15.04.05, 11:37
Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Obserwuj wątek
    • sussi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 15.04.05, 12:27
      szczerze mowiac dobrze napisane ...marketing maja niezly bo naprawde im
      wierze!!! qrcze ale 39 zl??? sama nie wiem co o tym myslec...
    • pluszaczka Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 15.04.05, 17:25
      moze zrobimy zrzutke;)
      tak powaznie to jak Cie stac to mozesz sprobowac... ja od samego poczatku
      utrzymywalam ze dobra dieta moze nam duzo pomoc...
      • a_nika Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 06.09.05, 10:29
        podciagam watek bo ciekawi mnie, czy ktos probowal. ja tez jestem zdania, ze
        cos z nasza dieta jest nie tak, te kurczaki szprycowane hormonami itd itp....
        • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 12.09.05, 16:18
          czesc wam! moze zrzuta to nie jest glupi pomysl!:) kupilybysmy w pare osob ta
          diete i ja zaczely stosowac...???? w 4 osoby po 10 zl. zrzucic sie (w wiecej
          jeszczelepiej)cowynato??ja sie pisze!
          • pauli23 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 13.09.05, 00:16
            hej:-)
            ja bym się też podpisała pod Twoją propozycją, Crossi... co szkodzi spróbować?
            jeśli będzie nas kilka, to na pewno nie stracimy wiele, a wiele mozemy zyskać.
            Przejrzałam tę stronę i - moze jestem naiwna - ale dość mi brzmi
            prawdopodobnie... albo chcę, zeby tak brzmiała:-) W każdym razie - nie wiem jak
            z realizacją tego - ale jeśli ktoś się jeszcze zdecyduje, to ja bym się dołączyła...
            pozdrawiam:-)
            • stefcia3 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 13.09.05, 10:19
              ja tez sie chetnie dorzuce ;)
              • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 13.09.05, 23:40
                dobra no to kto dziewczynki wezmie sprawe w swoje rece?? 1 niech kupi i
                sprzedaje po 10zl powedzmy! jeszcze na tym zarobi!:)
    • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 15.09.05, 10:28
      Oj, trochę późno tu weszłam. Czy już to kupiłyście? Bo ja też sie chętnie
      dorzucę.

Pozdrawiam
      • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 16.09.05, 12:57
        jeszcze nie! ja dzisiaj moze to kupie! czy ktos inny sie woli podjac!?
        • pauli23 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 16.09.05, 15:56
          Dziewczyny, wybaczcie, ze siedzialam cicho.. nie wiedzialam co odpisac, bo na
          razie strasznie krucho u mnie z kasa i nie moglabym teraz wylozyc calosci....
          ale oczywiscie wciaz jestem 'z Wami' :-)
          Crossi, jeśli to kupiłaś - to napisz mi prosze maila, zebyśmy się mogły jakoś
          umówić, dobrze?
          pozdrawiam Was:-)
          • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 18.09.05, 16:04
            jutro kupie! ale nie chcialabym zebyscie sie nagle rozmyslily! chce tylko
            abysmy sie na to zlozyly! nie bede na nikim zarabiala a juz napewno nie na
            naszym nieszczesciu!!!!
            • pauli23 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 19.09.05, 23:17
              Crossi, nikt Cie o to nie posadzi... dziekuje, ze odwazylas sie wziac to na
              siebie i badz spokojna, ja sie nie zamierzam wycofywac...
              pozdrawiam cieplo,
              paulina
    • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 20.09.05, 13:40
      Jestem z Wami. Crossi powiedz tylko, na jakie konto mam wpłacić i po ile nas to
      wyniesie.

Pozdrawiam
      • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 20.09.05, 16:38
        ok! wiec zdeklarujcie sie wszystkie kobitki ktore chcecie to cos..podzielimy
        kwote 39 (wyjda smieszne pieniadze) i wplacam! buziaczki
        • czarna125 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 20.09.05, 16:53
          Ja też chętnie się przyłączę, proszę podajcie tylko gdzie przysłać moja dolę.
        • mosik Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 23.09.05, 14:48
          Mogę jeszcze dołączyć? Napiszcie jak.
    • chmoora Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 20.09.05, 18:57
      Hej hej :)
      Do tej pory sie nie odzywalam w tym watku, ale tez kurcze jestem ciekawa i
      chcialabym sprobowac. Przylaczam sie!!!
      (Ale jak przelac zlotowke z konta na konto?? ;))
    • wertepka Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 20.09.05, 21:25
      mogę ja też..? :)
    • pluszaczka Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 21.09.05, 14:05
      no ja tez oczywiscie jestem za:)
      • pauli23 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 21.09.05, 15:26
        No to troche juz nas jest:-))!

Roso, jesli tu jeszcze zaglądasz i zdecydowałaś się na kupno tej 'cudownej'
        diety - prosze o pare slów komentarza........
        pozdrowionka:-)
    • czarnaiza Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 21.09.05, 16:22
      Witam!!
      ja rowniez mam z tym problem zaczyelam chodzi do lekarza ale jak narazie
      wszytskie wyniki mam zle moze to problem lezy w diecie??
      Ja tez jestem zainteresowana i z checia sie do rzuce do tego.
      Prosze o podanie kosztow oraz konta na ktore mam przelac pieniadze
      Pozdrawiam
    • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 22.09.05, 09:41
      Ja najchętniej bym wpłaciła pieniądze na poczcie na konto. Proszę tylko o
      podanie numeru konta, bo jestem na 100 % zdecydowana. :)

Ja do tej diety nie podchodzę tak optymistycznie, ale zamierzam ją stosować,
      przynajmniej jakiś czas. Słodyczy i tak nie jem, więc to dla mnie nie problem,
      ale obawiam się, że trzeba będzie też zrezygnować z potraw smażonych. Tylko
      gotowane. Przeglądałam kiedyś jakąś książkę, w której autorka ustalała diety
      dla kobiet, w zależności od ich typu hormonalnego. Pisała, że potrawy smażone
      stymulują nadnercza do produkcji androgenów.
      Jednak ta dieta wydaje mi się bardziej szczegółowa, no i ciągle piszą o
      łysieniu, a za łysienie odpowiada ten sam hormon co za hirsutyzm idiopatyczny -
      DHT.
      W dodatku jeśli nie pomoże na owłosienie, to na pewno i tak sprzyja zdrowiu,
      odciąża wątrobę itp. Tak się pocieszam.

Pozdrawiam
      • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 23.09.05, 12:56
        sluchajcie dziewczyny! ja juz wplacilam pieniadze i teraz czekam, czekam i
        zobaczymy co z tego bedzie! na biezaco bede informowala! nie wiem jak mozna po 5
        zl wplacac na konto ale chyba mozna:)
        • mosik Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 23.09.05, 14:49
          Wrzuciłam się za wcześnie. MOgę jeszcze dołączyć? Napiszcie jak.
          • mmeeggaann Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 01.10.05, 20:29
            ja sie tez dorzucam!! poważnie!!
        • czarnaiza Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 23.09.05, 15:49
          crossi!!

mozna wplacac nawet na konto 1zl:)

dajcie mi znac dziewczyny po ile sie skladamy i na czyje konto wplynac
          pieniadze??
          czekam na odpowiedz

Pozdrawiam
          • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 23.09.05, 19:29
            juz mam dostep do tej strony z przepisami!! dieta polega glownie na jedzeniu
            roznych witamin i suplementow!

ILE NAS JEST?? bedzie 7 osob zeby po 5 zl sie zlozyc?
            • chmoora Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 24.09.05, 11:36
              Crossi bedzie, bedzie. A pewnie nawet wiecej. Moze sie jakos policzymy?:-) Ja
              sie melduje jako pierwsza. Jak tylko dasz mi numer konta to robie przelew.
              Tylko najpierw ustalmy ile nas jest i jaka kwote mamy przesylac.
              Czy za ta kwote sie dostaje dostep do strony, czy jakis poradnik w wersji
              elektronicznej? Bo sie zastanawiam jak to do dziewczyn rozdystrybuujesz (czy
              jest takie slowo?;))..
              • pauli23 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 24.09.05, 12:28
                Hej:-)
                no to ja się melduję jako druga. I też się zastanawiałam na dostępem do tego...
                jak to działa? I... wiem, niedługo się sama dowiem, ale strasznie jestem ciekawa
                już teraz...:-) Crossi, brzmi to wszystko logicznie i prawdopodobnie, co tam
                wypisują? a te suplementy - czym są?
                pozdrawiam Was wszystkie
            • czarnaiza Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 25.09.05, 19:29
              Crossi!!

Ja rowniez sie pisze na ta zrzutke:)
              jak mozesz to podeslij mi na emaila numer konta i kwote jak Trzeba przelac ci
              na konto.
              czekam na odpowiedz
              Pozdro
    • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 24.09.05, 13:25
      Ja na razie nawet nie pytam, co tam jest. Zadeklarowałam się, więc wpłacę, ile
      trzeba, nie zostawię Crossi na lodzie :)
      Wpisuję się jako następna do doliczenia. :)
      • stefcia3 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 24.09.05, 14:09
        ja tez podtrzymuje swoj udzial w inwestycji:) a nr konta chyba najrozsadniej
        bedzie wyslac mailem
        • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 24.09.05, 20:21
          juz odpowiadam na wasze pytania dziewczyny! wiec jest to rzeczywiscie dostep do
          strony z tymi przepisami jak i dostep do forum, ale ja tam patrzylam i tam nic
          nie ma! a jak bedziecie mialy jakies pytania to ja je wysle i odpowiem! a wam
          ta strone normalnie mailem przesle w wordzie!!
          • igielka82 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 25.09.05, 14:46
            A dostęp do tej diety i do całej strony dostaje tylko jedna osoba, a reszta nie
            może z tego kożystać?
            Oni Ci przysłali te suplementy, czy wstęp na stronę z tym wszystkim kosztuje te
            prawie 40zł?

Ja bym się mogła też dołożyć, ale chciałabym mieć dostęp do tej strony i tego
            co tam piszą.

Pozdrawiam Agata
            • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 25.09.05, 15:54
              igielka to jest nie mozliwe bo to jest moje konto z haslem dostepu i nie moge
              tego hasla nikomu udostepnic..:(

brak hasla to jest tylko brak dostepu (w waszym przypadku) do forum gdzie
              zadawane sa pytaniia na tematat diety! przepatrzylam je i rzadna hirsutyczka
              tam sie nie wypowiadala. jesli bede pytania to ja w waszym imieniu je zadam!

diete ze strony dostaniecie.

decydujesz sie igielka?
              • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 25.09.05, 15:57
                PS. w ramach 39zl wchodzi tylko tylko dostep do strony witaminki i artykuly
                spozywcze kazdy na wlasna reke wykupuje
                • igielka82 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 25.09.05, 17:03
                  a po ile się składamy?
                  aha czyli ty tylko dostałas przepisy i witaminy jakie powinno się przyjmować,
                  co sobie trzeba kupić w sklepie/aptece. Noi hasło do tej strony.

Pozdrawiam Agata

PS Wpadne wieczorkiem lub rano, bo musze iść zagłosować, chyba jednak się
                  zdecyduje.
    • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 26.09.05, 10:47
      Dziewczyny, bo ja już zaczynam się niecierpliwić :))))))

Zrobiłam spis chętnych, jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam, proszę dać znać.

pauli23
      stefcia3
      tatiana8
      czarna125
      mosik
      chmoora
      wertepka
      pluszaczka
      czarnaiza
      igiełka82
      crossi

39 : 11 = 3,54 to możemy zaokrąglić do 3,60 zł

Czy się zgadzacie? Czy ktoś się chce jeszcze dopisać, lub wypisać? Bo ja
      zwlekam z rachunkiem do zapłacenia, bo mi się nie chce dwa razy na pocztę
      biegać :)))
      • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 26.09.05, 11:04
        ok
        super. ja popoludniu wam napisze wszystko bo teraz musze leciec!sorry za zwloke
        • igielka82 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 26.09.05, 12:24

• czarnaiza Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 27.09.05, 17:19
      Witam!!

Prosze o podanie na priv numer konta i dane osoby ktorej trzeba przelac kase.
      Pozdrawiam i czekam na odzew:)
    • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 27.09.05, 19:27
      Coś mi się wydaje, że trochę drogo wyjdą te wszystkie specyfiki. Jeśli chodzi o
      dietkę, to nawet pokrywa się ona z moim sposobem odżywiania, tylko będę to
      musiała zaostrzyć. I wprowadzić parę produktów.
      Co o tym sądzicie?
      Czy zamierzacie nie pić kawy? Mnie będzie ciężko.
      Czy zamierzacie smarować twarzy tymi kremami, które tam polecają? Sprawa trochę
      kontrowersyjna, bo chyba jeszcze dla nas za wcześnie na takie kremy.
      • igielka82 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 27.09.05, 19:38
        Ja się wogóle zastanawiam na taką kwestią.
        Ta dieta jest przeciw łysieniu czyli żeby włosy jednak pozostawały, dlatego się
        zastanawiam cy to jest dobre i wskazane. Wiem ze w pierwszym poście ten facet
        odpowiedział że wskazane, ale ja nie jestem przekonana :( i nie wiem czy ją
        zaczne stosować :(

Czy ktoś już zaczął????

pozdrawiam Agata
        • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 27.09.05, 19:42
          Igiełko, za łysienie odpowiada ten sam hormon, co za nasz hirsutyzm
          idiopatyczny - DHT. Podobnie jest z prostatą, to co pomaga panom na przerost
          prostaty, może nam pomóc na nadwrażliwość mieszków włosowych, bo winny tu jest
          ten sam hormon, wyżej wspomniany DHT. Tak to już jest z tymi mieszkami, że na
          głowie zanikają (pod wpływem androgenów) powodując wypadanie włosów/lysienie, a
          na ciele włoski się wzmacniają. Jeśli ta dieta działa, powinna to odwrócić.
          Włosy na głowie powinny nam przestać wypadać i się wzmocnić, a na ciele
          osłabnąć.
          • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 27.09.05, 19:44
            Ja zamierzam to zastosować, jutro podliczę mniej więcej, ile to mnie wyjdzie
            miesięcznie. Bo jeśli za dużo, to obawiam się, że z czegoś będę musiała
            zrezygnować. :((((
            • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 27.09.05, 19:49
              No i podstawowe pytanie: czy to trzeba stosować do końca życia? Czy jak się
              zaprzestanie, to problem powróci? Nie chodzi mi tu o dietę, bo ta dieta jest
              bardzo zdrowa, ale o te specyfiki różne.
              Crossi, jeśli będziesz na tym forum kiedyś, zadaj proszę to pytanie.
              Z góry dziękuję i pozdrawiam
              No i proszę o nr Twojego konta na maila :)))
            • igielka82 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 27.09.05, 19:51
              tatiana to jak podliczysz to daj znać ile Cię to będzie kosztować.
          • igielka82 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 27.09.05, 19:48
            Ja jeszcze nie wiem czy mam hirsutyzm idiopatyczny - w czwartek idę do lekarza.
            Co prawda nie zauważyłam jakiegoś nadmiernego wypadania włosów z głowy, ale
            okres mam regularny. Nie wiem czy to może przemawiać za czy przeciw tego
            rodzaju hirsutyzmowi.

Nie mogę się doczekać tych badań. Przy okazji zapytam się tej lekarki o diete
            antyandrogenną.

Pozdrawiam Agata
    • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 27.09.05, 19:51
      Czytałam kiedyś któryś z serwisów o łysieniu, też była tam jakaś dieta, też
      trzeba było płacić, żeby usyskac dostęp, założenia diety były takie same.
    • igielka82 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 27.09.05, 19:56
      Powiedzcie mi o co się pytac lekarki na tej wizycie?

Wszystko co wiecie/
      • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 28.09.05, 07:30
        tatiano! zadalam twoje pytanie na forum, czekam na odpowiedz. z tego co
        pamietam to pisalo tam ze przez jakis czas.
    • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 28.09.05, 10:57
      Obliczyłam mniej więcej ile by mnie to wyniosło. Zaznaczam, że moje obliczenia
      nie są w 100 % wiarygodne, różne leki mają różne zawartości w tabletkach.
      Wyszło mi ok. 130 zł. Ale nie policzyłam witamin b, c, e, bo nie mogłam znaleźć
      cen, nie są to jednak jakieś zawrotne sumy w porównaniu z poprzednimi
      specyfikami.
      Jest też jeden specyfik, przy którym pisze, że kobiety z hirsutyzmem powinny
      ograniczyć, nie wiem jak Wy, ale ja zamierzam zrezygnować z niego. Zaznaczam,
      że nie podliczyłam go.
      Nie wiem, jaka jest zawartość tabletek M....stop, tych przedostatnich w tabeli,
      być może trzeba kupić 2 opakowania.

Z tymi lekami jest różnie, pierwszy, ten Ch....p, trzeba kupić 2 miesięcznie, i
      on wyszedł najdrożej. Nie ma co, trzeba by zażywać codziennie garść leków,
      śmiesznie to będzie wygladało.

Ja mam następne pytanie: czy te wszystkie leki są konieczne? Jak kogoś nie
      stać, to może z czegoś zrezygnować? Jeśli tak to z czego, chodzi mi tu
      oczywiście o nas, kobiety cierpiące na hirsutyzm.
      Bo wiecie, jeszcze orzechy, szampony... A ja zbieram na elektrolizę :)

• tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 28.09.05, 11:00
        I mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn z Warszawy. Gdzie tu są naprawdę tanie
        apteki? Ja nie pochodzę stąd, zauważyłam że w aptekach jest tu drożej, niż w
        mniejszych miastach. A przy takiej kwocie, można sporo przepłacić, jeśli
        wybiorę jakąś drogą aptekę.
        • pluszaczka Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 28.09.05, 21:59
          no ja na pewno zadnych pigul brac nie bede!!! jak tylko zalicze sesje to sie
          nad tym przysiade i tak poprzerabiam to wszystko ze w naturalnych produktach
          dostarcze te wszystkie skladniki w takich dawkach jak maja byc:)
          ale to troche pozniej:] ogolnie pomysl mi sie podoba...
          crossi daj znac co z ta zczepka..:)
          • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 29.09.05, 12:07
            > crossi daj znac co z ta zczepka..:)

co?:) zczepka?:)
            • crossi Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 30.09.05, 00:44
              apropo pytania czy dieta do konca zycia?

Po zastosowaniu 2-3 cykli suplementacyjnych (kazdy 3 miesiace) jedynie
              stosowanie poprawnej diety moze okazać sie wystarczające by utrzymać pozytywne
              rezultaty. Należy próbować rezygnować z CR2 zwiększąc ruch i stosując
              prawidłową dietę. Do suplemetntacji powracamy przy zaostrzeniu objawów.
              Niestety nie zawsze sama dieta jest wystarczająca, a w niektórych przypadkach
              stała suplementacja może być niezbędna (np. łysienie androgenowe).
              • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 30.09.05, 09:49
                Crossi, bardzo dziękuję :)))

Ja stosuję taką dietę, teraz będę musiała zaostrzyc, bo np. używam olej
                słonecznikowy, zamiast oliwy z oliwek. Więc u mnie na pewno, sama dieta nie
                działa.

Jeśli chodzi o suplementacje, gdyby nawet nie podziałała (nie daj Boże...) to i
                tak warto, dla zdrowia i urody ;)

Chyba już zacznę kupować powoli te leki, gdybym teraz zaczęła, to w styczniu
                mogłyby już być jakieś efekty, jeśli to działa oczywiście. A w przyszłe lato,
                mogłabym już wyglądać całkiem normalnie, zwłaszcza na twarzy. Ech, rozmarzyłam
                się....
                • igielka82 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 30.09.05, 10:56
                  Byłam po skierowanie u lekarza pierwszego kontaktu do endo, dostałam narazie
                  skierowanie na TSH wyniki mają być jutro.
                  Lekarka powiedziała że może to być hirsutyzm, ale trzeba potwierdzić lub
                  zaprzeczyć badaniami.
                  Zapytałam o naszą dietę antyandrogenną, i powiedziała ze nie wiadomo czy to
                  androgeny powodują u mnie włoski, dlatego narazie nie powinnam jej stosować. Po
                  zrobieniu badań, dowiem sie co jest źle.

Ja narazie nie będę stosować tej diety, może w przyszłości co będzie zależało
                  od wyników.

Pozdrawiam
                  Powodzenia
                  Do napisania
    • lenna30 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 04.10.05, 11:44
      Cześć dziewczyny :)

Program xanatosmedica znam od dawna i stosuje sie do jego zalecen w mniej
      wiecej 90% (nie potrafie zrezygnowac z kawy, czasem mam napad na slodycze) i
      stwierdzam, ze dziala - nie tylko na owlosienie, ale tez na skore, bolesne
      miesiaczki itp.
      Polecam forum w serwisie lysienie.info, gdzie on sie czasem udziela, a w
      szczegolnosci watek
      www.lysienie.info/forum/viewtopic.php?t=1886&highlight=catzy
      xanatosmedic podaje tam przepis na balsam powodujacy spowolnienie i stopniowy
      zanik odrastania wlosow. Na mnie dziala - po kilku miesiacach (dieta,
      suplementy, balsam) poprawe oceniam na jakies 80%, czesc wrednych włosków w
      ogóle nie odrasta, a te co odrstają są jakieś marne ;) Przypuszczam, ze z
      czasem bedzie jeszcze lepiej.

Jesli chodzi o zakupy typu MSM czy kwas liponowy to robie je w
      kulturystyczny.pl - jest najtaniej, a przy wplacie na konto przesylka 0zl.

Powodzenia :D

Ps. Sledze forum od dosc dawna, ale nie chialam byc posadzona o reklame, ja
      jego program dostalam za darmo, za co bede wdzieczna po grób ;)
      • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 05.10.05, 11:24
        Lenna30, bardzo dziękuję za wypowiedź :)
        Długo mi zeszło, ale znalazłam wreszcie wątek o balsamie. Mam zamiar spróbować.
        Akurat mój mąż używa Head & Shoulders, więc będe go używać ;)
        Jeśli chodzi o izoflawony, to kupujesz tabletki i wsypujesz kapsułki do balsamu?
        • pauli23 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 05.10.05, 12:45
          Dziewczyny, pomóżcie, proszę... ja tego nie mogłam znaleźć. Trzeba sie tam chyba
          zalogować? nie mam pojęcia gdzie i jak..
          z góry wielkie dzięki:-)
          • lenna30 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 05.10.05, 18:04
            No tak, zapomniałam napisać, że na tamtym forum trzeba się najpierw zalogować

Pauli, zarejestruj się, a przy pierwszym logowaniu zaznacz opcję 'zapamietaj
            mnie' i dopiero wtedy klikaj na link, który podałam

Tatiana, kupuję menoplant - po pierwsze jest najtańszy, a po drugie zawartość
            kapsułki ma postać proszku - b.łatwo taką kapsułkę otworzyc i wszystko wysypać
            do balsamu. Inne preparaty z izoflawonami są w formie olejku i sporo się
            marnuje przy próbach opróżnienia kapsułki.
            Aha, ja nie stosuję kąpieli w wierzbówce, bo farbuje wannę - zrobiłam z niej
            mocną nalewkę, którą dodaję do balsamu.

Zapomniałam napisać, że są też gotowe preparaty z izoflawonami, ale na ogól
            drogie (zupełnie odpada stosowanie na całe ciało), ale jako opcja do twarzy dla
            leniwych może się nadać :)
            www.bio-med.pl/fadiamone.html
            we wskazaniach jest wyraźnie napisane:
            "Hirsutyzm (nadmierne owłosienie w miejscach nietypowych dla kobiet) - po 4
            tyg. stosowania zanotowano znaczne zmiany w długości, grubości i ilości
            owłosienia na kończynach dolnych i twarzy u 75% badanych, po 8 tyg. - u 90%
            badanych kobiet"
            • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 06.10.05, 10:18
              O kremie Fadiamone wypowiadała się raz jedna z dziewczyn, że jej nic nie pomógł.

Jest bardzo drogi, a w tubce jest tylko 30 ml. Nie ma jakichś tańszych
              odpowiedników? A co z kremami typu Menoplant 40 +, zawierającymi izoflawony
              sojowe, czy on jest w czymś gorszy od Fadiamone?

Szczerze mówiąc jestem załamana cenami tego wszystkiego. Raz można wydac tyle,
              ale co miesiąc... Hirsutyzm nie jest moim jedynym problemem, lecze się jeszcze
              na inne dolegliwości, u prywatnych lekarzy, a badania kosztują. Obawiam się, że
              nie wyrobię z kasą. A jak zastosuję wszystko połowicznie, to nie podziała...
              • lenna30 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 06.10.05, 15:37
                Hej, z zamienników znam tylko Aurigę 50ml/50zł, czyli już trochę taniej
                www.aquavitae.com.pl/catalog/product_info.php?products_id=1831&osCsid=2933b21433feff3ec486ed82e9afb2e6
                Menoplant ma chyba bardzo mało hormonów.
                Jeśli chcesz jeszcze taniej - sama zrób taki krem (wybierz jakiś krem bazowy o
                prostym składzie, żeby żadne składniki się nie gryzły, np Physiogel), możesz
                wtedy kontrolować stężenie izoflawonów, no i kosztuje o wiele mniej. Nie rób
                dużych porcji na raz, trzymaj w lodówce, wtedy izo będą dłużej aktywne.
                Nie mam doświadczenia w stosowaniu izoflawonów na twarz, bo nigdy z tym na
                szczęście nie miałam kłopotu, ale jest to trudniejsze o tyle, że nie możesz
                dorzucić tych składników, które powinny się znaleźć w balsamie: kurkuma farbuje
                na pomarańczowo, wierzbówka na brąz. Zostają tylko izoflawony.
                • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 06.10.05, 16:51
                  A jak myślisz, jakie powinnam zastosować proporcje, ile mg izoflawonów na ile
                  mg kremu?

Nie wiedziałam, że kurkuma i wierzbówka tak farbują, dobrze że nie kupiłam
                  wczoraj neutrogeny z miedzią do twarzy, bo bym wsypała kurkumę i zmarnowałabym
                  krem :)

Dzięki Ci za informacje :)
                  • eowyna1 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 06.10.05, 20:35
                    witam serdecznie
                    Co mam zrobić ,aby któraś z Was przesłała mi tę dietę i resztę info związanych
                    z CR2 ????
                    za odpowiedź z góry dzięki
                  • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 07.10.05, 15:18
                    Ostatecznie postanowiłam, że skoro mam i tak wydać tyle kasy (np. 50 zł), to
                    kupię krem na noc Neutrogeny z aktywną miedzią i dodam do tego izoflawony.
                    Tylko proszę o podanie proporcji.
                    Do ciała natomiast kupię balsam SSS z Avonu i też dodam do niego izoflawony.
                    No cóż, kto nie ryzykuje, ten nie ma...

Lena, co Ty na to?

Myślałam, że będziemy wspólnie obgadywać sprawy, kremy, diety, ale jakoś ten
                    wątek ucichł. Dziewczyny, nie przekonuje Was program antyandrogenny? :(((
                    • eowyna1 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 07.10.05, 19:02
                      Ponawiam moją prośbę! Co prawda już kupiłyście dostęp do tej strony ale
                      chciałabym się dorzucić czy mam którejś z Was przelać na konto jakieś
                      pieniążki, aby mi przesłała tę dietę i reszte niezbędnych info. Widzę, że ty
                      Tatiano8 jesteś tu bardzo aktywna, może Ty mi napiszesz co mam zrobić???
                      Jeszcze raz proszę i dzięki.
                      • lenna30 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 08.10.05, 09:29
                        Eowyna1, wyslalam Ci maila
                    • lenna30 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 08.10.05, 09:28
                      Tatiana, wklejam Ci cytat z forum biochemiaurody, który znalazłam odnośnie
                      izoflawonów stosowanych na twarz:

"Na przyklad, aby uzyskac serum ok. 1%
                      na 10ml serum uzyj 3 kapsulki.
                      Musisz sprawdzic jak sie beda rozpuszczac w wodzie, jesli dobrze bedzie mozna
                      zwiekszyc stezenie.
                      Mozesz tez uzyc krem bazowy np. Physiogel i w 10ml kremu rozprowadzic 3
                      kapsulki."

Jesli będziesz chciała zrobić serum na bazie wody destylowanej, a nie kremu -
                      będzie wtedy leciutkie jak tonik, możesz zwiększać aż do 5% stężenia
                      izoflawonów, czyli do 9-12 kapsułek na 10ml w zalezności od tego jak Twoja
                      skóra będzie na to reagować i czy dobrze będą się kapsułki rozpuszczać. Dodaj
                      wtedy pare kropli alkoholu i płynnej wit.E (Hascolek ma taka witaminę w
                      kapsułkach)- izoflawony będą sie wtedy lepiej wchłaniały, a wit.e działa lekko
                      konserwująco.
    • pluszaczka Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 08.10.05, 16:46
      czy ktoras z was policzyla ile kosztuje miesiecznie ten program??? w calosci, z
      kremami i suplementami...
      • agastorrada do lenny 12.10.05, 18:12
        hej
        jak można się zarejestrować do tego forum o łysieniu
        klikam na link rejestracja i nic przerzuca mnie tylko do strony głównej
        • lenna30 Re: do lenny 13.10.05, 11:03
          Nie wiem co sie dzieje, loguję sie bez problemu, ale na próbę wylogowałam sie i
          próbowałam zarejestrować i mam to samo.
        • lenna30 Re: do lenny 13.10.05, 11:06
          Wkleje więc sam info o metodzie spowalniajacej odrost wlosow z tego watku:
          www.lysienie.info/forum/viewtopic.php?t=1886&start=0
          "Wyrywanie włosów i czekanie na efekt jest loterią. Dla części włosów jest to
          sygnał do obrony i faktycznie wyrastają silniejsze. Z kolei pociągnij za silnie
          i zniszcz za dużo naczynek krwionośnych a włos nigdy już nie odrośnie.

Wiele zależy od hormonów, siły procesu zapalnego i wewnętrznych mechanizmów
          regulujących. Obserwuje się bardzo ciekawy efekt: podczas depilacji włosów
          androgennych (klatka, plecy, brzuch, ramiona, nogi) i przy jednoczesnym
          obniżaniu poziomu DHT w skórze, mają one tendencję do zanikania lub nawet w
          ogóle nie odrastają. Potwierdzone na sobie...

Natomiast wysoki poziom DHT po depilacji powoduje iż włosy urosną silniejsze i
          dłuższe."

"Składniki czynne balsamu mojego pomysłu, obniżającego DHT / zmniejszającego
          odrost włosów androgennych po epilacji:

-Copper Tripeptide-1
          -Izoflawony Soji
          -Kurkuma

Codziennie specjalna kąpiel w wannie z udziałem składników czynnych:

-Zinc Pyrithione
          -Ziele wierzbownicy

Przepis na balsam:
          -Balsam do ciała Neutrogeny z aktywną miedzią
          -500mg izoflawonów sojowych
          -2 łyżeczki kurkumy

Wszystko mieszać przez 1h w mikserze na wolnych obrotach, wlać ponownie do
          butelki. W ten sposób uzyskujemy Hair Inhibitor domowej roboty Stosować
          codziennie.

Zinc Pyrithione znajdziesz np. w Catzy lub Head&Shoulders. Należy codziennie
          wsmarować w epilowane miejsca , pozostawić na 8-10min, po czym spłukać. Ziele
          wierzbownicy dodawać do kąpieli.

Niektórzy kombinują dodając dodatkowo do proponowanych mieszanek związki
          drastycznie poprawiające wchłanianie przez skórę np. DSMO. Może to wielokrotnie
          zwiększać efektywność, jednak nie wiadomo czy nie jest niebezpieczne.

Procedura postępowania jest składową doświadczeń wielu osób, złączona w całość
          przeze mnie. Efekty zaskoczyły nawet mnie samego, gwarantuje iż różnica jest
          zauważalna. Najpierw zauważysz ok. 3x wolniejszy odrost włosów, później u wielu
          osób prowadzi to do zaniku wyrywanych włosów androgennych - epilację stałą.
          Skuteczność rośnie w miarę powtarzania.
          • lenna30 cd... 13.10.05, 11:07
            "Koszt to ok 59PLN Jeśli chodzi o składniki są to:

-balsam znajdziesz we sieciach marketów, ew. drogeriach
            -izoflawony (polecam menostop, ew. Menoplant Soy) znajdziesz w aptece.
            -kurkumę znajdziesz w sklepie spożywczym (to przyprawa)

Pamiętaj o wcieraniu Pirytionu cynku w puste mieszki włosowe (Catzy) na 5 min
            przed prysznicem.

Istnieje także także tańsza wersja (koszt ok. 35PLN) w której jako balsam
            stosuje się Avon Skin So Soft spowalnijący odrost włosów."
          • agastorrada Re: do lenny 17.10.05, 22:14
            > Zinc Pyrithione znajdziesz np. w Catzy lub Head&Shoulders. Należy codziennie
            > wsmarować w epilowane miejsca , pozostawić na 8-10min, po czym spłukać. Ziele
            > wierzbownicy dodawać do kąpieli. -

nie bardzo rozumiem trzeba sie smarować szamponem???
            • lenna30 Re: do lenny 18.10.05, 08:41
              Dokladnie tak :)

Wcierasz zinc pyrithione w puste mieszki włosowe, czyli przez kilka dni po
              depilacji. U nas dostepne jest to tylko w postaci szamponu.
    • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 14.10.05, 11:58
      Dziewczyny, wiecie może, gdzie w Warszawie kupię krem Neutrogeny do twarzy z
      aktywną miedzią? Byłabym wdzięczna za namiary, bo nie mogę go znaleźć.
      Najlepiej, jakbym mogła go kupić gdzieś w Śródmieściu.

Pozdrawiam
      • agastorrada Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 17.10.05, 22:05
        lenna dzięki za info
        pozdrawiam
    • daganja Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 24.10.05, 13:43
      Czy jest możliwość żeby mi ktoś przesłał tą diete antyandrogenną? Bardzo mi
      zależy, zresztą jak wszystkim tutaj. Też sie dorzucę, tylko dajcie mi jakies
      namiary, nr konta czy cos tam. Z góry bardzo dziękuję, trzymajcie sie :)
      • lenna30 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 25.10.05, 09:13
        Wyslalam Ci
        • mila68 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 25.10.05, 18:47
          Lenna, byłabym bardzo wdzięczna gdybyś mogła przesłać tą dietę również mi.Oczywiście dorzuce się do składki.Z góry dziękuje.
          • iwcia844 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 02.12.06, 21:32
            Bardzo prosze o przesłanie mi tej diety antyandrogennej .Wiem ze na tym forum
            była rozmowa rok temu, ale równiez mam kłopotyy z owłosieniem i szukam
            wszelkiego rodzaju ratunku,gdyz lecze sie ale bardzo tyje. Prosze o pomoc i
            dziekuje serdecznie :)
    • czarnaiza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yasmin !!!!!!!!!!!!!!!!! 24.10.05, 21:43
      --------------------------------------------------------------------------------
      Witam!!!

Bylam u lekarza i przepisala mi Yasmin na zbyt duze owlosienie.
      powiedziala ze to jest na zmniejszenie hormonow i zebym nie utyla a wrecz nawet
      schudla,mam nadzieje ze tak bedzie:)
      Moje pytanko jest takie:
      czy ktos to juz bral??
      I czy jest z tego zadowolony czy nie ma jakis skutkow ubocznych??
      prosze o odpowiedz na priva:)
      pozdrawiam
      • crossi Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yasmin !!!!!!!!!!!!!!!!! 03.11.05, 19:02
        dziewczyny!! wytlumaczylaby mi ktoras (ktora uzywa tego balsamu na wlosY) jak
        sie go robi. ale prosze jak malemu dziecku (takiemu 2letniemu:))
        • tatiana8 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yasmin !!!!!!!!!!!!!!!!! 08.11.05, 16:26
          Ja jeszcze nie smaruje ciala niczym, długo czekałam na przesyłkę z Avonu, a
          teraz nie wiem jak się do tego zabrać. Mam balsam sojowy, mam Menostop,
          kurkumę. Tylko, że nawet nie mogę zdjąć z tego balsamu nakrętki, żeby był
          większy otwór. Czy konieczne jest miksowanie aż tak długo? Mam zamiar to robić
          robotem kuchennym, więc myślę, że krócej wystarczy.
          Ktoś wie, jakie działanie ma w ogóle kurkuma, że jest dodawana do tego balsamu?

Jeśli chodzi o twarz kupiłam krem Neutrogeny z aktywną miedzią, co jakiś czas
          biorę go odrobine do pojemnika po innym zużytym kremie, do tego wyciskam kilka
          kapsułek Menostopu. Wole akurat Menostop, bo jest płynny i myślę, że lepiej się
          rozpuszcza w kremie, a Menoplant to są takie wiórka i potem to się wałkuje na
          skórze.
          • tatiana8 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yasmin !!!!!!!!!!!!!!!!! 08.11.05, 16:28
            Aha, zapomniałam dodać, ze ta mikstura z kremu Neutrogeny i Menostopu działa,
            tzn. na podbródku wolniej wloski mi odrastają, pomogło mi to zwłaszcza jak
            byłam tydzień u mamy, a tam mam trudności z depilacją.
            • pauli23 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yasmin !!!!!!!!!!!!!!!!! 08.11.05, 20:26
              Tatiano, dzięki za Twój post.. ja też na pewno spróbuję...
              Mam jeszcze pytanie - czy któraś z Was próbuje moze z tym Head and Shoulders?
              stosuję to już miesiąc prawie, ale jakoś do tej pory żadnych widocznych
              rezultatów. Wlaściwie to nawet zaczynam się bac, czy nie bedzie to działało
              odwrotnie - w końcu to jest szampon do włosów! Jak to jest u Was? działa?
              pozdrawiam
              • tatiana8 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yasmin !!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.05, 11:38
                Head & Shoulders stosowałam może z raz. Zacznę codziennie jak kupię
                Wierzbonice. Myślę ze bez tego zioła cała operacja jest o wiele mniej
                skuteczna, bo ono obniza poziom DHD.

Balsam wczoraj zrobiłam. Zdjęłam nakrętkę z balsamu sojowego Avonu, wylałam go
                do miski w robocie kuchennym, wycisnęłam ok. 500 mg izoflawonów sojowych z
                tabletek Menostop (ok. 10, więc troszke chyba zwiększyłam dawkę). I wsypałam 2
                łyżeczki kurkumy. Miksowałam kilkanaście minut. Później przez lejek wlałam to z
                powrotem do butelki.
                Nie wiem po co ta kurkuma w tym balsamie. Mikstura zabarwiła się na żółto.
                Wczoraj posmarowałm okolice bikini, które wcześniej wydepilowałam i skóra
                zabarwiła się na żółto. Trzeba na to ubierać stare spodnie, to one też
                zabarwiaja się na żółto.

Pozdrawiam
                • lenna30 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yasmin !!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.05, 21:30
                  Cześć dziewczyny

Fajnie, że są pierwsze efekty wcierek :)
                  Ja nie miksuję balsamu tak długo jak jest w przepisie, max 5 minut do
                  jednolitej konsystencji.
                  O kurkumie wiem niewiele, ale wierzę, że wynalazca balsamu nie wrąbał jej tam
                  tylko po to, żeby farbowała :D
                  Czytałam, że Indianki robią pastę z kurkumy i jakiegoś rodzaju mąki opóźniającą
                  odrost włosów, więc coś chyba w tym jest. Pomijam fakt, że Indianki są same z
                  siebie mocno zabarwione, więc pewnie żadnych żółtych plam po kurkumie na nich
                  nie widać.

Na pubmedzie jest też info, że kurkumina jest inhibitorem 5-AR:
                  www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=11380153

Tyle wiem.
                  Jeśli chodzi o moje postępy w walce, to zauważyłam ostatnio, że włosy, które
                  odrastają kiepsko się trzymają, tzn wystarczy, że lekko pociagnę pęsetą i już
                  po włochalu. Praktycznie zero bólu.

Pozdrawiam
          • luna007 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yasmin !!!!!!!!!!!!!!!!! 28.12.05, 17:04
            Witam Was serdecznie.Od dłuzszego czasu pryglądam się temu forum a konkretnie
            zagadnieniu jakim jest H....,tez nie przechodzi mi przez gardlo te słowo.Jestem
            z nim "zaprzyjażniona" od wielu lat(ale o tym innym razem).Chciałabym sie
            dowiedzieć coś o tej mixturze balsamu sojowego i innych na spowolnienie
            odrastani włosów.Jak sie ją przyrządza i gdzie można zakupić produkty,Jak sie
            stosuje itp.Z góry dziękuje i pozdrawiam.To dal mnie na prawde
            ważne.Zrozumiecie bo macie to samo.
    • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 16.11.05, 13:47
      Dziewczyny, jak Wam idzie stosowanie balsamu?
      Ja juz sama nie wiem, kiedy go stosowac, postanowilam smarowac sie nim na noc,
      poswiecilam pizame. Ale zafarbowala mi bielizna, tzn. brzegi majtek, bo
      intensywnie wcieram ten balsam w okolice bikini. Myslalam, ze to sie spierze,
      wypralam raz, potem wygotowalam, nic to nie dalo. Wlasnie mocze je w
      wybielaczu, to ostatnia nadzieja. Poplamilam moja ulubiona bielizne, i ladną do
      tego.
      Cóż, człowiek uczy się na błędach, chciałam Was tylko przestrzec, jak któraś z
      Was dopiero przymierza się do stosowania.
      Ale jesli ma to dać efekty, wszystko zniose ;)
      • lineczka3 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 22.11.05, 21:17
        Hej! wlasnie przeczytalam przepis na balsam, jutro lece na zakupy. mam nadzieje
        ze to pomoze, jesli dobrze zrozumialam to na twarz stosowac krem do twarzy i te
        izoflawony.
        • lineczka3 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 22.11.05, 21:22
          jeszcze jedno czy ktoras z dziewczyn kuila ten program cr2? czy to faktycznie
          dziala i na czym to polega?
    • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 24.11.05, 12:56
      Kupiłam wierzbownicę, zamierzam dziś zrobić sobie pierwszą kąpiel z nią.
      W związku z tym mam pytanie: ile tego naparu mam wlać do wanny, i z jakiej
      ilości zrobić napar.

Pozdrawiam
      • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 24.11.05, 13:00
        na opakowaniu pisze, że całe opakowanie na jedną kąpiel :(((
        • stefcia3 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 26.11.05, 01:15
          ktora z was zaczela stosowac suplementy w formie tabletek z programu
          xantosmedic? wiecie co, boje sie brac takie ilosci lekow, na pewno nie sa one
          obojetne dla organizmu skoro trzeba brac sylimaryne - chroni zoladek i watrobe.
          leki na jedno pomagaja na co innego szkodza. najbardziej mnie przeraza Kwas R-
          alfa liponowy, bo mozna go kupic tylko w sklepie dla kulturystow - to na pewno
          nic zdrowego :(
          • pauli23 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 26.11.05, 11:57
            Ja też zdecydowałam, ze nie będę niczego zaczynać na wlasną rękę - jeśli chodzi
            o te tabletki... zostawiłam wczoraj te wskazówki mojej pani doktor do
            przejrzenia. Jeśli chcecie, to napiszę co też ona o tym sądzi, jak znowu do niej
            pójdę...
            I wiecie co, naprawdę wydaje mi się, ze odpowiednią dietą można sobie pomóc!
            zrobiłam sobie ostatnio badania - i choć poprawa widoczna na papierku nie
            przekłada się na efekty wizualne:-(, przynajmniej na razie, to jednak
            testosteron obniżył się do 'górnej granicy' i nie skoczył jakoś wyraźnie po 2
            miesiecznej przerwie w braniu spironolu..

Haha, tak na marginesie - za każdym razem jak idę do ginekologa, pyta się mnie
            czy się przypadkiem nie wybieram za mąż;-))) Ech, tak jakby to miało wszystko
            załatwić..
            • stefcia3 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 26.11.05, 12:29
              jasna, napisz co na to twoja pani doktor, mam ochote juz kupic te suplementy i
              wyprobowac, ale problemem sa i kasa i obway - w takim raziez poczekam jeszcze;)
              • stefcia3 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 28.11.05, 07:15
                mam jeszcze prosbe do crossi, czy mozesz zapytac na forum jak sie ma branie
                zalecanych sublementow ze stosowaniem diane35? a moze ktos moze mi doradzic na
                swoim przykladzie???z gory dzieki
                • lineczka3 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 04.12.05, 20:06
                  hej! czy moge prosic rowniez o informacje dotyczace diety CR2 i suplementow?
                  bede bardzo, ale to bardzo wdzieczna. naturalnie uiszcze wszlekie oplaty,
                  skladki. pozdr
                  • svenija Re: diety 08.12.05, 19:46
                    hej ja tez w sprawie diety.. chetnie sie doloze
                    narazie probuje sama detox przeobiony z ksiazeczki do tego biore kelp -
                    zawierajcy duze ilosci jodu podobno hormon regulujacy funkcje tarczycy jest
                    odpowiedzialny za ta niechciana przypadlosc
                    napisze jak mi idzie .. narazie czuje sie duzo lepiej
                • czarodziejka24 CZY TO DZIAŁA?/ 12.07.06, 17:34
                  czy te robione balsamy i kremy zadziałały na Was dziewczyny??
                  Czy warto na nie postawić??
    • oktawia1 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 07.12.05, 15:04
      Dziewczyny, witam serdecznie.Ja borykam się z problemem od kilkunastu lat i
      dopiero po pojawieniu sie tego forum zaczęłam coś robić w kierunku zmniejszenia
      problemu, a nie tylko doraźnej walki z włosami, która ostatecznie tylko je
      pogrubiała. Obecnie stosuję ziołową mieszankę antyandrogenną Dr Różańskiego.
      Piję dopiero 3 tydzień, więc póżniej napewno poinformuję Was o efektach, tym
      bardziej jeśli będą zadowalające. Dr Różanski poleca tą kurację przede
      wszystkim przy trądziku androgennym i sterydowym, ale pisze również, że
      wskazaniem jest nadmierne owłosienie, bo to przecież o walkę z tymi samymi
      hormonami chodzi. Wiem już po przeczytaniu tego topicu, że popełniłam bład nie
      stosując Sylimarolu, bo w "Waszej cudownej diecie" również należy go stosować.
      Czy mogę prosić o ptrzesłanie tych zaleceń na moją skrzynkę. Koszty oczywiście
      poniosę i może razem opracujemy złoty środek...
      • tatiana8 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 20.12.05, 10:26
        Oktawio1, czytałam o tych ziołach Dr Różańskiego jakiś czas temu, nie
        skorzystałam z tego, bo on tam wymieniał ogromną ilość ziół, w tym niektóre
        trzeba było zbierać samemu, bo nie ma ich w zielarniach.
        Powiedz mi proszę, ile ziół stosujesz? Czy udało Ci się zdobyć wszystkie
        potrzebne zioła?

A jeśli chodzi o miksturę po depilacji (balsam i kurkuma) to stwierdzam, że
        działa. Szkoda, że nie mogę zastosować tego na twarz. Włoski odrastają wolniej,
        ponadto mikstura ta dobrze wpływa na skórę, leczy podrażnienia. Odkąd mam
        hirsutyzm, nigdy nie miałam takiej skóry w okolicach bikini: gładkiej, (prawie)
        bez czerwonych i czarnych kropek. Jednak stosowanie tego jest dosyć uciążliwe,
        bo wszystko farbuje na żółto. Teraz przez kilka dni zaniechałam tego z
        lenistwa, ale dziś znowu zacznę smarować. Osłabienia włosków nie zauważyłam,
        ale nie stosuje kąpieli w wierzbówce, tylko zaparzam i przecieram skóre
        wacikiem. Nie wsmarowuję też szamponu, zrobiłam to kilka razy i dziwne mi się
        to wydawało. Zwłaszcza, ze trzeba to robić w puste mieszki włosowe, czyli zaraz
        po depilacji. Podrażnia to skórę.

Pozdrawiam
        • igielka82 Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 28.12.05, 19:32
          Witajcie po nowym roku idę na wizytę do endo, ale odpowiedzi się spodziwam
          takiej samej jak w pozostałych dwóch wizytach czyli że nic mi nie jest.
          Poczytałam sobie te Wasze pościki od ostatniego mojego i zachęciły mnie one do
          spróbowania tej mikstury na sobie-zacznę od nowego roku.

Dodam na koniec ze ja zauważyłam już poprawę po stosowaniu balsamu z Avonu na
          wolnniejsze odrastanie włosków oraz po balasamie St. Ives.

A tą miksurę można stosować na twarz?? Bo ja się zastanawiam właśnie czy by nie
          wydepilować szyi i nałożyc tą miksturę, co wy na to??
          Pozdrawiam
          • ganoo Re: znalazłam coś ciekawego, ale proszę o radę 05.02.06, 20:43
            proszę dziewczyny, którym pomógł balsam i kapiele o informacje, czy koniecznie
            nalezy uzyc balsamu do ciała Neutrogeny z aktywną miedzią czy moze byc np. krem
            do twarzy z aktywną miedzią. Tego pierwszego nigdzie niemoge kupić. Czy
            sporządzonym balsamem smarujecie także twarz?
            Czy może mogłybyscie podac informacje na temat diety jaka powinna być stosowana
            jednocześnie z wcieraniem ww.
            • bieraubeurre prosba o diete 12.03.06, 22:24
              czy ja tez moglabym poprosic o przeslanie tej diety? oczywiscie poniose
              niezbedne koszty :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka