy? 01.05.05, 12:16
          och te włoski na twarzy... Wąs traktuję woskiem, ale odrasta już po 2-3 dniach :
          (. Broda pensetą, ale nie daję już rady, rosną jak na drożdżach. Policzki i
          szyja to tez tragedia, widac je w świetle dziennym jak na dłoni... Ale jak na
          razie ich nie ruszam. Na to zwyczajnie nie ma sposobu, co bym nie robiła marny
          efekt. Może przyjdzie nowy trend na owłosione kobiety :))) A może my go
          wylansujemy :) pozdrawiam
          • czarodziejka24 Re: jak usunac wlosy z twarzy? 01.05.05, 13:22
            Wąsika boje się ruszyć jak cholera jest ciemny ale nie czarny ale coś czuje że tego lata nie wytrzymam może go tym sprayem rozjasniającym z Rosmmana potraktuje. Za to włosy na btodzie i szyji wyrywam pensetą dzięn w dzięn każdego rana pojawiają się już nowe czarne strasznie mocne i ciężkie nawet w wyrywaniu pensetą, ale nie ma rady myślałam nad tym wosk odpada bo włoski muszą troche podrosnąc a jak tow ygląda jak pojawiają się czarne ostre w dotyku nie wytrzymałabym czekając na wosk. Ja nienawidze ich w dotyku są ostre i chyba żałuje, że zaczełam ich wyrywać może lepiej byłoby je rozjaśnić ale juz za póżno i skazana jestem na pinsetę

pozdrawiam czarodziejka24
            • mika261 Re: jak usunac wlosy z twarzy? 01.05.05, 15:58
              Ja juz stosowałam wszystko co jest mozliwe na twarz.nawet depilator którego jednak nie polecam bo włoski odrastaja twardsze:(plasterki w wosku sa nawet skuteczne ale cholera wyskakuja mi po nich krostki a z pincetą za duzo zabawy.Brak mi juz pomysłów a przy okazji sił..
              • misia_k2 Re: jak usunac wlosy z twarzy? 01.05.05, 17:08
                Od kilku lat depiluje brode i wasik woskiem na cieplo...Najpierw robilam to w
                gabinecie kosmetycznym..teraz robie to sama.Kupuje wosk ktory sie naklada na
                cieplo pozniej czeka az zastygnie i zrywa...Jest lepszy od tego wosku na cieplo
                z plastrami poniewaz wlsoki swietnie sie do niego przyczepjaja i wychodza z
                cebulkami...Pozatym po depilacji mam tylko zaczerwienienie ktore znika po paru
                godzinach..Moja skora sie juz przezwyczaila i nie mam zadnych krostek a skora
                jest jak ,,pupa niemowlaka,,Wasik odrasta mi brdzo wolno broda szybciej bo
                niektore wloski sa czarne i twardsze..Pozniej musze odczekac pare dni zeby moc
                je znow wyrwac ale wcale nie musza byc bardzo dlugie..Pod wplywem ciepla wloski
                lepiej wychodza wazne jest tez zeby nauczyc sie odpowiednio zrywac woski
                ...Mozna go kupic tylko w hurtowniach kosmetycznych ..nieraz sa problemy ale
                mozna go dostac..Nie wyobrazam sobie zebym zaprzestala tej depilacji weszla mi w
                krew tak jak mycie zebow...
    • vipmadlen Re: jak usunac wlosy z twarzy? 01.05.05, 17:13
      ja zdecydowalam sie tylko rozjasniac, gdyz kazde rozjasnianie to czysta chemia
      wiec wlosa musi oslabiac. No i buuu takie ze nie wiem: w zadnym rossmanie u
      mnie w Kraku nie ma tego sprayu do rozjasniania! zalamie sie gdyz na Joanne sie
      nie zdecyduje bo pisalyscie ze wlosy najpierw robia sie koszmarnie zolte a po
      tym sprayu rossmana nie. Radze nie woskowac twarzy puki to nie bedzie krancowa
      ostatecznosc
      • misia_k2 Re: jak usunac wlosy z twarzy? 01.05.05, 17:18
        Zapomnialam napisac ze tez dopoki moglam nie robilam tego wosku...ale w pewnym
        momencie gdy pojawily sie na brodzie czarne wloski stwierdzilam ze musze sie ich
        pozbyc...Jesli ktoras z Was ma maly meszek lub jasny napewno lepiej tego nie
        ruszac...
    • vipmadlen Re: jak usunac wlosy z twarzy? 01.05.05, 17:16
      pluszaczko a moglabys podac nam linka do tego formu o rozjasnianiu wlosow?:)
      • pluszaczka Re: jak usunac wlosy z twarzy? 01.05.05, 22:37
        znalazlam go na tym forum, oto on...www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=45
        czytania na caly dzien:) ale paru fajnych rzeczy dowiedziec sie mozna... i to o
        wszystkich metodach depilacji. zycze milej lektury:)
        • evelka_d Re: jak usunac wlosy z twarzy? 05.05.05, 13:44
          Moja depilacja twarzy wygląda tak: wąsik wyrywam za pomocą plasterków z
          woskiem - starcza raz na trzy tygodnie. Gdy po trzech tyg. są widoczne
          rozjaśniam je wodą utlenioną - starcza na tydzień. Potem znowu plasterki i tak
          w kółko. Na brodzie rosną mi pojedyncze czarne włoski, więc usuwam je pensetą.
          Z szyją i baczkami na szczęście nie mam problemów.
    • tatiana8 Re: jak usunac wlosy z twarzy? 13.05.05, 14:14
      Już od ponad tygodnia katuję się tym sprayem z Rossmanna. To dziwne, ale skóra
      na twarzy znosi to lepiej, niz na rękach. Mam wrażenie, że już przesiąkłam tym
      zapachem. Czuję go w ustach. :( Trzeba mieć cierpliwość do tego sprayu. Dopiero
      po tygodniu codzienniego psikania (3, 4 razy dziennie) widać jakiś efekt.
      Nawet te ciemnoszare na brodzie trochę złapało. Poznaje to po tym, że choć
      rozjaśnione są grube i widoczne, a jak je wyrwę to pół włosa jest jasne a pół
      ciemne.
      Ale co z tego, jak takie jasne też widać, zwłaszcza w słońcu. Nie wiem teraz co
      zrobić, idzie weekend, znowu nie będę chciała wyjść z domu z mężem. Wyrwane
      wcześniej plastrami włosy odrosły i teraz twarz jest taka włochata. A szkoda mi
      zaprzepaścić efekty, bo może jednak trochę się już osłabiły.
      • nefi11 Re: jak usunac wlosy z twarzy? 13.05.05, 17:09
        a ja chciałam powiedzieć, że kilka dni temu wydepilowałam soie brode i wasik
        plastrami z woskiem i czuje sie suer, posmarowalam te mijsca sudocremem i nie
        bylo prawie wcale podraznien. czyje sie swietnie, wrocila mi pewność siebie.
        Takze polecam - zamiast zamartwiac sie - zrobice cos z tym!! na prawde da sie
        to zmieniec.
        • tatiana8 Re: jak usunac wlosy z twarzy? 13.05.05, 17:42
          Nefi11, ja też wcześniej używałam plastrów. Ale u mnie problem polega na tym,
          że całą twarz pokrywa meszek, z tym ze na policzkach krótszy, a niżej dłuższy i
          widoczny. I właśnie te niższe partie traktowałam plastrami. I w słońcu, albo w
          odpowiednim świetle widać było te odznaczające się wydepilowane paski :(. A
          policzków na razie nie ruszam, taki króciótki meszek jest dla mnie do
          zaakceptowania. Gdybym na całej twarzy miała taki, byłoby ok.
          Teraz kusi nie, żeby znowu użyć plastrów, ale chyba jeszcze się wstrzymam. Może
          uda mi się osłabić trochę te włosy.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka