Dodaj do ulubionych

Wakacje + jazda konna nad morzem

07.08.03, 13:40
Hej !

Chciałbym pojechać we wrześniu nad morze i przy okazji podoskonalić swoje
umiejętności jeździeckie.

Czy znacie jakieś warte polecenia ośrodki jeździeckie lub gospodarstwa
agroturystyczne ? Proszę Was o ewentualne namiary (tel., e-mail, strona WWW)
i krótki opisik.

Z góry fenksik !

Raffmo
Obserwuj wątek
    • kaziak Re: Wakacje + jazda konna nad morzem 07.08.03, 18:15
      Hej

Ja bardzo milo wspominam tegoroczny wyjazd do Leby. Tuz obok niej znajduje sie
      Nowecin a tam jest kilka stadnin. Niestety nie znam adresow ale chba mozna je
      znalezc na stronach Leby.
      Tam wlasnie pierwszy raz wsiadlem na konia i naprawde mi sie to spodobalo, do
      tego stopnia ze nadal kontunuje ta zabawe:).

A co do Leby i okolic to jest tam naprawde pieknie, mozna pojezdzic z koniem
      po wspanialych okolicach i po plazy (ja osobiscie bylem rwerem lub pieszo ze
      wzgledu na brak umiejetnosci, ale ludzie mowili ze jest to super zabawa).

A jak juz sie zmeczysz jazda to tez jest mnostwo atrakcji i nudzic sie raczej
      nie mozna.

Pozdrawaiam
      • dagg Re: Wakacje + jazda konna nad morzem 11.08.03, 15:40
        kaziak napisał:

> Hej
        >
        > Ja bardzo milo wspominam tegoroczny wyjazd do Leby. Tuz obok niej znajduje
        sie
        > Nowecin a tam jest kilka stadnin. Niestety nie znam adresow ale chba mozna je
        > znalezc na stronach Leby.

> A co do Leby i okolic to jest tam naprawde pieknie, mozna pojezdzic z koniem
        > po wspanialych okolicach i po plazy (ja osobiscie bylem rwerem lub pieszo ze
        > wzgledu na brak umiejetnosci, ale ludzie mowili ze jest to super zabawa).
        >

A czy możesz podać, ile kosztowała godzina jazdy i czy to daleko od Łeby? Nie
        mamy samochodu, a wybieramy się tam po 18.VIII
        Będę wdzięczna za informacje:)
        Pozdrawiam
        • kaziak Re: Wakacje + jazda konna nad morzem 13.08.03, 15:41
          Hej

Jazdy kosztowaly o ile pamietam to 20zl za 20min lonzy, 30zl. za godzine
          ujezdzalni lub jazdy w korytarzu.

CO od odleglosci to jest to jakies 2-2,5 kilometra od centrum Leby ale
          podobniez jest jakis skrot, (niestety z braku czasu zawsze jechalem samochodem
          wiec nie mam pojecia jak dlugi), Znane mi dojscie (mozecie dojechac tam na
          rowerze) jest nastepujace:

Droga w strone Lemborka (to przy ktorej jest stacja Orlenu) idzecie do
          skrzyrzowania ze strzalka w kierunku Nowecina [w lewo] (widoczna jest tylko
          jak sie jedzie z Lemborka do Leby wiec przy kazdym skrzyzowaniu musicie
          sprawdzac czy to to). Nastepnie krotki spacerek w az dojdziecie do
          skrzyzowania z paszczysta droga o ksztalcie T (asfaltowa droga idzie w prawo)
          idziecie asfaltówka kawalek dalej i zaraz bedzie skret w lewo do stadniny. i
          dalej juz chyba sami traficie. Uwazajcie bo na drodze do nowiecina jest inna
          stadnina ale tej nawet pani w inforamcji turystycznej powiedziala by unikac,
          podobno jest nienajlepsza.

Jakbyscie mieli jeszcze jakies pytania to sluze odpowidzia.

Powodzenia
          • dagg Re: Wakacje + jazda konna nad morzem 14.08.03, 08:35
            Dzięki za szczególowe informacje, 2km to bardzo blisko:)!! Wyjeżdżamy w
            niedzielę, mam nadzieję, że uda nam się pojeździć w siodle. Jak wrócimy, to się
            odezwę.
            Pozdrawiam
            • kaziak Re: Wakacje + jazda konna nad morzem 14.08.03, 14:00
              No to powodzenia i udanego urlopu.

Bede czekal na wrazenia.

Pozdrawiam
            • raffmo Re: Wakacje + jazda konna nad morzem 25.08.03, 17:11
              No i jak było ??!!

Pozdrawiam

raffmo

dagg napisała:

> Dzięki za szczególowe informacje, 2km to bardzo blisko:)!! Wyjeżdżamy w
              > niedzielę, mam nadzieję, że uda nam się pojeździć w siodle. Jak wrócimy, to
              się
              >
              > odezwę.
              > Pozdrawiam
          • gonieczka Re: Wakacje + jazda konna nad morzem 14.08.03, 11:31
            Z tego, co pamietam, to jest drozka przez las i kolo jeziorka - trzeba wejsc w
            las miedzy stajniami a budynkiem, ktory kiedys byl kawiarnia. Na poczatku
            troche pokrzyw, ale ogolnie o wiele przyjemniej niz asfaltowka. Bylam tam
            ostatnio w czasach liceum, wiec moge dobrze nie pamietac...
            • dagg Re: Wakacje + jazda konna nad morzem 14.08.03, 15:50
              Cześć Gosia!! Spróbuję odnależć tę ścieżkę.
              Pozdrawiam
    • siren1 Re: Wakacje + jazda konna nad morzem 14.08.03, 13:13
      w zeszłym roku byłam w Darłowie, a tam w okolicy jest kilka gospodarstw
      agroturystycznych i kilka stajni. my jeździliśmy w miejcowości Kopań (ok. 5 km
      od Darłowa) w stajni u p. Mirki (nazwiska ani numeru telefonu nie pamiętam).
      jazda w teren nad morze - 25 zł za godzinę, jazda na okólniku tak samo. można
      tam było spać - cena 25 zł za nocleg bez wyżywienia, ale ja polecam noclegi w
      Technikum Morskim w Darłowie. baaardzo tanio - 10 zł za nocleg bez pościeli
      (własny śpiwór) lub 15 zł za nocleg z pościelą. pokoiki ładne, dwuosobowe,
      tylko że można skorzystać z noclegów tylko do końca sierpnia. aha, jeżeli
      chodzi o jazdę, to polecam siwą klacz o imieniu Kreta - dobrze się na niej
      jeździ i jest grzeczna w terenie :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka