saluti 15.02.05, 10:51 Jakie sa wasze ulubione rasy i dlaczego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aburida Re: Na jakich koniach jezdzicie 15.02.05, 16:26 Angloaraby albo Araby. Piękna sylwetka, klasa, styl, gracja, lekkość ruchu, inteligencja, odwaga, charakter... Na drugim miejscu Wielkopolskie. Odpowiedz Link
olga55 Re: Na jakich koniach jezdzicie 15.02.05, 18:26 Baaardzo pasują mi konie rasy małopolskiej.Lżejsze niz wielkopolaki,z dobrym ruchem,suchą tkanką.Natonmiast do oglądania-araby,konie andaluzyjskie (chciałabym kiedyś wsiąść) Odpowiedz Link
faithe Re: Na jakich koniach jezdzicie 15.02.05, 18:29 Wielkopolaki - cud miod i orzeszki;))) kocham te mase:DDD a slazaki to juz ewidentnie orgazm w locie <niedoslownie:P>. Odpowiedz Link
olga55 Re: Na jakich koniach jezdzicie 15.02.05, 23:05 A mój jest taką oto mieszanką: Tata angloarab w pierwszym pokoleniu (tj z bezpośredniej krzyżówki anglika i araba), mama ślązaczka z dolewką oldenburczyka.Taką ktoś wymyślił mieszankę.No i ma wytrzymałość araba,(urody niestety nie)temperament anglika i mocne śląskie nogi.Mógł wyjść bardziej pokraczny.Jest po prostu nie do zdarcia. Odpowiedz Link
saluti Re: Na jakich koniach jezdzicie 16.02.05, 09:25 Moja klacz to tez mieszanka pol anglo-arab, pol trotteuse (rasa francuska uzywana gl. do wyscigow klosem). Strasznie ja lubie, jest niska ok 1.58 i ma zloty charakter pomimo swojego mlodego wieku, 6 latek. Masc prawie czarna, nos prosty. Odpowiedz Link
mouchi Re: Na jakich koniach jezdzicie 22.02.05, 12:32 folbluty - za charakter i urodę za urodę kocham wszystkie... z wyjątkiem arabów Odpowiedz Link
mana72 Re: Na jakich koniach jezdzicie 22.02.05, 12:40 trakeny a fryzy do popatrzenia :) Odpowiedz Link
saluti Re: Na jakich koniach jezdzicie 22.02.05, 13:43 Na lace wraz z moim koniem byla tez klacz wlasnie fryzyjka. Moja nie jest zbyt niska ale przy tamtej przypominala kuca. Klacz byla mloda i raczej chuda. No i te olbrzymie kopyta, to jest raczej kon do zaprzegu niz do jazdy. Nie chcialabym poczuc takie kopytko na mojej stopie. Wlascicielka to silnych nie nalezala ale konik byl bardzo spokojny. Odpowiedz Link
mana72 Re: Na jakich koniach jezdzicie 22.02.05, 14:22 no ale fryzy mają najczęsciej jakies 160-162 cm w kłębie... Odpowiedz Link
aburida Re: Na jakich koniach jezdzicie 22.02.05, 16:08 Nie podobaja Ci sie konie arabskie?!?!?!?! Odpowiedz Link
mouchi Re: Na jakich koniach jezdzicie 23.02.05, 22:24 aburida napisała: > Nie podobaja Ci sie konie arabskie?!?!?!?! przykro mi, ale nie podobają mi się, jakieś takie pokraczne i mało sympatyczne za charakter kocham holsztyny/hanowery, folbluty i trakeny za urodę fryzy są nie do przebicia:))) a tak w ogóle kocham wszystkie za "końskość", więc i araba bym w nos cmoknęła:) Odpowiedz Link
aldix Re: Na jakich koniach jezdzicie 24.02.05, 18:02 Ulubione do jezdzenia - folbluty, do patrzenia - araby (nie lubie na nich jezdzic). Dlaczego? Od 16 lat jezdze tylko na folblutach i arabach... Odpowiedz Link
vanila_sky Re: Na jakich koniach jezdzicie 25.02.05, 14:38 nie mam ulubionej rasy, kocham wszystkie konie:) A jesli chodzi o umaszczenie to największą sympatia darzę kare, sama nie wiem czemu:) Odpowiedz Link
bunczitka Re: Na jakich koniach jezdzicie 23.04.05, 09:36 Ja najwiekszy sentyment mam do koni wielkopolskich,moze dlatego że najwiecej miałam z nimi do czynienia i fajnie sie pracowało,lubię hanowery za miekki,obszerny ruch i spory kaliber,moze jeszcze sf:) Odpowiedz Link