Dodaj do ulubionych

moje nogi wygladaja jak trendowate!!!!

15.05.06, 20:31
mam takie wlosy ze nie depilowac ich nie moge(golenie starcza na pol dnia:])
ale po depilacji robia mi sie wielkie ropne krosty, zostaja blizny... moje
nogi wygladaja tak okropnie(i w dotyku tez sa okropne!!!!) ze i tak ich
pokazac nie moge:( pewnie niektore z was wiedza o czym mowie...
czy istnieje na to jakis sposob?? da sie cos z tym zrobic?? czy juz zawsze
bede chowac nogi pod dlugasne spodnie...
Obserwuj wątek
    • zanilk Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 15.05.06, 21:28
      proponuję wizytę u kosmetyczki, solidny peeling, masaż szorstką gąbką,
      wcieranie balsamów i kremów i oczywiście zmianę sposobu depilacji. często takie
      krostki zostają po goleniu, kiedy włosy wrastają. spróbuj depilować nogi
      woskiem, np. strep, a po każdej depilacji nogi opłucz chłodną wodą i pomasuj
      dłońmi solidnie nawilżając kremem.
      • pluszaczka Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 17.05.06, 09:00
        hmmm no ja wlasnie o depilacji a nie goleniu mowie... po za tym chyba nie do
        konca wiesz o jakich krostach pisze... taka wielka bulwa jak ugryzienie robala,
        z ropa w srodku,a jak wycisne ta rope to razem z nia wychodzi taki czarny,
        zakrecony wlosek... po prostu rosl sobie jakis czas pod skora...
        no po prostu masakra:/
        • ana7812 Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 17.05.06, 09:56
          bylasd z tym u lekarza?
          • zanilk Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 17.05.06, 16:57
            słowem-źle się depilujesz i włos wrasta tworząc ranę. stosunkowo częste.
            inna rzecz-golenie i depilacja to dwie różne sprawy,więc mieszasz mocno.
            • pluszaczka Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 19.05.06, 10:21
              to jak powinnam sie depilowac dobrze??
              u lekarza nie bylam ale chyba bede musiala isc jak to nie przejdzie:]
              • zanilk Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 19.05.06, 22:26
                1. pierwsza rzecz-rady najpierw powinno się zasięgać u specjalistów, potem
                ewentualnie szukać ich na forach.
                2. widocznie-
                -masz zły wosk
                -źle obmywasz nogi przed depilacją
                -depilujesz się pobieżnie, nie zaś dokładnie, jak napisano na ulotce
                • maziupek Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 20.05.06, 15:18
                  nie zgadzam się z Tobą, miałam podobny problem - włoski nie przebijały się
                  przez skórę i rosły pod nią w takich "krostkach", to naprawdę jest koszmar,
                  żyletka, wosk - gorący i na zimno, kremy, żele depil. odpadały - nie mówiąc już
                  o rękawicy sizalowej, która tylko rozrywała krostki (peelingi w kremach za
                  słabe),
                  pomogła mi dopiero depilacja laserowa, dermatolog pow. mi że widziała już sporo
                  kobiet z tym problemem i wybawieniem była właśnie dep.laserowa
                  jestem teraz po kilku zabiegach i potwierdzam - włoski nie wrastają, a skóra
                  jest gładka
                  pozdr.
                  • zanilk Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 20.05.06, 19:44
                    szkoda tylko, że nie wspomniała, co może ta depilacja spowodować.
                    czy się zgadasz czy nie to już Twoja osobista sprawa, ja jedynie mówię o tym,
                    co pomogło mi lub moim znajomym.
              • maziupek Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 20.05.06, 15:20
                idź do dermatologa i to jak najszybciej,
                miałam podobny problem i Cię rozumiem - też był to dla mnie koszmar,
                ale jest to do rozwiązania:)
                dla mnie była to dep.laserowa, nie wiem, może są też in.sposoby, ale napewno
                nie należą do nich peelngi rękawicą - tylko zaogniają stan skóry,

pozdr.
                • ninah1 Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 24.05.06, 11:54
                  polecam krem xerial 30 firmy SVR + peeling szorstka gąbką
                  troche drogi ten krem, ale moze warto, mi pomogł, a nogi staly sie gładkie i
                  nawilzone
    • melanzowa Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 25.05.06, 23:05
      hej. a tak buszuje po tym forum gazety. i trafiłam na twoj post. zjebałam sobie
      kiedys tez tak nogi, wyskakiwały mi bolesne krosty, poszlam do
      dermatologa,koniecznie popros zeby Ci zrobil posiew z tych krostek! potem Ci
      odpowiedni antybiotyk przepisze,mi pomógl summamed/3 super mocne tablety/.ale
      wszystko zalezy od wynikow posiewu. nie ma co sie bawic w peelingi itp bo tylko
      sie roznosi to cholerstwo po nogach.ja sie gole co 3 dni, nie wyskakuja mi
      zadne bolsne krosty!czasem jakis malutki, da sie przezyc;)powodzenia w walce z
      tym cholerstwem. a blizny tez mialam ale schodza mi stopniowo, po prostu opalaj
      nogi po kuracji!!!!!
      • mjos Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 26.05.06, 16:59
        eee posiew??o czym ty mówisz??przecież to jest normalne wrastawnie
        włosków...czasem wrastają słabiutko pod skórą, a czasem włąśnie w ten
        sposób....nieraz się zdarza nawet, że dwa włoski tak rosną i się taka kulka
        robi....no niestety peelingi nie zawsze pomagają....mi się takie rzeczy robią
        nagminnie w okolicy bikini...całe topici są na wsyztskich forach kosmetycznych
        na ten temat...
        • melanzowa Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 26.05.06, 20:46
          nie tobie radziłam tylko tej dziewczynie, pisze ze wyskakuja jej bolące krosty,
          chyba ze takie masz w okolicy bikini, co innego wrastanie włosków i podrazenia
          a co innego takie bolace jak czyrak. z czyms takim to tylko do dermatologa,
          lepiej zadziałac czyms skutecznym i niz sie tak męczyc.
          • mjos Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 27.05.06, 21:49
            ja nie mówię, że mi radzisz...tylko, że to co dziewcyzna opisuje to włąśnie
            wrastanie włosów-taka podlejsza odmiana:D
            • zanilk Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 28.05.06, 13:20
              Ja się zgodzę, że mże warto mimo wszystko iść po radę do dermatologa. może to
              podlejsza odmiana wrastających włosów, ale może to być poważne schorzenie, stan
              zapalny czy zakażenie. wtedy samej można sobie jedynie zaszkodzić.
              • melanzowa Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 28.05.06, 14:00
                dzięki za taką podlejszą odmiane wrastania włosków. z autopsji wiem ze lepiej
                sie wybrać do dermatologa niz tak się męczyć, takie krosty z ropą są bolesne. a
                ciągle golenie nog, powoduje ze cały czas stan zapalny przeciez się można nawet
                dorobic zapalenia krwi.sama tak zlekceważyłam sprawe,myślałam ze mi to zejdzie,
                musiałam uzyc silniejszego specyfiku czyli antybiotyku i poki co nie mam z tym
                problemu juz:), ale własciwe wybór nalezy do tej panny.
                • mjos Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 28.05.06, 15:28
                  no tak leczyć to trzeba i to antybiotykiem...bo blizny bo boli...raz myślałam
                  ze guza mam:D
                  ale wymaz niekoniecnzie-chyba ze faktycznie jakis gronkowie sie wdal
                  • melanzowa Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 28.05.06, 23:09
                    posiew to nic takiego, przeklucie tej krosty, dotkniecie taka paleczka i
                    wyslanie do badnia. po tym wszystko sie wyjasnia, na szczescie ja sie nie
                    nabawilam zadnego gronkowca. takie male kropki na bikini to ciul z tym zdarzaja
                    sie:/, ja stosuje peeling, masc z wit A i masc tormentiol jak sie cos pojawi
                    bolacego
                    • mjos Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 29.05.06, 17:40
                      melanżowa wiesz co ja ostatnio zaczęłam robić?na te sine blizny po tych guzkach
                      nakłądam maść na trądzik wybielającą acne derm:( pzresusza ale i rozjaśnia:D
                      • melanzowa Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 29.05.06, 20:46
                        hm aż z ciekawości wypróbuje co to za maść:)wlasciwe to wszystkiego mozna
                        spróbowac;)
                        • mjos Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 02.06.06, 16:40
                          nie smiej sie...ja mam jeszce azs i nawet masci na azs probowalam:( ja wogole
                          desperatka jestem, bo ja mam ostry ten hirsutyzm:(
                          • melanzowa Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 02.06.06, 22:03
                            nie smieje się. ja nie mam hirsutyzmu, pojawiłam sie na tym forum bo mam jakas
                            obsesje na punkcie wloskow, mam meszek na twarzy, jakies jasne na brzuchu ale
                            widze ze dziołych tez cos takiego mają wiec nie powinnam popadac w popłoch.ale
                            mi troche odbiło bo zaczełam brac diane, nawet ginekolog mnie na oczy nie
                            widział tak po znajomosci sobie recepte załatwiłam- z mojej strony to
                            lekkomyslne. a jeszcze chcialam sie pozbyc kilku pryszczy:)oczywiscie
                            stwierdzilam ze to zmasowany tradzik;)no coz pozniej tablety przydaly mi sie do
                            innych celow:)i jakos nie wyobrazam sobie teraz TEGO bez tabletek:) tyle ze
                            jednak odbilo mi sie to na zdrowiu, skacze mi cisnienie strasznie, mam czasem
                            takie niezle dołki do dupy nastroj wiec daje sobie na razie spokoj z tym skoro
                            z seksem na razie mam spokoj niestety lub stety;)pozdro:)
                            • mjos Re: moje nogi wygladaja jak trendowate!!!! 04.06.06, 10:32
                              uważaj na dianę-ja po dianie sobie rozwaliłam cały cykl:(
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka