Dodaj do ulubionych

Natural - gdzie w Warszawie? Gdzie wakacyjne?

24.04.17, 11:11
Szukam szkoły jeździeckiej opartej na metodzie "Natural". W Warszawie i okolicach. Ktoś zna, może polecić? I druga sprawa - szukam miejsca gdziekolwiek w Polsce, które organizuje pobyty/wyjazdy tygodniowe i dłuższe z nauką naturala dla dorosłych. Będę wdzięczna za opinie i namiary.
Obserwuj wątek
    • przypalam_garnki Re: Natural - gdzie w Warszawie? Gdzie wakacyjne? 14.11.17, 14:45
      pod Wwą jest Anka Rancho - jeszcze tam nie byłam, ale się wybieram, jak chcesz się ze mną zabrać, daj znać ;)
      poza Wwą byłam w Carpatice w Krzywem (Bieszczady) na kurso-rajdzie (część kursowa z Katarzyną Jasińską, metoda Parellego). Nie mam porównania z innymi kursami. Sam kurs był dla mnie za mało szczegółowy, ale przy upartym dopytywaniu :P zdobyłam jednak sporo nowej wiedzy. Trwał 2 dni, teoria, praca z ziemi i praca na koniu. To stanowczo za mało, ale dobry początek i możliwość przestawienia się. Samo podejście bardzo mi odpowiada, chociaż słyszałam, że kantarkiem sznurkowym też można skrzywdzić konia. Ale jazda na długiej wodzy jest super i koniowi na pewno też się podoba... Konie w Carpatice fajne
      • jaa25 Re: Natural - gdzie w Warszawie? Gdzie wakacyjne? 14.11.17, 20:15
        Hej :) O Anka Rancho już słyszałam (i tylko o tym miejscu w okolicach Warszawy - chyba więcej nie ma.. :( buu!), ale jest daleko ode mnie i nie mam jak tam dojeżdżać... Chyba że jesteś z Ursynowa lub okolic i masz autko, to możemy się zrzucać na paliwko i jeździć razem :D Jak coś, to daj znać! W międzyczasie znalazłam miejsce (zresztą polecone mi przez właśnie Anka Rancho) na Kaszubach, gdzie po tygodniowej nauce naturala czułam mega satysfakcję, a teraz z czystym sumieniem polecam - było genialnie! (Koniorady, Akademia przygoda, tak nawiasem mówiąc :) Teraz tylko pozostaje kwestia kontynuacji nauki i utrwalania wiadomości, no ale właśnie - do Anka Rancho strasznie daleko od nas...
        • przypalam_garnki Re: Natural - gdzie w Warszawie? Gdzie wakacyjne? 15.11.17, 12:49
          hej :) tak, mieszkam obecnie na ursynowie i mam samochod :D pytanie, czy jesteś wystarczająco odważna, żeby ze mną jeździć, bo mam go od niedawna ;) nie, no, bez przesady, staram się jeździć ostrożnie, nie mialam żadnej stłuczki - ale wolę uprzedzić ;)
          dzięki za info o Kaszubach, ja kocham Bieszczady, a jeszcze bardziej Beskid Niski ale na razie nie znalazlam swojej stajni, więc chętnie spróbuję i gdzie indziej :)
          • jaa25 Re: Natural - gdzie w Warszawie? Gdzie wakacyjne? 18.11.17, 08:39
            Odpisałam na PW :)
        • adaska75 Re: Natural - gdzie w Warszawie? Gdzie wakacyjne? 19.10.18, 10:28
          Byłaś w Rancho Anka? czy znalazłaś coś innego /? - też szukam ...
    • taeeun Re: Natural - gdzie w Warszawie? Gdzie wakacyjne? 12.02.18, 00:24
      Stary wątek, ale zawsze może się komuś przydać. :)
      Ja polecam JNBT. Nie są święci i osoby jadące na ich szkolenia/obozy muszą zdawać sobie z tego sprawę, ale jeśli nie zaczniesz być zaślepiony przez "wielkie umiejętności" Pana Makacewicza, to będzie twój koniec normalnej pracy z końmi. Jeśli jednak podejdziesz do tego z lekkim dystansem, to część porad okaże się naprawdę wartościowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka