Dodaj do ulubionych

Ceny utrzymania konia

14.10.03, 01:38
Jakie sa ceny utrzymania wlasnego konia?
Ile kosztuje utrzymanie w stajni?
Ile kosztuje jedzenie?
Ile kosztuje kowal? Dentysta? Szczepionki? Odrobaczenie?
Jakie sa inne koszty?
Czy trzeba nalezec do klubu?

Dzieki,
Ania
Obserwuj wątek
    • olga55 Re: Ceny utrzymania konia 14.10.03, 09:57
      To zależy od okolicy. W okolicach Warszawy od 400-700 zł za pensjonat, w cenie
      powinno byc karmienie, sprzątanie boksu i wypuszczanie na wybieg( w niektórych
      stajniach moze być coś jeszcze np. lonżowanie). Zabiegi weterynaryjne (takie
      podstawowe jak szczepienie, odrobaczanie itp.ok.20 zł) Kowal to zależy co
      trzeba zrobić, pełna usługa tj. rozczyszczenie i kucie na 4 nogi ok 130 zł.
      • aniakinga Re: Ceny utrzymania konia 15.10.03, 01:45
        > To zależy od okolicy. W okolicach Warszawy od 400-700 zł za pensjonat,

Czy to jest za tydzien? Czy za miesiac?
        • olga55 Re: Ceny utrzymania konia 15.10.03, 09:10
          Oj gdyby to było za tydzień, to kto trzymałby konie...Za miesiąc.Najlepiej
          podzwoń po różnych ośrodkach i dowiedz się.Tam gdzieja trzymam konia koszt
          wynosi 670 zł/mies., ale nie ma na razie wolnych boksow, chociaż często są
          rózne "ruchy".Za te pieniązki mam codzienne sprzątanie i ścielenie boksu
          słomą,karmirnie 3xdziennie (siano i owies w/g potrzeb konia), w boksach sa
          automatyczne poidła,wypuszczanie konia 1xdziennie na wybieg(niestety nie
          trawiasty), pozostałe rzeczy tj weterynarie i kowala płace sama w/g potrzeb,
          ale nie ma najmniejszego kłopotu z tego rodzaju usługami i sa one w cenach jak
          podałam.
          • siren1 Re: Ceny utrzymania konia 17.10.03, 11:40
            cześć. strasznie dużo płacisz za utrzymanie. chyba musisz mieszkać gdzieś
            blisko W-wy. w moich okolicach (kalisz) ceny wahają się od 250-350 zł za
            miesiąc (miejsce, oprzątanie + karmienie). pozdrawiam.
          • siren1 Re: Ceny utrzymania konia 17.10.03, 11:45
            qrcze, i kowal też dużo. u nas samo wycinanie kopyt kosztuje 4 zł od nogi.
            Przyjeżdżajcie wszyscy tutaj :)))
            • olga55 Re: Ceny utrzymania konia 17.10.03, 14:26
              Mieszkanie w stolicy kosztuje...Takie sa ceny w stajniach w ok. Warszawy (do ok
              20-30 km), dalej jest nieco taniej, za to dojazd...Moja stajnia ma ceny
              średnie, ale nie najniższe.Ja się jej trzymam, bo jest niezły dojazd, no i mam
              tam przyjaciół.W okolicach Warszawy samo rozczyszczanie nóg kosztuje 30-40
              zł.Wiem, ze gdzie indziej jest tanie, o ok. połowę, bo sporo jeżdżę.Taki los..
              Pozdrawiam.
      • lalamido2 Re: Ceny utrzymania konia 03.12.03, 14:49
        Jak na stolycę to i tak nie duzo... znajomi płacą 800 zł, a są i stajnie gdzie
        za m-c bulisz 1200 zł albo i wiecej

W okolicy Poznania:
        800 zł na Woli - chociaz podobno mieli obnizyć hmmm...
        Atrium w swarzędzu 600 zł,
        Gruszczyn 400 zł
        Wierzenica było 500 zł
        Liljówka nie pamiętam dokładnie ale coś mi się kołacze , że 450 zł

Znam jeszcze dwa miejsca gdzie cena = 350 zł ale to nie sa typowe pensjonaty
        tylko hodowcy, bez hali w pozostałych przypadkach ośrodki posiadaja halę.
        • siren1 Re: Ceny utrzymania konia 04.12.03, 07:58
          Hej, jeździsz w Liljówce? Byłam tam kiedyś na obozie jeździeckim (baardzo dawno
          temu) i było super. Pozdrawiam :)))
    • slotna Re: Ceny utrzymania konia 24.12.03, 21:08
      Stajnia pod Łodzią - od 350 do 500 zł miesięcznie, zależy od wielkości konia i
      usytuowania boksu. W cenie karmienie, podstawowa opieka (wiadomo, jak koń sobie
      nogę rozetnie to się nie czeka, aż przyjedzie wlaściciel i zapłaci za
      weterynarza), wypuszczanie na wybieg (trawiasty), w boksach zupełnie czysto.
      W Warszawie ceny są obłędne;) Ja teraz przeprowadziłam się do Lublina i z
      radością stwierdziłam, że zarówno hotel, jak i jazdy są tańsze niż u mnie
      (nawet i 10 zł z instruktorem - w karnecie).
      Pozdrawiam.
      • olga55 Re: Ceny utrzymania konia 27.12.03, 15:32
        ceny kolo warszwy są jakie są, po prostu prawo rynku.Jak sie mieszka w W-wie to
        niestety placi sie za to. W okolicach powstaje teraz sporo stajni z
        pensjonatami ale to wcale nie zbija cen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka