Dodaj do ulubionych

prosze was o porade... zalamuje sie juz :(

17.01.06, 22:02
kochane dziewczyny, zaczne od tego ze fajnie ze jest takie forum gdzie sa
ludzie ktorzy dokaldnie rozumieja ten okrony problem, ale z drugiej strony to
lepiej by bylo gdyby tego problemy wogole nie bylo, no ale coz, nigdy nie
moze byc idealnie :((((

dobra przejde do konkretow, chcialabym prosic o porade dotyczaca wloskow na
twarzy, tych nad gorna warga (nienawidze slowa "wasik" bleeeeeh )
powoli popadam juz w depresje, nie wiem co ma robic
byly dosc widoczne jednak dosc cienkie, wiec rozjasnialam je woda utleniona
(6%) czasami dodawalam jeszcze proszek rozjasniajacy, teraz jednak jest
problem bo zrobily sie jakies takie zolte, a moja skora nie toleruje juz
rozjasniacza, strasznie piecze i pali :(( , wosk chyba rowniez nie jest
dobrym rozwiazaniem, na nogach robia mi sie czerwone kropki a co dopiero na
twarzy gdzie skora jest wrazliwsza, kremy depilacyjne tez odpadaja - chemia :(

prosze was czym mam je usunac, nie moge juz na siebie patrzec :(

Obserwuj wątek
    • kaczryka Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 17.01.06, 22:20
      polecałabym Ci kosmetyczkę.znajdź jakiś dobry gabinet i idź na
      konsultację.zapewne doradzą Ci wosk,może spróbuj?kosmetyczki mają nieco inny
      wosk niż te z drogerii.jeśli nawet zostaną kropki (choć wątpię) to ona użyje
      kremów by je zmniejszyć.
      • cindy84 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 18.01.06, 12:23
        dzikuje za odp :] rozejrze sie za gabinetem kosmetycznym, a co sadzicie na
        temat pensety? wyrastaja zapewne szybko i grube ,ale kots probowal i ma jakies
        zdanie?
        • agatka555555 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 18.01.06, 14:17
          Nie wiem, ale ja odradzałabym ci pensetę. Sama wyrywałam tak włosy - ale na
          brodzie. Odrastały mi już na drugi dzień, i mało tego że robiły się coraz
          bardziej widoczne, to jeszcze miałam te okropne pryszcze po wyrywaniu. Więc
          ogolnie po użyciu pensety czułam sie jeszcze gorzej: pryszcze + włosy =
          tragedia. :-((
          Od długiego czasu chodzę na laser i efekty są duuużo lepsze:-) Przynajmniej nie
          ma takich pryszczy :P
          Pzdr.
          • cindy84 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 18.01.06, 15:24
            nio wlasnie tego sie obawiam :( a jak bylo po wosku u kosmetyczki?
            na laser to mnie nie stac:(
            • kaczryka Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 18.01.06, 21:52
              cóż,mi po pensecie wyrastają powoli.bardzo powoli.pryszcze?nie wiem,mam jedynie
              czerwone kropeczki,ale taka moja uroda,bo są nawet tam gdzie nie wyrywam włosów.
    • agatka555555 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 18.01.06, 22:51
      Jeden jedyny raz w życiu byłam u kosmetyczki na depilacji ciepłym woskiem.
      Miałam po tym tylko lekko podrażnioną skórę i parę pryszczyków, lae szybko zeszły.
      Nie pamietam już jak szybko po zabiegu odrosły mi te włosy bo to już dość dawno
      było. :-//
      A co do lasera to wiem doskonale że nie jest on tani. Samej mi się kiedyś nie
      śniło że bedzie mnie stać na taki, ale siostra w USA mi pomogła i stąd mogę
      sobie na to pozwolić.
      A co do pensety to właśnie miłam takie skutki jak pisałam wcześńiej, czyli opłakane.
      Pzdr.
      • kaczryka Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 19.01.06, 21:28
        bo to sprawa indywidualna. U mnie tych skutków nie ma.
        • cindy84 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 19.01.06, 22:58
          no wlasnie, kazdy ma inna skore, ktora inaczej reaguje. dalej nie wiem co robic:
          ( boije sie zaczynac wyrywac bo potem bede musiala caly czas , ale znowu tak
          chodzic z tym czyms to tez mnie przeraza :( ehh co za zycie :(
    • agatka555555 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 20.01.06, 11:46
      Wiem o tym dziewczynki, że każda skóra jest inna i każda inaczej reaguje -
      normalka. Ja tylko napisałam o swoich doświadczeniach..
      Pozdrawiam ciepło!
      • madzi1 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 20.01.06, 11:58
        ja wyrywalam woskiem w domu, uzywalam wosku do twarzy sally hansen i nawet nie
        wiesz jaka bylam przerazona po pierwszym razie ze mi sie jakies krosty zrobia
        albo cos jeszcze gorszego co nie bedzie chcialo przez tydzien zejsc i bede
        musiala tak chodzic :/ na nogach tez zawsze mi sie robia krostki dlatego tak
        sie balam wosku na twarzy, ale na szczescie nic sie nie stalo. wyrwalam je
        wieczorem a rano gladziuuuuuutko :D czulam sie suuuuuper bez tych okropnych
        wlosow nad gorna warga, w dodatku jestem brunetka i okropnie wygladaly te
        czarne wlosiska. moze warto sprobowac? zrob to np wieczorem w jakis dzien tak
        zeby nastepnego dnia w razie gdyby cos bylo nie tak nie musiala nigdzie
        wychodzic np w sobote czy niedziele?
        teraz juz nie uzywam wosku bo jakos po nim moje wlosy o dziwo szybko odrastaly
        (ok 1-2 tyg) i nie chcialam meczyc tak czesto skory woskiem.
        teraz tez uzywam preparatu sally hansen, ale jest to krem do depilacji wloskow
        na twarzy, balam sie ze po nim wlosy beda odrastac w tempie ekspresowym, ale po
        depilacji mam spokoj na ponad tydzien, dlatego wygral u mnie z woskiem.
        marzy mi sie laser, ale narazie studiuje wiec nie bardzo z kasa....
        • agatka555555 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 20.01.06, 12:06
          Napisz jak możesz jak dokladnie używasz tego preapratu do depilacji twarzy. To
          sie używa jak coś podobnego jak krem do golenia?? Jak to robisz?
          Chociaż sama się boję ruszać swego wąsika (żeby gorzej nie było) to jestem
          bardzo ciekawa.
          Ja chodzę na laser.
          • madzi1 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 20.01.06, 12:12
            ja tez strasznie balam sie ruszac te wlochy bo balam sie ze po jakims czasie
            wlosy tak sie wzmocnia ze nawet po depilacji bede miala takie czarne kropki jak
            faceci :/ narazie nic takiego mi sie nie zrobilo a usuwam je juz ok 2-3 lata.
            to jest taki krem do depilacji z pedzelkiem, nakladasz pedzelkiem na twarz ten
            preparat i trzymasz go max 10 minut (tak pisza na opakowaniu), ja go trzymam
            ciut dluzej ok 12 minut, potem zmywa sie ten krem wacikiem nasaczonym ciepla
            woda, mozna troszke tez potrzec gorna warge tym wacikiem zby sie te wloski
            wykruszyly. na dwie godziny przed nie powinno sie myc twarzy jakimis
            preparatami sciagajacymi skore, tak samo dwie godziny po. chodzi o to zeby pory
            skory nie byly pozamykane, bo wtedy ten krem lepiej dziala.
            o to tak wyglada www.perfumeria.pl/x_C_I__P_7013007-7010001.html
            • cindy84 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 20.01.06, 18:48
              ja wlasnie strasznie sie boje ich ruszac:(
              wiec mowisz ze wloski po tygdniu odrastaja, hmmm no nie wiem ale moze to jakies
              wyjscie jest, a na ile ci starcza takie opakowanie?
              • madzi1 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 21.01.06, 12:09
                ja strasznie balam sie ich ruszac, ale naprawde teraz czuje sie o niebo
                lepiej, wczesniej jak z kims rozmawialam to myslalam ze patrzy sie tylko na te
                moje wloski :/
                opakowanie starcza na dlugo, ok 3, 4 miesiace, no bo w koncu depiluje sie maly
                obszar wiec malo sie tego uzywa. nie mam po tym zadnego zaczerwienia i od razu
                po depilacji moge pokazac sie ludziom :D
                • madzi1 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 21.01.06, 12:11
                  aha ja tez wczesniej sobie rozjasnialam te wloski ale czulam sie z takimi
                  jasnymi tak samo jak z moimi ciemnymi, bo jestem naprawde ciemna brunetka a tu
                  pod nosem takie biale wlosy...musialo to wygladac fatalnie dlatego tez nie
                  poprawialo mi humoru
                  • cindy84 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 21.01.06, 17:21
                    ja wlasnie jak rozjasnilam to poczulam sie lepiej, wiec teraz jakbym usunela to
                    wogole chyba bylbym szczesciara :D

a jak one odrastaja slabsze? klujace?
                    sorki ze tak sie pytam :] ale strasznie sie boje.. chyba jednak sprobuje,
                    wkoncu zycie jest jedne, a ja reszte zycia chce spedzic bez tego cholerstwa
    • agatka555555 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 21.01.06, 17:56
      I ja wlasni etez mam takie same wątpliwości -to znaczy: boję się, ale kusi mnie
      czytając Twoje wypowiedzi...
      Czy jak zmywasz potem wacikiem nasączonym cieplą wodą to wszytkie włosy
      wychodzą podczas tego zmywania? Czy "usuwasz je dodatkowo"? Czy całkowicie
      wszytkie sie usuną?
      • cindy84 Re: prosze was o porade... zalamuje sie juz :( 21.01.06, 23:15
        o wlasnie to jest pytanie! przy kremie depilacyjnym czesto zdarza sie ze nie
        wsyztkie wloski sie usowaja i potem jest problem.. :(
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka