Dodaj do ulubionych

Palenie liści dozwolone w Zabrzu ?

17.10.11, 20:42
podobno grozi za to 500 zł mandatu , tylko ja jeszcze nie znam osoby która by dostała taki mandat za palenie lisci a wy ? na ogrodach działkowych w rokitnicy większosc pali liscie , da lata temu na stronie SM była informacja że zabronione to jest .

to w końcu wolno czy nie i czy SM kara coś takiego ?
Obserwuj wątek
    • net.kielonek Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? 17.10.11, 21:22
      sprawdzałem temat w zwiazku z propozycją zarobienia paru groszy przy porządkowaniu ogrodu. Odpady roślinne można spalać pod warunkiem, ze zadymienie nie będzie uciążliwe dla sąsiadów i nie będzie utrudniało widoczności na drodze publicznej.
      Liście zgrabiłem, spaliłem (suche były, dymu niewiele) na flaszkę zarobiłem.
      Zdrówko!
      • mr.joke Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? 18.10.11, 01:12
        na dobrą flaszkę? czy taką CCC ?
        cerwona cysta caplowana .. ;)
      • Gość: Gośc Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.10.22, 20:39
        Flaszka , flaszka ! Była promocja latem kupiliśmy 2×10 worków 120 litrowych =9 złoty. Nie zbiedniałem, wywiozłem, sąsiadom nie smrodziłem a i swoich ubrań prać po zadymie. Wg mnie to kultura jest istotna a nie czy wolno czy nie ! Pozdrawiam z ROD Kaprys
    • Gość: Merry101 Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 13:50
      No zgadzam się z kielonkiem pod warunkiem braku uciążliwości dla sąsiednich zabudowań.
      Moja znajoma wspominała mi kiedyś o zakazie palenia ognisk na działkach do września ale ile w tym prawdy to nie wiem...
      • net.kielonek Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? 18.10.11, 18:48
        Działkowcy swoje własne(wewnętrzne)regulaminy mają.
        Na dzialkach można bezpiecznie wódkę pić, z paleniem ognisk różnie bywa.
        • Gość: też kierowca Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? IP: *.stk.vectranet.pl 18.10.11, 23:30
          Dym jest najczęściej uciążliwy dla otoczenia, a czasem niebezpieczny (widocznosć na drodze) i dlatego są zakazy. Moim zdaniem trzeba się kierować mądrościa, sprytem i przyzwoitością, czyli palić wtedy, kiedy nikomu to nie przeszkadza.
          • mr.joke Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? 19.10.11, 09:40
            ja w ogóle nie widzę problemu, przecież można stać po jednej stronie ogniska i tak dmuchać by kierować dym w stronę nieszkodliwą...
          • Gość: an Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.11, 09:45
            zabrzańskie prawo dział doskonale i służby miejskie, palcie, trujcie a my postawimy wam przed wyborami piwko i kiełbaskę, a że kogoś trujecie i może zdarzyć się wypadek drogowy to nie szkodzi, najważniejsza dobra komitywa
    • Gość: am Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.11, 20:32
      Jezeli jest taki przepis lub uchwala rady miasta? to jest zabronione. Jak przyjedzie SM to masz tylko mandat. A jesli ktos z sasiadow zadzwoni po straz pozarna to juz inna sprawa. Pozar-niekontrolowany proces spalania w miejscu do tego nie przeznaczonym. Wtedy moga cie spotkac surowsze konsekwencje w zaleznosci od zagrozenia jakie spowodowales.
      • Gość: anioł Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? IP: *.stk.vectranet.pl 21.10.11, 00:33
        lepiej nie palić liści bo dymek leci az do nieba ;-))))
        • 1-smieszek Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? 21.10.11, 21:22
          Dymek leci do nieba i anioł może dymkiem zakrztusić się.
          Zal anioła :(
          • Gość: anioł Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? IP: *.stk.vectranet.pl 21.10.11, 22:59
            ;-)))
    • Gość: działkowiec Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? IP: *.stk.vectranet.pl 22.10.11, 21:58
      Palenie liści na działce jest zabronione - ochrona środowiska ! ( palić bezkarnie to chyba można tylko opony - co pokazuje czasem TV )
      • Gość: czytacz Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? IP: *.stk.vectranet.pl 23.10.11, 12:33
        TV klamie, nie wiesz o tym?
        • Gość: Ola Re: Palenie liści dozwolone w Zabrzu ? IP: *.215.199.104-internet.zabrze.debacom.pl 29.01.23, 13:45
          Nikt nie sprawdza ogródków Rod w Rokitnicy palą liście na potęgę smród czuć na ulicy Budowlanej !
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka