Dodaj do ulubionych

depilacja miejsca intymnego!

10.08.05, 13:37
dziewczyny! czy ktoras z was to robila???? ja sie chcialabym na cos takiego
zdecydowac bo mam tam gaszcz!! doslownie! tylko nie wiem czy depilacje
cukrowa! czy moze najlepiej od razu laser! ale z tym musze poczekac bo kasy
nie ma! czy to bardzo boli? jakiej dlugosci wlosy powinny byc?? czy depiluje
kosmetyczka rowniez okolice odbytu?? pozostaje tez kwestia skrepowania......
Obserwuj wątek
    • mary.kate Re: depilacja miejsca intymnego! 10.08.05, 14:18
      No więc tak: odradzałabym Ci depilację TAMTEGO miejsca laserem ze względu na
      ból. Poza tym nie wiem, czy w ogóle robi się takie zabiegi. Szczerze mówiąc
      nigdy nie słyszałam, żeby ktoś depilował miejsca intymne laserem. Ja osobiście
      proponowałabym Ci wosk. Depilacja cukrowa też powinna zdać egzamin, bo to
      działa na tej samej zasadzie. Natomiast jeśli masz długie włoski to najpierw
      ogol je zwykłą maszynką i jak trochę odrosną potraktuj woskiem lub pastą
      cukrową. Jeśli zaś chodzi o okolice odbytu, to jeśli masz znajomą zaufaną
      kosmetyczkę, możesz śmiało poprosić ją o taki zabieg. Ja niestety takiej nie
      mam, a przy obcej osobie chyba zapadłabym się pod ziemię ze wstydu. Więc sama
      walczę z depilatorem i woskiem. Pozdrawiam :)
      • crossi Re: depilacja miejsca intymnego! 10.08.05, 15:41
        no tak, tylko ze ja sama po pierwsze nigdy tego nie robilam a po drugie to nawet
        chyba bym nie umiala. slyszalam ze robi sie cos takiego, ale nie wiem czy
        wszystkie kosmetyczki podejmuja sie takiego ekstremalnego zadania. najbardziej
        to chodzi mi o przod, zeby chociaz troche przerzedzily sie te wlosy...
        • mary.kate Re: depilacja miejsca intymnego! 10.08.05, 17:35
          Nie martw się! Na pewno sobie poradzisz. Spróbuj wosku w plastrach, to z czasem
          włoski będą odrastały cieńsze i rzadsze. I jest to o wiele mniejszy ból niż
          przy użyciu depilatora elektrycznego. Tylko musisz uważać, żeby nie zaczęły Ci
          wrastać włoski, bo może trochę boleć:( Pozdrawiam.
          • kruszynka86 Re: depilacja miejsca intymnego! 10.08.05, 18:32
            też mam ten problem!!!!!!!!!ja się tam tylko gole maszynką.nie wiem czy bym
            wytrzymała ten ból!!a pozatym samej jest trudno.co do depilacji laserowej to
            robią to też w miejcsach intymnych.miałam kontakt mailowy z profesorem który
            się właśnie tym zajmuje.praktycznie każde miejsce można potraktować laserem...
      • kruszynka86 Re: depilacja miejsca intymnego! 10.08.05, 22:00
        powiedzcie mi co to jest ta pasta cukrowa, depilacja cukrowa??????????ja się
        nie orientuję.pierwszy raz słyszę......
        • mary.kate Re: depilacja miejsca intymnego! 10.08.05, 22:53
          Do kruszynka86:
          Depilacja cukrowa to bardzo skuteczna metoda. Na tej stronce znajdziesz
          wszystko na ten temat: www.wizaz.pl/images/jkrawczyk/depilacja_cukrowa/
          Żeby poczytać o depilacji cukrowej musisz przewinąć stronkę trochę w dół.

• kruszynka86 Re: depilacja miejsca intymnego! 10.08.05, 23:04
            wielkie dzięki!to jest super.a przynajmniej takie się wydaje:)a co z bólem?????
            bo o wszystkim mówi się, że nie boli.........tak szczerze...naprawde wielkie
            dzięki!!!!!!!!!!!!acha!!!!!na jak długo to pomaga?????
            • mary.kate Re: depilacja miejsca intymnego! 10.08.05, 23:18
              Wiesz, za pierwszym razem bolało mnie dość mocno, bo włoski były grube i
              wyrwałam wszystkie naraz. Później jest zdecydowanie lepiej, bo nie wszystkie
              włoski odrastają naraz i są słabsze. Jeśli chodzi o skuteczność, to ja stosuję
              to na pachy i oklice bikini i te miejsca mam gładkie przez około 2 tygodnie.
              Czasem się zdarza, że wcześniej wyrosną jakieś pojedyńcze włoski, ale wtedy
              usuwam je pęsetą. Pozdrawiam:)
              • kruszynka86 Re: depilacja miejsca intymnego! 10.08.05, 23:40
                a powiedz mi jeszcze co z opalenizną????z solarium?????wszystko jest potem
                ok???????ogólnie po depilacji trzeba odczekać zanim pójdzie się opalić, to
                wiem.ale ogólnie to chyba mozna po paście cykrowej no nie??pozdrawiam:)dzięki
                za wszelką pomoc:)naprawde z Wami jest o wiele raźniej!!!!!!!!!!!buźka
                • mary.kate Re: depilacja miejsca intymnego! 10.08.05, 23:48
                  Jeżeli nie będziesz miała żadnych podrażnień w postaci czerwonych kropeczek
                  (których szczerze nienawidzę tak jak i włosków) to jasne, że możesz się opalać.
                  Zresztą, nawet jak będziesz je miała, to one i tak znikają po paru godzinach.
                  Poza tym pasta cukrowa jest naturalna, nie zawiera substancji chemicznych jak
                  wosk, kremy czy pianki więc opalać się jak najbardziej można :)
      • ajanaa Re: depilacja miejsca intymnego! 11.11.05, 15:53
        tylko ile LAT mozna znosic bol zwiazany z depilowaniem! Ja usuwam owlosienie od
        10 lat, okolo. Mam po tym czasie uraz psychiczny i buzia mi sie wykrzywia,
        kiedy rzucam okiem na (drogi bo dobry) depilator. Wosk i depilacje cukrowa
        pozostawiam malo owlosionym kolezankom, u ktorych wlosy, gdziekolwiek one sa,
        nie spiesza sie z odrastanie. Bo u mnie pojawiaja sie po paru dniach! A ten bol
        i czas! (tak swoja droga, co z tego, ze kobieta moze wiele bolu zniesc, kiedy
        rodzi. To nie jest argument. Niepotrzebnego bolu nalezy unikac i kropka.)

Na miejsca intymne polecam dobra (drozsza, ale sie oplaca) maszynke do golenia
        i dobry zel do golenia dla delikatnej skory. Najlepsze moim znaniem: Gilette.
        Natomiast pachwiny (i pupe) mozesz poddac laserowi. Sama to zrobilam. Super.
    • wertepka Re: depilacja miejsca intymnego! 10.08.05, 20:08
      ja depiluję woskiem (cukrem) i jest ok, trochę boli, ale efekty są świetne,
      starcza u mnie na 2 tygodnie najmarniej :)
    • wertepka Re: depilacja miejsca intymnego! 11.08.05, 11:12
      o depilacji cukrem jest w wątku tatiany8 - inne fora o depilacji, czy coś
      takiego. ja się bardzo zachęciłam, mimo że miałam dwie nieudane próbyu. teraz
      już mam wprawę, umiem to robić i jest ok. polecam :)
    • kruszynka86 Re: depilacja miejsca intymnego! 17.08.05, 20:44
      dziewczyny już drugi raz próbuje zrobić paste cukrową i nic!!!!!!!!!!!!!!nie
      chce mi to stężeć!!!!!!!!!!tzn. zgęstnieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!no co
      robić???????!!!!!!!!!!!!!!!już się nastawiłam na depilacje a tu nic:)
      help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • nacht_vogel Re: depilacja miejsca intymnego! 17.08.05, 23:43
        kruszynka86, nie używaj tylu wykrzykników bo to irytujace..
        Spróbuj tą pastę dłużej pogotować, czasem trzeba z pół godziny albo i dłużej
        poczekać. Może też za dużo wody dodajesz?
        • roksiaa Re: depilacja miejsca intymnego! 23.08.05, 13:39
          Cholera kurde jak zrobic ta pase robie ja juz chyba z 6 razy i owgole ona mi
          nie gestnieje jets taka troszke gesta a nie da sie jej w kulke zrobic....
          • kruszynka86 Re: depilacja miejsca intymnego! 23.08.05, 18:13
            no ja mam ten sam problem. nie chce mi to wyjść!!
    • wertepka pasta cukrowa w skrócie 23.08.05, 18:20
      biorę: szklankę cukru, trochę soku z cytryny, parę łyżek miodu (nie za dużo).
      Wkładam do garnka, włączam gaz. cały czas mieszam. cukier się zlewa ze
      składnikami, robi się płynny. kolor jest jasnożółto-złoty.
      i tak mieszam i mieszam.
      mieszanka się gotuje, pojawiają się bąbelki, kolor może być ciut ciemniejszy.
      mieszam i mieszam (tak parę minut).
      Dodaję TROCHĘ wody (bardzo niedużo, nawet nie ćwierc szklanki, parę łyżeczek,
      ze trzy może, 4)
      Mieszam mieszam mieszam.
      Po paru minutach odstawiam z ognia.
      Czekam az wystygnie (UWAGA na oparzenia!!)
      nakładam, zrywam. i to wszystko.
      pozdrawiam!!
    • pluszaczka Re: depilacja miejsca intymnego! 23.08.05, 19:02
      dziewczyny a czy po tej depilacji nie wrastaja wam wlosy?? bo ja tam pare razy
      depilatorka uzylam i tak mi powrastala i poskrecaly sie a potem takie
      wieeeelkie grudy z ropa wyszly... bleeee do teraz mam takie sinawe blizny:(
      moze woskiem nie wrastaja???
      • vipmadlen Re: depilacja miejsca intymnego! 25.08.05, 11:13
        Hej Pluszaczko:) ja obecnie okolice bikini (i niestety posladki tez:/) depiluje
        tylko woskiem. zawsze wyglądało to tak ze depilowałam całe nogi woskiem i jak
        już dochodziłam do tych twardych włosków bikini to miałam tak dość, ze już je
        goliłam maszynką:/ i to był mój bląd!albo ja nie umiem golić sie albo nie wiem
        co, ale to była istna masakra!wielkie ropne chrosty bolące, powrastane włoski,
        ehh. Przełamałam sie w końcu i zaczełam po troszku depilować plastrami. Wiesz,
        tak po troszeczku przykładałam i malutkimi partiami to depilowałam bo skóra w
        tym miejscu jest kompletnie inna niz na nogach, ta jest cieniutka co powoduje
        większy ból. I efekt jest super. odrastają po długim czasie i faktycznie
        niektóre wrastają, ale to szybko załatwiam igłą i spirytusem, ale jest moze
        takich chrost ze dwie:)a te ktore odrastają wydają sie cieńsze, mniejsze i
        najlepiej wtedy je znowu zaatakować woskiem bo jeszcze wtedy za długie nie są.
        Spróbuj wosk, naprawde to jest jedyna sensowna metoda. Za pierszymi kilkoma
        razami bolesna, ale z czasem cebulki tych włosków tak jakby sie zmieniały i
        przestaje boleć już:)
        pozdrowionka serdeczne!
        • pluszaczka Re: depilacja miejsca intymnego! 25.08.05, 12:45
          no to sprobuje, ale na pierwszy raz pojde chyba do kosmetyczki, mam tylko
          nadzieje ze razem z wlosami nie wyrwie mi calej skory:/
          i oby znowu nie zostalo mi pole po bitwie tak jak po depilatorze, ehhh
          • vipmadlen Re: depilacja miejsca intymnego! 26.08.05, 10:47
            Hej:) faktycznie jesli nie masz jeszcze pewnej reki, jesli chodzi o zrywanie
            plastrów, to lepiej zeby zrobila to fachowo kosmetyczka. Ja sobie jakos sama
            radze, ale zapomnialam Ci powiedziec ze w zwiazku z tym ze w tych miejscach
            skorka jest tak cieniutka jak w zasadzie na twarzy w okolicach oczu, to po
            zerwaniu plasta czasem pojawia sie krew w miejscach wyrwanych cebulek.Wtedy
            przemywam po prostu watą z wodą utlenioną( nie spirytusem bo bedzie Cie
            koszmarnie piekło-spirytusem nogi traktuje)a potem zeby nie bylo az takich
            czerwonych podraznien odkrylam a aptece Alantan Plus-balsam do ciała w piance!
            Jest rewelacyjny!Polecany jest właśnie po popażeniach słonecznych i po
            depilacji.Jest super, zaraz po depilacji i przemyciu okolic bikini wodą
            utlenioną, nakladam tą pianke:) Jak tylko zdecydujesz sie sama juz robic
            depilacje, to nie zapomnij sobie tego sprawić:) kosztował mnie 9,20zl:)
            pozdrowionka!
    • landm Re: depilacja miejsca intymnego! 05.11.05, 23:23
      jeśli myślisz o laserze, to przeciez zabieg robi lekarz. oczywiscie tez okolice
      odbytu i wcale nie jest to krepujące, moze przez samą świadomośc ze to lekarka.
      jeśli boli, to sie znieczulasz mascią. to jest bardzo skuteczne i nie ma tyle
      ceregieli z tysiacem zabiegow. idziesz kilka razy i jest dobrze.
      • green-eyed-girl4 Re: depilacja miejsca intymnego! 11.11.05, 13:23
        a ja wczoraj po raz pierwszy uzyłam plastrów z woskiem na nozki i okolice bikini
        i wiecie nawet nie bylo tak zle :] Tzn bolało straszliwie, az sie moja mama
        przestraszyła moim "AŁĆĆĆ", gdy sciagałam pierwszy plaster. Zauwazyłam tez
        drobne kropelki krwi, tam gdzie mocniej pociągnełam, Jak narazie jest super
        gładziutko. Zobaczymy na ile. Boję się strasznie wrastania, mam nadzieje ze
        przez wosk nie bedzie z tym zabardzo problemu :| aaa no i nie wiem co zastosować
        na podraznienia i zaczerwienienia, jakis kremik?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka