Dodaj do ulubionych

Moje doświadczenia z depilacją

05.04.07, 18:50
Witam wszystkie dziewczyny!!!. Chciałabym się podzielić z Wami moimi
doświadczeniami. Wiem ,ze nie wszystkie z tego skorzystaja ale część na pewno
i część będzie mi bardzo wdzięczna za pomoc. Jestem po 2 zabiegach depilacji
laserowej laserem Diodowym Lightsheer. Pisze tak dokładnie tę nazwę bo jest
ona bardzo ważna. Jestem akurat z Warszawy ale iwem ,ze te lasery są w
różnych częściach Polski. Zabieg jest bolesny i nie można się opalać ale
efekty są tak dobre ,że aż wstrzymuję oddech. Bo boje się czy to się utrzyma.
Pomiędzy zabiegami jest odstęp około 7 tygodni- i przez ten czas prawie nic
nie odrosło. Nie są to zabiegi bardzo tanie ale też nie są bardzo drogie.
można odłożyć. Bardzo, bardzo polecam. Piszcie do mnie będę się z Wami
dzieliła moimi uwagami i spostrzeżeniami. Napiszę jak wyglądał zabieg itp.
Myślę ,że to duża szansa dla nas. Jedno jest pewne laser laserowi nie jest
równy i wiem ze można wyrzucić kupę kasy w błoto jezeli się czegoś cżłowiek
nie doczyta i niedoinformuje bo moze wybrać zły laser. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • luisa92 Re: Moje doświadczenia z depilacją 05.04.07, 18:51
      Aha jeszcze jedno. Prosze wszsytkie dziewczyny które korzystały juz z
      Lightsheera o swoje opinie.
      • aniuch23 Re: Moje doświadczenia z depilacją 05.04.07, 20:00
        mozesz podac mi swoje gg??
        • zanilk Re: Moje doświadczenia z depilacją 05.04.07, 20:20
          A może lepiej na forum?
          Whatever. Meritum:
          Osobiście nie korzystałam, ale czytałam pochlebne opinie i od jakiegoś czasu
          zastanawiam się czy nie spróbować. Pytanie moje: czy Twoje włoski są ciemne, czy
          może szare, albo jasne?
          Byłoby dobrze gdybyś również po dłuższym czasie i większej ilości zabiegów
          napisała jak tam u ciebie, ponieważ jeszcze nie słyszałam o efektach po pewnym
          dłuższym okresie, a to w sumie dosyć ważne.
          Jak odpowiesz, to dziękuję:)
          • asiaa23 Re: Moje doświadczenia z depilacją 05.04.07, 21:40
            Czy masz stwierdzony hirsutyzm? Odziedziczylas wloski w genach? A jesli tak to
            czy leczysz sie prz tym hormonalnie? Chce sie zdecydowac na laser, mozolnie
            zbieram pieniadze i chcialabym wybrac jak najlepszy sposob na usuniecie tego
            dranstwa:) A props bolu... jest on bardzo dokuczliwy czy w miare do zniesienia?
            Dziekuje Pozdrawiam:)
            • luisa92 Re: Moje doświadczenia z depilacją 06.04.07, 00:35
              Sluchajcie z tego co się dowiadywałam najważniejszy jest wybór lasera.
              Koniecznie musi to byc diodowy Lightheer. Oprócz tego ,że przed depilacją dużo
              się naczytałam o tym to rozmawialam z osobami przedemna i za mną w kolejce
              ktore korzystaly z depilacji. Naprawdę wszystkie Panie zadowolone. Nie powiem
              jedne mniej drugie bardziej ale wszystkie widza zdecydowaną poprawę. Większośc
              kobitek depiluje TWARZ a potem na drugim chyba miejscu jest bikini.Wiem ,że
              ważne- praktycznie najważniejszy jest kolor włosów.Musi byc ciemny. Jezeli
              jest jasny nie jest polecana depilacja laserowa. Tak jak mówię jestem po 2
              zabiegach i mimo ze jest naprawde bardzo dobrze na razie czekam jak bedzie
              dalej i obiecuje ,że będę informowac na bieżąco. Niestety boli. Mnie bolało. Sa
              podobno jakies srodki znieczulajace ale ja nie korzystałam. W kazdym razie do
              przezycia. Ja zrobie wszystko zeby nie miec tych kudłów. Aha Ja robiłam bikini.
              Od tego zaczęłam. Ale myślę o dalszych częściach ciała.
            • berlin64 Re: Moje doświadczenia z depilacją 04.05.07, 17:23
              Jestem w trakcie mało skutecznej metody walki z włosami na twarzy.Moją bronią
              jest laser diodowy LightSheer.Dziś jestem po 20 zabiegu( w sumie około 6 lat).
              Metoda bardzo bolesna,mam bardzo jasną skórę i czarne włoski dlatego
              zastosowano w moim przypadku najwyższą dawkę lasera plus wzmocnienie.Efekty
              takie sobie. Podejrzewam, iż po 5 latach włosy zaczęły odrastać na nowo,zgodnie
              z cyklem wzrostu włosa-niestety.Początkowo po pierwszych zabiegach było
              ok.Reasumując, w stosunku do stanu od jakiego rozpoczynałam walkę redukcja
              nastąpiła o 50%, ale wyrastają nowe w innych miejscach,obok.Każdorazowo po
              zabiegu mam miesiąc spokoju, potem od nowa.Dodam jeszcze,że mam PCO i to jest
              chyba główną przyczyną niskiej skuteczności tej metody u mnie.Mam uregulowane
              hormony dzięki farmakologii,jednak w przypadku zaburzeń hormonalnych ta metoda
              NIE jest skuteczna!
              • ulka42 Re: Moje doświadczenia z depilacją 07.05.07, 12:49
                Jaką maksymalną moc lasera stosujesz na twarz? Jestem pod 4 zabiegu,pierwszy
                moc- 30, pozostałe 35.
                • berlin64 Re: Moje doświadczenia z depilacją 08.05.07, 19:31
                  Do Ulka42.Jeśli to pytanie skierowane do mnie to odpowiadam: 60 dżuli+30
                  milisekundy.Ponoć najwyższa dawka, zaczynałam od 38, po roku było już około
                  60,od tego czasu do teraz 60.Zamierzam wkrótce zakończyć ten proceder- na
                  skórze podbródka pojawiły się wgłębienia i dziurki.Podejrzewam, iż jest to
                  efekt uboczny tak długiej terapii.Dlatego zastanawiam się również nad
                  negatywnym wpływem lasera na skórę (przy dłuższym stosowaniu),gdyż na temat
                  ewentualnych skutków ubocznych to wypowiemy się my klientki/pacjentki za X
                  lat.Pozdrawiam.
              • awia22 Re: Moje doświadczenia z depilacją 08.05.07, 14:32
                niestety muszę trochę pokrytykować laser:
                na początku są super efekty - i na pewno osoby spotkane gdzieś w kolejce u
                kosmetyczki będą zadowolone - bo są pomiędzy zabiegami w krótkich okrasach
                czasu; też byłam na początku bardzo zadowolona;

ja jestem po 3 x wąsa i broda - ostatnio w lutym - tu jestem w miarę
                zadowolona, ale zaczęłam po 2 miesiącach znów stosować wosk ( w domu) - bo
                denerwował mnie nawet odrastające jasne włoski - na twarz polecam - lepsze
                efekty na brodzie;
                chyba faktycznie mniej odrasta i dużo ułatwia życie...ale nie jest to problem z
                głowy na zawsze;

na piersi i pomiędzy i brzuch - w sumie też polecam - byłam raz - na pewno jest
                ich mniej, ale bez rewelacji - w każdym razie nie żałuję; narazie straciłam
                motywacje na kolejne zabiegi - nie chce się teraz golić przed zabiegiem (wolę
                wyrywać)

nogi (całe) - po 2 zabiegach - ostatni w styczniu - najpierw było cudownie;
                teraz już nie; lepsze efekty na łydkach - szczególnie z tyłu; z udami gorzej
                niestety - jest ich prawie tyle samo ile było - jakieś 80% zostało (może są
                jaśniejsze) - ale jak odrosną dłuższe to praktycznie nie widać efektu;
                nogi w dotyku chyba lepsze;

podsumowując - warto, ale nie ma co się spodziewać cudów; pierwszy efekt jest
                złudny; polecam bogatym i osobom, których stać na dłuższe serie;

jedyne pocieszenie, że w salonie, któym byłam od 5 zabiegu jest 50% zniżki-
                więc można co jakiś czas poprawić efekt;
                jeżeli jednak ktoś chce brać kredyt lub coś w tym rodzaju to bym się
                zastanowiła;

przy okazji polecam wosk z allegro - bez pasków; naprawdę jest fajny:
                www.allegro.pl/item189294334_wosk_bez_uzycia_paskow_nowosc_z_francji_.html
                • luisa92 Re: Moje doświadczenia z depilacją 22.05.07, 13:11
                  Awia sorry ale przecież trzeba zrobić minimum 3 zabiegi bo są 3 fazy wzrostu
                  włosa. Jak zrobiłaś 2 razy no to nie usunęłaś w ogóle jednej fazy wzrostu
                  włosa. Ja jak się zapisywałam to od razu mnie poinformowano ,że trzeba zrobic
                  min 3 razy a jak się nie zrobi 3 razy to lepiej sobie dać spokój. Ja jestem po
                  trzech zabiegach. Dosłownie przed chwilą wróciłam. I powiem ,że ja jestem
                  bardzo usatysfakcjonowana. Po drugim faktycznie odrosło więcej niz po pierwszym
                  ale to jest nieporównywalne do tego co miałam wcześniej. Pozatym tutaj
                  koleżanka napisała ze robila laserem z radiacją. Ja z tego co się naczytałam na
                  forum to wywnioskowalam ze naprawde najlepszy jest lightsheer. A ten z radiacją
                  to nie jest lightsheer. Więc podejrzewam ,że dlatego nie jestes zadowolona.
                  Moje doświadczenia są rewelacyjne. Może jeszcze raz zrobię a potem juz
                  wystawiam moje przepiękne gładziutkie bikini na sloneczko.
                  • asiak55 Re: Moje doświadczenia z depilacją 25.05.07, 09:48
                    ja też jestem po trzech zabiegach light sheerem, efekt jest ale nie jestem w
                    pełni zadowolona. ostatni robiła mi inna osoba i stwierdziła, że mam tyle włosów
                    jakby to był pierwszy zabieg. dlatego zastanawiam się czy coś może jest nie tak.
                    czy jeśli dziewczyna ma za dużo męskich hormonów to czy zabieg będzie skuteczny?
                  • awia22 Re: Moje doświadczenia z depilacją 30.05.07, 07:41
                    ja robiłam właśnie laserem lightsheer

luisa - nie chodziło mi o to aby pisać, że laser jest zły, ale o to, że nie
                    jest taki cudowny jak się na początku wydaje;
                    wiem, że trzeba zrobic więcej zabiegów - na twarzy byłam 3 razy - i może
                    jeszcze pójdę, ale teraz przy tej pogodzie nie chciałam się golić - bo to
                    jednak za bardzo widać;

na nogi nie poszłam na 3 raz (tzn byłam umówiona - ale zrobiłam tylko twarz) -
                    bo nie było co robić!!!!! a byłam umówiona 2 miesiące po 2 zabiegu; praktycznie
                    wszystkie włosy mi wypadły po 2 zabiegu.. ale....z tych włosów na nogach (uda) -
                    po 4 miesiącach odrosły mi prawie wszystkie!!!!!!tylko łydki są lepsze - a te
                    włosy typowe u hirsutek - są tak jak były;

ja naprawdę dobrze Ci życzę - ale radzę zachować trochę dystansu;

jak już wcześniej pisałałam chodziłam wcześniej na mikrolizę (5 razy) - i tam
                    też mi wciąż mówiono o tym fazach cyklu włosa - też na początku może trochę
                    było lepiej, a teraz po paru latach zupełne zero efektów;

wiem na 100% - że będąc świężo po zabiegu - myślałabym tak jak ty; i życzę Ci
                    aby nic nie odrosło;

ja narazie chce przeczekać lato; a potem albo wrócę albo do lasera, albo
                    spróbuję epilara
                    • albasi SPRZEDAM EPILAR 20.06.07, 16:48
                      Mam dostęp do epilaru, osoby zainteresowane proszę pisać na albasi@gazeta.pl
        • gosia291187 Re: Moje doświadczenia z depilacją 18.07.07, 17:42
          czesc czy moglabym cie prosic o numer gg?
        • gosia291187 Re: Moje doświadczenia z depilacją 18.07.07, 17:46
          pszepraszzam pomylila sie to nie mialam wyslac do ciebie
    • ulka42 Re: Moje doświadczenia z depilacją 10.05.07, 13:46
      Do Berlin: Dziękuję za odpowiedź.Mi powiedziano, że na twarz na stosuje się tak
      wysokich dawek i nie chcą zwiększyć dawki lasera ponad 35.
      • luisa92 Re: Moje doświadczenia z depilacją 29.05.07, 23:53
        no tak nawet jezeli w 80% włosy zostały usuniee to i tak warto. Próbowałam
        wszystkiego i moim zdaniem depilacja laserowa ale ODPOWIEDNIM LASEREM jest
        najbardziej skuteczna z wszystkich znanych mi metod. Pewnie ,ze zobacze za
        10lat ale nawet jezeli bede wykonywała zabieg przypominający raz w roku np na
        wiosne tuż przed latem to i tak to jest bez porównania z kretyńskimi
        depilatorami, woskami, żyletkami itp.Nawet cenowo to się bardziej opłaca. Moim
        zdaniem jak ktoś ma grube,czarne włochale to to jest najbardziej skuteczne.
        Tylko ważny jest sprzęt i nie wolno nam o tym zapomniec bo laser laserowi nie
        równy. Pozdrawiam wszyskie owłosione w walce z depilacją
        • awia22 Re: Moje doświadczenia z depilacją 30.05.07, 07:52
          aha - i jeszcze jedno; po laserze na nogach - wiadomo na początku robią się
          jakieś ślady, które jednak się dość szybko goją;

teraz jednak - po 4 miesiącach muszę stwierdzić, że mam dość nieładne
          przebarwienia - widać takie kółeczka od lasera; nie rzuca to się w oczy - ale
          mnie to denerwuje; wcześniej tak tego nie było widać, może dlatego, że bardziej
          zakrywałam nogi;

ja po laserze nóg przez 4 miesiące nie robiłam nic (nawet nie goliłam) - więc
          na udach - tak jak na początku (przez 2 miesiące)mówiłam, że zostało mi max
          10%, to teraz na udach - mam może 90% tego co było, a wizualnie niestety 100% -
          a o to najbardziej chodzi; istna małpa :(( - więc coś jest nie tak z tymi
          fazami wzrostu włosa;
          • pchlarz1 Re: Moje doświadczenia z depilacją 01.06.07, 13:36
            Dziewczyny nie ekscytujcie się tak tym laserem. Ja byłam, tez po zabiegu
            pięknie przez dwa miesiące nóżki gładziutkie potem odrost 100%, myślę, że
            gadanie o tych fazach wzrostu to bujda. Po prostu jak 3 razy pod rząd (w
            odstępach dwu miesięcznych) pali się je laserem to dłużej im potrzeba na
            odbudowanie niz np. po jednym zabiegu, ale myślę,że efektu na dłużej osiagnąć
            się tym nie da. Co nie zmienia faktu, ze w tym roku też przed wakacjami wybiorę
            się na laser żeby mieć spokój choć na te 2 miesiące.
            • zanilk Re: Moje doświadczenia z depilacją 01.06.07, 16:28
              Cytując:myślę, że
              > gadanie o tych fazach wzrostu to bujda.
              Nie, to nie jest bujda. Jest to akurat fakt. Polecam natomiast najpierw
              zastanowić się, gdzie tkwi przyczyna nadmiernego owłosienia/hirsutyzmu-czy są to
              hormony, PCOs czy przypadłość dziedziczna.W przypadku JAKICHKOLWIEK zaburzeń
              laser jest nieskuteczny. Druga sprawa-dokładność przeprowadzanego zabiegu i
              laser, którym zabieg wykonano. Tak naprawdę laser działa jedynie w przypadku,
              gdy hormony są w porządku, USG nie wykazuje nieprawidłowości. Wówczas jest to
              metoda naprawdę długotrwała, co można sprawdzić patrząc na opinie zdrowych
              kobiet. Dopóki jednak hormony się wahają, a problem nie jest w miarę zaleczony
              nie ma co oczekiwać cudów. One jednak robią swoje (hormony).
              • pchlarz1 Re: Moje doświadczenia z depilacją 04.06.07, 14:01
                Na mnie jakoś to nie działa, chociaż jestem zdrowa, mam ciemne włosy jasną
                skórę, robiłam w gabinecie polecanym i dokładność jest na prawdę w porządku o
                czym zresztą świadczy fakt, że po zabiegu 99% włosów wypada. I nie mam na
                myśli, ze fazy wzrostu włosa to bujda a to, że laser działa na włosy będące
                tylko w tej jednej fazie.
                • luisa92 Re: Moje doświadczenia z depilacją 03.07.07, 17:45
                  drogie koleżanki- po koniec lipca wybieram sie na 4 zabieg depilacji laserowej.
                  Pomiędzy 3 a 4 zabiegiem zrobię sobie większą przerwe niz 8 tygodni. Tak
                  postanowiłam. Włosków trochę mi odrasta ale przysięgam jest to nic w porównaniu
                  do tego co miałam wcześniej. Po 4 zabiegu mysle ze naprawde bede miala z tym
                  spokój ( wybieram sie na zaplanowany wcześniej urlop). Byc może na jedne
                  działa to lepiej na inne gorzej ale na mnie działa rewelecayjnie i zawsze jak
                  jestem w gabinecie żywo rozprawiam o skuteczności z innymi pacjentkami. Jedne
                  sa bardziej zadowolone - inne mniej. ALe nie spotkalam sie z kobita ktora by
                  powiedziala ,że nie widzi zadnego efektu. Ja wiem ,ze to nie jest cud i ,ż
                  pewnie od czasu do czasu pojawie sie na kolejnym zabiegu. ale warto miec taaką
                  skórę jak ja mam teraz. Czuje się wspaniale. Modle sie zeby tylko tak bylo w
                  dalszym ciągu. Dziewczyny naprawde spróbujcie bo warto.Od 6 lutego nie wiem co
                  to znaczy koszmarne golenie bikini - czy to nie wspaniałe. Najgorzej ,że tak
                  sie przyzwyczaiłam do takiego wygladu ze nie wiem jak mogłam wcześniej zyc z
                  takimi włochami.

Dla mnie to zbawienie i uwazam ze warto przynajmniej spróbować. Odezwe sie po 4
                  ostatnim zabiegu
                  • dyzurna Re: Moje doświadczenia z depilacją 03.07.07, 21:15
                    napisze o moich doswiadczeniach juz chyba po raz dwudziesty na tym forum.
                    pierwsza seria zabiegow w 2003 roku 3 zabiegi na twarz. mozna powiedziec ze
                    przez rok mialam spokoj, potem wyjechalam za granice, potem ciaza i male
                    dziecko.z dnia na dzien widzialam jak kolejny wlosek wyrasta... a po ciazy to
                    juz wogole. 80% owlosienia wrocilo :( dlatego teraz w roku 2007 zdecydowalam
                    wrocic do depilacji i kontynuowac zabiegi tylko w innym gabinecie (jest o niebo
                    lepiej). jestem juz po 2 zabiegach na twarz i puki co jest ok. wierzcie mi dla
                    mnie te 2-3 miesiace bez wlosow warte jest tej ceny.
                    pozdrawiam
                  • gosia291187 Re: Moje doświadczenia z depilacją 19.07.07, 17:01
                    Luisa mam pytanie odnosnie hirsutyzmu,niewiem wiele na ten temat. Hormony
                    podobno mam wporzadku,jestem po porozie jednego dziecka,mam 20 lat z nadmiernym
                    owlosieniem mam do czynienie od okresu dojrzewania. Mam na nogach grube czrne
                    wlosy ktore sszybko odrastaja,posladki tez mam owlosione,na brzuchu tez mam
                    wlosy ale juz mniejsze nie sa ona az tak strazne zebym nie mogla ich pokazac
                    ale nogi,posladki,okolice intymne oraz dol plecow to naprawde dla mnie koszmar.
                    mam wiec pytanie czy moge miec hirsutyzm mimo to ze hormony mam wporzadku???
                    mam zamiar zrobic sobie zabiegi laseremale dopiero za jakis czas poniewaz nie
                    sa tanie. chcialabym tez zasiegnac porady czy wiesz cos na temat laserow jakie
                    ma zaklad depilacji laserowej CONSENSUS W Krakowie jesli znjadziez chwilke
                    czasu to prosze wejdz na ich strone i poczytaj. mam nadzieje ze odpiszesz.
                    POZDRAWIAM SERDECZNIE
                    • zanilk Re: Moje doświadczenia z depilacją 19.07.07, 19:27
                      Gosiu291187, pozwolę sobie odpowiedzieć na Twoje pytanie, ponieważ rozeznanie w
                      tej kwestii mam;)
                      Teoretycznie hirsutyzm to po prostu nadmierne owłosienie wywołane zaburzeniami
                      hormonalnymi lub innymi schorzeniami (guzami, PCOs i innymi). Początkowo należy
                      przebadać hormony (głównie prolaktynę, hormony tarczycy i androstendion),
                      następnie powinnaś mieć przeprowadzone USG jamy brzusznej (celem wykluczenia np.
                      przerostu nadnerczy) i USG narządów rodnych (wykluczenie PCOs, czyli zespołu
                      policystycznych jajników).
                      Istnieje coś takiego jak hirsutyzm idiopatyczny (dziedziczony), więc jeśli ktoś
                      u Ciebie w rodzinie miał ten problem to mogłaś go odziedziczyć. Niemniej jednak,
                      jeśli badania są w jak najlepszym porządku to do leczenia jako takiego się nie
                      kwalifikujesz, ale możesz być leczona tabletkami antykoncepcyjnymi (np. diane35,
                      yasmine). No i oczywiście kosmetyka, która w przypadku nadmiernego owłosienia
                      bez podłoża hormonalnego jest skuteczna (w przypadku zaburzeń hormonalnych
                      wywołujących hirsutyzm zdarza się tak, że skuteczność np. lasera jest mniejsza).
                      Co do gabinetu "Consensus", ma on laser aleksandrytowy oraz IPL. Dokładnie o
                      tych laserach możesz przeczytać bezpośrednio na stronie gabinetu
                      (www.consensus.med.pl/index.php). Jest również możliwość kontaktu z
                      paniami pracującymi w tym gabinecie za pośrednictwem maila-na odpowiedź nie
                      czeka się długo i panie są naprawdę miłe (wielokrotnie do nich pisałam. Na każde
                      pytanie udzielały mi rzetelnej odpowiedzi, co sobie chwalę). Jeśli zaś chodzi o
                      laser to faktem jest, że skuteczność zależy od tego czy masz ciemne włoski-jeśli
                      są jasne to może być z ich usunięciem problem nawet jeśli są długie i jest ich
                      sporo. Aha, co jeszcze miałam napisać to to, że w wypadku laserów powinno się po
                      upływie ok. roku zrobić zabieg utrwalający (czasem jest on wymagany co rok)
                      mający na celu zapewnić jak najlepszy rezultat. Plusem jest to, że nie są
                      konieczne min. 3 zabiegi, jak za pierwszym razem, ale tylko ten jeden w
                      przeciągu roku, więc koszta są mniejsze.
                      Pozdrawiam:)
                      -------
                      Nie polemizuj z idiotą-najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem-pobije
                      doświadczeniem.
    • gosia291187 Re: Moje doświadczenia z depilacją 18.07.07, 17:44
      witam czy moge prosic o numer twojego gadu?
      • luisa92 Re: Moje doświadczenia z depilacją 23.07.07, 19:36
        Gosiu faktycznie Zanik bardzo dogłębnie i skrupulatnie odpisał na temat
        hirsutyzmu. Na temat depilacji laserowej to napiszę tyle ,że jest to prawda ,że
        po ciąży ponownie może więcej włosów odrosnąć. Natomiast tego czego jestem
        pewna to to ,że laser aleksandrytowy i IPL to shit. Nie korzystaj z tych
        laserów. Ja chodzę w warszawie ale w Krakowie na pewno są też dobre lasery.
        Pamiętaj musi to myć diodowy Lightsheer. Nie daj się zwieść innym obietnicą.
        Jak będziesz chodziła na ten właśnie laser to będziesz zadowolona. Zanik Tobie
        też radzę spróbować lasera Lightsheer. Pewnie juz długo uczęszczasz do tamtego
        gabinetu ale naprawde ja rozmawiałam z wieloma babkami które korzystały z
        tamtych laserów i jednogłośnie wszystkie powiedziały ,że nie ma porównania.
        Trzymajcie sie dziewczęta.
        • zanilk Re: Moje doświadczenia z depilacją 23.07.07, 20:45
          Nie tylko po ciąży może pojawić się ponownie nadmierne owłosienie. W przypadku
          osób chorych na hirsutyzm/PCOs lub inną chorobę, która wiąże się z wahaniem
          hormonów wiąże się to ryzyko, dlatego ważne jest, by przed udaniem się na zabieg
          przebadać się (najlepiej prolaktynę, androstendion, hormony tarczycy oraz ew.
          USG), by wykluczyć taką możliwość. Jeśli okazuje się, że hormony są powyżej
          normy to istnieje ryzyko, że skuteczność zabiegu będzie obniżona, ale nie jest
          to normą. Jeśli chodzi o laser-nie chodzę do żadnego gabinetu, ale rozeznana w
          temacie jestem dosyć dobrze, ponieważ mam zamiar udać się na laser i rozmawiałam
          z wieloma kobietami. Podobnie jak Ty luiso, słyszałam, że laser diodowy jest
          obecnie najlepszym, choć do polecanych należy również neodymowo-yangowy. O
          gabinecie "Consensus" napisałam z tego względu, że konkretnie o niego zapytano i
          napisałam swoje zdanie+sprzęt jaki gabinet ten posiada. Co do laserów to jeszcze
          pojawia się pytanie, jakie rezultaty chcemy otrzymać-jeśli chcemy pozbyć się w
          jak największym stopniu owłosienia to laser diodowy jest najlepszy, ale są
          osoby, które chcą jedynie owłosienie osłabić i rozjaśnić, a nie pozbywać się go
          i tutaj pomocny jest laser aleksandrytowy.
          W Krakowie laser diodowy ma salon na ulicy Zwierzynieckiej o ile mnie pamięć nie
          zawodzi (niestety nie podam dokładnego adresu, ponieważ nie pamiętam), również
          Estetica studio znajdująca się na Sławkowskiej ma laser diodowy LightSheer.
          Odnośnie salonu na Zwierzynieckiej słyszałam różne opinie, natomiast Estetica
          jest raczej warta polecenia-ma swoje gabinety w całej Polsce, więc jest raczej
          sprawdzona i ma wielu klientów. Na stronie internetowej można znaleźć dokładnie
          opisany proces depilacji (choć i tu na forum pojawił się filmik przedstawiający
          działanie lasera) oraz ceny.
          To tyle:)
          -------
          Nie polemizuj z idiotą-najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem-pobije
          doświadczeniem.
          • dyzurna Re: Moje doświadczenia z depilacją 26.07.07, 00:23
            mam porownanie jezeli chodzi o estetike i ul.zwierzyniecka.
            stanowczo odradzam estetike a juz napewno w krakowie. maja po prostu stary
            sprzet. depiluja kobiety ponad 7 lat.a nie sadze zeby co 3 lata zmieniali to
            cacko jakim jest laser. zaklad na zwierzynieckiej jest krotko ale wystarczajaco
            dlugo by nabyc doswiadczenie. bol ktory sie odczuwa podczas zabiegu w moim
            przypadku byl znacznie wiekszy w estetice. jak ktos ma jakies pytania chetnie
            odpowiem.pozdrawiam
            • zanilk Re: Moje doświadczenia z depilacją 26.07.07, 16:57
              Ja akurat słyszałam różne opinie o gabinecie na zwierzynieckiej. W każdym razie:
              czy wie ktoś jak ten gabinet się nazywa, albo ma namiary na niego (w necie)?
              Rozpatruję jeszcze opcję użycia lasera (choć pewnie na znaczną część ciała dla
              mnie okaże się bezużyteczny), ale nie mogę znaleźć strony internetowej tego
              gabinetu, a mam parę pytań, których wolę nie zadawać na forum, bo i tak pewnie
              nikt nie będzie w stanie udzielić 100% pewnej odpowiedzi:)
              -------
              doświadczeniem.
              • dyzurna Re: Moje doświadczenia z depilacją 26.07.07, 20:43
                na zwierzynieckiej zaklad nazywa sie revison. i strona jego to prawdopodobnie
                www.revision.com.pl nie jestem pewna. wrzuc w google napewno ci wyskoczy.
                bedac po 1 zabiegu bylam bardzo niezadowolona. uwazam ze pani zrobila zabieg
                niedokladnie. dlatego juz na 2 poszlam do innej pani ale do tego samego zakladu
                i juz bylo wszytko ok. na priva moge ci polecic jesli chcesz.
                • zanilk Re: Moje doświadczenia z depilacją 26.07.07, 22:33
                  Wysłałam do Ciebie maila z prośbą o takową informacją. Będę wdzięczna za nią:)
                  Pozdrawiam, zANILK.
                  -------
                  doświadczeniem.
                  • dyzurna odpisalam :) 26.07.07, 23:48

• luisa92 Re: Moje doświadczenia z depilacją 05.03.08, 01:00
              Cześc dziewczyny-oj dawno mnie tu nie bylo...moje drogie ostatni raz
              na depilacji bylam 6 miesiecy temu. Ostatni raz chce zrobic przed
              samym latem tj. w czerwcu. I powiem wam ,że depilacja laserowa jest
              naprawde bardzo skuteczna. Powtarzam- fakt to nie jest cud ale
              jezeli chodzi sie regularnie i pamieta ze raz w roku przyjsc na
              przypomnienie ( oporniejsze osoby 2 razy do roku) to mozna zapomniec
              o tym problemie. Ja wypróbowalam i jestem szczesliwa.Jezeli chodzi o
              ceny to moje comiesieczne wyprawy na wosk wychodzily w sumie chyba
              drozej. eFEKT NIEPORÓWNYWALNY. Nie chce nikogo namawiac.bo moze sa
              dziewczyny na ktore to nie dziala ale dla mnie ten laser byl
              wybawieniem. I powiem wam ze jestem zla na siebie ze tak pozno sie
              zdecydowalam. Moje kolezanki sa w szoku i juz nie jednej polecilam-
              dlatego wiem ze na pewno nie jestem jedyna w swojej opini. buzka
              • ma_77 Re: Moje doświadczenia z depilacją 04.04.08, 13:11
                Luisa92, a w jakim gabinecie w Warszawie robisz sobie zabiegi?
              • devika82 Re: Moje doświadczenia z depilacją 17.04.08, 18:59
                Witajcie,

bylam dzis na pierwszej depilacji diodowym i moge go porownac do
                aleksandyrtowego.
                Diodowy zdecydowanie mniej bolal i nie zostawil tak podraznionej
                skory. Pieczenia prawie nie bylo, a zaczerwienienie minelo po pol
                godzinie.
                Bylam w Kos Medzie na ul. Sniadeckich kolo pl. Konstytucji.
                Mozna info o tym zakladzie znalezc w Necie, ale nie nalezy wierzyc
                we wszsytko co piszą :) np. ze zabieg jest poprzedzony konsultacja
                lekarska :) nie jest. Poniewaz na laser chodze od lat to juz nie
                balam sie tak jak kiedys, ale ... osoba ktroa idzie pierwszy raz i
                widzi jak pani recepcjonistka bierze sie za laser i zaczyna
                depilacje moze sie przerazic :)

Trudno mi ocenic profesjonalizm...zabieg trwal bardzo krotko bo
                podobno blo malo wloskow...
                zostaly wszystkie wloski jasne..ale to oczywiste, czarne zostaly
                usuniete. Poderzane wydalo sie zapewnienie ze byc moze 1 zabieg
                wystarczy...
                Zobacze jak bedzie za miesiac :)

A gdzei Wy chodzicie na diodowy w Wawie?

• emma_0 WAWA 20.04.08, 09:41
                do luisa92 chcialabym isc na ta depilacje w warszawie czy moglabys
                podac strone, nr tel lub jaki kolwiek namiar do salonu kosmetycznego
                do ktorego chodzisz.z checia sie tam wybiore jesli tak dobrze
                wykonuja depilacje.dziekuje z gory za pomoc
    • majak81 Re: Moje doświadczenia z depilacją 28.03.08, 14:07
      Dziewczyny a czy mozecie mi podac cene za laser diodowy na wasik nad
      górna wargą? a moze ktos jest z Tarnowa i moze polecic jakis dobry
      salon?
      • jsp79 Re: Moje doświadczenia z depilacją 07.08.08, 23:39
        Witam
        Ponieważ jestem nowa na forum bardzo prosze o rade gdzie dobrze
        zrobić depilacje laserem w Tarnowie i oczywiscie gdzie najtaniej.
        Baardzo prosze o jakies informacje jesli takowe macie

Dzięki
    • cosmopszczolka Re: Gdzie w Krakowie? 01.04.08, 08:56
      Gdzie w Krakowie mozecie polecić Diodowy Lightsheer, oprócz dwóch
      wymienionionych salonów powyżej w wątku?.
      • maja-123 Re: Gdzie w Krakowie? 29.10.08, 11:08
        Diodowy laser ma jeszcze Dermique w Galerii Kazimierz, ale nic
        więcej nie mogę na ten temat napisać, bo sama aktualnie szukam
        opinii o krakowskich salonach przed pierwszym zabiegiem...
        • luisa92 Re: Gdzie w Krakowie? 04.04.09, 23:26
          hej wszystkim, ale ten czas szybko mija...A wiec moj optymizm
          depilacji laserowej sie nie zmnijszyl. Tyle lat po a ja nadal
          szczesliwa. Odrasta niewiele jasnych wlosow. Teraz to wyglada
          inaczej na kazdym rogu depilacja laserowa. Nie wiem czy wszedzie
          jest skutecznie. Jestem wierna mojemu staremu gabinetowi. zrobilam
          prawie juz wszystko co jest mozliwe oprocz rak bo tam nic nie mam.
          Chociaz raz sobie zrobilam przedramiona ale efekt kiepski bo mam tam
          bardzo jasne wlosy wiec dalam spokoj. wiecie gdzie najlepszy efekt ?
          na pachach nie wiem dlaczego. Przyzwyczailam sie do mojej skory.
          Nawet sie nad tym juz nie zastanawiam. Po paru latach traktuje sie
          to jako norme. I nawet nie mysle ze jest super tylko ze mysle ze to
          jest normalne. Po prostu w ogole o tym nie mysle... Niezle co?
          dziewczyny sprobujcie ale zdecydowanie najwieksze szanse maja te z
          ciemnymi wlosami. Dla jasnych wlosow to chyba tylko wosk. Pozdrówki
          fajnie ze ktos wymyslil laser:)
          • stokrotki.luty Re: Gdzie w Krakowie? 06.04.09, 22:01
            hej luisa!!!
            a gdzie w krk robilas zabiegi no i jakim laserem???!!!!
            blagam, odpisz!!!!!!!!!!!!!
            a i czy na szyje tez robilas?
            • luisa92 Re: Gdzie w Krakowie? 09.04.09, 00:14
              niestey ja nie jestem z Krakowa tylko z Warszawy. Robiłam w Studio
              Laser. To duza firma i wiem ze maja w innych miastach oprocz wawy
              ale nie wiem czy W Krakowie. No i oczywiscie Lightheerem. To jest
              diodowy laser. Naprawde fajna sprawa. Juz pare lat mam spokoj.
              Robilam bikini potem pachy i łydki i uda oraz linie bialą. Nieżle
              co? Ja chyba juz sie uzaleznilam od tej depilacji. Njlepszy efekt
              bikini i pachy. Na wzgórku nie mam prawie nic troche odrasta na
              wargach sromowych. Powiedziano mi ze tam sa jasniejsze i zawsze tak
              jest. Ale nawet tych na wargach jest wcale nie tak duzo. Pachy
              rewela- nic. Lydki jakies 80% te co odrastaja sa jasne i nieliczne.
              Najgorzej uda ale tez jestem zadowolona bo nieporównywalnie dobrze w
              porownaniu z tym co bylo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka