Dodaj do ulubionych

Kiedy i jaka przyczyna?

14.06.03, 20:05
Witam

Mam do Was pytanie: w którym okresie życia pojawiło się to u Was? Czy znacie
prawodpodobną (bezpośrednią lub pośrednią) przyczynę?

Czy to możliwe, że może pojawić się na skutek tabletek anty? U mnie pojawiło
się to po kilku miesiącach stosowania Mercilonu. Teraz już nie stosuję rok,
a zauważam wzmocnienie objawów :/

Jak to jest u Was, może uda nam się razem dojśc do konstruktywnych wniosków?

Pozdrawiam
Dalilah
Obserwuj wątek
    • laletita Re: Kiedy i jaka przyczyna? 19.06.03, 17:21
      u mnie wloski pojawily sie jak mialam 18 lat, a przyczyna jest pco...
      btw. ja rowniez uwazam ze doskonaly pomysl z tym forum!
      • ttpib Re: Kiedy i jaka przyczyna? 17.03.04, 18:34
        Witam Was Kochane dziewczyny,
        ja zauwazylam moje wlosy jak mialam okolo 16-17 lat. To "urocze" owlosienie
        odziedziczylam po moim tacie, ktory jest zabojczo owlosiony. Mama jest
        gladziusienka, ma taka piekna skore. A teraz mam coreczke i strasznie sie
        martwie, zeby tego po mnie nie odziedziczyla. Juz widze u niej wloski nad gorna
        warga-ma 8 miesiecy-ale przygladajac sie innym dzieciom rowniez to zauwazam. Ja
        wiem, ze jestem totalnie przewrazliwiona na tym punkcie i boje sie, zeby
        nadmiernie nie okazywac jej w przyszlosci moich obaw bo moze sie poczuc gorsza,
        niedowartosciowana, moze pomyslec, ze jej cos wmawiam. bardzo sie boje

pozdr

ttp
        • catherrine Re: Kiedy i jaka przyczyna? 18.03.04, 09:05
          u mnie sie zaczelo w wieku okolo 13 lat... wspominam juz w innym watku ze moja
          mama mowila ze wszystko ok i ze te wlosy znikna. dopiero 2 lata pozniej
          zaczelam sie domyslac ze to nienormalne i ze to moga byc hormony. no i sa :/
          lykam diane i boje sie opalac chociaz moja skora to uwielbia i szybko lapie
          slonczeko. bleeeh.
          • mika261 Re: Kiedy i jaka przyczyna? 09.10.04, 13:59
            może to jakieś pocieszenie dla mnie ze do 25 roku życia mogłam cieszyć sie
            normalnym wyglądem, a co za tym idzie czerpać z życia to co najlepsze a z
            drugiej strony teraz kiedy wiem co straciąłm jest mi o wiele ciężej..
    • mama5611 Re: Kiedy i jaka przyczyna? 25.03.04, 16:07
      witam ja mam pco czyli zespol policystycznych jajnikow i to ponoc dlatego.MAm
      tez problemy ze skora i to tez z tego powodu
      • owlosiona37 Re: Kiedy i jaka przyczyna? 20.04.04, 14:28
        czesc!mam dwa pytanka.czy masz bardzo owlosione nogi i wasa na twarzy , i drugie
        pytanie czy boli cie glaskanie po nogach?????
    • l81 Re: Kiedy i jaka przyczyna? 26.04.04, 08:09
      U mnie pojawiło się w wieku 18 lat.Przyczyny nie znam podobno jest to
      dziedziczne, moja mama to miała.Jest to straszne,brałam Diane-35, ale ustepuje
      w chwili gdy ją bierzesz, póżniej jest wypadanie włosów,włoski na
      piersiach.Chciałabym wiedzieć czy to jest w ogóle uleczalne.
    • mika261 Re: Kiedy i jaka przyczyna? 06.10.04, 11:10
      U mnie pojawiło sie tez gdy miałm 18 lat-ale było tego tak niewiele-po prostu
      śladowe ilości...nie poszłam do lekarza az do czasu..Po 8 latach zauważyłam że
      tych włosów przybywa w zastraszającym tępie.Posząłm do endo.po zbadaniu nic u
      mnie nie wykryto-wszystko w najlepszym porządku, tylko testosteron na poziomie
      6,7!!Lekarz nie wylkucza ze hirustyzm powiększył sie na skutek silnego
      długotrwałego stresu jaki przeszłam.biorę Androcur+diane drugi cykl-mam
      nadzieję że pomoże.Chce znowu być normalna!!!!!!!!!!!!!
    • panienka22 Re: Kiedy i jaka przyczyna? 06.10.04, 12:14
      Witam. Ja niestety chyba zawsze miałam włosy na CAŁYM ciele :((( Moge
      powiedzieć tak:,że od 12 roku życia je pamietam , a teraz mam 22 lata więc,
      zero plaży, basenu, najgorzej gdy jest lato.Straciłam życie jako nastolatka,
      nie mogąc nic pokazać,a figure mam OK. Tak bardzo chciałabym zobaczyć jak to
      jest bez włosów, taka gładka skóra :) Oj się rozmarzyłam. A przyczyna,chyba
      jest to rodzinne.

Ps: Nie mam włosów na brodzie, lekki wąsik, a reszta za to niestety owłosiona :
      ((
    • wertepka Re: Kiedy i jaka przyczyna? (do panienki22) 09.10.04, 15:47
      to ja chyba tak, jak panienka22 :) - też włoski WSZĘDZIE, takie nie bardzo
      grube i raczej koloru mysiego, na brodzie mało, na twarzy raczej blond.
      Panienko, a co Ci lekarz powiedział? Bo mi nic konkretnego, zresztą hormony mam
      w normie.
      U mnie też było od kiedy pamiętam, nawet jako dziecko miałam dużo tych włosków
      (wtedy b dużo blond na nogach i na rękach). A Wy?
      • panienka22 Re: Kiedy i jaka przyczyna? (do panienki22) 09.10.04, 21:21
        Wertepko,ja bylam kiedys u lekarza to,po wywiadzie stwierdzil,ze "taka moja
        uroda",moze to byc rodzinne?!Wybieram sie do lekarza,ale teraz bede chciec
        zrobic wszystkie badania,jesli okaze sie,ze "taka moja uroda" nie bede sie
        leczyc,wole sie nie faszerowac lekami,ktore tylko pogorsza moj stan,ktory i tak
        nie jest najlepszy (wszędzie włosy!!!)a nie wyleczą.Zobacze co i jak, po
        wizycie u lekarza. Pozdrawiam :)
        • panienka22 Re: Kiedy i jaka przyczyna? (do wertepki) 09.10.04, 21:41
          Ten post wyżej adresowany był do Wertepki, z góry przepraszam,że go źle
          zaadresowałam. Pozdrawiam :)
          • wertepka Re: Kiedy i jaka przyczyna? (do panienki) 09.10.04, 22:41
            A panienko22, czy Ty masz to też od dziecka? I też masz takie w sumie cienkie
            włoski wszędzie? (ale to naprawdę WSZEDZIE) tzn chodzi mi o to, że ja nie mam
            chyba takich typowych, długich grubych czarnych... ale jeszcze się nie
            spotkałam, żeby ktoś miał tak jak ja :|to się cały czas trochę nasila, ale nie
            mam problemu z cerą ani nic, tylko te włosy. i co śmieszne, mam też np. dużo
            rzęs (??). pozdrowionka
            • mika261 Re: Kiedy i jaka przyczyna? do wertepki 10.10.04, 10:12
              Wertepka czy ty byłąś u jakiegoś konkretnego endokrynologa?robiłąś badania?Na
              kafeterii jest też takie forum i tam dziewczyn które nie mają podwyższonego
              testosteronu a mają hirustyzm jest bardzo dużo no i z ich listów dowiedziałąm
              sie ze bardzo skutecznym lekiem na tego rodzaju hirustyzmj jest
              Spinorol+Diane.Może zapytaj o to twoją lekarkę?Wiem że lekarze z reguły
              przepisują Diane, jak leci,nawet nie zlecając badań poziomu hormonów-jak było i
              w moim przypadku...Właśnie to mnie wkurza ze wiekszości lekarzy nie chce sie po
              prostu leczyć tego schorzenia a Diane traktują jak cudowny lek, albo po prostu
              dają na odwal sie bo przecież po latach praktyki chyba powinni wiedzieć że
              Diane to pic na wodę...dlatego też lepiej sama zapytajo to twojego lekarza.może
              mu sie w głowie rozjaśni przypomni sobie że oprucz Diane są jeszcze inne
              skuteczniejsze metody walki z H.pozdrawiam!
              • wertepka Re: Kiedy i jaka przyczyna? do miki261 10.10.04, 10:39
                o! dzięki :) wiesz co, byłam po prostu u mojej ginekolog, zrobiłam testosteron
                i jakieś tam inne hormony, ale w sumie nic konkretnego mi to nie dało. Gin
                powiedziała, że szkoda na to dawać hormony, szkoda wątroby i że mam sobie pójść
                na laser :| jakoś pieniążków na laser nie dała :D:D:D możesz mi podać linka na
                to forum?? dzięki i trzymaj się ciepło
                • igielka82 Re: Kiedy i jaka przyczyna? do miki261 10.10.04, 13:39
                  jak dla mnie dziwne jest to co mówicie/piszecie też mam włosków więcej niż
                  powinnam, ale przez to nie zamykam się w domu, nie uciekam od ludzi!
                  piszecie tutaj często tak straciłam zycie jako nastolatka zero plaży basenu
                  basenu itp po pierwsze od czego są maszynki, depilatory itp
                  panienko22 tez mam 22lata i mając 12 nie myslam o tym że mam włoski na rękach
                  dłuższe niż koleżanki ja nawet potrafiłam żartować z tego i mówiłam do
                  koleżanek że ja mam takie włoski a wy nie heh wręcz byłam dumna z moich włosków
                  na rękach (teraz to też nie jest dla mnie problem) to nie było to dla mnie
                  niczym dziwnym innym bo zawsze tak miałam dla mnie było to normalne i nigdy nie
                  miałam nieprzyjemjemności od tej strony to samo z nogami w wieku 12 lat (w
                  naszych czasach) dziewczynki nie myślały o tym że mają włoski na nogach, nie
                  myślały o goleniu się i tym podobnych rzeczach!
                  zastanówcie się czy wy czasem same siebie nie dołujecie- bo tak naprawdę nikt
                  nie zauważa tych waszych włosków-mówie tak bo sama je mam i wcale nie czuje się
                  gorsza i wy też nie powinnyście! Cieszcie się czyciem bo ludzie mają gorsze
                  prblemy niż włoski!
                  • aga174 Re: Kiedy i jaka przyczyna? do miki261 10.10.04, 14:29
                    Igielko, a co powiesz na to, że ja mam na nogach czarne grube włosy, takie jak
                    mężczyzna ? Nie powiesz mi, że tego nikt nie zauważy (no chyba,że będę juz do
                    końca życie chodzić w długich spodniach). I jak ja mam to sobie wydepilować ?
                    Porozrywałabym sobie skórę. Wybacz, ale nie jestem w stanie tego zaakceptować.

Pozdrawiam

Agnieszka
                    • igielka82 Re: Kiedy i jaka przyczyna? do miki261 10.10.04, 16:00
                      hmm na nogach też mam czarne włosy jak je często depiluje maszynką to robią się
                      dużo twardsze ( i jak odrastaja te mnie skóra boli) dlatego staram się
                      depilować różnie tzn raz maszynką jak się spiesze i nie mam czasu na kremy,
                      natomiast jak mam więcej czasu używam kremów do depilacji, a jak ktoś jest
                      wytrzymały na ból to niech zastosuje wosk ja niestety bym wosku nie zrobiła!
                      Wtedy włoski odrastaja słabsze i jaśniejsze! A w zimie najlepiej jak nie
                      potrzeba to wcale nie golić nóg!
                      Ja naprawde mam więcej włosków w każdym miejscu gdzie ich tyle nie powinno być
                      tak jak wy, może trochę mniej ale nie wiem! Mósicie sobie z tym radzić a nie
                      zamartwiać się! A teraz są kremy na zmiekczanie włosów może warto by było to
                      wypróbować! Ja oprócz włosków mam jeszcze rozstępy i jakoś nie zamykam się w
                      domu! Żyję normalnie chodze na basen itp. nie ma co się przejmować, życie mamy
                      jedno i czeba się z niego cieszyć, tym bardziej że hirsutyzm można leczyć może
                      nie wyleczyc ale zmniejszyć jego dolegliwości, oprócz tego jest wiele
                      depilatorów i zabiegów zwalczających włoski->dlatego lepiej weście się w garść,
                      a nie chowajcie się w domu! Mówie tak bo mam to samo co wy i dlatego uważam że
                      mogę wam powiedzieć co myśle na temat tego użalania się!
                      To mnie też dokneło, i jest ze mną chyba od zawsze, a jak się to komuś nie
                      podoba to już jego problem!
                • mika261 Re: Kiedy i jaka przyczyna? do wertepki 11.10.04, 12:16
                  Wpisz w wyszukiwarce na googlach hasło kafeteriia i powinnaś tam znależć bo ja
                  nie pamiętam linku.
            • panienka22 Re: Kiedy i jaka przyczyna? (do wertepki) 11.10.04, 10:01
              Odkąd pamiętam mam włosy na ciele,więc uznaję, że od dziecka. Tak mam cienkie
              włosy wszędzie,bo one nie są takie jak u mężczyzn grube, długie i czarne.Są
              owszem czarne, ciemne ale króciótkie w okolicach pępka i nad pośladkami trochę
              dłuższe,ale ogólnie krótkie i WSZĘDZIE! tzn: brzuch cały w górę i w dół, piersi
              całe nie tylko wokół brodawek (tam miałam moze po 3 dłuższe,ale je usunęłam)
              dekolt (nad piersiami) owłosiony, szyja (tył), całe plecy,ahh szkoda wymieniać
              po prostu WSZĘDZIE, mam nadzieję, ze się nie przeraziłaś?! Ja je rozjaśniam i
              ich aż tak nie widać, żyję z tym juz tak długo, ze nawet nie umiem sobie
              wyobrazić jak mogę wyglądać bez włosów, taka gładka?! Nigdy przez te włosy nie
              myslałam,że jestem gorsza!Nie unikałam i nie unikam ludzi,bo kocham przebywać
              miedzy ludźmi.Nie odbierałam i nie mam zamiaru odebrać sobie życia!

Jeśli chodzi o cerę jest OK, troche po okresie mogę zauważyć na niej kilka
              wyprysków, ale szybko mijają, Włosy na głowie grube, ciemne, więc nie mam
              problemów z ich wypadaniem. Wąsik króciótki,rozjaśniony praktycznie nie
              widoczny.Na brodzie nie mam włosów,troche na policzkach i koło uszów, ale też
              rozjaśniłam.Wolę sie "świecić", niż pokazywać taka...

Chciałabym tylko być "zdrowa" bo H. ma też inne skutki uboczne np: problemy z
              zajściem w ciąże,dlatego też chce sie przebadać i jeśli wyjdzie, źe "taka moja
              uroda" nie będę sie niczym faszerować, (oby sie tylko nie nasiliło!), to
              poradzę sobie i będę żyć tak jak teraz.

Ale się rozpisałam. Wertepko jak coś to pisz, odpowiem. Pozdrawiam :)
              • wertepka Do Panienki22 od wertepki :) 11.10.04, 19:26
                Panienko22 !

Ale śmiesznie, zupełnie jakbym o sobie czytała!! Serio, a wcześniej właśnie mi
                się coś wydawało, że my nie mamy tak, jak inne dziewczyny tu na forum! Bo ja
                też nie mam grubych i czarnych jak u mężczyzn, tylko takie cieńsze i WSZĘDZIE.
                Twój opis wcale ale to wcale mnie nie przeraził, bo mam DOKŁADNIE tak samo,
                chyba tylko na dole nad pośladkami nie mam tak jak Ty ;) Ale piersi też mam tak
                samo owłosione, całe, i koło brodawek od czasu do czasu takie grubsze (ale
                wyrywam i mi nie przeszkadzają). Na twarzy też jasne, wąsik jak rozjaśnie to
                niewidoczny.

Ja też powiem szczerze nigdy przez włoski nie uciekałam od ludzi, chodzę na
                basen, plażę i "do ludzi" :) Mam od dawna chłopaka, on też się jakoś tego tak
                bardzo nie przeraził. Jakby ktoś się chciał jakos specjalnie wpatrywać we mnie
                na tym basenie to by pewnie coś tam zobaczył, ale zakładam, że skoro ja się w
                innych nie wpatruję, to ci inni we mnie też nie hehe. A nawet jeśli, to co?

Ja mam cerę też w sumie ok, przed okresem parę pryszczyków, ale to naprawdę
                znikome wypryski.

No ja o ta ciążę też się troszkę obawia(ła)m, ale skoro mam te hormony ok, to
                myślę, że wszystko będzie ok :)) Zresztą nie wiem jak Ty, ale u mnie to chyba
                było trochę dziedziczne, tzn mój tata jest bardzo włochaty ;)

Trzymaj się cieplutko :))
                • panienka22 Re:Od Panienki22 do wertepki :) 12.10.04, 11:42
                  Wertepko jak sobie radzisz z tymi włosami, piszesz, że chodzisz na basen -
                  depilujesz je czy rozjaśniasz???Ja od dawna unikam "rozbierania" sie w
                  miejscach publicznych np: basen, to mi najbardzej w tym wszystkim
                  przeszkadza,bo jak pisałam nie unikam ludzi,tj jedyne miejsce gdzie się nie
                  pokaże!Wstydze się takiego ciała!

Rodzinne?Hymmm mój tato ma mało włosów,za to ja i siostra (ona ma ich mniej niż
                  ja) mamy.Mama ma normalne ciało,zero włosów,nawet na nogach.Ja tak jak pisałam
                  mam je WSZĘDZIE.Nogi to dla mnie normalne,zawsze były włosy na
                  nogach,najbardziej chciałabym się ich pozbyć z brzucha i dekoltu,móc
                  pokazać.Nie wyobrażam sobie tego golić!Wolę już rozjaśniać.

Wertepko jak możesz, odpisz. Pozdrawiam :)
                  • wertepka Re:Od Panienki22 do wertepki :) 12.10.04, 14:18
                    Witaj panienko,
                    Po pierwsze na basen mam kostium jednoczęściowy sportowy czyli dość zabudowany.
                    Więc problem brzucha i w dużej mierze dekoltu odpada :) Na dekolcie mam te
                    włoski tak jasne i cienkie, że jak sa mokre, to się łudzę, że ich nie widać :D
                    Nie, chyba po prostu napwadę mokre włosy, jeśli są cienkie, to nie widać. A
                    poza tym wiesz co? Ludzie przychodzą z tak różnymi rzeczami na basen, jak
                    jakies okropne znamiona, oparzenia, cellulitisy itd, że nie sądzę, żeby kogoś
                    zajmowały akurat czyjeś włoski ;) Ja też najbardziej się chcę pozbyć włosków z
                    dekoltu i brzucha, z resztą jakos sobie poradzę. No i z twarzy usunęłabym to,
                    co jest i nie pozwoliła dochodzić nowym :) Ja na brzuchu i dekolcie za żadne
                    skarby nie zgolę, bo boje się, że odrosną dużo grubsze i mocniejsze!! Więc
                    rozjaśniam głównie ale chodzę w takich ciuchach, żeby nie było widać. jeśli
                    masz jeszcze jakieś pytania, to pisz, zapewniam Cię, że u mnie włoski tez
                    występują dokładnie WSZĘDZIE (jeśli to jakieś pocieszenie, ale w kupie zawsze
                    trochę raźniej ;)) pozdrawiam ciepło

• panienka22 Re:Od Panienki22 do wertepki :) 13.10.04, 09:14
                      Dziekuję Wertepko. Te słowa naprawde są pocieszające i w kupie o wiele
                      raźniej!!! Ja też się ubieram tak,aby nie było żadnych podejrzeń, kostium jeśli
                      już idę na basen też jest jednocześciowy,taki ze spodenkami.

Jeszcze mam pytanie odnośnie badań (jakie robiłaś) ilu lekarzy odwiedziłaś, noi
                      co powiedzieli?! Dziekuję z góry za odp. Pozdrawiam :)
                      • wertepka Od wertepki do Panienki22 :) 13.10.04, 20:41
                        JA też Ci dziękuję, panienko, bo od razu mi się raźniej zrobiło :) Myślałam, że
                        nikt nie ma tak, ja my, hehe.
                        No widzisz, to z takim kostiumem szoruj na basen ;)!! Ja nie mam spodenek, mam
                        problem z depilacją bikini, robię co mogę, ale stwierdziłam że spodenki by
                        mnie "rozleniwiły" ;)
                        a z badań to było tak: poszłam do lekarki, z cały włosiem które posiadam - pani
                        nie zrozumiała na czym polegał problem, stwierdziła, że go nie ma :) wymusiłam
                        na niej badania: testosteron 0,1 (norma 0,1-1,0), FSH i LH (chyba) i
                        prolaktyna. wszystko raczej ok. a Ty? robiłaś jakieś badanka? Trzymaj się
                        ciepło!!
                        • panienka22 Re: Od Panienki22 do wertepki 15.10.04, 11:46
                          Ja z całego tego owłosienia, to największy problem mam też z bikini :(( Ja
                          dostałam kiedyś skierowanie na usg brzucha i nadnerczy, ale z powodu, bardzo
                          długiego oczeniwanie na nie, zrezygnowałam i nie zrobiłam żadnych badań! Teraz
                          wybieram się do endo,ale coś nie mogę się wybrać, jeśli już to nastąpi, to
                          poproszę o zrobienie wszystkich badań, które mogą być związane z H. T

Tak jak wcześniej pisałam, lekarz po obejrzeniu mnie i wywiadzie stwierdził, że
                          może to być rodzinne, ale kazał zrobić te badania. Jeśli rodzinne to tylko ze
                          str. taty, mama wogóle nie ma włosów na nogach nie mówiąc już o innych
                          częściach ciała. Za to u taty w rodzinie widziałam może nie aż w takim stopniu
                          jak ja mam, czyli wszędzie, ale owłosionie twarzy np: ciotki mają. Dziękuję Ci
                          Wertepko za posty, cieszę się, że mam z Kim o tym swobodniej pogadać!!!
                          Pozdrawiam :)
                          • wertepka Od wertepki do Panienki22 16.10.04, 11:25
                            hmm, mnie się też ostatnio robi na twarzy więcej, ale to takie białe włoski,
                            boję się tylko żeby się nie zrobiły długie i czarne :| Dziewczyny piszą tu coś
                            o leku o nazwie spinorol, muszę o tym trochę więcej poczytać i może wybiorę sie
                            jeszcze do jakiegoś lekarza i poproszę o receptę na to...

U mnie wydaje mi się, że to faktycznie jest rodzinne, bo tata jest bardzo
                            owłosiony, i kuzynka z tej strony rodziny też, tylko dużo mniej niż ja (albo
                            też dobrze ukrywa, hehe).

A powiedz mi tylko, czy Ty też masz meszek na twarzy całej? Tzn takie jasne
                            włoski na linii brody, no i w ogóle na całej twarzy?

Faktycznie fajnie móc o tym pogadać otwarcie, uff. trzymaj się ciepło!

• panienka22 Re: Od Panienki22 do wertepki 16.10.04, 12:57
                              Ja mam włoski na całej twarzy łącznie nawet z czołem, policzki, koło i w dół
                              ucha tylko, że one są bardzo króciótkie i ciemne, ja je po prostu rozjaśniłam,
                              bo nie wyobrażam ich sobie zgolić!Tu na forum często czytam o włosach na
                              brodzie, dłuższych, ja (odpukać) nie mam ich tam wogóle, wąsik króciótki,
                              rozjaśniony.

Ogólnie cała twarz, we włoskach, czasem się świeci, ale wolę już tak niż,
                              ciemne widoczne włosy!

O tym leku, nic nie wiem, tylko tyle co tu na forum przeczytałam. Boję się
                              tylko, ze jak zacznę "coś" stosować, to włosy nie znikną, a po ich odstawieniu
                              sie nasilą, więc wolę tak jak już jest. Pozdrawiam :)
                              • wertepka Re: Od Panienki22 do wertepki 16.10.04, 21:10
                                no to zupełnie tak jak ja, ja też na czole (jak byłam młodsza to się obawiałam,
                                że mi całe czoło zarośnie ;)), też policzki i cała reszta. Co tu dużo opisywać,
                                tak jak Ty.

Poczytałam trochę o tym leku- nie zachwycił mnie, jest to lek moczopędny
                                ogólnie. Chyba też nie chcę nic stosować, boję się ewentualnych skutków
                                ubocznych i właśnie pogorszenia po odstawieniu :| Może niedługo wymyślą cos
                                innego? :)

Na brodzie mam też takie króciutkie wloski białe, widoczne pod światlo, czasem,
                                ale to baaardzo rzadko wyrośnie taki troszkę mocniejszy, ale od razu go
                                wyciągam pensentą - zresztą podejrzewam, ze to cały czas ten sam , bo w tym
                                samym miejscu ;)

Trzymaj się ciepło, jakby coś, to pisz. Z Twoich postów wynika, ze chyba masz
                                podobne podejście do tego wszystkiego :)
                                • panienka22 Re: Od Panienki22 do wertepki 26.10.04, 12:45
                                  Wertepko,mam bardzo osobiste pytanie, jeśli chcesz odpisz, jesli nie to ja
                                  zrozumiem... Mianowicie chodzi mi o bikini:w moim przypadku "głębokie bikini",
                                  jeśli depilujesz to miejsce,napisz proszę w jaki sposób i czym? Czy na długo to
                                  wystarcza? Ja oprócz włosów WSZĘDZIE największy kłopot mam własnie z bikini,bo
                                  te włosy są bardzo głęboko,niestety między pośladkami też. Czy Ty tez tak masz?
                                  Dzięki z góry Pozdrawiam :)
                                  • mika261 Re: Od miki261 do panienki22 26.10.04, 17:15
                                    Sorki ze sie wtrącam..ja na bikini i wloski między posladkami nie narzekam-
                                    traktuję je depilatorem choc może cie to zdziwi bo to podobno boli ale mmnie
                                    jakośnie tak strasznie-idzie wytrzymać.Trochę sie trzeba nagimnastykować ale
                                    trudno.Zresztą ja tymi włoskami których nie widac to sie nie przejmuje-
                                    najbardziej martwi mnie twarz-nie mam włosków długich czy coś takiego ale sa na
                                    całej twarzy i w słońcu bardzo widac.jedyne co dobre w tym dramacie ze jestem
                                    blondynka bo gdyby nie to wyglądałabym jak Yeti-dosłownie.Ale i tak mam juz
                                    tego dośc.Biorę od 2 miesiecy Androcur i odkilku dni zaobserwowałm że z twarzy
                                    kilka włosków mi samoistnie wyszło kiedy delikatnie potarłam twarz.ale nie wiem
                                    czy traktować to poważnie czy robic sobie nadzieję.sorki ze do ciebie piszę
                                    nieproszona ale jest mi tak strasznie smutno i tak bardzo sie boje...już nie
                                    widze dla siebie ratunku..
                                    • panienka22 Re: Od panienki22 do miki261 26.10.04, 17:31
                                      Nie przepraszaj! Dziekuję, za odpowiedź na moje pytanie. Ja niestety jestem
                                      brunetką, więc ja to mam dopiero problem,wolę już jasne widoczne nawet w słońcu
                                      włosy niż ciemne!!!Czytam Twoje posty i smutno mi, choć chyba ja mam większy
                                      problem bo to mam od zawsze! z tego co wiem, ty nie?! Tylko, że ja już chyba
                                      się z tym pogodziłam, przyzwyczaiłam do włosów WSZĘDZIE! Najbardziej mnie
                                      krępują te włosy własnie w okolicach bikini, zwłaszcza jak mój men coś chce...

Nie poddawaj się, zawsze mówię, ludzie mają o wiele poważniejsze problemy,
                                      tylko, ze H. też jest poważnym problemem! Nie umiem Ci niestety pomóc,ale
                                      pamietaj: życie mamy tylko jedno, nawet takie z problemami - włosami.

Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki :)
                                      • lara2 Re: Od panienki22 do miki261 26.10.04, 20:46
                                        Dziewczyny, mam pytanie odnośnie wizyty u endo i lekarza ogólnego.
                                        Czy wystarczy tylko wywiad czy oni muszą obejrzeć ciało ( a konkretnie te
                                        włochy ). Ja się wybieram do ogólnego po skierowanie ale boję się że mnie
                                        zbagatelizuje. Chodzi o to że ja bardzo systematycznie depiluję/ rozjaśniam/
                                        golę/ itp. tak, że w razie czego to to wszystko nie wygląda tak tragicznie jak
                                        w rzeczywistości. Właściwie tylko ja wiem o tym że mam problem bo OGROMNIE
                                        WSTYDZĘ SIĘ KOMUKOLWIEK o tym powiedzieć. A problem istnieje na pewno bo oprócz
                                        tego że mam takie same objawy jak Wy to jeszcze z jednego mieszka wyrastają mi
                                        po 2 włosy miejscami ( serio ).
                                        No więc pytanie brzmi: czy trzeba się "zapuścić" przed wizytą u lekarza czy
                                        nie? ( przepraszam za okropne słowo ale wiecie o co chodzi )
                                  • vipmadlen Re: Od Panienki22 do wertepki 26.10.04, 20:58
                                    Witam Cie Panienko!
                                    Baardzo dawno nie było mnie tu na Naszym forum-teraz bede już je odwiedzać
                                    regularnie :) Ja niestety mam taki sam problem z bikini a co najwżniejsze z
                                    pośladkami jak Ty. Jedynym rozsądnym rozwiazaniem moze tu być plaser wosku.Jak
                                    bedziesz chciała zastosować cokolwiek innego to włosy zaczną odrastać jeszcze
                                    ciemniejsze tam a co najgorsze grubsze!Mam do ciebie ogromną prośbę: prosze Cie
                                    bardzo, napisz mi jak i czy rozjaśniasz włoski a raczej w moim
                                    przypadku 'włosy':( Jak tylko chciałabyś o cokolwiek zapytać pisz śmiało, na
                                    pewno odpisze :)
                                    • panienka22 Re: Od Panienki22 do vipmadlen 27.10.04, 08:54
                                      Hej! Zastanowie się nad woskiem w tamtych okolicach, napewno nie będę tam tych
                                      włosów golić!!! Wiem jak moje ciało reaguje na żyletkę, włosy odrastają, kłują,
                                      sa grubsze i trwardsze!Jak na razie ich nie ruszam,ale cos chce z nimi zrobić.

Ja rozjaśniam wodą utlenioną ale 9 % jest też 6% i 12%. Kupiłam ją w sklepie z
                                      akcesoriami fryzjerskimi,jest nie droga. Minusem jest pieczenie gdy dłużej jest
                                      na ciele (włosach), więc ja stosują ją częściej a krócej trzymam. Np: włoski na
                                      twarzy są jaśniuteńkie wąsika nie widać, jedynie w słońcu się świecą,ale wolę
                                      już to niż ciemne włosy! Ja stosuję tylko wodę utlenioną, czytałam też na innym
                                      forum dot. epilacji i też H. o rozjaśniaczach do włosów tych na głowę,
                                      stosowanych na włosy na ciele np: na brzuchu.

Również się polecam, jak chcesz napisz, chętnie odpisze. Pozdrawiam :)
                                      • wertepka Re: Od Wertepki do Panienki 27.10.04, 17:23
                                        Panienko!
                                        Przepraszam za obsuwę, ale nie było mnie parę dni. hmm. no to bikini to nie
                                        jest łatwa sprawa, bo też mam włosy wszędzie. Część wyrywam pensetą, nie zawsze
                                        mam tyle cierpliwości, te między pośladkami po prsotu zostawiam, bo nie mam
                                        fizycznie JAK ich usunąć, a szczerze mówiąc mało kto tam zagląda ;) Nie no,
                                        poweim tak: podchodzę do sprawy dość chłodno - tam, gdzie się da, to depiluje,
                                        a tam gdzie nie , to nie... Ani wosku, ani golenia nie polecam, bo odrasta
                                        mocniejsze, albo potwornie boli. Penseta jest ok, wymaga cieprliwości. Mój
                                        chłopak się chyba po prostu przyzwyczaił do mnie takiej, nigdy nic na ten temat
                                        nie mówi, więc uznaję, ze jest dla niego ok. Jakby coś, to pisz :)Zgadzam się z
                                        Tobą, życie jest jedno, i trzeba je zaakceptować, bo inaczej można zwariować :)
                                        Trzymaj się!
                                      • vipmadlen Re: Od Panienki22 do vipmadlen 27.10.04, 18:59
                                        Ogromnie Ci dziekuje za informacje. Chodziłam za wodą utlenioną od apteki do
                                        apteki ale zawsze mówiono mi że są tylko 3% a ona kompletnie na mnie nie
                                        działała :(. Jutro w takim razie ide buszować po sklepach fryzjerskich:),bo ja
                                        niestety też mam włosy wszędzie gdzie to możliwe ale nie sposób co miesiąc
                                        siedzieć w łazience cały dzien i woskować całe ciało!i tak sobie myśle, że
                                        takie miejsca jak górna warga,rece,brzuch pod pępkiem i najważniejsze->dół
                                        pleców można by na początek zacząć rozjaśniać a potem zacząć mysleć o laserze
                                        czy elektrolizie.O nogach już nie wspominam nawet bo od czasów końca
                                        podstawówki traktuje je plastrami wosku wiec teraz to już nawet mnie nic
                                        kompletnie nie boli jak je woskuje...na razie kończe i serdecznie pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka